retete arabesti/ramadan (7)
Raspunsuri - Pagina 8
hannen spune:
Sarminaaaaaaaa!Sunteti niste bombonici!Vali,Ortansa,Monica!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
monica-elizabet spune:
azi cred ca fac Lahmeh Beajin(pentru diseara) ca m-a intrebat iar alex cand ii fac si fate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
norocuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet Eid Mubarak cum a fost sarbatoarea terminarii postului fetelor? pe toate monica Prajituri si papa bun Papa de post |
Cu muuulte dulciuri, fursecuri care se prepara special pentru zilele astea....burta sa ai . Special, special este kahk (ajutor fetele cu araba ca nu stiu cum se scrie, si de pronuntat e greu....ideea e ca sunt niste fursecuri din aluat care contine migdale, sunt asa gogonate, tavalite in zahar farin, iar unele sunt umplute cu gen de smochine.
Favoritele mele sunt petit-four, unele sunt cu lipite doua cate doua cu gem de caise si au un colt "inmuiat" in fistic pisat, altele sunt cu cacaoa si au coltul "inmuiat" in fulgi de nuca de cocos.
Hai ca numai descriindu-le...sunt mai multe feluri, bune toate!!!
Imi pare rau ca nu am facut poze, caci acum cutia arata ca dupa razboi.
Noi am fost la Marea Rosie asa ca am gatit chestii rapide, numai pentru prima zi am avut maashi pregatite din Cairo sa nu stiam in ce stare e apartamentul de acolo (nu mai fusesem de peste un an).
Am facut carnaciori "baladi", Hannen stie cum sunt pe care ii prejesc intr-un amestec de ceapa, ardei si rosie dinainte calite.
Am mai facut noi kobeba, sambussa, dar nu le pot "pune" la gatit arabeste ca sunt cumparate "de gata", eu doar le prajesc in baie de ulei si le aliniez langa orez, ceva cu legume si salata de obicei.
Astept sa mai povestiti din experientele vostre, poate ma mai inspir si eu.
Va pup cu dor si fug sa-l pun pe bebe la
monica-elizabet spune:
mama mia...cine are reteta de la fursecutele de care zice norocuta ?ca mor aici...
ca sa nu mai zic si de mancarici
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
norocuta spune:
Moni uite aici ceva:
www.wasfasahla.com/docs/recipe.cfm?recipe_id=1269" target="_blank">kahk 1
www.wasfasahla.com/docs/recipe.cfm?recipe_id=1266" target="_blank">(plain) kahk2
monica-elizabet spune:
multumesc mult norocuta, trebuie sa fac rost de ingrediente...
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
badjoke spune:
Fetelor,
Spuneti-mi niste adrese , in Bucuresti, de magazine alimentare arbesti.
Multumesc!
monica-elizabet spune:
Eu cand sunt in buc cumpar carne(pastrama, hamburgeri, piept de pui marinat, etc) de la o macelarie arabeasca care se afla cu aproximatie la Scala ( venind dinspre p-ta unirii...prima strada la dreapta apoi prima intersectie semaforizata...la cca 150 m este un parculet cu o statuie in mijloc si acolo pe partea dreapta este magazinul) au de toate si lipii si tot ce tine de mancare
apoi restul naut, linte, condimente le gaseam in magazinele mari(Cf, Cora, etc)
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
Ortansa spune:
vad ca se asterne praful pe aici:-)
hai sa-l sterg eu nitzel
va dau o retetutza de ceva dulce si usor spre f. usor de facut.este o reteta de fursecuri/biscuiti care mie imi plac de mor.am papat doar cumparate ,pe aici le zice popular sanyoura,dupa numele prim ministrului de aici,desi,bateti-ma ,omorati-ma,nu vaz legatura.numele lor original,am aflat din intamplare, este ghraybeh.asa ca am cautat reteta pe net si am gasit-o.ok,le-am facut,le-am papat, mai mult eu decat ceilalti de bune ce sunt,insa nu sunt 100% ca cele cumparate(care sunt fantastic de bune).data viitoare cred ca o sa incerc o alta reteta,desi si astea mi-au placut,dar vreau sa copiez originalul la mm.
reteta e asta:
Ghraybeh
1/2 pahar(de 250 gr) faina pt cakes
1/2 pahar faina all purpose
1 pahar super fine semolina flour(faina f fina de gris)
1 pahar unt clarificat(untul se incalzeste pe foc,pana se topeste si se formeaza deasupra o subst.albicioasa care se indeparteaza.lichidul galbui de pe fundul vasului se masoara si se foloseste la ghraybeh)
2/3 pahar zahar pudra
3/4 lingurita apa de flori de portocal(optional)
fistic crud sau migdale decojite ppt decor
Se amesteca fainurile.
Separat se bate untul clarificat cu mixerul timp de 10 min(asta mi s-a parut partea cea mai grea) pana devine putin cremos si albicios. Se adauga zaharul pudra si se mai bate 2 minute/Se incorporeaza faina,se amesteca pana la omogenizare.Se lasa la frigider -10-15 minute.Se scoate din frigider si se iau bucatele mici cat o nuca mica,se formeaza bilute,se aplatizeaza putin si se orneaza in mijloc cu o migdala sau fistic. Se aseaza in tava neunsa si se dau la cuptorul incins dinainte(135-140 gr C).Se coc 35-40 de minute,de fapt mai mult se usuca,nu trebuiesc rumenite.Se scoate tava si se lasa la racit.Sunt bune de papat dupa 2-3 ore(daca aveti rabdare:-)),cand sunt complet racite si uscate.Se tavalesc bine in zahar pudra inainte de servire.
Sunt niste fursecuri crocante,care se topesc in gura.
ps=se poate folosi orice faina,eu am folosit ce aveam in casa,de 2 feluri intr-adevar,dar cred ca e buna faina f. alba.data viitoare am sa incerc doar cu faina,fara semolina sau cu amidon in loc de semolina. incercati-o.
sunt simplu de facut si-s bune,bunutze. nu le-am tras in poza,dar va pun poza de pe net.cam cum ar trebui sa arate
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
monica-elizabet spune:
Ortansa ai revenit in forta...multumim, tare bine arata fursecurile si cred ca-s minunate...am sa le incerc si eu cat de curand
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post