Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE - (36)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Buna fetelor. Am intrat pe la voi sa salut o foarte draga prietena de care-mi este dor, IoanaTugs.
Si daca tot am intrat si am vazut ca vorbiti de diete, am zis sa va povestest un pic cum a fost la mine...

Si eu am avut endometrioza (cred ca nu mai am. se zice ca in sarcina se repara ca intra ovarele in pauza) si am studiat si aplicat la greu principiile dietei in endometrioza dupa 3 FIV-uri nereusite. Dupa 10 luni de dieta am facut FIV 4 reusit iar acum astept 2 fetite minunate!
Ideea e ca dieta asta functioneaza si 90% se bazeaza pe principiile alimentatiei sanatoase. Intreba cineva de ce nu morcovi si sfecla... Cica sunt estrogenice. Nici eu n-am pus gura pe ele si nici pe carne si nici pe lactate si branzeturi. M-am lasat si de fumat. N-am mai pus gura pe alcool. Am mancat in schimb mult peste, oua (ouale nu-s neaparat indicate dar au proteine si am facut un compromis)si foarte multe cruditati. Am baut cel putin 2l apa/zi. In fiecare dimineata am mancat fulgi de ovaz cu seminte neprajite (floarea soarelui, dovleac, in, susan, nuci, migdale) intr-un pahar de su de portocale proaspat. Asta, ca si pestele, pt Omega 3 si 6.
In afara de faptul ca mancand neestrogenic ai mai multe sanse sa invingi endometrioza, alimentatia dupa principiile de mai sus e foarte buna si pt viitorul bebe. Ii da un start foarte sanatos!

Va dau link-ul catre site-ul care m-a inspirat pe mine. S-ar putea sa-l aveti deja...

http://www.endo-resolved.com/diet.html

toate fetele cu endometrioza si va tin pumnii! De putut, se poate!!!

Andrada 29+
http://community.webshots.com/album/567013368QDHMQC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Buna ziau dragele dragi.
Lorelix imi pare rau ca ca trebuie sa treci si pe la noi in urma diagnosticului,dar poate vei primi vesti mai bune la fire si verde la BB!
Andrada FELICITARI PT BB-ITE!!!Si multumim de sfaturi!Si sarcina usoara in continuare si nastere usoara si BBeline sanatoase cu mamic fericit!
Luni sper sa fiu mai in forma si sa incep saptamana cu dreptul.Mi-e frica sa nu ma prinda o raceala de picior...am inceput ciclul ceaiurilor...
Marryan ca te-ai hotarat sa manaci sanatos e ok,ca te gandesti la endo nu mai este ok.Asteapta sa vezi daca se confirma,eu sper ca nu.N-ai facut laparo sa inteleg...
Romanita e buna listuta.Eu am sa mai studiez cazul morcovilor...noi in Banat fara supa nu putem trai,deci morcovii fierti sunt absolut necesari si de sfecla...hmmm ce sa zic?Eu nu sunt fan dar am citit ca detoxifica ficatelul la greu,uzina noastra de lucru a hormonasilor...Oricum eu vreau sa vin cu niste chestii...dar mai tre sa citesc un pic,ca am niscaiva idei...si corse sa revin cu o lista de ceaiuri stiute si altele in fonctie de studiul facut.Ar fii super sa poti sa ne aduci o parere mai avizata despre regim
Crisis vezi ca si prunelele crude sunt bune.Eu am nimerit niste prunoace super frumoase si grase si rod pe ele.
Stiu ca nu e buna soia-complet interzisa-mie ii place sosul la mancarea chinezeasca...dar oricum ne vizitam rar.Si secara este complet interzisa.Plus taratele de grau,graul in jenere...
Legat de mancarea condimentata-iute...am niste scurticircuite in cap.Pt ca pt rinichi nu sunt bune-o sa scriu zilele astea ca si aia au treaba cu ovarele-dar pt imbunatatirea circulatiei sunt recomadate...deci eu ce sa inteleg?
Fire incearca sa-ti faci un draft cam cu ce ai tu salvat si vedem cum le punem pe toate in ordine.Imi pare tare rau ca treci prin experienta cu burtica dospita...eu asa ii spun..eu am slabit dar burtica chiar a ramas...dar parca de cand am lat pastilutele verzi nu ma mai umflu ca un balon.Vezi ce faci cu regimul ca trebuie neaparat sa iei proteine si nu stiu daca numa peste este suficient.problema e ca nu putem sa le impacam pe toate si se iau din pacate in ordinea cerintelor.Acum faci FIV asa ca baga carnita si ficatel si oute sa nu smintesti niscaiva ceva pe acolo,anemia nu e de dorit nicicand dar mai ales acum!
Regimul stiut exact este cel de pe endo-resolved despre care spunea si Andrada.Aveti linkul dat si de ea si este si pe prima pagina.
Va tzuc pe toate si sper sa pot fi si eu mai activa de luni.Sa aveti un WE frumos alaturi de sosuletii vostri!
PS:Georgi nu mai stiu nimic despre fetele de care ai intrebat.Zeno se pregatea sa place in Au,Iyoana a scris la campanie pe la inceput,asteapta sa faca acel FIV...parca ai mai intrebat de cineva,dar acum am uitat
KISSES

www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

luci nu am facut laparo ca nimeni nu mi-o recomanda, dar eu banuiesc doar.

Maria

'Love is an act of endless forgiveness, a tender look which becomes a habit'

la Dumnezeu sa primesc in dar un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Fete dragi,astazi am avut o mare bucurie:m-a sunat Ioana!(Ioanatugs).A zis ca are calculatorul defect dar in scurt timp revine printre noi.Va transmite pupaturi tuturor si o felicita din tot sufletul pe Crissis.(acum esti verde,pt ca esti gravi si asa vei ramane in urmatoarele 9 luni!).
Ea urmeaza sa mearga la dr.pe 23 si abia asteapta sa o ia de la capat.Nu-i asa ca si voi o pupati si va e dor de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelix spune:

Lucialu,

merci ca m-ai bagat in seama.as vrea sa am si eu acea lista cu alimente benefice pentru combaterea endometriozei.
eu mananc foarte multe dulciuri, deci banuiesc ca sunt nocive prntru organism...

te pup..si astept raspuns....

Nu e o rusine sa nu stii, e rusine sa nu intrebi!

Mergi la inceput

Lorelix eu sper ca tu glumesti si ma fac ca nu am vazut remarca...de ce sa nu te bag in seama si cine sunt eu ca sa imi multumesti ca te-am bagat in seama?Regina Angliei?Te rog nu adu si aici discutiile de dincolo cu fetele...credeam ca ai trecut peste.Ai sa vezi daca vei fi activa pe forum ca nu intotdeauna vei fii pe faza sa prinzi mesurile moderate ale altor fete inscrise dupa tine si asta nu se va datora unor intentii rele ori indiferentei.Legat de listuta o ai in lb engleza pe prima pagina unde este pus linkul catre endo-resolved.Noi acum vrem sa facem o recapitulare si sa o afisam la indemana tuturor.Deja sunt fete care au postat aici cam ce e voie si ce nu...detalii gasesti in engleza unde ti-am spus,dar zilele astea vom continua discutia despre papica.Dulciurile nu sunt bune!Ai intuit bine,macar papa fff moderat.Daca vei face injectii cu diphereline vom mai vb pe tema,bine?
Aerlilian ma bucur ca Ionelu e bine!Multumim de veste!Si o asteptam sa revina cu forte noi si sa ne care la alt subiect,ca asta acusica e pe gatate.Vad ca isi revin fetele
Marryan de ce banuiesti ca ai avea endo?Ia spune-ne tot ce ai pe sufletel sa vedem daca reusim sa descurcam problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Vreti sa va dau un motiv sa radeti? Va dau: EU!

Am citit sfaturile voastre si le-am bagat la cap. Dar atat. Bine... am mancat ciorba, nu am mai mancat seminte. Azi dimineatza.... iar si am zis GATA! Trebuie sa iau atitudine. Am fost sa cumpar fructe si de data asta al luat si prune, proaspete ca uscate nu aveau si am luat si caise uscate la pachetel. Si.... am mancat aproape tot pachetelul. Rezultatul? Ma plimb cu laptopul intre WC si canapea pentru ca am dat-o in extrema cealalta. Oricum imi place mai mult asa: e si usor si ma si tzine cumintica acasa.
lorelix bine ai venit! Iti doresc sa ajungi cat mai repede sa-ti ti in brate!
aerlilian multumim pentru vesti. Sper ca ti-ai revenit si ai gasit puterea de a o lua de la capat. Inca o luna, inca o sansa. Am si eu o curiozitate la CM tau f scurt. In ce zi ovulezi? Multumesc pentru urari. La fel va doresc eu tuturor!

Va pup pe toate si ma rog sa va vad pe toate cat mai repede!

"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Crissis,ma bucur ca ai gasit solutie pt constipatie.Daca fructele te ajuta...tine-o tot asa.Ma intrebi de ovulatie...vad ca in ultimele luni se intampla in z10,rar in z11.Iar cm-ul,e prima data luna asta cand imi vine normal,adica la 25z in urma clomifenului.Tin minte ca la prima stimulare cu clomifen,mi-a venit in z35.Problema mea este alta,acum.Ma ingras de la clomifen si sunt disperata.Macar sa ma ingras din cauza de ,dar asa,in fiecare luna cate 2kg...unde ajung?

Mergi la inceput

Bate vantul....frunzele...
Mei unde ati disparut?
Crisis ai scutirefoarte bine ca te tine legata de casa ceva,ca tu numa meciuri si table ai in program
Mai toate ati mancat prune?
Aerlilian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foryv spune:

Buna seara gagici!
Romanita ma bucur ca mai este cineva ca mine,ca poate aflam mai multe lucruri si o sa se intample minunea si la noi,eu inca sper ca oi putea ramane natural,eu m-am operat pe 14 .07.2008.Am trecut prin niste experiente mai putin placute(mentionate mai la inceput in acest capitol),sper sa nu ma fi afectat intr-o coare care masura prea tare. Eu acum iau un amestec de ceaiuri(cretisoara,coada calului,coada soricelului,cozi de cires,musetel,galbenele)care mi-au facut si imi fac bine,dupa cele petrecute,de si acum este cam grig la Brasov,nu am avut deloc dureri,cum aveam inainte de op.Si mai iau si Mastodynon.
Acum trebuie sa ne rugam de fetele acestea dragute sa ne mai dea niste combinatii de ceaiuri,sa ne ajute pt mai deparete.
Asadar Luci ne propui si noua ce sa luam pt mai departe.
Am fost sambata la biserica de care va ziceam si tare multa lume bolnava era acolo si se inkinau la moaste,in fata mea era o fata care adusese acatist de multumire pt ca in sf Doamne Doamne in daduse bebelusul mult visat.
Kiar si o fata ,cu endometrioza de 14 ani,a reusit sa aibe un puiut,deci,se poate,cu credinta,daka dr-ii(unii)nu sunt instare,ne ajuta Doamne DOamne.

Mergi la inceput