yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 8
Alexia27 spune:
Citat: |
tu ai gustat vreodata pe Hristos?gusta-L si ai sa vezi ca orice altceva e searbad Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007) am blog |
Aaaaoleooo, da asta nu-i canibalism?!
Si inainte sa te ofuschezi, iti spun ca am inteles ce vrei sa spui. Si asa, ca idee, am fost si eu prin biserici (ortodoxe) in viata mea, am mai si citit (nu mult ce-i drept), am dat o tura si pe la catolici, mai zilele astea sunt in vizita pe la islam si budism...asa ca pot sa spun ca "gust" din fiecare ca sa pot alege ulterior aia de-mi place cel mai mult. Sau, o sa ajung la conluzia ca mie imi place mai mult fast foodul, dar macar o sa fac alegerea cunoscand deja si alte mancaruri.
PS: painea prajita dospita nu m-a convins. Deloc.
Eileen Nicole
irina.c. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alexia27
|
de ce sa ma ofuschez? e viata ta, nu a mea, poti alege cum vrei si ce vrei.Eu doar ti-am impartasit experienta mea cu Hristos. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
nikole spune:
trist sa vad cat de extremisti habotnici si lipsiti de toleranta unii oameni pot fi....
nu am intalnit atata rautate nici la budhisti,si nici la indieni(si am multi prieteni hindu).
de agresivitate si ironie ce sa mai zic...foarte trist.
cred ca fac demonii hora in jurul topicului...
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel
Stefanna spune:
Simona, de curiozitate, lasand la o parte capaciatea mea de intelegere, care duh te-a invatat pe tine sa ai atata eleganta si toleranta in abordarea celor ce nu au fost la fel de binecunavtati ca tine?!
Cat despre azimi, sint convinsa ca stii ca Patele pe care l-a sarbatorit Isus cu uncenicii,era comemoarea scoaterii poporului lui Israel din robia egipeteana.Inainte de scoaterea lor Dumnezeu le-a dat anumite indicatii despre cum trebuie mancat pastele.Acuma sarim peste miel si ierburi amare, si ne oprim numai la problema painii.
In capitlul 12 din EXODUL( Biblie traducrea Cornilescu, care din cate stiu eu e cea folosita de biserica ortodoxa) la versetul 15 spune asa""timp de 7 zile veti manca azimi.Din cea dintai zi veti scoate aluatul din casele voastre, caci oricine va manca paine dopspita din ziua intai pana in ziua a saptea va fi nimicit din Israel".Iar in versetul 20 al aceluiasi capitol zice asa" Sa nu mancati paine dospita, ci in toatle locuintele voastre sa mancati azmi"
Isus a venit exact ca implinire a simbolurilor Pastelor evreilor, si a implinit exact ritualul pastelor, pt ca daca citesti in oricare din evanghelii "Aluatul fariseilor" vei intelege ca ceea ce este dospit este simbolul pacatului.La paste mielul era fara cusur, aluatul nedospit tocmai pt ca toate acestea prefigurau pe Isus care era perfect si lipsit de pacat.
NU contest ca Sfintii Parinti au avut o viata sfanta, ca au facut multe lucrari bune, dar cand ceva ce zice un OM( indiferenta ca e Papa, Patriarh, sau Sfant) atata timp cat nu e in armonie cu ce zice Biblia nu pot sa accept.Si daca te legi de autenticitatea Bibliei, surpi temeleia pe care Biserica Ortodoxa spune ca e fondata.
Iti doresc de bine si mai multa intelegere pt cei care snt diferiti de tine
Stefanna spune:
Si,da Simona, scuze pt pleonasm.. ca asta te deranja cel mai tare.Insa nu stii tu ca e omeneasca greseala?!Scuze inca o data
ham spune:
Uitati un link cu/despe yoga catre un site care pare OK:
http://www.gnspy.org/incursiune_in_yogan105.html
Motto:
Yoga a fost creata de oameni pe Pamant si serveste pe Pamant oamenilor (Yoga Shastra).
Definitie:
2. Yoga reprezinta totalitatea eforturilor deliberate intreprinse de fiinta umana - prin mijloacele sale specifice - pentru a pastra sau recastiga contactul cu propria sa natura.
Prezentare generala:
Yoga nu a avut niciodata pretentia de a se substitui religiei, ramanand permanent un instrument al trairii constiente si adaptandu-se flexibil la diferitele contexte socio-culturale si religioase, dea lungul istoriei.
Intruparea Verbului in persoana Mantuitorului Iisus Hristos a modificat, odata cu toatele datele lumii si rostul si directiile practicii yoga.
Acest lucru poate fi sesizat de orice practician onest si recunoscut de maestrii autentici, dar este adesea ignorat si scapa neperceptut, din pacate, de numerosii vanzatori de iluzii din zilele noastre. Exista o sumedenie de lideri "charismatici" ce fac din yoga locul punerii in scena a bunului plac si deviatiilor personale, amagind oamenii si privandu-i de ocazia de a trai integral in fiinta lor si in lume!
In general, se constata ca multi dintre practicieni, urmare a demersului de constientizare si de redescoperire a conditiei de integralitate a fiintei in contextul creatiei divine, se redeschid catre religie, trecand in mod firesc de la ateism la credinta si revalorizand religia in care s-au nascut si care le este intima.
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
din punct de vedere crestin orice practica spirituala straina de Hristos e demonica. tu ai gustat vreodata pe Hristos? gusta-L si ai sa vezi ca orice altceva e searbad |
Zi ZAU cu limba-ntre dinti!
In cazul asta am imbulinat-o cu totii- cand ne dau lacrimile fiindca ne-a emotionat propriul copil, un tablou, o poveste, o manea, o telenovea- avem parte de experiente sufletesti si cateodata, cand avem organul necesar intelectului, chiar intelectuale (certamente in cazu' manelelor si telenovelelor), deci, cf. ce scrii tu, iadul scrie pe noi, caci toti suntem satanisti!
Io zic ca o tura pe la dictionar te scapa de matanii si rugaciuni intru-iertarea pacatelor demonice:
PRACTICA, practic, vb. I. Tranz. l, A exercita o meserie, o profesiune; a se ocupa cu..., a profesa. 2. (Rar) A pune în aplicare; a folosi, a utiliza, a întrebuinta. – Din fr. pratiquer (dupa practica).
SPIRITUAL, -A, spirituali, -e, adj. 1. Care apartine spiritului (I 1), privitor la spirit; ideal, imaterial; sufletesc; intelectual; p. ext. cultural. 2. Inteligent, destept, ager; dotat cu umor. Care oglindeste, exprima, denota inteligenta, istetime, umor. 3. Care apartine religiei sau bisericii; bisericesc, religios; duhovnicesc. (Substantivat, m.) Duhovnic. [Pr.: -tu-al] – Din fr. spirituel.
Sursa: DEX '98
Cum yoga precizeaza clar ca NU-I RELIGIE, ba chiar indeamna la credinta, fara a indica zeii in care sa crezi, lasand asta la latitudinea fiecaruia, raman restu' intelesurilor, pentru care crez ca-ti tocesti jenunchii degeaba!
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Stefanna Simona, de curiozitate, lasand la o parte capaciatea mea de intelegere, care duh te-a invatat pe tine sa ai atata eleganta si toleranta in abordarea celor ce nu au fost la fel de binecunavtati ca tine?! Cat despre azimi, sint convinsa ca stii ca Patele pe care l-a sarbatorit Isus cu uncenicii,era comemoarea scoaterii poporului lui Israel din robia egipeteana.Inainte de scoaterea lor Dumnezeu le-a dat anumite indicatii despre cum trebuie mancat pastele.Acuma sarim peste miel si ierburi amare, si ne oprim numai la problema painii. In capitlul 12 din EXODUL( Biblie traducrea Cornilescu, care din cate stiu eu e cea folosita de biserica ortodoxa) la versetul 15 spune asa""timp de 7 zile veti manca azimi.Din cea dintai zi veti scoate aluatul din casele voastre, caci oricine va manca paine dopspita din ziua intai pana in ziua a saptea va fi nimicit din Israel".Iar in versetul 20 al aceluiasi capitol zice asa" Sa nu mancati paine dospita, ci in toatle locuintele voastre sa mancati azmi" Isus a venit exact ca implinire a simbolurilor Pastelor evreilor, si a implinit exact ritualul pastelor, pt ca daca citesti in oricare din evanghelii "Aluatul fariseilor" vei intelege ca ceea ce este dospit este simbolul pacatului.La paste mielul era fara cusur, aluatul nedospit tocmai pt ca toate acestea prefigurau pe Isus care era perfect si lipsit de pacat. NU contest ca Sfintii Parinti au avut o viata sfanta, ca au facut multe lucrari bune, dar cand ceva ce zice un OM( indiferenta ca e Papa, Patriarh, sau Sfant) atata timp cat nu e in armonie cu ce zice Biblia nu pot sa accept.Si daca te legi de autenticitatea Bibliei, surpi temeleia pe care Biserica Ortodoxa spune ca e fondata. Iti doresc de bine si mai multa intelegere pt cei care sant diferiti de tine |
ia sa vedem ce zice Biblia in aceasta chestiune:"Temeiul doctrinar al practicii ecumenice ortodoxe cu paine dospita il constituie insusi modul serbarii Pastilor de catre Hristos, cand a instituit, la Cina cea de Taina, Sfanta Euharistie. La Cina cea de Taina Mantuitorul n-a serbat Pastile iudaic, care incepea in seara de 14 Nisan, caci inca nu venise vremea ; era, de fapt, in seara zilei de 13 Nisan, si deci nu se putea manca azima, ci un Paste deosebit. Si atunci, painea euharistica a fost paine dospita si nu azima.
Daca Evangheliile sinoptice (Matei, Marcu si Luca) spun ca Mantuitorul a trimis pe Petru si Ioan "sa pregateasca Pastile" (Marcu, 14, 13-16; Luca, 22, 8-13), nu inseamna ca s-ar fi junghiat mielul pascal, adica s-ar fi serbat Pastile iudaic, caci evanghelistii ar fi notat in mod sigur daca ar fi avut loc jertfirea mielului pascal. Daca Hristos a serbat in seara de 13 Nisan Cina cea de Taina, aceasta n-a putut sa fie Pastile iudaic si deci n-a mancat azima. Versiunea greceasca a Evangheliilor sinoptice, care este de fapt versiunea initiala (daca nu si pentru Evanghelia dupa Matei, in mod sigur pentru celelalte doua Evanghelii sinoptice, dupa Marcu si dupa Luca), ne arata, de asemenea, si ea acelasi lucru prin termenii folositi. Astfel, daca Mantuitorul ar fi serbat la Cina cea de Taina Pastile iudaic, masa ar fi trebuit sa fie numita Pasti, dar ea este numita cina, iar painea de la ea este paine dospita, nu azima. Apoi, sunt o serie de amanunte care sprijina folosirea painii dospite de catre Hristos la Cina cea de Taina. Astfel, spalarea picioarelor ucenicilor nu ar fi putut avea loc la aceasta Cina daca ar fi fost unita cu Pastile iudaic, caci la Pasti toti trebuiau sa-si tina incaltamintele in picioare, avand mijlocul incins si toiag in mana, gata de calatorie. Iuda Iscarioteanul intinge in blid, de unde rezulta ca la masa era si mancare lichida, ceea ce nu era ingaduit la Pasti. Dupa obiceiul iudaic, nimeni nu putea parasi casa in care a mancat pastile pana a doua zi ; or, Iuda Iscarioteanul, fiind descoperit de Iisus, a si plecat, noaptea, de la Cina. In noaptea aceea nu erau Pasti, fiindca Hristos iese cu ucenicii Sai si merge cu ei in Gradina Ghetsimani sa Se roage, unde va fi prins, fiind aratat ostasilor de catre Iuda insusi (Matei, 26, 48-49). Apoi Vinerea Patimilor si mortii Mantuitorului a fost zi de lucru, ajun de Pasti. Aceasta se vede din faptul ca Simon Cireneanul, cel silit sa duca crucea Domnului spre Golgota, se intoarcea de la munca campului, iar femeile purtatoare de mir pregatesc, in seara aceleiasi zile de Vineri, aromate, stiind ca Domnul a si fost inmormantat, si nu merg la mormant a doua zi, sambata, caci era Pastile iudaic, ci numai a treia zi dis-de-dimineata, Duminica, gasind mormantul gol si fiind instiintate ca a inviat Hristos (Matei, 28, 1, 5-11 , Marcu, 16, 1-9 , Luca, 24, 1-6, 9-10). Dar si rostul pentru care a fost instituita Euharistia cerea sa fie folosita paine dospita. Sfanta Euharistie a fost oranduita pentru toti oamenii, si iudei si pagani, si pentru totdeauna, avand sa se impartaseasca in orice timp, nu numai la Pasti. Si era deci firesc ca Mantuitorul sa foloseasca painea, obisnuita la toate popoarele, si nu painea folosita numai la iudei. Practica Bisericii primare a fost cu paine dospita. Faptele Apostolilor (2, 42-46; 20, 7) si sfantul apostol Pavel (I Cor., 11, 21) vorbind despre Euharistie sau Cuminecatura, numesc painea euharistica artos, adica paine dospita, si nu azima. Sfintii parinti si scriitori bisericesti ne ofera bogate marturii despre folosirea painii dospite si a vinului curat de struguri la pregatirea materiei pentru Jertfa euharistica.
sursa:http://www.crestinortodox.ro/Paine_sau_azima_pentru_Taina_Euharistiei-248-7728.htmldeci, draga Stefanna, cum spuneai, sa nu urmam ce zice un om, ci sa ne uitam la ce zice Biblia.
Stefanna spune:
Draga Irinac... ia uite ce zice BIBLIA( iti spun de la inceput ca singura autoritate cu care accept sa fiu combatuta este SFANTA SCRIPTURA,nu parerea nici unui om, oricat de onorabil este.. si nu ma indoiesc ca sursa ta e onorabila), pt ca stii ce zice Isus cand este ispitit de Satana in pustie?! "STA SCRIS".SI daca Isus a contat numai pe ceea ce era scris, eu cred numai si numai ce STA SCRIS in Cuvantul lui Dumnezeu.
Evanghelia lui MArcu, capitolul 14 are un subcapitol intitulat PRAZNUIREA PASTELOR ( verset 12)" In ziua dintai a praznicului Azimilor,cand jertfeau Pastele, uncenicii i-au zis lui Isus..."
Si apoi tii minte de ce a fost facut schimbul dintre Isus si Baraba?! Uite aici Evanghelia dupa Marcu cap 15 verset 6: LA fiecare praznic al PASTELOR, Pilat le slobozea un intemnitat, pe care-l cereau ei"..
Eu nu stiu sa fi existat mai multe sarbatori ale Pastelor....
Iti doresc numai bine
Stefanna spune:
Si asa ca si chestie, daca VINUL ESTE CURAT( ceea ce pt mine inseamna lispit de fermenti, adica MUST si nu VIN), ca sa reprezinte puritate, cum de painea, nu tre sa aiba in ea aceleasi simboluri?! Chiar Isus zice ca fermentul, bucatica de drojdie reprezinta pacatul.Nu pot sa cred ca insusi Isus si-a lasat trupul in simbolul painii dospite, cand folosind simbolurile pe care el le-a utilizat, dospeala e pacat?! Si daca vrei sa spui ca nu e adevart cu vinul, iata ce zice Isus dupa ce bea la Cina cu ucenicii.Evanghelia dupa Matei, cap 26 verset 29 "Va spun ca , de acum nu voi mai bea din acest rod al vitei, pana in ziua cand il voi bea cu voi NOU, in Imparatia tatalui Meu"
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Stefanna Draga Irinac... ia uite ce zice BIBLIA( iti spun de la inceput ca singura autoritate cu care accept sa fiu combatuta este SFANTA SCRIPTURA,nu parerea nici unui om, oricat de onorabil este.. si nu ma indoiesc ca sursa ta e onorabila), pt ca stii ce zice Isus cand este ispitit de Satana in pustie?! "STA SCRIS".SI daca Isus a contat numai pe ceea ce era scris, eu cred numai si numai ce STA SCRIS in Cuvantul lui Dumnezeu. Evanghelia lui MArcu, capitolul 14 are un subcapitol intitulat PRAZNUIREA PASTELOR ( verset 12)" In ziua dintai a praznicului Azimilor,cand jertfeau Pastele, uncenicii i-au zis lui Isus..." Si apoi tii minte de ce a fost facut schimbul dintre Isus si Baraba?! Uite aici Evanghelia dupa Marcu cap 15 verset 6: LA fiecare praznic al PASTELOR, Pilat le slobozea un intemnitat, pe care-l cereau ei".. Eu nu stiu sa fi existat mai multe sarbatori ale Pastelor.... Iti doresc numai bine |
"Cina cea de Taina nu s-a praznuit odata cu Pastile iudaice ci cu 24 de ore mai inainte, adica in seara zilei de Joi, 13 Nisan, cum precizeaza Evanghelia a patra (Ioan XIII, 1). Sfanta Euharistie nu s-a instituit cu azima, ci cu paine dospita (artos) cum arata Evanghelistii sinoptici (Matei XXVI, 26; Marcu XVI, 22 si Luca XXII, 19). Cina cea de Taina nu a fost un paste iudaic, ci un Paste cu totul nou si deosebit, care desfiinteaza pe cel iudaic si-l inlocuieste cu Sfanta Euharistie, jertfa si taina in acelasi timp.Intr-adevar, toti Evanghelistii sunt de acord in a ne informa ca Rastignirea Mantuitorului s-a facut vineri dupa amiaza si mai inainte de sosirea pastilor iudaice, care aveau sa inceapa numai dupa apusul soarelui. Ei arata ca Domnul n-a fost rastignit chiar in ziua de Pasti, caci Simon Cirineanul este descris ca venind de la camp, cu o povara in spate, soldatii sunt aratati purtand arme, iar magazinele sunt deschise, putandu-se face in graba cumpararea giulgiului si aromatelor necesare inmormantarii Domnului.Ei ne spun de asemenea ca iudeii n-au vrut sa intre in pretoriu, unde Pontiu Pilat judeca pe Mantuitorul, ca sa nu se spurce si sa poata manca dupa randuiala Pastile, si ne informeaza limpede ca Cina cea de Taina s-a petrecut cu o seara inainte de Rastignire, adica Joi, 13 Nisan. Dupa legea mozaica, nici ziua de 13 Nisan, nici ziua de 14 Nisan nu erau zile de azime. Zilele de azime se incepeau abia dupa apusul soarelui sau dupa trecerea zilei de 14 Nissan, cand calendarul iudaic insemna inceputul zilei de 15 Nissan si cand se injunghia cu solemnitate deosebita, la Templul cel mare din Ierusalim, mielul pascal destinat preotilor si arhiereilor.Se introdusese insa obiceiul ca orice aluat si orice paine dospita sa fie distruse si indepartate din case inca din primele ore ale diminetii de 14 Nisan si ca injunghierea mieilor, adusi in mare numar da capii de familie pentru cina pascala, sa se inceapa la templu inca din zorii aceleiasi zile de ajun.Din aceasta cauza, 14 Nisan - ajunul Pastilor - a devenit, in vocabularul curent al iudeilor "prima zi a Azimelor" si "ziua cand trebuiau sa injunghie mielul de Paste". Ori, aceasta zi se incepuse, in anul Rastignirii Domnului, inca din seara zilei de Joi, 13 Nisan si la aceasta din urma se refera Evanghelistii sinoptici, cand ne vorbesc despre data pregatirilor pentru Cina cea de Taina si despre data Cinei insasi. Intre Evanghelisti, nu exista asadar nici o nepotrivire reala cu privire la data Rastignirii si la data instituirii Sfintei Euharistii. "degeaba citezi un verset scos din context, dupa cum vezi sta scris ce am spus mai sus, ca Cina cea de Taina s-a tinut cu paine dospita (artos -#945;#961;#964;#959;#962;), nu cu azime, si ca a fost diferita de masa pascala a evreilor.uite si concordanta in lb. greaca de la Matei 26;26Matthew 26:26 #7952;#963;#952;#953;#972;#957;#964;#969;#957; #948;#8050; #945;#8016;#964;#8182;#957; #955;#945;#946;#8060;#957; #8001; #7992;#951;#963;#959;#8166;#962; #7940;#961;#964;#959;#957; #954;#945;#8054; #949;#8016;#955;#959;#947;#942;#963;#945;#962; #7956;#954;#955;#945;#963;#949;#957; #954;#945;#8054; #948;#959;#8058;#962; #964;#959;#8150;#962; #956;#945;#952;#951;#964;#945;#8150;#962; #949;#7990;#960;#949;#957;· #955;#940;#946;#949;#964;#949; #966;#940;#947;#949;#964;#949;, #964;#959;#8166;#964;#972; #7952;#963;#964;#953;#957; #964;#8056; #963;#8182;#956;#940; #956;#959;#965;.
As they were eating, Jesus took bread, gave thanks for it, and broke it. He gave to the disciples, and said, "Take, eat; this is my body."
sursa:http://concordance.biblos.com/arton.htm Evangheliile trebuie interpretate tinand cont si de restul relatarilor biblice, precum si de contextul vietii si societatii iudaice de pe vremea aceea.
edit-vad ca dc-ul nu ia caracterele grecesti, dar cine este interesat poate sa se uite pe link
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog