***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (76)***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Catalina, felicitari, sarcina usoara!
Graviduta, ai mai fost la Modexpo pana acum? Cam ce putem vedea acolo? Despre platfus: am avut si eu cand eram mica, mi-a fost depistat relativ tarziu, pe la 7 ani. Mama mea observase ca duc piciorul stang mult in interior, ca la calcai ma roade frecvent incaltamintea si ca tocesc calcaiele la incaltaminte. Recomandarea ortopedului (s-a uitat doar la incaltamintea mea, nu si la picioare) a fost sa port talonete deoarece platfusul se poate corecta o data cu cresterea oaselor. El presupune ca bolta piciorului nu e suficient arcuita si de aceea trebuie ajutata prin inaltarea artificiala cu talonet. In plus mi-a recomandat incaltamintea cat mai stransa pe picior in care sa pot introduce talonetul (ghete, bocanci, adidasi vara). Toata per de scoala generala am purtat asa ceva (ce exceptii desigur). Pe vremea lui Ceasca se gaseau talonete la mag de tehnica medicala si aratau ca niste talpi din piele sub care era o bucata de fier (la bolta piciorului). Mi-au fost f utile si am scapat in mare parte de probleme. Acum nu se mai gasesc talonete sub aceeasi forma si personal mi se par f scumpe si proaste calitativ. N-am mai cautat recent, ci acum cativa ani. Inca ceva: in generala mai faceam niste exercitii cu un bat. Il puneam jos si il foloseam cu piciorele precum facaletul cu mainile.
Sincera sa fiu, am inceput sa-l suspectez pe Matei ca are platfus pt ca are sandalele foarte tocite la calcai. Alte simptome nu-s, dar o sa intreb totusi un ortoped.
sa stii ca am avut rabdare sa vizionez toate pozele cu Mara. De acord cu Ella, vrabioara seamana mult cu tati, dar are si ceva angelic de la tine.
Maine plec in TB la Sunny Beach! Yupiii, am 3 zile doar pt mine.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alyna24, dupa ce am vazut pozele minunate din Antalya le-am revizualizat pe cele cu camera lui David. Zi-mi si mie pls la ce firma ai facut mobila, cam cat a costat si de unde e luat covorul.
Storul verde de la fereastra e pratic? La nevoie se poate spala?
PICATURI DE VARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Florentina, Gravi, multumim ca nu ne-ati uitat.
Iar pozele, desi destul de scumpicele au meritat categoric.Se vede ca sunt profesioniste.De curiozitate, am incercat sa ne facem noi singuri poze cu apusul de soare care nici macar ca o luminita nu se vedea in pozele noastre.Deci.....a meritat!Insa acum dc m-as mai duce pe acolo, cu siguranta n-as mai face poze ca sigur tot atat as da pe ele.

Liviana, camera lui david a fost facuta la Cub design(undeva pe Mihai Bravu) si a acostat fix 26 mil lei.F mult a fost ce-i drept insa lucreaza bine si au materiale f bune.dar n-au fost parolisti la termenul de livrare(aveau targul de mobila parca) si ne-au gresit un pic schita drept pt care a treb un pic modificata.Mama si-a facut mobila de bucatarie tot la ei iar sora mea toata mobila din casa.Dar sunt f scumpi.
Jaluzeaua e luata din Hornbach , a fost cam 1 mil lei si e ok dc o clatesti usor in apa calduta.
Covorul ni l-a luat mama@sora mea de la Mobexpert si a costat 7 mil( e lana 100%).

PETRECEREA DE 1 ANISOR

PAPA BUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Catalina, felicitari, sarcina usoara!
Graviduta, ai mai fost la Modexpo pana acum? Cam ce putem vedea acolo? Despre platfus: am avut si eu cand eram mica, mi-a fost depistat relativ tarziu, pe la 7 ani. Mama mea observase ca duc piciorul stang mult in interior, ca la calcai ma roade frecvent incaltamintea si ca tocesc calcaiele la incaltaminte. Recomandarea ortopedului (s-a uitat doar la incaltamintea mea, nu si la picioare) a fost sa port talonete deoarece platfusul se poate corecta o data cu cresterea oaselor. El presupune ca bolta piciorului nu e suficient arcuita si de aceea trebuie ajutata prin inaltarea artificiala cu talonet. In plus mi-a recomandat incaltamintea cat mai stransa pe picior in care sa pot introduce talonetul (ghete, bocanci, adidasi vara). Toata per de scoala generala am purtat asa ceva (ce exceptii desigur). Pe vremea lui Ceasca se gaseau talonete la mag de tehnica medicala si aratau ca niste talpi din piele sub care era o bucata de fier (la bolta piciorului). Mi-au fost f utile si am scapat in mare parte de probleme. Acum nu se mai gasesc talonete sub aceeasi forma si personal mi se par f scumpe si proaste calitativ. N-am mai cautat recent, ci acum cativa ani. Inca ceva: in generala mai faceam niste exercitii cu un bat. Il puneam jos si il foloseam cu piciorele precum facaletul cu mainile.
Sincera sa fiu, am inceput sa-l suspectez pe Matei ca are platfus pt ca are sandalele foarte tocite la calcai. Alte simptome nu-s, dar o sa intreb totusi un ortoped.
sa stii ca am avut rabdare sa vizionez toate pozele cu Mara. De acord cu Ella, vrabioara seamana mult cu tati, dar are si ceva angelic de la tine.
Maine plec in TB la Sunny Beach! Yupiii, am 3 zile doar pt mine.

PICATURI DE VARA

Liviana, merci pt explicatii. Am fost aseara la ecografie la Stamate, dar mi-a zis ca, la varsta asta, Mara trebuie sa faca radiografie. Asa ca am renuntat, in primul rand ca nu vroiam sa o radieze aiurea (niciun ortoped din cei consulati nu mi-au indicat sa faca radiografie; o sa discut despre asta cu al treilea ortoped sau urmatorii la care o sa ma duc) si in al doilea rand nu stiu ce radiolog era acolo si cat de competent este fiindca nu aveam referinte. O sa incepem gimnastica cu o kinetoterapeuta recomandata de Thiery si vom mai vedea. In ceea ce priveste platfusul nu stiu ce sa zic, nu sunt experta, dar sunt multi oropezi care spun ca, de fapt, daca te nasti cu platfus, mori cu platfus; nu se corecteaza. Ma gandesc ca se poate ameliora, dar, repet, eu una sunt convinsa ca Mara nu are platfus si, in plus, cred cu tarie ca e prea mica sa fie diagnosticata cu asa ceva.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Graviduta, sa stii ca si eu ti=am admirat scumpetea de fetita de cum ai pus pozele, are niste ochi tare frumosi! Sa stii ca si Andreea mea calca rau cu un picior de cand a inceput sa mearga, noi am fpst la ortoped la 11 luni si mi-a zis sa revin la 2 ani. Alta dr ne-a zis ca e din cauza rahitismului ca are tibia mai curbata si atunci i se duce varful spre interior. Habar nu am care e cauza, cert e ca am nascut-o cu un piciorus mai curbat si mai slabut, ea a fost lunguta 54 cm pt mine cred (eu am numai 1.54) si toti mi-au zis ca se repara in timp. Acuma diferente intre picioruse nu mai sunt vizibile cel putin, dar tot are tendinta sa calce in interior cu un picior. Chiar ma gandeam sa ma mai duc o data la ortoped, dar cred ca mai astept. Acum cum s-a mai racit i-am dat o pereche de ghetute cumparate de mama, mai ortopedice, adica mai inalte si nu f estetice, dar din piele si bune pt ei si sa stii ca incepe sa calce mai bine. La inceput calca oribil ca am zis ca ghetele is de vine, chiar s=a impiedicat si cazut, dar dupa 2 zile calca mai bine. O mai las cu ele sa vad ce se intampla. Vad ca s-a obisnuit ca poate si fugi. Incearca sa ii cumperi si tu ghete care sa ii tina bine piciorul si mai inalte, fa-i masaj si tu daca te invata. Cu radiografia nu stiu cat e de riscant, si eu is stresata ca am radiat-o o data si mi se pare si ca degeaba, dar acum aparatele is mai performante si nu cred ca este vreun risc o radiografie. Dar Mara calca rau, se dezechilibreaza cand merge? Ca si eu ma stresam de displazie ca mi se parea ca se duce intr-o parte, dar acum mai astept ca totusi fuge, urca si coboara bordura de la trotuar, ma gandesc ca nu are nimic la sold, doar a tinut rau piciorul din burta si tot asa il tine si acum in pozitie de relaxare. Is curioasa ce iti spune si al treilea dr.

Alyna, frumoase poze si voi sunteti o familie minunata!

Elteka, ce mare s-a facut Elias! Asa se uita si Andreea printre picioare, da cu spatele si merge pe varfuri. Asta din urma e numai bine ca isi mai corecteaza mersul. Mai scrie-ne despre voi!

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Buna...intru sa o incurajez pe graviduta...eu zic sa asculti de thiery...e un om deosebit,am fost si eu la el,si eu zic ca stie el ce zice,mai ales ca el practica si in elvetia...mie mi-a zis un dobitoc ca are platfus baiatul meu,dar am refuzat sa ii pun ghete si m-am dus la thiery care mi-a zis ca nici vorba de asa ceva si oricum ghetele nu ajuta!multa sanatate!

Poze Razvanelu vechi

poze razvanelu noi

varsta nazdravanlui Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Liviana, si eu rod calcaiul la incaltaminte la unul mai tare de cat altul, chiar mi se mai rupe cate un toc, dar nu am platfus. Asa a zis mama ca duceam si eu piciorul ca Andreea si in timp m-am corectat fara sa port incaltaminte speciala.De asta ma gandesc ca fata seamana cu mine. Mai tarziu cica putem da fetele la cursuri de balet sa isi formeze mersul corect si frumos.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madybulancea

Buna...intru sa o incurajez pe graviduta...eu zic sa asculti de thiery...e un om deosebit,am fost si eu la el,si eu zic ca stie el ce zice,mai ales ca el practica si in elvetia...mie mi-a zis un dobitoc ca are platfus baiatul meu,dar am refuzat sa ii pun ghete si m-am dus la thiery care mi-a zis ca nici vorba de asa ceva si oricum ghetele nu ajuta!multa sanatate!

Mady, multumesc pentru confirmare. Am citit mult despre el inainte sa aleg sa mergem acolo.

Betty, am mai citit ca si cu karate se mai remediaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Mai, dar este posibil asa cevaaaaaaaa? pe pag 2????? pe unde umblati, fetelor?? ca vacanta a trecut....

Hai, mai scrieti ceva ,ca eu de plictiseala, am inceput sa citesc pe la sub de adolescenti. Moamaaaaa, ce probleme ne asteapta!! Sa nu citit ca dati in depresie. Sau mai bine cititi, ca sa vedet ice ce copii cuminti avem acum si ce usor e acum ca mananca (in general) ce le dam noi, ca se imbraca cu ce vrem noi, stim in orce moment unde sunt (adica langa noi )...

Pe fii-mea a pupat-o aseara in parc un baietel (de 1,6 luni) pe frunte . Si ea a stat. Cred ca i-a si placut , ca e pupacioasa de felu' ei.

In rest e bine, sanatoasa (slava Domnului!), avem o perioada buna ca mananca bine (oful meu), vorbeste o gramada, stie multe cuvinte (printre care: ghete, papusa, papuci, poze, "dege"=cand vrea sa-i citesc povestea "degetica" ...stie sa spuna ca o cheama Ana, taieeeee =tare-cand o dau in leagan, maieeee=mare...), chiar ma uimeste ca parca pe zi ce trece isi imbogateste vocabularul.

Zgaltaie caruciorul cu papusa si canta nani, nani, puiiii, shhhhh", asa cum fac eu cand o adorm pe ea in carucior.

O mai las fara pampers, doar in chilotei, face pipi si vine la mine cu papusa in brate si zice:"papusa pipi" (adica papusa a facut pipi, nu ea ).

Mi-e draga de mor!

Hai, mai povestiti si voi! ce mai fac, ce mai mananca?

Am vazut poze frumoase cu Elias-plimbaretu', cu Alyna in turcia, cu Mara si Graviduta la mare, poze noi cu Bob de Ella,...nu mai stiu daca mai erau ....

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

MObila de copii k lumea http://www.mobilatineret.ro/.

Mergi la inceput