Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (212)
Raspunsuri - Pagina 11
locca spune:
Deni, cam asa e si Matei in ultima perioada. Are momente in care daca vine un copil langa jucariile lui se apuca si le strange si zice "gata, nu ma mai joc". Uneori insa e de o generozitate uluitoare. Am observat ca depinde cum e copilul care vine langa el. Daca e genul infipt nu are nici o sansa sa prinda jucarii de la fi'miu.
Simona, eu ma gandeam s-o iau cu mine. De fapt nu cred ca am cum s-o las acasa vineri dimineata. La noi e invers, pe la pranz o apuca mancatul des. Dimineata e mai linistita. Tu zici ca dureaza numai jumatate de ora drumul?
locca spune:
Azi sunt pusa pe intrebari ![]()
Matei a inceput sa-l zica pe "r". Il zice atat de puternic si de apasat ca ma gandesc ca e rarait. Oare se poate spune de pe acum daca ramane asa? Sau e doar din elanul descoperirii sunetului? La voi cum e?
Tonnia spune:
Locca, cica R e ultimul de care trebuie sa ne preocupam. Trebuie sa-l pronunte corect pana la 5-6 ani. parerea mea e ca daca deja il zice, chiar accentuat, nu cred sa fie vreo problema. Cei care nu-l zic il sar de tot sau il inlocuiesc cu altceva. Poate-mi zice Diana ca bat campii...![]()
Jadi, la Dinu e mai degraba exceptie sa nu dea ceva, il apuca si pe el cand e vorba de jucaria cu care se joaca de zor in clipa aia, adica sa nu-i ia cineva chiar din mana, dar in general il doare undeva, nu cred ca-i generos, cred ca nu-i pasa.
Ioana, ce mai faci?
l-am tinut pe Dinu in continuare acasa, ii mai curge nasul un pic, sunt mai catolica decat trebuie.
Kid, frumoase fete mai ai!
dana_lucia spune:
Buna tuturor si "La multi ani!" aniversatilor zilei.
Jadi eu cred ca e vorba de perioade legat de dat jucariile sau nu. Cel putin asa a fost cu Alberto a avut perioade cind refuza relativ frumos sa dea jucariile amicilor de joaca si spunea ca nu poate sa le dea ca e ocupat cu ele! Acum e parca mult mai flexibil in acest sens desi laptop-urile si masina lui mare (Spider Man) nu le da deloc motivind ca sunt lucruri personale comparindu-le cu periuta de dinti etc......![]()
Referitor la pronuntia lui "R",ce o sa scriu eu mai departe se inscrie probabil la capitolul exceptia confirma regula: litera "R" eu am pronuntat-o de cind am inceput sa vorbesc bine (1,7 ani)iar Alberto m-a cam urmat ca de pe la 2,4 ani spune "R" corect astfel ca imi permit sa spun ca nu exista regula stricta in acest sens.
O zi buna in continuare,
Dana Lucia si
Alberto
BiuMil spune:
nici Milan nu da, decat ce nu il intereseaza, in nici un caz daca se joaca cu ceva...e jale mare daca ii ia cineva vreun lego, cat de mic
...asa ca m-a invatat si daca suntem in grup ma dotez si cu jucarii neinteresante pt el, de exemplu acum nu vrea sa vada masini...yupii!ca din astea am multe si pot sa dau ...
editez sa spun ca nu le dau eu, il pun pe el...ca sa parem generosi...ha ha!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
kid2003 spune:
Deni, ma inscriu in trend-ul general, pentru Alex toate jucariile sunt "a mea/a meu" inclusiv cele care sunt ale copiilor din parc. Nu imparte nimic, nu face compromisuri si are grija sa le arate cu o palma bine plasata ca ea vorbeste serios. Din cauza asta am devenit un pic anti-sociali, adica nu prea mai iesim in parc. La gradi sa se descurce cu ea cum or putea. ![]()
Ruxi, nu, nu o iau chit ca ii las un bibe acasa cu laptic muls. E prea mica si nu vreau sa o duc in aglomeratie, poate ia ceva de-acolo, brrr...Clara e mai mare un pic si mai "iesita" in societate, dar pe Mariutza nu am dus-o pana acum in aglomeratie...
multumesc inca o data de aprecieri. Toti copiii nostri sunt frumosi ca... sunt ai nostri. Pe Maria nu o vad eu prea frumoasa acum, e un bebe kkcios si asa, unisex, dar stiu ca se va face mai incolo 
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom!
"La multi ani!" Iaris, sa ai o aniversare fericita cu multe daruri si bucurii! Marinela, sa va traiasca baietelul!
Salutari si o zi buna tuturor,
Dana Lucia si
Alberto
alinam spune:
La multi ani Iaris!!!!1
off toppic: sunt nervoasa, am calculator nou la munca si nu vor smecherii de la oficu de calcul sa imi puna messu cica nu mai avem voie, evident parola de administrator nu mai am ...asa ca stau online pe meebo da nu e acelasi lucru 
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata mamici si pitici! iar am lipsit o vreme si nca nu am apucat sa recuperea, dar ma oun pe treaba.
La multi ani Iaris si pentru toti copilasii care au facut 3 anisori zilele trecute!

Cum stati voi cu gradinita? La noi este ingrozitor. Plange in fiecare dimineata ingrozitor. In prima zi a plecat si l-au gasit in strada!!!! Am zis ca ii dau in judecata si la ziare si TV. Asa stiu sa aiba grija de copii.
Si urletele sunt in fiecare dimineata, dupa care, am inteles ca se potoleste. Insa nu imi place cum se comporta acasa. Nu mai vrea sa zica multumesc, te rog etc. parca este salbatic. Pe de alta parte educatoarea imi sopune ca este singurul copil care isi strange jucariile, mananca singur, se spala si merge la WC singur. Si nici copiii nu ii mai plac, desi pana acum era innebunit dupa ei. Nu stiu ce sa ma fac, ca nu as vrea sa il retrag de la gradi.
Poate imi dati voi, cele cu experienta, niste sfaturi.

Ana Maria