Comori de nov-dec 04 (183)
Raspunsuri - Pagina 20
ochi_verzi spune:
![]()
sar'na!
Miha, stiu ca nu-i cu nota dar noh, aveam de completat pe ici, pe colo si asa pe bucati, nu uitam nimic![]()
Nu stiu cum trebuie sa deseneze un copil de 4 ani, dar eu sunt multumita, altii fac abia in clasa I asa, doar din pensula-ma refer la chip.
aaa si sa va zic, mai nou nu-i mai spun seara povesti in care apare lupul, vrajitoarea,...mai bine inventez ceva pe moment pt ca le traieste prea din plin(eu fac dramatizare cand spun povestile, bat la usa, schimb vocea,...)ca se trezeste noaptea si plane.Ultima data i-am spus Fata babei si fata mosneagului si mi s-a trezit plansa toata ca-i o omida uriasa-n patul ei, sa aprind lumina
Acuma la pregatire am facut impreuna cu educatoarele si a fost fascinant si interesant pt mine ca am invatat multe lucruri interesante, printre care faptul cu retinutul/traitul/reprodusul doar a unei secvente nesemnificative pe care copilul o traieste-n vis, o reproduce sub o alta forma, datorita stadiului preoperational...
M-am invatat sa stau noapte si acu' bantui pe aici ca n-am somn.![]()
Mihaela si Diana 22.11.2004
gazzella spune:
pai cica la 4 ani e mult mai simplu desenul decat l-a facut printesa ta
si oricum mai intai deseneaza dupa care denumesc desenul
adica cateva pete de culoare ii Mitica
abia dupa patru ani isi propun sa-l faca pe Mitica si-l schiteaza
Diana foloseste multe detalii pentru desenul unui copil de nici patru ani
Felix nu deseneaza deloc
nu stiu cum exact, dar i s-a acrit la gradinita
el nu e un copil static si era pus sa coloreze pesti si alte cele cu zecile de minute
(adica e, dar numai daca-si alege el activitatea)
intr-o zi mi-a spus plin de naduf sa ca i s-a acrit sa deseneze pesti
credeam ca-i total legat de maini la astfel de activitati pana cand intr-o zi am dat peste o masinuta desenata pe mobila din dormitor
(doar de n-o fi desenat-o fi-mea :-))
acum incerc sa-l fac sa prinda gust pentru desen, desenez eu in fata asteptand minunea ![]()
fetelor, dar cu muzica cum procedati?
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella fetelor, dar cu muzica cum procedati? |
La noi treburile stau cam asa: mami canta,mami spune poezii,mami deseneaza,face puzzle...Eu una astept gradinita cu interes.Poate inversam rolurile.Eu cu educatoarea.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
ochi_verzi spune:
Pe Diana o incanta pensula mai mult decat creioanele colorate, i place, mereu cere sa pictam.
Hai ca ma mai laud nitel
Aici mai gasesti cateva desene,sunt si doua filmulete si mai sunt aici
A si ca ziceai de role, uita-te de vrei un pic la pozele astea, sa vezi cum au tendinta copiii sa-i tina picioarele cand sunt pe role. Noi i-am luat role pt ca ea calca un pic cu dreptul spre interior, i-am tot dat papucii invers si o dr din cluj, care si ea a avut pb asta cu fetita mi-a zis de role...si-s multumita, nu mai calca chiar asa cu el.
Fug la somn ca dimineata la serviciu.
Noapte buna!
PS...canta, asculta cutiute muzicale, cantam impreuna, mai nou i plac cantecelele formula sau cele de la jocuri..in top e "ursul doarme si viseaza..."
Mihaela si Diana 22.11.2004
gazzella spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mariussimiuc
La noi treburile stau cam asa: mami canta,mami spune poezii,mami deseneaza,face puzzle...Eu una astept gradinita cu interes.Poate inversam rolurile.Eu cu educatoarea. ![]() Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
pai daca mami (adica io) ar mai trebui sa recite si poezii ar da in balbaiala
dar ce-i place puiului?
io incerc sa-l pescuiesc asa, il agat de acolo de unde-i place
mergem la biblioteca de cu spor, des, asa fericit isi scoate cartile, toate cu...tractoare, dinozauri si nave spatiale

Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
gazzella spune:
| citat din mesajul lui ochi_verzi Pe Diana o incanta pensula mai mult decat creioanele colorate, i place, mereu cere sa pictam. Hai ca ma mai laud nitel A si ca ziceai de role, uita-te de vrei un pic la pozele astea, sa vezi cum au tendinta copiii sa-i tina picioarele cand sunt pe role. Noi i-am luat role pt ca ea calca un pic cu dreptul spre interior, i-am tot dat papucii invers si o dr din cluj, care si ea a avut pb asta cu fetita mi-a zis de role...si-s multumita, nu mai calca chiar asa cu el. Fug la somn ca dimineata la serviciu. Noapte buna! Mihaela si Diana 22.11.2004 ![]() |
ai uitat pozele cu patinele sau sunt si eu coapta de somn
am vazut videourile
ce mai!?
ti l-as da pe Felix; noh, glumesc!

Diana ii foarte colaborativa
Lui Felix daca i-as cere sa faca "asa"..."asa" si "asa" mai intai ar da-o pe glume, daca nu m-as prinde ar afisa o fata de copil chinuit, cel mai chinuit si dupa m-ar lasa cu ochii in soare sau
este si cand se pune pe plans de nervi
noapte buna, fetelor!
mariussimiuc spune:
| citat din mesajul lui gazzella dar ce-i place puiului? |
Cursele de masini.

Sa construiasca linii de cale ferata,poduri,gari...trenulete...

Si mai ales...sa vorbeascaaaa...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mirandolina spune:
Buna seara as zice eu , dar vad ca deja e dimineata! deci nu voi sta m prea mult, sper
Multam de gandurile bune la adresa celui mic, se pare ca s-a mutat atela ceva mai jos, a devenit deranjanta, plus ca sigur ii lipseste manuta la cate nazdravanii e invatat el sa faca
- mtiv pentru care maine fac o vizita la cabinet sa il rebandajeze
Copiii sunt cu niste muci invizibili, adica stranuta de 20 de ori si sufla nasul doar 1 data, si nici atunci nu prea au ce, insa ii supara o tuse...Tratament a amandoi, homeo + plafar.
OCHI VERZI chiar ma minunam cum de s-a scris asa mult si apoi am citit mesajele tale
pentru precizarile care ma interesau, credeam ca restul nu cumpara nimic la gradinitele lor
Si daca aceea e fetita ta care picteaza de zor, afla draguta mea, ca Matei nu pune mana pe pensula macar!!! ca si la Mihaela eu fac totul, sau mai bine zis nu fac nimic, ca m-am saturat sa prestez doar eu si ne incurca si cel mic - astept cu interes gradinita
Sa stiti ca ajung cu cititul din urma, insa raspund mai greu, mai aes din cauza handicapului ca nu va stiu asa de bine pe toate
insa cel mai mult imi place ca aflu ce pot face copii la varsta asta, eu fiind obisnuita mai ales cu gasca celui mic.
Matei indrageste sa alerge, am zis ca il dau la atletism cat de curand. Face curse intregi, vesnic e in miscare. La PC se uita cu drag a filme de D/A si noi am creat o intreaga colectie
La Tv priveste Minimax, alte canale nu le apreciaza, zice ca sunt desene pentru copii mai mari (a auzit la mine cand scuzam cumva desenele de dupa h 20). Totusi in ziua in care priveste la TV nu are voie la PC si invers, timpul petrecut la vizionare este de max 2 ore.
Povestile sunt paradisul lui, inainte de culcare. Nu mereu, insa ii citesc, nu accepta sa fie "citite din capul nostru"
Nu are preferinte de fel...aaaaa, exceptie fac masinile cu tot ce implica ele. E foarte perspicace cu domeniul tehnologiei, insa masinile ocupa locul I. La abia 2,6 ani distingea foarte bine si seara pe intuneric marcile de masini de pe strada, chiar daca nu vedea doar o bucatica, fie ea si fara sigla. Vecinii, prietenii, familia a ramas tranita cand il auzea, am incercat sa il orientam si catre altceva, insa vad ca pasiunea lui pentru masini persista. E atent la detalii, ma intreaba de ce Opelul ala are jenti de Skoda, ce masina au toti cei cu care ne-am intalnit la mare in aceasta vara (Mihaela stie
, de ce nu se mai fabrica Dacia Solenta ca lui ii place. primul Sandero vazut in oras l-a identificat fara sa clipeasca socandu-si tatal, care e bun la astea...trecand cu fratele meu (venit in vizita si care nu cunoaste bine copilul) pe langa un Dodge a zis ca lui nu ii place (a facut o pauza scormonind in fisiere informatia)...Dodge-le asta
moment in care unchi-su a ramas trasnit. Masina sa fie si el se pricepe, vorbeste intr-una despre ce o sa isi cumpere, cum va juca si la Loto sa ii ia lui tataie un renault mai nou, etc
parca am zis ca nu stau mult, nu? va las ca in ritmul asta ma prinde cantatul cocosilor aici
si totusi, de unde fac rost de ..un soi de enciclopedii in format electronic? ceva educational si nu ma refer la filme D.A./jocuri...
paxela spune:
Diana super desenele voastre
si Silviu deseneaza asa, dar probabil la el se cunopaste grupa mijocie la care a fost( pt copii de 4-5ani)de la 3 ani
pictam fete, masini cu roti volane si tot felul de minuni cu detalii
si zilnic desenam, sau facem lectii
, poate io tine doamne doamne obiceiul si la scoala , ca eu nu ii impun nimic ,chiar ii ascund cartile, si el cere sa faca lectii, iam luat caiete ca la gradi si vine aici ce trebuie mami? aici ce scrie sa fac? sau il apuca despartitul in silabe
,
joaca la pc, 10-20min dimineata cand pleaca tati la munca ,dar si acolo tot jocuri educative
, desi are multe de ales, intra goleste ce e pe ecran lasa dektopul gol cauta in 200 de icoane de pe el care joc il vrea, intra sil deschide se jooaca
o sa incerc sa ii fac un film cum desparte in silabbe sa vedeti la ce grad de cuvinte a ajuns![]()
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
gazzella spune:
mirandolino si mihaela, sunt muta in fata pasiunilor copiilor vostri
e atat de placut sa vezi 2 copii astfel animati de curiozitate, cunoastere
va inteleg cu gradinita, si io o asteptam ca pe o salvare si am insistat (chiar prosteste s-o faca)
Mirandolina,
| Matei indrageste sa alerge, am zis ca il dau la atletism cat de curand. Face curse intregi, vesnic e in miscare. |
povesteste mai multe
si eu sunt in fata unor dileme, e varsta la care opilul pare sa se orienteze inspre multe, ar putea sa desfasoare multe, dar e greu sa decizi activitatea cea mai potrivita pentru el
eu vroiam sa-l dau la balet si o sa-l dau ca asta e cuiul meu, dar am decis sa trec printru-un curs mai scurt cu el, mai intens din care sa iasa rapid si care sa-l gratifice
el a avut o experienta tare dura, chiar traumatizanta cu gradinita, pentru el orice ii propun suna a gradinita si vreau mai intai sa-i schimb viziunea sa vada ca un curs nu inseamna gradinita, ca un curs poate sa fie gratificant, deci unul scurt care sa-l implice intens si care la urma sa-l gratifice astfel incat sa fie determinat sa caute si alte cursuri, ulterior