yoga si Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 37
hannen spune:
lady,uite ,daca te intereseaza ,eu am coranul in format electronic.
Daca ai rabdare sa citesti,sa-l recitesti...poate vei gasi lucruri interesante.(pt. cultura ta,evident,nu pt, vreo convertire on-line,desi n-ai fi singura)
eu l-am citit de n ori,si de fiecare data gasesc alte sensuri,alte...of,e asa complet si imposibil de imitat.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
elenac81 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Elena, ma mir ca cineva care incearca sa descopere dimensiuni ramase necunoscute ale lui Dumnezeu citeste si intelege mot-a-mot o opera atat de complexa (ma refer la cartea lui Iov). Era foarte simplu ca Biblia sa fie un o culegere de texte pe intelesul tuturor, ceva gen instructiunile de montare a calutilor si Shrecilor din ouale Kinder. Ar fi fost simplu, dar nu ar fi folosit nimanui. Dar nimanui. Biblia nu se citeste asa, ca orice carte de povesti si, fara sa fiu infatuata, cred sincer ca poti sa o citesti toata viata fara sa te plictisesti si fara sa fii sigur ca ai descoperit tot ce era de descoperit. Adica, tu ce crezi? Chiar crezi ca s-a facut asaaa, una mica, in livingul ceresc? S-au intalnit Dumnezeu cu niscaiva i si Dumnezeu i-a intrebat: ia sa vedem, baieti, ce dracovenii mai aveti voi in plan pentru astazi? Nu spun ca eu inteleg exact ce s-a intamplat atunci, cand cu Iov, dar am trecut totusi de faza in care sa-mi imaginez ca Dumnezeu a stat la palavre cu ala rau' si au jucat bambilici pe soarta bietului Iov. Nu vreau sa crezi ca te patronize, dar, atunci cand citesti Biblia, incearca sa-ti deschizi canalele alea despre care ne povestesti :-). |
Ma bucur ca stii cum se citeste Biblia. Ti-e greu sa-ti imaginezi si ca sunt necesare miracolele si ca Dumnezeu controleaza raul... ce sa zic, e alegerea ta. Eu nu ti-am spus cum sa citesti acel capitol ci doar ti-am indicat linkul.
Citat: | ||||
Da? Este asta suficient? Fiindca vad ca imi dai citate biblice...cum iti explici faptul ca Pavel ( Sfantul Apostol Pavel) nu a fost niciodata vindecat de "tepusul" pe care il avea? Pavel a facut multe MIRACOLE, dar pe el insusi nu s-a putut vindeca. De 3 ori a cerut Domnului sa faca un miracol si...ce i-a raspuns El? I-a raspuns ca "harul Meu iti este de ajuns". Cum e?
Inseamna ca il contrazici pe Ledwith. El spune ca suntem perfect capabili sa facem miracole si ca, nicidecum miracolul nu este un "dar" primit de Sus. |
Aici te rog sa-mi dai voie sa-ti spun ca esti cam superficiala si neatenta. Si la raspunsul trecut n-ai citit mesajul meu pana la capat, acum il citezi fals pe Ledwith.... Sa stii ca pentru mine e o pierdere de timp sa tot repet lucruri pe care le-am ami spus sau pe care nu le-ai remarcat in film.
Minutul 57:
Si de ce nu credem ca aceste lucruri ne sunt posibile? Pentru ca noi nu stim cine suntem. Si va spun eu de ce nu stim cine suntem, este exact cum a spus Isus, El a spus "Tatal, care este in Mine, face aceste lucrari, si acelasi Tata care este in Mine este si in voi. Si voi puteti sa faceti tot ce am facut Eu si lucrari chiar mai mari de atat."
Exemplul lui Pavel este o dovada in plus ca nu el era autorul miracolelor. Cred ca nu vrei sa te invat cum sa citesti acel pasaj...
Impresia mea e ca acum vrei sa faci cu orice pret pe gica contra. Sa stii ca nu-ti face bine si nu te va duce la adevar aceasta atitudine. Dar esti libera sa faci cum crezi ca e mai bine. Insa sa nu te mire daca nu ti se va mai raspunde la dispute inutile. Si tacerea e un raspuns la fel de bun ca oricare altul.
fdoina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Xeno, cel mai tare ne place sa vorbim despre chestii pe care nu le cunoastem: Hannen despre crestinism, eu despre islam |
ai uitat Sfintii
fdoina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Dar care sfant parinte spune asta si de unde stie domnia sa? Unde mai pui ca notiunea de crestin nici nu exista pe atunci. |
Lady, de unde stie Parintele ca ce?
ca Avraam s-a inchinat Sf Treimi? ca Avraam a existat? ca Sf Treime exista?
draga mea, ortodocsii, ca orice indoctrinati ce se respecta, au niste adevaruri de credinta...adica niste lucruri in care indeobste cred cu totii...
tu ai cerut un punct de vedere ortodox, mie mi s-a parut foarte clara argumentatia parintelui, acestea fiind zise am plecat ca ma asteapta zacusca
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui fdoina
Lady, de unde stie Parintele ca ce? ca Avraam s-a inchinat Sf Treimi? ca Avraam a existat? ca Sf Treime exista? draga mea, ortodocsii, ca orice indoctrinati ce se respecta, au niste adevaruri de credinta...adica niste lucruri in care indeobste cred cu totii... tu ai cerut un punct de vedere ortodox, mie mi s-a parut foarte clara argumentatia parintelui, acestea fiind zise am plecat ca ma asteapta zacusca |
Pai draga...cand termini cu zacusca,ia gandeste-te tu la varianta urmatoare:
Un ´´sfant´´ parinte emite intr-o zi un adevar din asta si noi astia ortodocsii musai trebuie sa nu-l insusim,sau cum?
Te-am intrebat, cine e parintele...?
In primul rand, exprimarea parintelui este gresita,ar fi trebuit sa aleaga alte cuvinte daca dorea sa zvarle adevarul asa..direct in freza
´´crestinul Avram``- gresit.Nu existau crestini la vremea aia.Putea spune simplu Avraam si suna muult mai bine.
Sa nu mai spun ca ma mira faptul ca,Avram spunea ´´Dumnezeul Meu´´ si nu Dumnezeii mei din Treime...dar asta e alta poveste,nu-i asa?
Mai mult decat atat, da-mi voie sa-mi permit sa ma limitez la cea ce citesc in Biblie, e totusi mai de valoare decat interpretarea unor parinti,nu?A pus Irina un link interesant...nu am citit nimic de Sfanta Treime si Avraam acolo.Si era site ortodox,evident
(aia 3 oameni puteau fi serafimi,ieruvimi.. )
Nu imi amintesc sa fi cerut punct de vedere ortodox referitor la ´´pe cine a vazut Avraam´´...am cerut punct de vedere cu privire la Izmail..dar ma rog.
Iar intrebarea mea, ´´de unde stia dumnealui´´ a venit in urma convingerii cu care ´´vorbeste´´.E asa convins parintele de cea ce spune incat zici ca a foat martor ocular la intamplare.
Esti de acord cu mine ca este o interpretare de credinta amestecata cu citate biblice?
Acum se razvlateste ortodoxul din mine.. ! Mai, credinta noastra a aparut dupa Hristos,NU inainte! Deci suntem indreptatiti sa vb de Sfanta Treime dar nu de la Avram incoace ci de la Iisus incoace si coborarea Duhului Sfant crestinesc!
Poate si Adam a fost crestin nu? Sau Izmail.. (ce zici Hannen?
)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui hannen lady,uite ,daca te intereseaza ,eu am coranul in format electronic. Daca ai rabdare sa citesti,sa-l recitesti...poate vei gasi lucruri interesante.(pt. cultura ta,evident,nu pt, vreo convertire on-line,desi n-ai fi singura) eu l-am citit de n ori,si de fiecare data gasesc alte sensuri,alte...of,e asa complet si imposibil de imitat. Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita |
Hannen,multam fain.
Cunosc cativa musulmani,iar unul din ei,o doamna respectabila mi-a oferit Coranul...sa-l citesc.Probabil pentru a scapa de gura mea
´´cand vrei sa-l citesti,spune-mi,ti-l dau cu toata inima´´ astea au fost cuvintele ei.
Nu i l-am cerut.Probabil o sa o fac, desi sincer nu ma vad cititnd tot Coranul si cautand interpetari,mi-e mai simplu sa va enervez pe voi (glumesc)
Multumesc oricum de intentie, dar e ca si cum l-as avea deja
hannen spune:
lady,ma bucur ca ti l-a oferit cineva(nu uita,si oferta mea ramane valabila) ,dar ma intristezi cind zici ca nu te "vezi" citindu-l.
Pot sa te intreb ,de ce?
Poate vei gasi mai multe cu care sa ne enervezi.
Aaa,da,cu avraam crestin,am mai zis.Stii parerea mea.total de acord a se discuta despre crestini,dupa Isus,nu inaintea lui
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
denizel spune:
Ohooo, Elena... Vad ca ai ajuns la names deja :-): "Esti superficila si neatenta, (Denizel)"...
Draga mea, nu sunt nici superficiala, nici neatenta. Presupun ca de data asta am reusit cu brio sa scriu intr-un asa fel incat sa nu fiu inteleasa. Nici macar parerea despre miracole nu mi-ai inteles-o .
Daca iti place sa vorbim pe sleau, nepracticand teoriile marete pe care le expui pe aici, hai sa vorbim pe sleau.
Nu voi face referire directa la persoana ta, pentru ca asa ceva nu se face cu un partener de dialog. Nici macar atunci cand esti un om "sarac", lipsit de canale de comunicare cu Dumnezeu.
Dar voi face referire la Ledwith, pentru ca in jurul celor sustinute de el ne invartim: este un pacalici charismatic, ce sustine niste tampenii crase (combinate cu ceva adevaruri incontestabile), mizand pe nevoia oamenilor de a se simti stapani peste tot si toate.
denizel spune:
citat din mesajul lui ladyJ Poate si Adam a fost crestin nu? |
Io stiu, mai Leidisor?!!...
N-o fi fost el crestin sarmanul, da' despre dimensiunea Dumnezeu-Isus sigur mai stia cate una-alta.
Ioan zice ca "La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu".
Nu vad nici o separatie, nu vad "persoane" diferite, cu toate ca exista cumva o distinctie (cel putin la nivel de denumire).
Translatat la persoana mea , e ca si cum ai zice: Cand s-a nascut Denizel era Dragalasenia :-))))) si Dragalasenia era cu Denizel si Dragalasenia era Denizel :-)))))))))))
Daca barbate-mio e acuma cu mine, cu Denizel, nu inseamna ca e bigam fiindca e si cu Dragalasenia :-))))))).
S-a intels cum e cu Dumnezeu si cu Isus, daaa? :-)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui denizel Ioan zice ca "La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu". |
Unele speculatii filozofice moderne acorda intaietate informatiei. Universul fizic este doar o materializare a universului informational. Fenomenele reale sunt doar o materializare a unor ecuatii abstracte din universul imaterial (transcendent?) al matematicii (Platon, omul din pestera, formele ideale si umbrele lor proiectate pe peretii pesterii).