Apocalipsa (2)
Raspunsuri - Pagina 23
b.nica spune:
Hannen am spus ceva despre Coran pe alt topic si nu mi-ai raspuns;nu as vrea sa reiau, dar pe scurt, era vorba despre un documentar de pe Nat.Geogr. in care se vorbea despre Coran si spre final se pomenea despre un exemplar al acestuia gasit de curand dar care avea scrierea privata de punctuatie ceeace ar putea da nastere la interpretari diferite fata de varianta actuala a acestei carti sfinte.
Au fost date exemple cu probleme "sensibile" mentionate in Coran care ar putea fi altfel interpretate.
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Hannen am spus ceva despre Coran pe alt topic si nu mi-ai raspuns;nu as vrea sa reiau, dar pe scurt, era vorba despre un documentar de pe Nat.Geogr. in care se vorbea despre Coran si spre final se pomenea despre un exemplar al acestuia gasit de curand dar care avea scrierea privata de punctuatie ceeace ar putea da nastere la interpretari diferite fata de varianta actuala a acestei carti sfinte. Au fost date exemple cu probleme "sensibile" mentionate in Coran care ar putea fi altfel interpretate. |
b.nica,te-am citit dar fiindca nu am vazut documentarul nu am stiut ce sa-ti raspund.Am vorbit cu o fata din ro. care l-a vazut (btw.crestina) si am inteles in mare despre ce s-a vorbit.
Da,nu este un secret ca limba Coranului este foarte dificila,de fapt am si zis,asa cum a zis si documentarul,si sotul meu are probleme in a intelege sensurile unui cuvint,citeodata chiar in a le pronunta.
Un cuvint (referitor la problemele sensibile) poate sa aiba peste 100 de intelesuri.Normal ca oamenii au luat in considerare cela mai "uzual" pt. ei,la fel cum si cei care au tradus Coranul in diferite limbi au tradus cu ce le-a fost mai la indemina (si nu de putine ori,cu varianta cea mai injurioasa).
Acum nu stiu cit de noua este descoperirea asta.Eu am citit despre felul in care s-a adunat Coranul,despre faptul ca oamenii aveau probleme in al citi ,despre punctuatie ,care este cea care produce cele mai mari probleme de pronuntie ,intonatie si care schimba sensul...
Cit despre felul in care se raporteaza un musulman la Dumnezeu,nu stiu,poate o fi vorba de sunna si shiia.Shiia sunt cei care au "intermediari" intre ei si Dumnezeu,de ex. imamii...
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Ingrid S spune:
Hannen, gruparea shiita e mai dura, mai inflexibila decat cea sunita? Ca eu asa tineam minte, dar as dori o confirmare. Mersi frumos!
In ceea ce priveste restul discutiei, te-ai suparat degeaba, am citit cu atentie ce s-a scris si chiar tu ai luat in deradere anumite aspecte ale religiei crestine. O paralela se poate face oricand intre cele doua religii, dar nu la punctele unde se contrazic vehement, aici se lovesc cele doua credinte cap in cap si niciodata partizanii vreuneia nu vor acorda dreptate celeilalte.
Cat despre sa nu facem vreo asemanare intre Allah si Buddha, mi se pare ciudat, atata timp cat sustii ca exista un singur Dumnezeu si ai dreptate. Chiar nu vad vreo 50 de Dumnezei asezandu-se la masa comuna seara si discutand: tu cati adepti ai mai racolat azi, mai Iehova?...Mai putini ca Buddha ieri?
Deci, exista unul singur, doar modul de a-L privi e diferit, religiile sunt diferite si asta depinde de locul in care au luat nastere, de istoricul lor, de o multitudine de alte aspecte.
Dar pt ca subiectul era Apocalipsa, as vrea s-o intreb pe Belluci, ce e cu rapirea aia ca io una tot nu-s lamurita.
Am urmarit un documentar in care se spunea ca in sec 19, o fecioara (mereu trebuie sa fie fecioare) din Irlanda a avut o viziune in care erau oamenii buni (evident) ridicati la Ceruri...si ca un preot parca a inserat ulterior aceasta viziune in pasajele despre Apocalipsa. Daca asa a fost, pt mine nu inseamna nimik, dar absolut nimik rapirea. Atata vreme cat nu a existat de la inceput. Ca vizuni tot mai sunt si acum, dar eu nu cred in ele.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Stefanna spune:
Ingrid S imi permit sa iti raspund eu, desi intrebarea nu mi-a fost adresata mie, si nici nu stiu daca impart aceeasi conceptie ca si Belluci.
E de fapt vorba de invierea celor adormiti in Hristos, la vremea cand va veni.Nu voi scrie versetele, insa iti voi spune unde se gasesc.Cand Hristos va reveni pt a doaua oara, Biblia spune ca orice ochi il va vedea si ca de data aceasta nu va mai pune efectiv piciorul pe pamant iar cei ce sint mantuiti( cei care au adormit in EL plus cei vii care tin credinta si marturia lui Isus) vor fi ridicati la cer sa isi intalneasca Mantuitorul.Nu va fi nimic sercret, ceva ce doar unii vor vedea.Va fi un eveniment care va fi vizualizat de orice fiinta umana care va exista la acea vreme pe pamanat.Evangheliile chiar avertizeava impotriva aparitiilor izolate a asa zisului Hristos in diverse parti ale lumii.A doua venire, va fi glorioasa, si pretudindeni vizibila.( pasajul despre acesta rapire este in 1Tesaloniceni cap 4 versetele 14-18).Despre faptul ca revenirea va fi vizibila peste tot e in Evanghelii, nu am gasit versetu acum, si tre sa ma duc sa fac papa fetitei, insa dupa imi iau vreme sa il caut si ti-l scriu, daca vrei.