Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (93)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

CARMEN 94- si noua ne-a fost greu sa-i facem Mariei poza pentru pasaport am reusit insa in aceeasi zi dupa vreo 8-10 incercari. A iesit ea cam posomorata dar important e ca sta dreapta si se vede bine.

Legat de jucarii- eu nu negociez prea mult cu ea adica la sfarsit ii explic ca trebuie sa dam jucariile inapoi i le iau si le dau copilului/mamicii respective. Uneori plange uneori nu. Problema e cu jucariile pe care le ia ea personal din mana copiilor. Desi e cea mai mica din grupul de joaca d ela bloc e singura care face lucrul asta si a ajuns sa le ia jucariile f repede. Ba unii copii le si lasa din mana numai cand o vad. Mie mi s epare aiurea, nu vreau sa se invete asa. Mai explicam si mai vedem.

Azi am fost in parc la policlinica dimineata, acum la pranz a mancat si pentru ca e ora 14 am pus-o la somn. Ea insa nu are chef si o aud cum devasteaza patutul. Sper ca in 15 minute sa adoarma sa trec si eu la treaba.
O zi buna tuturor si week-end placut ca de acum a cam venit week-endul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Noi am fost cu avionul via Italia. Vlad a dormit pe avion si la dus si la intoarcere, dar adormea doar in momentul in care avionul decola si lua altitudine. In rest, pana am stat la sol in avion, ne-a calarit si pe mine si pe tac'su si "vorbea" cu toata lumea iar jucariile nu au prezentat interes deloc. Zbor usor rein si concediu placut!

Karra concediu placut si voua!

Pentru tantari am folosit ceva servetele umede cu solutie antizanzarra, a cumnatei mele, pe care habar nu am cum le cheama.

Ca tot se povesteste de cresa, a "absolvit" si Vlad cu brio primele 3 zile cu program redus, adica de la 8.30 la 12.30. Plange putin cand il las la educatoare (in prima zi a facut mai rau) si apoi se calmeaza incet. Ii este frica de copilasi si umbla mereu dupa educatoare, este umbra lor. Cu mancarea se impaca binisor, supa de la amiaz o mananca pe toata de obicei si mai papa ceva si din felul doi. primeste 2 mese si o gustare in intervalul asta cat sta la cresa. De luni cred ca il duc la program normal, adica de la 8.30 la 15 (pentru inceput) si apoi pana la 16.30 dupa ce incep munca. Sper sa se obisnuiasca si sa nu colecteze chiar toate virozele. N-am mari pretentii, nu? Aaaaaaaaaaaa! Am uitat sa spunca este o cresa de stat, mai saracuta dar curata si nu ii poate scoate afara deloc din lipsa de curte imprejmuita, dar nu ma impacientez ca il scot eu cand il duc acasa.

o zi faina tuturor!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Succes si lui Vladut la gradinita!

Cand am facut poza de pasaport i-am spus ca daca rade la nenea si sta frumos apare un beculet. El este innebunit dupa beculete si luminite asa ca a iesit cum nu ne asteptam.

Carmen94, eu nu cred ca daca merge la gradinita dintr-o data devine mai bun si incepe sa imparta jucariile cu toti. Fiecare copil reactioneaza altfel. De exemplu este un baietel in parc (ai carui parinti sunt cat se poate de civilizati si bine intentionati) pe care il cam ocolesc pt ca vine si acapareaza tricicleta si toate jucariile de trebuie sa ma tin dupa el sa le recuperez. Daca Petrisor se duce dupa el sa se joace, il imbranceste automat si fuge. Parintii lui mi-au spus ca l-au dat la cresa de la 1.2 luni si acolo a invatat sa fie agresiv, nu-l pot dezvata de asta.

Sa va mai povestesc ceva: ieri am mers la dr de familie sa cer o reteta. Are un baietel de 2.5 ani. Nu are cu cine sa il lase si a incercat pe pielea lui diverse crese particulare. Copilul nu vorbeste si nu face caca la olita pana acum. Ultima cresa a fost una particulara, infiintata de un arab. I s-a spus de la inceput ca este o activitate de familie, nu se dau facturi sau chitante pentru bani. Ingrijitoarele erau femei arabe cu rochii lungi si basmale pe cap (nu erau educatoare).
Nu i s-a permis sa asiste la vreo ora de a lor dar era multumita ca era langa serviciu. Dupa o luna a constatat ca bietul copil fugea ingrozit daca vedea in parc femei cu batic. A inteles de ce si l-a retras.
Doamne fereste de asemenea experiente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

cronica de azi va fi scurta, a plans cand am plecat eu, mai plange putin peste zi cand isi aduce aminte brusc ca eu nu-s acolo.

Azi a avut si prima activitate - au colorat. El a nimerit o pisica, i-a facut 2 pete roz, 2 pete mov, o pata neagra, o dunga albastra si niste linii portocalii Adevarata opera de arta Mi-au dat-o acasa.

Sa vedem cum va fi luni, educatoarele spun ca va fi mai greu ca se revine dupa 2 zile intregi de stat cu parintii...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Buna fetele,

Bai dar ce stup mare avem!!! Deja ne merg copiii la cresa/gradinita!!! Va doresc la toate sa gasiti solutia cea mai buna pentru copii dar si pentru voi. Si bineinteles, ca oricare va fi acea solutie niciodata nu vom fi pe deplin multumite, ca de ... suntem mame.

Felicitari Alex pentru primele zile de cresa si pentru pisica pictata in stilul original. O sa se obisnuiasca el si cu mancarea . Si tare faina gradi ti-a ales mami (ca doar nu degeaba este mamica anului pentru Alex)

Alexa ce copii isteti ai pentru amandoi. Super fain elefantelul Deliei si ce frumos merge cu el prin casa!!!

Carmen – bunicul l-a invatat pe Darius la bere?? Eu toti copii mici pe care-I cunosc sunt amator de bere, ce le-o fi placand frate asa?!?!? super dulce cum doarme Darius aici. Nu merge pozat pe pasaport dormind, nu??

iuliana_2007 – sper ca esti bine, si faptul ca ai plecat din casa socrilor tai te-a ajutat sa-ti gasesti linistea.

Amma – felicitari pentru cel mai nou crestin din stup. Tare frumosi toti Lucas crestinat.

pisikuta – ce face nana? Pe cand pozele promise cu ea??

Marta – dar tu pe unde umbii??? In afara de Ploiesti, ca de acolo, noroc cu Gabi ca ni-l mai arata pe langa Tudor si pe Victor. amandoi flacaii. S-au luat la tranta pentru vre-o fata?? Gabi si ce idée la tine, sa-i dai sa manance cu pietricelele ale ape langa el. Bine ca a eliminate-o fara probleme. Si Maya are o problema cu pietricelele, dar nu cu cele semipretioase ci cu cele de pe strada, le-ar baga pe toate in gura. Norocul meu ca nu inghite, dar daca prinde una in gura n-o conving sa o dea jos decat cu pupu (alias coana suzy, cu care suntem in maaaaare dragoste)

florin-a - ce mai face Anutza?? Sper ca e bine, vesela

Bianca – acomodare usoara in noul oras. O sa se obisnuiasca Amalia si cu noii copii din parc.

Vazut si poze cu Winnicu, concediu placut si va asteptam cu poze noi.

lilidana – pai tu intri, ne salvezi onoare si atat??? Nici un cuvintel despre minunile tale???

tzuna – cu rabdare multa o sa treaca Maria si peste faza asta cu "furatul" jucariilor. Noi iesim in parc cu o prietena al carei baietel face in decembrie 2 ani. Prin primavera si el "culegea" jucariile de la toti copii pe langa care trecea si se punea pe un tipat cand mama-i explica, dojenea… acum a trecut de faza asta si vrea sa se catere pe toti copacii pe care-I intalneste. Acu sper ca dupa o sa inteleaga ea ce si cum cu jucariile altora sa nu treceti si voi la escaladat copaci .

Roxanici – da te-a suparat rau Rares de l-ai facut raresoi??? O sa-i revina lui pofta de mancare.

Magda - pai acum daca te-ai spovedit... gata, se iarta, si sigur nu o sa se mai repete Vladut

Mihaela, pai n-ai venit san e spui cum a fost cu 2 copii in casa, poate-ti face pofta de bebe 2.

Carmen – felicitari lui Vladut pentru primele zile de cresa si asteptam si poze.

Eu sunt super fericita, dupa o perioada f. aglomerata la serv (am avut un raport de predate pe 30) “m-am imbolnavit” subit pentru vreo 10 zile, asa ca stau acasa cu puiul meu. Si e asa bineeeeeeeeeeee. Maya e o cumintica. In casa se joaca frumos (bineinteles sa fiu langa ea, dar nici nu intentionez sa fac altceva zilele astea in care-mi permit si eu sa stau cu ea), in parc se ia de mana cu musiu Jiji (Lumi ce mai faceti??), doar ca ea nu invarte de roata tricicletei ci vrea sa o plimbe prin parc. Nu are treaba de ceilalti copii si jucariile lor. Noroc cu porumbeii, ca mai alearga dupa ei, apoi le da covrigei sa vina inapoi, si tot asa. A devenit o iubareata, nu ca nu era si inainte, dar acum ma trezesc si noaptea ca ma ia de gat si ma pupa. Ma simte daca ma trezesc sa ma duc la baie si ma striga imediat, mor de dragul ei cand o aud. In primele zile, dimineata cand se trezea ma lua de mana si ma ducea prin toata casa si apoi o striga pe mamaie si pe Alex, iar in seara asta i-am aratat poze si nu se mai desprindea de monitor la poza asta (mama cu cele 4 nepoate si 1 nepot)

Madi - gata cu melancolia?? Dai dimineata o cafea??

Noapte buna tuturor,

Crina & Maya Georgia

15 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crina_mio
S-au luat la tranta pentru vre-o fata??

Este felul in care isi manifesta Tudor dragostea fata de copii. Se arunca peste ei sa ii ia in brate. Si evident ca cei mai multi nu stiu cum sa scape, ca si Victor de altfel.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

coditze zvapaiate

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Crina mio,pai mai mult nu prea pot ca au venit vremuri grele,a inceput scoala,avem alt program si,de luni merge si David la day care,3 ore pe zi.
Asa ca ma pregatesc sufleteste,deja imi vine sa plang cand ma gandesc...e asa micut,ce-o sa faca el fara mami?
Dar o sa va povestesc cum a fost prima zi...eu sper sa fie totul bine...mi-e cam frica...in fine,stiti voi...

pe albinute si bondarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata! Nu prea am avut somn noaptea asta, ma termina gandurile, in continuare imi tot bat capul ce sa fac cu Giulia.

Cresa de stat e aproape ca locatie, acolo a fost si Raul, e ieftina, copii multi (peste 20 la 2 ingrijitoare si sunt perioade din zi in care e numai una cu toti), deci clar nu ii poate scoate afara si cred ca ii tin in patuturi la greeeu, in meniu alimente pe care imi vine greu sa le accept..

Citesc apoi ce scrie Diana..., acum se deschide si la noi o gradi particulara a unor cunoscuti, e f fain ce fac acolo..putini copii (10 in grupa), medic pediatru la primirea copiilor si la alcatuirea meniului.... mai departe de casa, cam scump (700 ron), dar cu putin efort ne-am permite (Daca nu ne-am permite mi s-ar rezolva dilema, asa am mustrari de constiinta daca nu fac cea mai buna alegere pt ea)

Bona...am avut la Raul doua :una m-a furat urat de tot (inclusiv casetele lui Calin din studentie -lasate numai carcasele goale, bratara lui Raul de la botez, carne din congelator si dulceatza din camara), alta o fata f. cuminte dar cam saraca cu duhul, manipulata de bunica-sa care ii baga in cap lucruri de genul "spalatul pe dinti prea mult distruge dintii" si "ce are daca bea apa de la robinet?" "tatii nu-si iubesc copiii" Mi-ar fi f greu sa am incredere in cineva, nu-mi place o pers straina in casa, prefer un mediu institutionalizat, in care micutza mea draga sa socializeze. Pe de alta parte, neavand cu cine sa las copiii nici 5 minute, mi-ar prinde bine cineva la care sa mai pot apela si in rest.

Deci. nici noaptea nu pot sa dorm.
Apoi ar mai fi ca as mai putea sta inca 5 luni acasa....trecand putin peste afirmatia mea facuta cand eram gravida ca o sa stau doar un an(oricum am trecut peste). Ideea e ca profesional mi-ar fi mult mai bine daca m-as intoarce acum, este o situatie favorabila in momentul acesta, care nu o sa mai fie daca stau pana in martie. Dar sentimentul meu de vinovatie ca nu fac ce-i mai bine pentru Giulia....

Fetelor, sa nu ma prea bagati in seama, ca sunt pisaloaga raaaaaau, dar a trebuit sa scriu chestiile astea, poate asa ma mai lamuresc!...

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Credeati ca ati scapat asa usor? Ca nu raspund la subiectele fierbinti?

De joaca afara in parc..noi iesim in general cu aceeasi copii, Giulia da jucariile daca i se ofera ceva in schimb, dar e innebunita dupa carucioare de papusa, alea le vaneaza.Ea are deocamdata unul vechi, mostenit, cam vai de capul lui, dar il iubeste tareee tareee ca daca vreau sa o iau in brate trebui sa o ridic cu tot cu el. Si ma imita, pe scari sau cand urca o bordura mai mare il ia in brate . E mult mai cuminte afara decat in casa, in afara de faptul ca si afara e la fel de cataracioasa si se urca si se da singura pe tobogan si mie imi sta inima de frica. Nu e prea agresiva, dar ii place sa se amestece in joaca fratelui ei...ceea ce pe el nu intotdeauna il distreaza.

Eu sunt in momentul acesta f suparata pe vecini. Vecina de jos - care locuieste cu copiii si cu 2 nepoti - de 9 si de 2 ani (adica ar trebui sa inteleaga) arunca cu apa pe copiii daca se joaca in fata blocului - ma refer la Raul si la prietenii lui, le striga sa mearga fiecare la blocul lui sa se joace. Acum - stiu ca multe dintre voi va enervati in parc pe copiii mai mari - si eu ma mai enervez - ca pun in pericol pe cei mici - se dau cu bicicleta neatenti, se dau tare pe leagane, fug si ii rastoarna. Dar - in afara de faptul ca Raul nu face asa ceva - ca doar l-am scolit eu - ce sa faca si copiii astia? Majoritatea sunt dependenti deja de computer si de tv, e un succes sa-i scoti la joaca si ...vine vecina si urla sa mearga fiecare la blocul lui, vine un vecin si urla sa nu se urce in copac (oare sunt defecta ca imi doresc sa se urce in copaci?), un domn de la scara vecina i-a certat de ce scriu pe asfalt cu creta, iar altul a certat-o pe Carina de ce "face figuri" cand se da cu rolele....

In schimb.....nimeni nu se ia de motociclistii care tureaza motoarele seara tarziu, de adolescentii si parintii care fumeaza si arunca chistoacele in nisipul copiiilor, de cei care stau pe banca si mananca seminte tot in parcul copiilor, de proprietarul pitbulului fara botnita care alearga gratios pe langa copii, de vecinele care se cred in ograda lor si isi intind hainele in fata blocului. Prietena mea a ripostat cand vecina a strigat la copii. si atunci nora vecinei s-a luat de mine, ca sa ne respectam unii pe altii .....pai da, si pe copii de ce sa nu-i respectam?
Poate credeti ca nu sunt obiectiva ca era copilul meu acolo, copiii chiar erau cumintei, stateau pe o banca si faceau pe o coala un plan de casuta pe care sa si-o construiasca in copac . Iar vecina si asta a reprosat ca "numai ei batranii fac curatenie in jurul blocului". Mai...sunt deplasata? Io nu ma leg de nepotul vecinei ca se da cu bicicleta in parcul cu nisip si leagane si pune frane bruste si face nori de nisip pe langa astia mici....

Asa, mi-am revarsat frustrarile pe voi!

Mai fetelor, pluteste ceva in aer? Ce se intampla ca ne enervam si ne vine sa dam cate o palmutza? De fapt imi amintesc ca si cu Raul asa a fost, dupa 1 an am inceput sa ma enervez rau pe el. Poate pt ca ni se pare ca acum inteleg mai multe si avem asteptari mai mari. Sper sa ne putem stapani.

Felicitari gradinarilor si cresarilor si succes si curaj mamelor care urmeaza sa-i duca!! ( va ureaza o mama kkcioasaaaa raaaaaau - intrebati-o numai pe Ama...ca ea m-a facut chiar mai urat de atat, dar nu pot sa spui...)

Au fost cateva fiice ratacitoare care s-au intors la un moment dat...ne-au dat sperante si apoi ne-au frant inima...iar au disparut....pai se poate? Ia treceti la apel!!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput