Ulei de masline presat LA RECE. Cum il consumati?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Uleiul de masline nu este bun pentru mancarurile unde alt gust trebuie sa ramana puternic. Nu as folosi la maioneza sau prajit cartofi. Merge in schimb perfect la salate si sos de paste.

Exista uleiuri mai sanatoase. Uleiul din samburi de struguri de exemplu. Folositi in ordine masline, porumb, floare. Dar nu mi se pare un capat de lume daca nu folositi ulei de masline, atat timp cat nu prajiti in untura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui principe

Uite cum mancam noi uleiul de masline extra virgin.

rad branza pecorino sau parmezan,adaug piper macinat de toate culorile si pun deasupra ulei de masline...cu un vin rosu,sfaraie

salata capresa....bucatele de branza,rosii in felii subtiri,ulei,sare,piper si frunze de busuioc.pui rosia,branza si apoi frunza de busuioc.


paine uscata in cuptor apoiscoti si pui deasupra rosie tocata amestecata cu usturoi si ulei de masline.

cu ardei copti (de caeia mici)aici se numesc de pichio(sunt italieni daca nu ma insel)si otet balsamic sau lamaie.

marinata cu vinete coapte si ardei copt,pui peste fiasiile de ardei copt si vinete,un amestec de ulei,otet balsamic,miere de albine.


pofta mare!

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i


Da' chiar ca o sa am pofta!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover


Exista uleiuri mai sanatoase. Uleiul din samburi de struguri de exemplu.




Uite ca pe asta nu-l gasesc la magazin, numai la "plafarul" american, care-i in alt oras. Am auzit ca-i f. bun, de fapt stiam despre extract. Ce gust are uleiul?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML
Uite ca pe asta nu-l gasesc la magazin, numai la "plafarul" american, care-i in alt oras. Am auzit ca-i f. bun, de fapt stiam despre extract. Ce gust are uleiul?
COSTCO vinde ulei de seminte de struguri. in Canada il gasesti in orice supermaket, dar numai de un an-doi. magazinele italiene il vind si ele.

are gust foarte fin, e foarte light si are punctul de fierbere f ridicat. super la prajeli, eu am renuntat total la floare, porumb si canola de cind l-am descoperit.

in ce-l priveste pe cel de masline, eu gatesc orice cu el, il folosesc crud si cind pornesc o mincare si trebuie sa "sote" cite ceva. nu am prajit insa niciodata in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Lorelai, nici vorba de Costco aici, orasul e minuscul. Dar m-ai facut curioasa. Am sa mai incerc si la alte magazine. Multumesc pt. descriere.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Am incercat si eu maioneza cu ulei de masline am stricat totul. Sunt curioasa daca merge cu ulei de semnite de struguri pe care tocmai l-am cumparat de la un magaz arabesc. A incercat cineva maioneza cu ulei de seminte de struguri? Merge sau patesc ca data trecuta ?

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ica, ai folosit presat la rece sau pur (din cel rafinat, galben)?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Scria pe el virgin, mai mult n-as sti sa-ti spun, dupa am auzit si alte pareri ca si a mea, inainte nu ma gandisem sa intreb.

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Imi pare rau de intamplare, banuiesc ca era din cel verzui extra virgin. Eu n-am incercat inca.



Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

si noi mari amatori de ulei de maslinutze.....si maioneza tot cu el o fac, cu blenderul.....ou intreg pun un pic de sare, mustar uleiul si bag blenderul cateva minute iese delicioasa...a si o jumate de lamaie.....nu o tzi mai mult de o zi in frigider....se gaseste mai nou si la magazin maioneza cu ulei de masline, de acolo mi-a venit ideea

la restaurantul italian an fost serviti cu ulei de masline cu o lingura de otet balsamic de calitate pe deasupra....sotul a fost incantat, era delicios

care din painici le faci pana la urma? ar trebui sa ,ma reapuc si eu de copt

cum faceti nuciile alea coapte? suna tare gustos si imbietor

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput