Infectie col cu Klebsiella
De curand mi s-a gasit infectia colului cu Klebsiella, conform antibiogramei am primit tratament (impreuna cu sotul)cu Nolicin 10 zile. Din rezultatul Pap rezulta ca am colpita bacreiana si endocervicita cronica. Pentru aceasta afectiune mi s-a dat tratament cu Cervugid 3 serii a cate 12 zile, cu pauza de 7 zile si spalaturi cu Tantum rosa inainte de ovule.
As dori sa stiu cum se face tratamentul corect in cazul acestor afectiuni.
1. endocervicita cronica inseamna rana pe col ?
2. daca nu trece cu 3 serii de Cervugid si spalaturi cu Tantum rosa se poate propune cauterizarea ?
3. daca se gaseste si rana si infectie se administreaza tratament simultan pentru cele doua afectiuni sau separat ?
4. daca se gaseste o infectie a colului si se administreaza antibioticul rezultat din antibiograma, este nevoie imediat la terminarea acestuia de o alta cultura din col care sa stabileasca daca a trecut ?
5. daca infectia nu trece se prelungeste antibioticul ? cate zile de pauza se face dupa terminarea dozei de 10 zile ?
6. daca infectia nu trece se prelungeste si la partener sau e suficienta doza standard de 10 zile ? (tinand cont ca el nu prezinta nici un sintom).
7. in cazul meu, daca am primit tratament simultan pentru ambele afectiuni trebuie sa ma duc la terminarea primei serii de ovule in pauza de 7 zile sa fac analiza de culturi ?
Va multumesc
Raspunsuri
camy062004 spune:
o sa incerc sa-ti raspund eu."cervicita - inflamatia colului uterin - daca este afectata numai partea externa, vaginala, a colului, este vorba despre o exocervicita, daca este afectata partea interna uterina, este vorba despre o endocervicita."nu inteleg de ce ti-a dat 3 serii de tratament,mi se pare fff mult,in fine...pauza intre ele trebuie sa fie de 10 zile paua dupa care reincepi tratamentul si atata timp cat ei tu tratamentul trebuie sa-l ia si partenerul pt.ca risti reinfectarea.
ela530 spune:
dureri de burta (si la contact sexual),usturime dupa contact sexual, senzatii continue de urinare, presiune in partea inferioara a abdomenului, senzatie de pietroi in burta, la toate astea se mai adauga si problemele su sanii, numeroase chisturi bilaterale, pentru aceasta afectiune m-am prezentat initial la medicul ginecolog care mi-a descoperit ceea ce am.
mcm spune:
Ai facut si o analiza a urinei? Sa nu fie o problema ginecologica amplificata de o infectie urinara.
www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii
camy062004 spune:
cu siguranta este vorba si de o infectie urinara(cistita)se trataza cu antibiotic(cipofloxacin)
micha spune:
Am sa-ti spun cum am trecut eu printr-o problema asemanatoare cu a ta.In 2007 am descoperit o cervicita determinata se pare de o infectie cu Trichomonas si candida.-am speriat de nu mai stiam de capul meu,mai ales ca doctorita mi-a spus ca nu scap de cauterizare.
Pap-ul mi-a iesit 2.
i s-a dat un tratament cu spalaturi si ovule (nu-mi amintesc exact cum s-au numit dar ma uit si-ti spun) si timp de 10 zile antibiotic-Norfloxacin.De asemenea inainte de a incepe tratamentul cu Norfloxacin am luat Fasygin in doza unica,4 pastile odata.
Acest tratament l-am urmat si eu si sotul.
Dupa cele 10 zile de tratament m-am prezentat la doctorita care fara sa-mi repete analizele m-a cauterizat.Cauterizarea in sine a fost o interventie destul de simpla si practic nu m-a durut deloc.Tin minte ca la momentul respectiv eu chiar imi doream cauterizarea deoarece simteam ca scap odata pentru totdeauna de problema respectiva.
Dupa 6 saptamani de la cauterizare ,desi doctorita ma asigurase ca totul este in ordine si colul este complet vindecat ,m-am trezit cu o usoara sangerare la contactul sexual .
Am fugit disperata la alt medic de data aceasta,caruia i-am povestit toata intamplarea.-a consultat si mi-a spus ca dupa parerea lui cauterizarea initiala nu trebuia neaparat facuta ,tratamentul cu antibiotice,ovule si spalaturi ar fi fost suficient,dar acum in urma cauterizarii aveam la marginea colului o mica portiune nevindecata care sangera si care trebuia punctata cu o mica cauterizare din nou,deoarece se vindeca greu.
Am repetat analiza secretiei vaginale si s-a evidentiat din nou trichomonas.Pap 2.Am luat 2 ovule cu Lomexin la interval de 2 zile si apoi m-a cauterizat din nou ,de data aceasta numai a punctat zona care nu se vindeca.
Din acel moment nu am mai avut probleme.Acum repet PAP-ul din 6 in 6 luni si totul e OK.
Sa-ti mai spun ca si eu am o mastoza bilaterala si chisturi la ambii sani si cateodata ma apuca disperarea dar ii tin sub control cu cate o ecografie de doua ori pe an,unguente si vit.E.Asta este ,mergem mai departe.
Sa ne tii la curent cu rezultatele tratamentului.
Stiu ca atat Klebsiella cat si Trichomonasul pot sa dea infectii urinare,dar antibioticul ar trebui sa rezolve problema.
micha spune:
Sa incer sa-ti raspund si la intrebari asa cum ma pricep:
Endocervicita insemna o inflamatie a partii interioare a colului si NU presupune neaparat o rana,Rana reprezinta o complicatie a inflamatiei o leziune mai mare sau mai mica pe col.
In mod normal trebuie efectuata o noua cultura de col dupa ce termini cu antibioticul.In mod normal ar trebui sa treaca infectia dupa 10 zile de tratament.
Tratamentul pe care il urmezi trateaza si infectia si o eventuala rana sau leziune a colului.
Nu cred sa mai fie nevoie de o noua doza de antibiotic pentru partener.
Eu as merge la control depa terminarea antibioticului si as cere o noua analiza .
O colposcopie ai facut?
camy062004 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=50015&whichpage=1
ela530 spune:
Am terminat tratamentul cu Nolicin (10 zile) si Cervugid(12 zile) si pentru ca simptomele erau aceleasi, ba chiar chiar se agravasera, m-am dus la urolog care mi-a pus diagnosticul: cistita acuta, sindrom vezical, suspiciune ITU Klebsiella,
Analizand antibiograma de la culturile din col a spus ca sunt unele neclaritati si explicandu-i simptomele mele a tras concluzia ca Nolicinul nu are efect (cu toate ca era sensibil in antibiograma)si mi-a zis sa nu-l mai iau ca nu este antibioticul potrivit si m-a trimis sa repet urocultura (care iesise negativa in 25 iulie).
Mi-a dat tratament cu Vesicare, Nospa, Indometacin supozitoare, urmand sa-mi dea si altceva dupa ce ma intorc cu rezultatul uroculturii.
Am stat si m-am gandit ce sa fac ? peste tot citisem ca urocultura se face dupa 7 zile de la administrarea de antibiotice si pentru ca mai aveam decat 2 pastile de Nolicin le-am luat in continuare.
Nelamurita fiind m-am dus din nou la ginecolog (altul)si dupa control mi-a pus urmatorul diagnostic : BIP, Infectie urinara Klebsiella, ovare polichistice.
Mi-a dat urmatorul tratament : 10 Polidin, flamexim, vitamina E Forte, duphaston 10 pastile timp de 3 luni (din ziua a 14-a de menstruatie), Femicur, Diclofenac unguent si trimitere sa repet Secretia, Papanicolau, culturile de col.
Mi-a spus ca am procedat foarte bine ca am continuat tratamentul pana la capat cu Nolicin,ca antibiograma este foarte buna iar Cervugidul este suficient decat o serie de 12 si dupa rezultatul analizelor va hotara ce mai este de facut.
Stiu ca medicina este grea dar de ce oare un doctor zice intr-un fel si altul in alt fel ?
Acum pot sa spun ca ma simt mai bine in sensul ca nu mai am senzatia continua de urinare si asta datorita ceaiului de merisor, urzica si papadie. Am inceput noul tratament si sunt mai optimista.
flower-power spune:
ela, http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=47864&whichpage=2
Multa sanatate !
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares