yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 9
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Stefanna Irina si tu nu m-ai combatut cu Biblia, ci cu ceea ce spun invatatii bisericii. |
am blog
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Stefanna Si asa ca si chestie, daca VINUL ESTE CURAT( ceea ce pt mine inseamna lispit de fermenti, adica MUST si nu VIN), ca sa reprezinte puritate, cum de painea, nu tre sa aiba in ea aceleasi simboluri?! Chiar Isus zice ca fermentul, bucatica de drojdie reprezinta pacatul.Nu pot sa cred ca insusi Isus si-a lasat trupul in simbolul painii dospite, cand folosind simbolurile pe care el le-a utilizat, dospeala e pacat?! Si daca vrei sa spui ca nu e adevart cu vinul, iata ce zice Isus dupa ce bea la Cina cu ucenicii.Evanghelia dupa Matei, cap 26 verset 29 "Va spun ca , de acum nu voi mai bea din acest rod al vitei, pana in ziua cand il voi bea cu voi NOU, in Imparatia tatalui Meu" |
nu reiese de nicaieri ca Iisus ar fi folosit la cina cea de Taina must, nu vinrodul vitei e vin, nu mustde altfel luna nissan e primavara, iar mustul si vinul se prepara toamnaexplica-mi cum ar fi pastrat evreii mustul fara ca acesta sa fermenteze, din toamna pana in primavara? eu am avut o sticla de must in frigider, si a fermentat dupa vreo doua zile Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Stefanna spune:
Irina,ce sa zic, cel mai mult imi place toleranta si spiritul de iubire...
si mi se pare comic ca acolo unde Biblia scrie alb pe negru ca era praznicul sarbatoarei Pastelui, nu stiu cine vine si zice, ca asta de fapt nu e aceeasi sarbatoare ca cea din vechime.O fi inventat Isus un alt paste?! Pilat insa obisnuia ca la Sarbatoarea Pastelor sa le elibereze un detinut care il vroiaiau iudeii.Daca e vb de un PAste nou, cum de Pilat care numai de sarbatoarea Pastelor le elibera detinutul, a facut acest gest iarasi , dandu-l pe Baraba poporului Israel?!,
.... mai asa o fi, or fi mai multe sarbatori ale Pastelui, daca asta slujeste la a ne justifica un anume ritual.Si iarasi, unde scrie Sarbatoarea Azimilor, probbail ca in cel din greaca, care e original, scrie sarbatoarea Painilor.
Ce termen e folosit la mom ispitirii lui Isus, chiar nu are relevanta in context, pt ca acel eveniment nu e legat de sarbataorea Pastelor.
Sint convinsa ca stii ca in vechiul testament cei care erau chemati la lucrari speciale pt Dumnezeu li se cerea in mod explicit sa se abtina de la bauturi ametitoare!Daca cei care slujeau nu trebuiau sa bea, atunci simbolurile care il reprezinta pe Insusi Isus pot sa aiba cate putin din ceea ce le interzice altora?!
Cam deviem de la subiectul in sine, si imi cer scuze initiatoarei acestuia.
Ideea era, ca atunci cand nu credem la fel, ne expunem parerile fara sa jignim si sa agresam pe oricare din participantii la discutie.Si mai prostuta asa cum sint eu, draga Irina sint creata de acelasi Dumnezeu ca si tine.... si respectandu-l pe El iti respecti si aproapele.Cele bune
Stefanna spune:
ca sa nu fementeze vinul, mustul se fierbe... na ca mai inveti cate ceva si de la cei natangi
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Stefanna ca sa nu fementeze vinul, mustul se fierbe... na ca mai inveti cate ceva si de la cei natangi |
" 20. Cand va adunati deci laolalta, nu se poate manca Cina Domnului;
21. C#259;ci, sezând la masa, fiecare se grabeste sa ia mancarea sa, încat unuia îi este foame, iar altul se îmbata . 1 Corinteni 11cu ce se imbatau corintenii la Cina Domnului(Imartasanie), cu must?p.s.
daca nici asta nu e citat din Biblie... Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Stefanna Irina,ce sa zic, cel mai mult imi place toleranta si spiritul de iubire...si mi se pare comic ca acolo unde Biblia scrie alb pe negru ca era praznicul sarbatoarei Pastelui, nu stiu cine vine si zice, ca asta de fapt nu e aceeasi sarbatoare ca cea din vechime.O fi inventat Isus un alt paste?! Pilat insa obisnuia ca la Sarbatoarea Pastelor sa le elibereze un detinut care il vroiaiau iudeii.Daca e vb de un PAste nou, cum de Pilat care numai de sarbatoarea Pastelor le elibera detinutul, a facut acest gest iarasi , dandu-l pe Baraba poporului Israel?!,.... mai asa o fi, or fi mai multe sarbatori ale Pastelui, daca asta slujeste la a ne justifica un anume ritual.Si iarasi, unde scrie Sarbatoarea Azimilor, probbail ca in cel din greaca, care e original, scrie sarbatoarea Painilor. Ce termen e folosit la mom ispitirii lui Isus, chiar nu are relevanta in context, pt ca acel eveniment nu e legat de sarbatorea Pastelor. Sint convinsa ca stii ca in vechiul testament cei care erau chemati la lucrari speciale pt Dumnezeu li se cerea in mod explicit sa se abtina de la bauturi ametitoare!Daca cei care slujeau nu trebuiau sa bea, atunci simbolurile care il reprezinta pe Insusi Isus pot sa aiba cate putin din ceea ce le interzice altora?! Cam deviem de la subiectul in sine, si imi cer scuze initiatoarei acestuia. Ideea era, ca atunci cand nu credem la fel, ne expunem parerile fara sa jignim si sa agresam pe oricare din participantii la discutie.Si mai prostuta asa cum sint eu, draga Irina sint creata de acelasi Dumnezeu ca si tine.... si respectandu-l pe El iti respecti si aproapele.Cele bune |
uite, dupa ce intelegi ce aia o concordanta biblica, mai discutam, ca sunt sigura ca nici macar n-ai deschis linkul dat de mine
da iti repet, ca sa nu zici ca n-am toleranta:Sfanta Euharistie nu s-a instituit cu azima, ci cu paine dospita (artos) cum arata Evanghelistii sinoptici (Matei XXVI, 26; Marcu XVI, 22 si Luca XXII, 19)concordanta in lb. greaca de la Matei 26;26
sursa:http://concordance.biblos.com/arton.htm
in versetele amintite mai sus se spune ca Iisus a luat PAINEA( in. gr. artos- adica PAINE DOSPITA , NU AZIMA)daca te indoiesti ca artos= paine dospita, folosesti concordanta de mai sus si vezi toate versetele din Biblie unde se foloseste termenul artos, ca sa te convingi ca inseamna paine dospita, nu azima
deci respectam ce zice Scripturaedit-te respect foarte mult, de aia am si pierdut timp pe aici ca sa-ti aduc argumentele pe care mi le-ai cerut, pe care, cu tot respectul pe care pretinzi ca mi-l porti, nici macar nu le-ai citit cu atentie, ca altfel nu-mi explic raspunsul tau, care n-are absolut nici o legatura cu ce am scris eu. p.s. nu te mai obosi sa-mi raspunzi, ca n-are sens, pentru mine discutia e incheiata, nu mai am altceva de spus, in afara de noapte buna tuturor! Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
" 20. Cand va adunati deci laolalta, nu se poate manca Cina Domnului; 21. C#259;ci, sezând la masa, fiecare se grabeste sa ia mancarea sa, încat unuia îi este foame, iar altul se îmbata . 1 Corinteni 11 cu ce se imbatau corintenii la Cina Domnului(Imartasanie), cu must? p.s. daca nici asta nu e citat din Biblie... Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
De ce nu expui contextul in care se face afirmatia, sensul mesajului fiind- NU E BINE CE FACETI-???
"...17. Si aceasta poruncindu-va, nu va laud, fiindca voi va adunati nu spre mai bine, ci spre mai rau.
18. Caci mai întai aud ca atunci cand va adunati în biserica, între voi sunt dezbinari, si în parte cred.
19. Caci trebuie sa fie între voi si eresuri, ca sa se învedereze între voi cei încercati.
20. Cand va adunati deci laolalta, nu se poate manca Cina Domnului;
21. Caci, sezand la masa, fiecare se grabeste s#259; ia mancarea sa, încat unuia îi este foame, iar altul se îmbata...."
Crede ca evreii n-au dezlegare la vin si paine dospita, iar Iisus era rabin evreu, ce isi expunea invataturile in templul de unde a gonit cu biciul facatorii de negot.
Ce citezi tu, sunt interpretarile preotilor crestini, ce incearca sa FALSIFICE adevarul!
Stefanna spune:
IrinaBilbia se judeca in context. Am citit concordantle de la inceput, si apoi am luat versete care sa se justifice unul pe altul.Pastele de cand a fost infiintat a fost o chestie de simboluri care trebuiau implinite.Nu poate exista dubiu ca Pastele despre care se vb in Evanghelii este Pastele comemorativ al iesirii din Egipt.Despre argumentele, in continuare scripuristice, asupra felului de paine mancat la Cina, uite ce spune si Pavel in Corinteni cap 5 versetete 6-8 " Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala?Maturati aluatul cel vechi, ca sa fiti o plamdeala noua,cum si sinteti, fara aluat;caci HRRISTOS , Pastele nostru a fost jertfit.Sa praznuim deci praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de rautate si viclenie, ci cu azimile curatiei si adevarului" Fireste ca aici se vb in mod simbolic despre ceea ce trebuie sa devina urmasii lui Hristos.SI daca noi, tre sa devenim AZIMILE CURATIEI, mi-e tare greu sa cred ca Hristos si-a lasat ca simbol al trupului Lui ceva ce noi nu trebuie sa fim.
EU am invatat ca mereu trebuie privit totul in ansamblu, si luate lucrurile care sint f clar explicate.Sint multe, f multe chestii in Biblie pe care daca refuzi sa le interpretezi in contexul vremii, sau in contexul pasajului, devin pricina de a te indoi de Scripturi.
Sint de acord cu tine Ham pt ceea ce ai spus despre pasajul din Corinteni.Acum am inceput sa studiez Cartea Corintenilor din nou, insa nu am ajuns pana la capitolul 11.
Si Irina nu mi-o lua ca pe ceva personal.Nu vreau sa te contrazic pe tine ca persoana, ci doar vreau sa spun ca Biblia se explica pe ea insasi, si trebuie doar vointa , perseverenta si credinta ca sa gasesti raspunsurile in ea, fara sa fii musai preot.Sper ca si eu si tu, si cine isi doreste sa fie inteleptit sa gaseasca Calea Adevarului, care pt crestini, e absolut.Un week-end placut tuturor.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Stefanna IrinaBilbia se judeca in context. Am citit concordantle de la inceput, si apoi am luat versete care sa se justifice unul pe altul.Pastele de cand a fost infiintat a fost o chestie de simboluri care trebuiau implinite.Nu poate exista dubiu ca Pastele despre care se vb in Evanghelii este Pastele comemorativ al iesirii din Egipt.Despre argumentele, in continuare scripuristice, asupra felului de paine mancat la Cina, uite ce spune si Pavel in Corinteni cap 5 versetete 6-8 " Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala?Maturati aluatul cel vechi, ca sa fiti o plamdeala noua,cum si sinteti, fara aluat;caci HRRISTOS , Pastele nostru a fost jertfit.Sa praznuim deci praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de rautate si viclenie, ci cu azimile curatiei si adevarului" Fireste ca aici se vb in mod simbolic despre ceea ce trebuie sa devina urmasii lui Hristos.SI daca noi, tre sa devenim AZIMILE CURATIEI, mi-e tare greu sa cred ca Hristos si-a lasat ca simbol al trupului Lui ceva ce noi nu trebuie sa fim. EU am invatat ca mereu trebuie privit totul in ansamblu, si luate lucrurile care sint f clar explicate.Sint multe, f multe chestii in Biblie pe care daca refuzi sa le interpretezi in contexul vremii, sau in contexul pasajului, devin pricina de a te indoi de Scripturi. Sint de acord cu tine Ham pt ceea ce ai spus despre pasajul din Corinteni.Acum am inceput sa studiez Cartea Corintenilor din nou, insa nu am ajuns pana la capitolul 11. Si Irina nu mi-o lua ca pe ceva personal.Nu vreau sa te contrazic pe tine ca persoana, ci doar vreau sa spun ca Biblia se explica pe ea insasi, si trebuie doar vointa , perseverenta si credinta ca sa gasesti raspunsurile in ea, fara sa fii musai preot.Sper ca si eu si tu, si cine isi doreste sa fie inteleptit sa gaseasca Calea Adevarului, care pt crestini, e absolut.Un week-end placut tuturor. |
imi pare rau, dar judeci ce am scris dupa prejudecatile tale despre ortodocsi, si nu exact despre ce am scris, asa mi se pareeu am scris totul in ansamblu, ti-am aratat exact cum reiese si din contextul Evangheliilor, dar si al vremii, ca Cina cea de Taina nu a fost cina pascala evreiascadar desigur, daca tu tii cu incapatanare la un verset anume, si pe baza lui ti-ai format ideea ca asa trebuie sa fie, si nu altfel, ce pot sa fac?nimic, decat sa-ti urez un week-enmd placut si eu.
p.s.de altfel majoritatea "sola scripturistilor"din Romania se "impartasesc" cu vin si paine, nu cu must si azime, bazandu-se pe textele biblice. La Corinteni zice "a frant painea", nu a "frant azima", si ca cei care luau paharul erau lacomi si se imbatau (nu cu must, evident).
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog