Infectie col cu Klebsiella
Raspunsuri - Pagina 2
ela530 spune:
Revin,
Ieri am fost sa ridic noul rezultat al analizelor si STUPOARE
este incredibil ce mi se intampla, nu stiu daca mai este cineva sa pateasca asa ceva, dupa ce am avut infectia colului cu Klebsiella (ceea ce este foarte rar intalnita o asemenea localizare)
dupa tratamentele prescrise: Nolicin (10 zile), Cervugid (12 zile ovule), Tantum Rosa (12 zile spalaturi), Flamexim (10 pliculete), Polidin (10 fiole), Vit. A forte, Vit. E forte,(20 pastile pe luna/3 luni) Seleniu, Magneziu forte+B6, dupa ce am fost la 3 medici ginecologi, 1 urolog si 1 endocrinolog, sperand ca am scapat de aceasta bacterie pacatoasa, mare mi-a fost mirarea cand ma duc sa ridic rezultatul,
nu mai am Klebsiella..... uraaaaa, am scapat de Klebsiella, nu-mi vine sa cred dintr-o singura tura de antibiotice.... incredibil dar adevarat,
in schimb m-am pricopsit cu.... Candida,
imi zic in gand... ei asta nu e asa grava, fac tratament si scap, cand ma uit la Antifungiograma STUPOARE este rezistenta la toate substantele testate ..... cum se poate asa ceva ? incep sa cred ca sunt blestemata.... prea de tot, a mai patit cineva asa ceva ?
Examen secretie vaginala :
Leucocite: frecvente, Epitelii: foarte frecvente, Flora: gradul II, frecventi bacili Doderlein forme lungi, izolati si in lanturi, forme medii si scurte, rari coci Gr+,
la Tricomonas si Candida nu este bifat nimic
Examen cultura din secretii vaginale: prezenta CANDIDA
Antifungiograma :
ITRACONAZOLE : Rezistent
KETOCONAZOLE : Rezistent
AMPHOTERICIN B : Rezistent
FLUCONAZOL : Rezistent
Examen citologic cervico-vaginal:
Valoare : Satisfacatoare,
Caracterizare generala : Modificari celulare benigne : Mucus abundent cu frecvente polinucleare degradate
Diagnostic descriptiv : Infectii : e bifat Coc (si e taiat cu pixul bacili)
Fungi si Candida nu este bifat nimic
Modificari reactive asociate cu : Inflamatia
Evaluare hormonala : pattern hormonal compatibil cu vārsta #351;i anamneza - bifat E2 numeroase c. superficiale etalate grupate #351;i izolate
Citodiagnostic Babe#351;-Papanicolau - Clasa C2 - Endocervicit#259; cronic#259;
- Cum se poate la analiza secretiei si la Papanicolau sa nu iasa candida sau fungi si in schimb sa iasa numai la analiza culturi din col ?
- Cum se poate sa iasa Candida rezistenta la toate medicamentele enumerate mai sus?
Am intrebat-o pe asistenta unde am facut antifungiograma de ce sunt numai 4 medicamente testate, si mi-a spus ca atata exista in baza lor, nu prea am inteles cum vine asta ? de ce nu au testat mai multe substante ?
- Ce tratament mai exista in afara celor enumerate mai sus?
- Ce ar trebui sa fac ? sa repet culturile cu antifungiograma in alta parte ? exista clinici care testeaza mai multe substante ?
- daca este o infectie a colului cu candida trebuie neaparat sa identific la ce este sensibil ?sau pot face tratamente naturiste ? daca le fac, pot scapa definitiv de candida ?
Sunt multe intrebari pe care mi le pun, dar un singur lucru pot spune cu siguranta "de ti-e frica nu scapi"
roxanaz spune:
infectia cu candida este datorata tratamentul intesiv cu antibiotice. a facut testarea pe 4 antifungice pentru ca ele sunt cele mai uzuale si active pe candida. singura varianta suplimentara ar fi voriconazolul (Vfend denumirea comerciala) dar daca nu e in baza de date a laboratorului se poate doar incerca.
Roxana
ela530 spune:
Azi am fost la medic si mi-a prescris Gynofort (aplicatie intravaginal) si Clotrimazol (unguent), sotului nu i-a dat nimic pt. ca i-am spus ca am folosit prezervativul toata perioada de cand am inceput tratamentul cu antibiotice pana in prezent.
Am intrebat-o daca nu este cazul sa repet antifungiograma in alta parte sa aflu la ce este sensibil si mi-a spus ca nu e cazul ca dupa ce voi aplica Ginofort nu "crede" ca voi mai avea probleme.
Oare este asa un medicament minune acest Ginofort ?
Din cate am mai citit pe forum nu toata lumea s-a vindecat cu acest medicament, atunci cum de doctora este asa sigura ?
Am intrebat daca dupa terminarea tratamentului trebuie sa repet analiza si mi-a zis ca nu este nevoie, dupa 3 luni sa mai repet din nou analizele, am intrebat de endocervicita si mi-a zis ca este datorita Candidei adica este inflamat colul si dupa ce va trece Candida va trece si endocervicita.
Voi ce ziceti poate sa treaca endocervicita cronica printr-un medicament numit Ginofort cu o singura aplicatie ?