Pt Marius urgent!!
tatal meu vrea sa se recasatoreasca. As vrea sa stiu in caz de deces al lui, cat la suta are dreptul sotia supravietuitoare din casa si din restul averii. Casa e din afara casatoriei lor.
Multam mult!!!! Raspunde-mi cat de rpd poti!!!!
Raspunsuri
gabriella1 spune:
http://www.dgaspcbuzau.ro/Codul%20Familiei.htm
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
gabriella1 spune:
vezi art 31 CF
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
marius spune:
Trimiterile la Codul familiei sunt INCORECTE.
C. Fam. reglementeaza regimul patrimonial al sotilor, ca premiza la DESFACEREA casatoriei. Aici discutam despre o casatorie care INCETEAZA.
Textul care reglementeaza este Legea 319/1944. Deci, daca sotul supravietuitor vine in concurs cu descendenti (inteleg ca esti fiica), va mosteni 1/4 din masa succesorala. In caz de liberalitati, rezerva succesorala va fi de minim jumatate (deci 1/8).
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
ANDREEA11 spune:
Marius, nu inteleg: In caz de liberalitati, rezerva succesorala va fi de minim jumatate (deci 1/8). am incercat sa caut articole pe net insa nu m-au lamurit. Te rog zi-mi romaneste ce e cu liberalitatea asta?? Ce inseamna??
Merci anticipat!!!
marius spune:
Liberalitatile sunt testamentul si donatia.
Deci, chiar daca tatal tau isi doneaza averea sau o lasa prin testament, este obligat sa pastreze rezerva succesorala pentru sotia supravietuitoare, care este de 1/8 din avere.
Pagina legislativa
ama1357 spune:
am si eu o intrebare...
sotul meu este intr-o situatie similara: parintii lui detineau un imobil, mama(=soacra mea) a murit, iar tatal(0socrul meu) s-a recasatorit.
in caz de deces al socrului meu, cat la suta din tot imobilul ii revine celei de a doua sotii? care este metoda de urmat pentru ca cea de a doua sotie sa nu primeasca nimic?
multumesc
marius spune:
Stai un pic. Al cui este imobilul respectiv, in acte ma refer? Adica cine este trecut in acte?
Pagina legislativa
marius spune:
Evident ca la o speta similara si solutia este ca atare.
Deci, NU exista nicio posibilitate reala si inatacabila ca sotia sa nu primeasca nimic.
Va mosteni 1/4 din averea sotului defunct, iar daca acesta hotaraste sa-si doneze/lase prin testament bunurile, va trebui sa-i pastreze neatinsa o cota de minim 1/8.
Atentie, vorbim aici doar despre bunurile socrului, adica jumatatea lui initiala din casatoria cu prima soacra plus ce a dobandit ca sot supravietuitor al acesteia (deci, 1/4 din averea soacrei, inteleg ca a venit in concurs cu copiii - respectiv sotul tau). Asadar, la o prima socoteala, actuala sotie va mosteni 1/4 din 3/4 din intreaga casa.
Pagina legislativa
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Stai un pic. Al cui este imobilul respectiv, in acte ma refer? Adica cine este trecut in acte? Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video Pagina legislativa |
iniziat al socrilor. acum este socrul si sotul meu (sotul este singurul copil)
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Evident ca la o speta similara si solutia este ca atare. Deci, NU exista nicio posibilitate reala si inatacabila ca sotia sa nu primeasca nimic. Va mosteni 1/4 din averea sotului defunct, iar daca acesta hotaraste sa-si doneze/lase prin testament bunurile, va trebui sa-i pastreze neatinsa o cota de minim 1/8. Atentie, vorbim aici doar despre bunurile socrului, adica jumatatea lui initiala din casatoria cu prima soacra plus ce a dobandit ca sot supravietuitor al acesteia (deci, 1/4 din averea soacrei, inteleg ca a venit in concurs cu copiii - respectiv sotul tau). Asadar, la o prima socoteala, actuala sotie va mosteni 1/4 din 3/4 din intreaga casa. Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video Pagina legislativa |
ce se poate face? un act de donatie in timpul vietii? sau vanzare cumparare fictiv?
multumesc mult