Cirese de mai-iunie 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 2
abibrinza spune:
Buna fetelor!
Doroti, mai povestete de Gugutza!Mie imi place asa de mult sa citesc ce nazbatii mai face!
Fetele din State, imi puteti spune si mie niste nume de magazine accesibile de pe acolo?Sotul meu va merge la o pregatire si poate va avea timp si de shopping pentru copii, mai ales.
Victor al meu isi dezleaga limba.In fiecare zi spune cateva cuvinte noi si mai si leaga propozitii.Dar se foloseste in continuare de "aia" pana ma dispera.
Carmina, nu-i mare diferenta intre 24 si 25.Sigur reusea Mihnea tot asa de bine sa le rezolve si pe cele cu 25 de piese.Daca imi spuneai ca aveau 23 de piese poate m-as fi mirat, caci nu exista, cred eu, puzzle cu numar prim de piese.Victor se joaca doar cu cele in care potriveste figura in casuta ei.
Neda, extraordinara prima zi de gradinita.La noi cred ca va fi groaznica.O sa-l duc eu cu bebe dupa mine, caci taica-su va fi plecat si mama la scoala ei, de 15 septembrie.
Virgi,Adriana, sanatate si recuperare usoara fetitelor!
Numai bine,
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
neda spune:
Arabela-eu cumpar de la Gap si Sears.Acestea imi plac mult pt haine la copii.Jucarii poate sa incerce la Walmart,Target. Sunt mult mai ieftine decit in alte locuri.De fapt Target e bun si pt hainute.Acum in perioada aceasta sunt reduceri mari la haine de vara.Eu i-am luat la picii mei haine pt urmatorul sezon cu 1-2$.
Poate fetele mai au si alte idei.Oricum sa se uite in magazine in primul rind dupa Sale sau Clearance.Noi asa facem![]()
neda spune:
cami- Soficu papa singura? Poti sa le dai papica in acelasi timp la amindoua?Eu una nu pot.Mihai inca nu papa singur.Doar laptele il bea singurel.Altceva trebe sa ii bag in gurita.Si fac asta caci altfel nu papa mai nimic.Sunt curioasa voi mamici su 2 pitici cum le dati sa pape.
abibrinza spune:
Neda, multumesc.La noi e inca simplu cu mancatul caci Mihai e tot pe san.In orice caz, Dragos il alimenteaza pe Victor foarte bine, asa ca la noi va fi regula: fiecare cu copilul lui.Noroc ca serviciul lui Dragos e aproape si vine si la pranz, iar dupa-amiaza e la 4,15 acasa.
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
adriana spune:
Arabela, eu iau de la Children's Place, Gymboree, Gap(cum zice neda) hainute, jucarii de la Toys'r'us.
Noi ne chinuim tot cu furunculii lui peste..
Virgi, cum mai e Luana?
carmina, Irina e cumintica? Mihnea e gelos?
Doroti, ce bine ca dai semne de viata.. Suna groaznic ce spui tu acolo, de fapt, am mai primit o veste de divort din partea unei prietene
.. E contagios oare, ce-o fi cu oamenii astia?
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
abibrinza spune:
Cami, La multi ani!Sa fi fericita alaturi de cele 2 printese!Azi ai dubla sarbatoare, nu?
La multi ani tuturor Mariilor!
Adriana, Neda, multumesc!
Adriana, sanatate multa Cornelusei!Sa scapati repede de chin.
Roxana Claudia spune:
Neda - sa-ti zic eu cum e la noi cu mancatul dormitul si mai toate cele..Cu dormitul i-am separat: Cata in patutul lui dar la noi in camera iar Robert in camera lor, singurel in patut. AM facut asta pt ca Robert se trezeste cateodata si din ora-n ora si n-avea rost sa il trezeasca si pe Cata, care si el are 0-1-2-3 treziri pe noapte. De exemplu in noaptea asta Robert s-a trezit de vreo 6 ori, Cata de 4 ori...La u moment dat tipau amandoi. Deci iti dai seama ce fresh sunt pt azi....La masa: e crunt, Robert isi bea doar laptele singur iar la mesele solide e un figurant, eu trebuind sa fac toate giumbuslucurile posibile sa-l determin sa pape. Lui Cata ii e foame atunci cand ii dau celui mic asa ca ii pun pe amandoi in fnd in canapea la ei in camera(am vazut ca asa ma descurc mai usor); lui Cata ii dau o jucarie sa o invarta iar cel mic se uita la el f atent. Si uite asa ma chinui. Nu spun circul cand trebuie sa ii adorm la pranz. Primul este Robert care adoamre al naibii de greu din cauza lui Cata: cum atipeste sigur mai zdrangane Cata ceva si-l scoala..Iar apoi Cata cu prostul obicei de a-si negocia dormitul singur..trebuie sa aiba toata colectia de masini in patut...si uite asa. Pana adoarme si Cata se trezeste Robert...
Dar eu sunt una dintre norocoasele mamici cu 2 copii care au suportul bunicilor. S, in cea mai mare parte a zilelor, cineva vine si ia unul sau vin amandoua bunicile si iau cate unul...
Roxana mami de
Robert (18 feb 2008) si
Catalin (5 iunie 2006)
Burtocika spune:
Buna ziua, livada ! Ne mai tineti minte ?
Mi-e si rusine de cand n-am intrat pe la voi ... Vazand insa topicul despre Inaioana m-am gandit ca trebuie sa intru sa va salut ... Despre problema ei nu pot sa spun decat ca o sustin moral si ii doresc multa rabdare si putere pentru orice va fi sa se intample. Mai mult nu indraznesc sa-mi dau cu parerea, pentru ca nu cunosc persoanele implicate si nici situatia creata; pot spune doar ca sunt de acord cu Doroti, si ca este nevoie de multa rabdare si diplomatie pentru a face o casnicie sa mearga ... Si din pacate femeia este cea care trebuie sa dea dovada de calitatile astea, ca barbatii sunt ... un pic altfel ... Repet, nu imi permit sa dau sfaturi despre ce nu cunosc, dar stiu din proprie experienta ca un copil (daramite 2!) pot insemna o mare sursa de stres pentru o familie ! Femeia este mama si este altfel croita pt a face fata acestui stres, dar barbatii poate nu reusesc la fel de bine ...
Revenind la noi: Eu am inceput serviciul a doua zi dupa ce Gongutza a implinit 2 ani, adica pe 15 mai. Mi-a fost destul de greu, si inca imi mai este, si ei la fel, pt ca nu a inteles de ce mami, care statea cu ea toata ziua, dintrodata o lasa singura si pleaca ... Am lasat-o cu soacra-mea, care venea de la 7.30 dimineata si statea pana la 18.30 seara; la inceput a fost ok, dupa care a tot inceput sa se planga ca e prea obositor, ca nu face fata, plus ca ne tot ciondaneam ca nu respecta nimic din indicatiile noastre in ceea ce priveste mancarea, somnul etc. Asa ca ne-am luat inima in dinti si am dus-o de la 1 august la gradinita, la Arc-En-Ciel, la program scurt 8-12. N-a fost usor, in primele zile ma simteam ca o mama vitrega, cum o lasam plangand acolo, dar dupa vreo saptamana s-a obisnuit. Asta nu inseamna ca nu imi plange in fiecare dimineata ... Seara ma intreaba: "Mergem la copii?", dimineata la fel, se bucura, iar cand ajungem acolo si se prinde ca eu plec, incepe scanceala; cum dispar din ochii ei, cum se opreste.
E bine, sunt destul de multumita, scopul principal = integrarea in societate a fost atins, deja a incpeut sa se joace cu copiii si sa interactioneze cu ei; vorbeste mult mai cursiv si construieste fraze destul de complicate, ne povesteste in fiecare zi ce a facut acolo ... singura problema e cu mancarea, am incercat de la 1 septembrie sa-i prelungesc programul pana la 13.30 si sa manance de pranz acolo, dar a fost jale, n-a vrut neam; mi-au "returnat-o" educatoarele si mi-au spus sa incercam peste inca vreo luna, poate o sa fie mai cooperanta ...
In rest, eu sunt foarte prinsa cu serviciul, plus ca ma stradui sa demarez o mica afacere, sa vedem ce o sa iasa ... Plus inca vreo 2-3 proiecte de colaborare ... Sunt tare aglomerata, de-asta nu am mai apucat nici sa va citesc, daramite sa va scriu ... Poate ma mai eliberez si mai trec sa vad ce mai faceti ...
Va sarut pe toate !
doroti_5 spune:
Buna fetelor si Adi (sigur ne citeste).
Arabela, eu pot sa-ti zic ca am un zbint in casa, nu stiu de unde atit energie, cer e ca educatoarele imi spun ca pina acum ea era tare cuminte la gradi, cea mai cuminte, acum si-a facut prostul obicei sa loveasca, cred ca a vazut de la cineva si a prins, ea inainte era batausa, dar de cind am dat-o la gradi nu mai era, acum s-a reintors obiceiul ista.
Acasa nu sta o secunda, cu o mina face un lucru si cu alta altul, si daca are posibilitatea si cu piciorul mai face ceva. nu pot sa ma tin de ea, ca nu am atita energie eu. De vorbit vorbeste, se straduie sa vorbeasca corect, inca nu zice r, il mai stilceste, restul spune toate literele, r zice numai la... bere, iaca asa copil am. Face fraze destul de complicate, si are o memorie fenominala. Sa va zic o perluta, ii aduc o para intr-o seara, inainte de somn, ei ii plac foarte tare perele, musca o gura si o lasa. Tati cica sa nu se piarda para o ia si o haleste. Ea peste vre-o jumate de ora, cind credeam ca doarme se scoala in poponet si zice "da pasada" (la noi se zice prasada), eu ii zic tu nu ai papato a papato tati. Ea se culca zic mai ce fata bravo, nu a cerut cu mofturi ca deobicei, ea se gindeste ce se gindeste vreo 10 min si iar se scoala si face "tati scoate din gura" eu o intreb "ca sa scoata taticu din gura" ea cica "pasada". am ramas masca amindoi, i-am lamurit ca nu e in gura, dar in burtica si ca miine ii cumpar alta. Ce crezi a doua zi cind a venit cu tati sa ma ia de la servici ma intreaba "ai cuparat pasada?". Deja nu mai pot sa nu fac ceea ce ii promit cu gindul ca va uita.
Adriana, la mine situatia e naspa pentru ca am imprejur, foarte aproape, mai aproape decit trebuie parintii mei, parintii lui, si fratele lui. Parintii mei ii tin lui parte, ai lui normal ca tot lui, si cel mai interesant ca toti vad ca el munceste, da la mine nu se vede nimic. Pina cind eu am spus STOP, de azi facem totul la jumate, si sa nu dea Domnu sa se implice cineva, zic nu ma uit ca ii parite, frate sau nu mai stiu ce. Nu i-am zis asa, asa mi-am zis eu pentru mine. Deci ma scol dimineata si zic, uite o sa intirziem, hai sa ma ajuti, ori calci hainele (special nu am calcat de seara, ca am stat fu fata la joc si nu am reusit) ori imbraci copilul. Deci prima zi o zis ca calca, iam zis ca le calca si pe ale mele, si cind m-am imbrat am inceput sa zic vai nu prea e bine, diseara cred ca stau pina la unu si calc ca dimineata nu reusesc. El cica miine eu imbrac fata. asa si am facut. Apoi sa-ti zic ca dupa ce o imbracat fata o zis ca mai bine calca toate hainele din casa.
Si tot asa incerc sal implic sa vada el ca eu tot lucrez, deja stie ce srviciu obositor am, asa ca i-am tinut un discurs cu lacrimi ca daca nu avem noi grija unul de altul nimeni n-o sa aiba si parca se remediaza situatia. A doua cauza au fost banii, se stie ca la nimeni nu ajung, dar var-mea anume din asa cauza s-a despartit cu sotul, de la bani. Asa ca l-am pus pe el sa tina contabilitatea casei, si s-a vazut ca nimeni din noi doi nu e vinovat ca se duc banii repede, si nu pe prostii. Acum e mult mai bine situatia. Ne-am cerut scuze unul de la altul, cu toate ca "el nu e gresit", dar ideea este ca dragoste exista, insa daca nu mai este dragoste ar trebui macar logica sa lucreze, si dragostea fata de copil.
Eu sunt sigura ca atunci cind ma vad la casa mea n-o sa mai am incidente de astea, pentru ca n-o sa se bage nimeni in relatia noastra. Deci problemele majore sunt RUDELE si BANII.
Roxana, imi pare foarte bine sa te citesc, chiar ma intrebam cum te descurci cu doi vlajgani.
Bogdana, sa stii ca daca o sa insisti ea o sa si manince, eu tot am observat dimineata, copii pling cit sunt parintii prin preajma, asta dupa ce se adapteaza, cum dispar parintii isi cauta de lucru cuminciori, asa ca ei au ritual. Oricum eu la program scurt am tinut-o doar o saptamina, pe urma am mai tinut-o o saptamina pina la 15, si dupa sta pina tirziu, insa a mea era invatata sa stea cu orcine, s-a adaptat foarte repede.
livadda.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157601403631242/" target="_blank"> 8, www.flickr.com/photos/7297231@N05/1113189888/in/set-72157601434403497/" target="_blank"> 9, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157602687181824/?photo_deleted=1740457215" target="_blank"> 10
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Steluta spune:
Buna fetelor,
In primul rand as dori sa urez LA MULTI ANI Voichitei si Arabelei!!!

La multi ani de Sf. Maria, celor ce poarta acest nume!!!

Azi am fost la control si se pare ca bebe este destul de coborat. Asa ca ne asteptam oricand sa se declanseze nasterea. Dr. mi-a recomandat odihna la pat, ca poate mai sta macar o saptamana in burtica.
Cami, tu intrebai de nume. Probabil alegerea finala va fi Victor Mihai.
M-am gandit ca poate va intereseaza. Am gasit pe un site legat de logopedie niste "carduri" care ar fi interesante pentru copii.
www.corectarealimbajului.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=67&Itemid=75" target="_blank">http://www.corectarealimbajului.ro/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=67&Itemid=75
Acestea sunt compuse din diverse imagini cu numele scris sub ele. Ideea e ca aceste imagini pot fi printate si ulterior plastifiate. Eu deja am inceput sa realizez astfel de carduri, inspirandu-ma dupa niste modele Montessori. Cand le voi termina, voi face o arhiva cu ele, si vi le pot impartasi. Oricum gasiti mai multe informatii utile pe acel site.
Noapte buna, Cireselor!!!
livada cea frumoasa.
Steluta
(37w+) cu
si cu
Andrada Cristina (17 iunie 2006)