Aspirante optimiste > 20 (344)
Raspunsuri - Pagina 20
anne`mary spune:
titi eu m-am dus la un dr endocrinolog pentru ca am considerat ca sunt dereglata hormonal dat fiind faptul ca mentruatia mea e neregulata. Si i-am spus ca incercat de 6 luni. La care ea: pai si de ce ai venit acum? Ar trebui sa te trimit acasa si sa-ti spun ca trebuie sa vi dupa 2 ani de incercari nereusite. Dar daca tot ai venit, hai fie!" Dar eu am considerat ca nu are rost sa stau 2 ani si sa innebunesc....daca este sa fiu dereglata sau sa am ceva, imi ies si acum la analize. I-am spus dr ginecolog ca vreau sa fac teste pentru ca am pierdut o sarcina. Si el mi-a zis: nu acum. Dupa ce pierzi 2-3 sarcini atunci sunt necesare analizele". Eu tot vreau sa fac analize, macar unele dintre ele, ca sa stau eu linistita. Pentru unele dintre ele nu ai nevoie de trimitere de la medic, asa ca poti sa te duci la un laborator si sa ceri sa ti se faca analiza x sau y. Ai putea sa faci macar spermograma lui....asa de incalzire. Daca vrei iti spun procedura.
rallu servici usor. la mine nu a fost asa grav pe cat ma asteptam.
moni_k spune:
Buna fetele...
Am si eu nevoie de sfaturi... sunt intr-o stare tare rea..

...am probleme cu serviciul..in sensul ca ... nu mai suport stresul(cu toate ca pe mine stresul, sau presiunea, ma motiveaza. atunci cand am un termen limita...ma mobilizez si reactionez mult mai... bine), nu mai suport programul, foarte flexibil, faptul ca nu am timp pt mine, pt sotul meu, pt casa, pt prieteni..in fine, nu mai am timp de nimic.Un sef cu care niciodata nu ajung la un numitor comun..

Ideea este ca mi-am depus un C.V in alta parte, am fost la 3 interviuri(pt acelasi post) pana acum, iar pe 22 astept raspunsul..eu zic ca m-am decsurcat ok..desi interviurile au fost destul de...dure, sa zicem.
Aici intervine, problema mea...ce ma fac eu, daca ma accepta(cu toate ca, pe de o parte ,as fi fericita daca ar accepta
) Eu am zis ca daca imi ajuta DD si imi reuseste tratamentul pt chist(din care mai am 2 luni), mai stau o luna sau 2 , vedem ce zice doc si ne apucam de
. Dar daca imi schimb locul de munca trebuie sa mai stau mimin 8-10 luni pana pot sa raman insarcinata!Indemnizatia aceea..sunt totusi niste bani... nu as sta in ei dar , normal ca mi-ar prinde tare, tare bineee. Si in al 2-lea rand, nu ma pot duce acolo si dupa ceva luni sa fiu
... nu ar fi prea dragut, nu?
Nu situ ce sa fac....in alta ordine de idei..ma gandesc ca, daca as ramane aici, si as fi
nu asputea rezista...
.
Stiu ca am scris muuuult, dar chiar vreau de la voi un sfat...

. voi ce ati face ? 
Moni
http://tt.lilypie.com/VoyPp3.png
oanaiacovita spune:
Moni, si eu ma gamdesc sa imi schimb jobul si sunt in cautari si nu as avea nici un stres daca as fi gravida imediat ce ma angajez. Ca noi ne planificam bb, alte femei nu isi planifica si ce daca sunt intr-un job nou. Se intampla, asa ca tu sa nu le spui la cei noi ca tu iti doresti un bebe. Plus ca indemnizatia o iei daca ai 1 an de zile cotizate la stat...fara pauza...asa ca daca tu azi inchei aici si maine incepi in partea cealalta, vei beneficia de indemnizatie. Din punctul asta de vedere poti sta linistita.
Mai important e sa ai un job linistit, decat unul stresant.
Oana
noi2
Viata mea...o continua LUPTA!
buburuza1979 spune:
Moni si eu am avut aceeasi problema la un moment dat si mi-am gasit singura solutia ...
Intamplator acum un an am terminat o facultate pe alt domeniu decat ce fac acum si aveam posibilitatea sa imi gasesc servici mult mai bun si mai "uman" dar ... aveam aceeasi problema : ce ma fac ca nu pot sa raman gravi in primul an de noul job pt ca nu se cade .
asa ca am zis ca raman unde sunt pana raman gravi ... cand o vrea Doamne-Doamne sa raman bag in primele luni niste medicale pe diferite motive legate de sarcina ... asta ca sa fie bebe bine ... si cateva luni acolo mai rezist pt ca am vazut in general ca femeile gravi se schimba si incep in mom cand afla ca asteapta un bebe sa nu se mai gandeasca decat sa le fie lor bine ... serviciul trece pe locul 2 si nu se mai streseaza din cauza lui ...
eh si in cazul meu in anul sau anii in care stau cu bebe acasa am tot timpul sa imi gasesc altceva mai bun si cand va fi sa reincep serviciul il voi incepe probabil intr-un loc cu totul nou ...
asta am hotarat eu pt mine ...
acum vezi si tu ... pune in balanta in functie de necesitatile tale 

amber_onyx spune:
Buna Moni,
Eu am o fosta colega de munca care si-a schimbat jobul cand era in luna a4a(cu al 2lea bebe-primul avea cam un an jumate).Noul post e de Manager la o multinationala, si chiar avea burtica cand s-a prezentat la interviuri (asta si pentru ca inca nu daduse jos kg de la prima sarcina).Cei de la noul job au comentat putin dar ea e o persoana super capabila si le-a promis ca o sa lucreze si de acasa, si ca o sa dea randament ceea ce a si facut. Sincer, parerile pot fi impartite, dar daca nu mai suporti vechiul job eu te sfatuiesc sa il schimbi. Si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare la fostul loc de munca, cand efectiv imi venea sa plang cand ma trezeam dimineata, si sincer daca mai stateam mult cred ca innebuneam....dar inainte sa plec i-am facut zile amare sefei mele..cateva plangeri la hr pentru hartuire , m-am dus cu avocatul la firma(o multinationala) sa ii bag in sperieti, am amenintat cu datul in judecata si am plecat cu 3 salarii compensatorii cu tot cu comision fara cele 2 sapt de preaviz ( nu de alta dar a doua zi trebuia sa incep in cealalta parte)
iulia_30 spune:
Mihaelacg,felicitari pentru bebe baietelul.Poti sa-mi spui cat a costat acest echo performant si unde l-ai facut?Te rog.Eu luni merg sa verific daca mai am acel hematom si trebuie sa-mi fac programare pentru echo de 12 saptamani.Astept raspunsul tau.
iulia
7+
lalala13 spune:
bai io azi am o zi la scarbiciul asta...vorba lu' rallu
moni eu zic sa te calmezi...sunt de acord 100% cu oana !!!! trebuie cotizat 12 luni nu conteaza unde. si acum " nu e dragutz" sa ramai insarcinata la noul loc de munca..sa fie sanatosi...nu-ti ridica nimeni statui. fa ce trebuie pt tine!!! si mai lasa alte alea. ..
bubu si rallu
rallu si bubu
=

my somebody.... 
mara-i spune:
pai lala are dreptate,moni draga mea daca nu ai intrerupere la cartea de munca,primesti indemnizatia indiferent cand ramai gravi...si apoi ce te mai intereseaza ce or crede ei...bb sa fie bine,asta o sa fie singurul lucru important.ai sa vezi
asa ca daca esti prea stresata,schimba locul ala de munca si poate vine si bebita![]()