retete arabesti/ramadan (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Buna fetelor,

Ortansa multumim pentru reteta. Le stiu "de cumparat", si sunt bestiale, dupa cum le-ai descris.
Poate intr-o zi imi voi face si eu curaj sa incerc acasa (aici se gasesc de Ramadan), parca nu-i asa complicat.

Scuze pentru absenta Moni ...am fost un pic plecati la plimbare, apoi cu scoala, copiii, etc. dar sper sa nu mai lipsesc de pe aici, de la delicatesele arabesti...

de fapt am pupici pentru toata lumea ...pe unde sunteti fetelor? Nu mai zice nimeni nimic?

Monica scoate catalogul

o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pe toate si eu sunt prin zona si mai bag un ochi pe-aici...

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Salutare, salutare

mai ce se intampla ...nu mai gteste nimeni arabeste?

Eu am fost un pic prinsa zilele trecute si nu am reusit sa mai intru, iar azi v-am gasit greu..dupa multe pagini...

Hai sa va povestesc ce am mancat ieri la mama-soacra: maashi (dovlecei, vinetele acelea mici si ardei gras), macaroane cu carne, legume si sos alb, rulouri de carne (cascaval + curcan afumat+patrunjel si ceva arome orientale bestile), iar ca desert Umm Ali (foarte reusit) si koneafa .

Voi ce ati mai gatit?
Eu pentru azi sunt "europeana" ca am facut fasole verde, orez si pui sa am pentru copii...si cam atat c mai am prin firgi deja ficat de vita, supa de pui...si e suficient. Desert: fructe, am gasit ieri mere siriene la cf...

Fetelor din Romania ...nu stiti voi ce "valoroase" sunt merele aici, nu ca in tara...

Am luat cam multe asa ca ma gandesc la un tort, ca va fi si facut si mancat rapid .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

si eu pe toate
eu mai fac una alta arabeste pentru sotz si astia mici(shaworma, lahmeh beajin, sha
iar pentru mine mai mult linte, naut...f bune manacaricile astea...

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Buna tuturor,

fetelor am facut Kabeb Meluki dat de Buluci..o bunatate!!!
Ei bine cred ca am si improvizat un pic deoarece nu am inteles eu prea bine reteta, dar a iesit delicios!

Buluci, daca mai citesti pe aici ...hai sa iti zic ce am facut: nu am stiu ce e "paine prajita" si am bagat-o la cuptor, ca pentru fathe. Apoi nu am stiut daca rosiile sunt feliate mare, rondele ori tacate...asa ca le-am tocatit dupa imaginatia mea...Ardei nu am stiut daca e vb de cel verde-romy ori ardeiul gras (rosu, galben, etc.)...am pus din cel gras colorat.
Mai scrie retete daca mai ai timp, te rog, ne-a placut mult.

Salut pe toate fetele si ...sper sa ne mai intalnim aici, la bucatarie...pe unde sunteti toate?!

Monica sper ca nu ne lasi, fa tu ceva magic sa aud galagie pe aici :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Scuze ca ma grabesc tare si am uitat de poze:
Kabeb meluki inainte de a pune sosul si la cuptor

Kabeb dupa ce am pus sosul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras_eli spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

lipiile mexicane(Tortilias) le-am facut asa:
2 cani de faina de malai, 1 si 1/2 cana de apa, 1 lingura de unt, sare 1 lingurita
(insa am citit retete in care in loc de faina de malai se pune faina de grau...eu am ales varianta cu faina de malai)
se pun la fiert apa si untul+sarea apoi se rastoarna faina de malai si se amesteca bine.
se fac guguloaie(cat o mandarina mica scria pe site-ul de unde am luat reteta...e unul brazilian) se pune guguloiul intre doua folii de plastic si se intinde cu sucitorul, apoi se prajeste in tigaia fara ulei sau altceva la fel ca si lipiile arabesti(pe ambele parti)
dupa ce sunt gata se taie triunghiuri si se pun in tava la cuptor pentru a fi facut chips.
Pentru a face Taco mexican lipiile se lasa asa cum sunt nu se mai fac chipsuri si se umplu cu
1 piept de pui
2 rosii curatate din conserva
2 lingura ulei
1 ceapa tocata marunt
2 ardei Chili uscati si pisati
sare
Pieptul de pui se fierbe in putina apa 5-10 minute, apoi se taie marunt. Rosiile se taie in bucati mici. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins si se prajeste ceapa. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana se evapora zeama. Se amesteca continuu. Se adauga ardeii si carnea se rumenesc un pic impreuna. se intinde pe lipii si se ruleaza.
Pe fiecare taco se pune cate o lingura de smantana si se serveste imediat.

Apoi chipsurile de lipii de porumb se pot servi cu fasole rosie/neagra care se prepara la fel ca fosolea batuta la noi(se fierbe fasolea se mixeaza bine se pune usturoi, sare, piper dupa gust si eventual carne uscata(deshidratata) sau kaiser

sau tot aceste chipsuri se servesc impreuna cu o salata taiata marunt de tot facuta din rosii, castraveti, ardei gras, porumb si sos iute...
eu asa am papat la restaurantul mexican de aici, am mai citit pe net(mai mult pe la brazilieni) ca in ro nu am gasit mare lucru sau n-am stiut eu sa caut

mai este un fel de mancare numit Burito(pe care nu l-am incercat inca acasa...l-am papat doar in orash)

Ulei de masline, 2 capatini de usturoi pisat, o ceapa de marime medie, taiata marunt, boabe de piper macinate, chorizo, fasole fiarta si uscata tortillas, smantana, masline negre.
Se amesteca usturoiul, ceapa si piperul in ulei de masline si apoi se aseaza chorizo in tigaie si se rumeneste carnea. Trebuia sa se topeasca orice urma in exces de grasime. Fasolea se adauga in tigaie alaturi si se aseaza la foc mic pana se incalzesc boabele. Tortillas se incazesc pe rand intr-o tigie. Se adseaza cate o lingura de mixtura, in centrul fiecarei tortilla, si se infasoara cu acestea. Si se serveste cu smantana, ganisit cu masline negre.

deocamdata asta am mancat






monica

Prajituri si papa bun
Papa de post



atat de bun trebuie sa fie....dar spre rusinea mea nu stiu ce e ala chorizo poti sa ma lamuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Buna fetelor

chorizo aici le spune unor carnati care seamana mai mult a salam, sunt uscati f bine

pe toate pe unde sunteti?

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Citat:
citat din mesajul lui norocuta

Buna tuturor,

fetelor am facut Kabeb Meluki dat de Buluci..o bunatate!!!
Ei bine cred ca am si improvizat un pic deoarece nu am inteles eu prea bine reteta, dar a iesit delicios!

Buluci, daca mai citesti pe aici ...hai sa iti zic ce am facut: nu am stiu ce e "paine prajita" si am bagat-o la cuptor, ca pentru fathe. Apoi nu am stiut daca rosiile sunt feliate mare, rondele ori tacate...asa ca le-am tocatit dupa imaginatia mea...Ardei nu am stiut daca e vb de cel verde-romy ori ardeiul gras (rosu, galben, etc.)...am pus din cel gras colorat.
Mai scrie retete daca mai ai timp, te rog, ne-a placut mult.

Salut pe toate fetele si ...sper sa ne mai intalnim aici, la bucatarie...pe unde sunteti toate?!

Monica sper ca nu ne lasi, fa tu ceva magic sa aud galagie pe aici :)




Norocutza, ai improvizat foarte bine, singurul lucru ar fi ca painica(lipia) se taie in patru ci nu maruntita ca la feta.

Nu-i asa ca a fost tare bun???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna ziua!

As avea si eu o intrebare, nu stiu daca am nimerit bine la topicul vostru, insa in cautarile mele pe net, s-a deschis si pagina asta.

Imi trebuie neaparat radacina de kuzu - am inteles ca se poate folosi in bucatarie, noua ne trebuie insa ca remediu intr-o prob. gastrica.

Am sunat la toate magazinle bio din Buc, am intrebat si la cateva Plafar, chiar am sunat si la 2 rest. japoneze, insa nimeni nu a auzit.
Singurul magazin unde am gasit in Amzei mi-a spus ca au doar granule de kuzu, da cica nu ar fi indicate copiilor mici.

Multumesc!

Mergi la inceput