Cirese de mai-iunie 2006 (70)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Cami, aseara s-a contramandat plecarea lui Dragos.In Romania, la firma asta mare la care lucreaza el cineva nu a fost in stare sa trimita o confirmare la timp si s-a prabusit totul.Ma rog, a ramas cu viza pe 10 ani, asa ca acum el viseaza concediu pe acolo.Ceea ce e imposibil in conditiile in care eu imi doresc casa.

Virgi, ce mai face Luana?

Noi azi am dus dosarul la cresa, am vizitat-o si de luni suntem scoleri.Cred ca o sa urle cat o sa stea acolo.Vom vedea...

Pupici,

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Fetelor,
Imi dati o idee cum sa il tratez pe Mihai de tuse.Dupa prima saptamina de gradi a luat ceva virus si acu tuseste.Nu ma mira.Ma asteptam la asta.Nu are febra , doar tuseste.Parca nu as sari pe medicamente. Ceva tratament babesc stiti? Sau sa ii dau medicamente?

Mergi la inceput

Neda, fierbi o ceapa, 4 nuci si o jumatate de lamaie.Indulcesti ceaiul cu miere.Sau ridiche feliata cu zahar, lasata 2-3 ore, ii dai siropul format.Sau suc de afine, sau suc de muguri de brad.

www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Citat:
citat din mesajul lui abibrinza

Neda, fierbi o ceapa, 4 nuci si o jumatate de lamaie.Indulcesti ceaiul cu miere.Sau ridiche feliata cu zahar, lasata 2-3 ore, ii dai siropul format.Sau suc de afine, sau suc de muguri de brad.

Multumesc Arabela! Am sa incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Saluti!

Iata ca am aparut si noi, de la mare, de la soare.... ca tare bine fuse!

Ne-am descurcat super cu Andrei cel galagios, care acum povesteste tuturor cum a fost "ia maie, ia ninip"! Nu mai zic ce mult i-a placut lui acolo...

Cu apa s-a imprietenit repede... in prima zi s-a cam speriat, c l-a cam luat valul la propriu!, dar a doua zi am luat-o cu binisoru', si dupa asta cine era cu " vine vaiul!" (valul)?

De nisip nu mai zic, ca e moartea lui...
Cu mancarea ne-am descurcat, am mai si pregatit la bucatarie cate ceva, pentru ca am stat la gazda, si n-a prea fost mofturos.

Dar cand ne-am intors, pe taty l-a luat o raceala cu febra, dureri de cap si de toate cele...doua zile mai tarziu cine facea 39 cu..? Bineinteles, Andrei.

Si-a tinut-o asa ca dupa 3 zile de nurofen si paracetamol l-am bagat pe antibiotic, ca nu-i scadea febra neam.
Cum i-am dat ospamox, gata febra. Dar a ramas cu o usoara lipsa a poftei de mancare...poate e si de la dinti, ca-si baga mainile prin gura mereu. Oricum trebuie sa-i dau cel putin 5 zile antibiotic, ca lltfel nu mai are efect, capata rezistenta la el.

Altfel, e bine, vioi, jucaus si vorbareeet!

livada!

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Steluta, nastere usoara! Am vazut ca mai ai un picut si-ti tii comoara in brate...

Doroti, ce ma bucur ca ai reaparut! Sa ne mai spui de guguta ta, ca tare-mi place cum povestesti.

Adriana, Corneluta! Bine c-a trecut "buba". Cu vorbitul, nu e cazul sa te ingrijorezi - vezi tu peste vre-un an. Andrei vorbeste de toate, dar oricat m-am straduit sa-l invat sa numere, mai mult decat "noua, cici, noua, cici" n-am scos de la el - cam asa numara el cand coboram scarile.
De litere ce sa spun, nica...
Dar nu-mi pun probleme despre desteptaciunea lui, il vad ca trage singur concluzii din fapte, cunoaste o gramada de lucruri si mi le spune - de ex. a vazut ca am o gaura la pantalon si a venit repede cu replica - " acoio e o gau'a, tebuie ta coata mama, cu acul, coate mama" - adica "acolo e o gaura, trebuie sa coasa mama, cu acul, coase mama"
Si multe de genul asta, ceea ce ma face sa cred ca nu a invatat mecanic aceste lucruri si mi le spune ca pe-o poezie.
Nu mai spun ce navigheaza cu mausul si-mi intra pe tot felul de programe, de care eu n-am habar - adica a facut legatura intre maus si sagetica de pe ecran, da click unde "vrea muschii lui"...bineinteles fara vreun sens anume

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Pt fetele care se lupta cu virozele....si Kailan a facut a doua oara o viroza. Trecuse prima, am crezut ca gata...e drumul liber, cand duminica imi tranteste o raceala urata cu nas infundat, stranutat si dispozitie de copil mofturos, noapte nedormita sambata spre duminica, m-a trezit la 5 dimineata.. El nu face temperatura, la prima nici nu i-am masurat-o. Azi dimineata avea 37,8 si l-am dus totusi la gradinita. Acum inteleg mamicile care nu stau cu copiii acasa cand sunt raciti. Kailan in afara ca are nas infundat si e irascibil, are energie la fel de mare si vrea aceleasi activitati ca si cand ar fi sanatos. Deci oricum ar trebui sa ies cu el afara la joaca. Asa ca l-am dus. M-au sunat pe la 11 sa vin sa-l iau ca era cam molesit. Normal il tin pana la 12: 30.
Eu il tratez cu ceapa taiata marunt in camera lui, pusa cat mai aproape de patul lui (sa inhaleze mirosul de la ceapa), arunc picaturi de ulei de eucaliptus pe pat, covor, pe pieptul lui. I-am dat ieri si azi la culcare un paracetamol supozitor. In rest sper sa doarma cat mai mult pt ca somnul e cel mai bun medicament. Ii mai administrez niste medicamente antroposofice pe care le am de la medicul meu de casa antroposof, care contin: aconitum napellus, bryonia, eucaliptus, eupatorium perfoliatum, ferrum phosphoricum si sabadilla.

Neda, si eu i-am facut ceai de ceapa lui Kailan cand a tusit. Eu l-am facut din 4 cepe (fierte in coaja). Nici nu am stiut de nuci, dar probabil ca e mai bun cu nuci. Eu stiam doar de ceapa...E bine sa incerci, rau nu poate sa-i faca. Si eventual paracetamol supozitor sa-l calmeze (doar la culcare, eu nu exagerez cu paracetamolul).

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Victor merge de 2 zile la cresa.Ieri a mancat, a dormit si a plans doar de dimineata putin.In schimb, azi-noapte a plans din ora in ora si la cresa chiar a urlat.Sper sa fie bine.Ieri chiar crezusem ca am scapat usor.

Amonar, Andruskandru, numai bine puiutilor!

Virgi, ce mai face Luana?

Cami, Carmina, cum va mai descurcati cu copilasii?

Doroti, Mikiion, Adriana si toate celelalte fete ce mai spuneti?

Steluta o fi nascut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Multumesc Arabela!

Sa inteleg ca Victor are nevoie de o perioada de acomodare la gradinita. Cate ore pe zi ramane acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna fetelor...

Sunt si eu pe-aici. Inca nu am nascut. Am avut vreo 2 momente cand am zis ca incepe travaliul, dar au fost doar alarme false. Am cezariana programata peste o saptamana. Noi am fost ieri la control si dr a spus ca totul e ok. Ne-am intalnit si cu medicul anestezist si am discutat despre operatie. L-am intrebat pe dr daca imi da voie la o ora de cumparaturi pe la Baby Expo si a zis ca e ok. Deci colul este inca inchis.

Asa ca maine vom da o fuga pe-acolo, tot familionul, sa cumparam carucior Brevi Grillo (sa traiasca Ioana - imi amintesc cum ni-l recomanda la inceputul odiseei noastre), patut pliant (ca in cel de lemn inca mai doarme Andrada), cosmetice, pentru mandra mea de imbracat, incaltat. Sper sa stea cuminte bebele si sa nu imi strice planurile.

Altfel azi cica aniversam 2 ani si 3 luni. Sunt bucuroasa ca intr-o luna a reusit si Andrada sa mai creasca 1 cm in inaltime, dar mai ales a pus pe ea 500 gr. Am inteles ca Peritolul a fost cel care i-a facut asa pofta de mancare. Sper sa se mentina pe aceasta curba ascendenta cu greutatea.

Cam astea ar fi de pe la noi.

am livada cea frumoasa.

Steluta (38w+) cu si cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput