Pepenasi de iulie-august 2008 (1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Camy draga, mult succes! Si sa vina cat mai repede momentul cand iti vei tine micutul buburuz in brate!

Sun si Capri, merci . Capri, esti tu draguta ... da la urma urmelor cum sa nu arat minunat cu o asemenea brotacica zambitoare care ma lumineaza

Mai nou am pus poze si la semnatura.

Didi de Aida Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

AnnaBaby le-am primit acum 1 saptamana. Dar stai si tu linistita, ca nu trimit la toata lumea in acelasi timp. Ca sa nu mai zic ca trebe sa fie super aglomerati pt ca nu prea e alta oferta in tara asta.

Wow Camy ... Dar de ce un an??? Si de ce nu bebe mai mic de 1 an? Ce se intampla cu cei mai mici de 1 an? Trebuie privati de 1 mama si sa zaca pe acolo pana fac 1 an?? Ca eu stiu 1 asistenta maternala care a avut cel putin 2 sub 1 an. Se pare ca e ca la nastere Camy ... tb sa astepti chiar mai mult de 9 luni ...

http://community.webshots.com/user/my_margaret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeaOr spune:

Salutarea fetelor, bine ne-am reintalnit... Azi dimineata disperare mare ca nu avem "scutecele" si acum avem deja 6 pagini scrise. Of of mai mai da ce harnicute suntem...
Camy da intr-adevar procesuk e lung si dureaza iti spun din experiente (lucrez in domeniu) iar mai micuti de un an sorry dar legea nu permite in momentul de fata.
Ce ai putea face este sa contactezi ONG-uri, fundatii care lucreaza cu copii abandonati si care se ocupa (partial ca in mare tot protectie copilului se ocupa) de adoptii. De asemenea in spitalele de copii exista scectii cu copii abandonati. Acolo poti gasu de cele mai multe ori si fundatii care lucreaza cu ei. Contacteaza-i. POti face voluntariat, chiar lua acasa un copilas pentru cateva zile si asa poate il gasesti si pe cel/cea care vrei sa o adopti.

Apropo de Gripe Water am auzit ca numai dupa o luna se poate de . e adevarat?

Pupici tuturor, si asa cum a fost la odisee sper sa fim un suport unele pentru altele. De la cele cu experienta la cele fara...

Andreea mami de Antonio Matei / 3 saptamani si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Andreea, mie mi-au spus ca nu pot sa merg in maternitate si sa gasesc un copil...mi-au spus ca asa ceva nu se poate..

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Camy eu stiam ca adoptia in romanika e un proces lung si anevoios de-aia am intarziat un pic sa-ti trimit actele, nu aveai nevoie de o asa dezamagire chiar atat de repede. Ce pot sa iti spun e ca Brasovul este singurul oras din tara care are o asociatie a parintilor adoptatori, foarte faina, acolo sigur vei gasi mult sprijin si ajutor. Pe subforumul de aici de pe DC "adoptia... sau a iubi copiii fara limite" poti intra sa intrebi fetele care sunt datele lor de contact si sa iei legatura cu ei.

In principiu se poate lua si un copil sub un an daca e adoptie in familie sau daca bebe are liniuita la ambii parinti, dar si-asa, mai devreme de 6 luni nu se termina actele si anchetele sociale...

Sau mai poti incerca sa faci cursurile de calificare pentru asistent maternal si atunci poate ai norocul sa-ti dea un bebelus, pe care sa il poti apoi adopta. Dar nu e o garantie. Depinde si cum te hotarasti cu serviciul tau.

Eu cred ca tu acum trebuie sa tragi aer in piept, sa te inarmezi cu rabdare si sa te apuci incet, incet de acte. Sigur exista undeva un pui al tau si chiar daca-l vei intalni cand are un an sau un an jumate, tot al tau e.

Te imbratisez cu drag si sunt alaturi de tine, in cativa ani iti calc si eu pe urme

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Camy daca vrei te ajut si cu caracterizarea, si cred ca poti duce de aici 50 de bucati, iti facem toate fetele de-aici cate una. Tare mult imi doresc sa stai cu noi la scutece si sa ne spui mereu cum evolueaza lucrurile. Sunt convinsa ca la anul pe vremea asta o sa ai un pui si o sa fii in aceeasi oala cu noi din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Citat:
citat din mesajul lui ileanna

cristina stiu si eu de Infacol (nu stiam ca se poate comanda pe net). Intrebare: bebele tau are colici din alea "adevarate" (tzipa pana se sufoca, se face arc in bratele tale, etc)?

mama gandacelului Vladut , 08.07.08

http://community.webshots.com/user/my_margaret

Ileanna, da, crize " adevarate " a avut, ca sa zic asa...saptamana trecuta cel putin, am crezut ca cedez...de sambata am inceput sa ii dam si vad ca e mai bine...si-a reluat programul initial ,de dormit si trezit din 4 in 4 ore sa manance, mai scanceste uneori, dar nu se mai arcuieste ca sapt trecuta ...

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Camy, sa te ajute Bunul DUmnezeu sa iti vezi visul cu ochii si , cat mai curand , sa ti un bebe in brate!

Cum adica nu se pot infia copii sunb varsta de 1 an???? Eu , personal , stiu cazul unei familii care a infiat o fetita la varsta de 3 saptamani...ca actele au durat 2 ani asta este alta poveste si ca au trebuit sa dea spagi peste spagi ( sistemul nostru birocratic...), dar acum fetita are 4 anisori si este lumina ochilor lor!!!

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

bine v am gasit la o alta etapa din viata puilor nostri!

azi bebelusul scartumus s a bocit toata ziua,habar n am ce a avut...asta tocmai cand ma pregateam sa l laud ca e tare cuminte....

eu am fost joi la buc la control,dar am fost degeaba,ca dr nu a venit in ziua aia la spital,cica o sunase seara pe asistenta sa i spuna ca nu mai vine,ca a intervenit ceva.azi am vrut sa merg iar,dar am sunat dimineata,inainte sa ies pe usa si mi a spus asistenta ca dr nu vine nici azi si nici maine...asa ca stau eu cu gaurile in sold,ca n filme de groaza...o sa merg joi,ca miercuri sotul meu ajunge tarziu de la serviciu,pe la 10-11.oricum,voi lua ambii copii cu mine,pt ca mama nu se mai poate invoi de la serviciu si n am cu cine sa l mai las pe cel mic...

am promis ca pun poze,dar nici acum nu mi a trimis prietena mea pozele pe mess...eu am un jaf de calculator si nu pot descarca poze...

Mergi la inceput

Cristina dupa intrarea in vigoare a legii noi, adoptata anul trecut, dureaza cel putin 4 luni ca un copil sa fie declarat adoptabil, asta in cel mai fericit caz, cand are ambii parinti necunoscuti. Trebuie facute anchete sociale, instaurata o masura de plasament (de obicei plasare la un asistent maternal) si abia apoi copilul e declarat adoptabil. Dar cum asistentii sociali ai DPC-ului sunt 2-3 si copiii multi, in practica dureaza cel putin 6-10 luni pina se finalizeaza anchetele.

Daca puiul are un parinte cunoscut, DPC-ul trebuie sa epuizeze toate caile de convingere a rudelor pana la gradul IV sa-i ia acasa si abia apoi se instituie plasamentul si sunt declarati adoptabili.

E chinul dracului si nu ai voie nici sa te duci in maternitate si sa pui ochii pe un copil si sa zici, "gata, e-al meu, il iau acasa" pentru ca principiu e "o familie pentru copil, nu un copil pentru o familie".

Pe legea veche (care cred ca era in vigoare cand au adoptat cunostintele tale) lucrurile mergeau mai usor. Acum iti trebuie multa ambitie si "determinare" - cum zice Hagi - ca sa iesi la liman. Eu deja imi formasem o retea de "pile" pentru ca urma sa ma apuc de acte pentru adoptie cand am ramas gravi cu garga, nu in speranta de a grabi lucrurile, pentru ca nu prea se poate ci macar pentru a merge "unse" in termenele legale. Deh, Romania...

Mergi la inceput