FIV cu DONATOR sau IAD - CAP 8
Raspunsuri - Pagina 15
marimaria spune:
Oi fi nimerit bine?
Am impresia ca sunt pe un binar mort....
Ma simt un
in deriva.
Nu stiu sa ma descurc....tre sa va caut in alta parte?
Ok mai incerc.
marimaria spune:
Am rasfoit un pic si am vazut ca ati scris si cateva clinici unde se face IAD....hmmmmm ce ma pune pe ganduri expresia asta.
Am vazut ca ati scris si una din Danemarca....dar nu-i cam departe?
Daca e asa va dau eu o adresa mai "aproape" in Elvetia unde inseminarea costa doar 1000Euro, restul tratamentelor le face fiecare "acasa".
Rezultatele se trimit prin fax si cand "outul e copt" te cheama pt inseminare.
rodicuta32 spune:
Buna seara fetelor!Iuca,uite raspund provocarii tale de a intra sa va spun mai multe despre mine!Am 33 ani, sunt casatorita de 5 ani, sotul este cu azoospermie, a facut si biopsie testiculara in scop diagnostic, rezultatul a fost 0 si se pare ca cea mai buna solutie ar fi o IAD, avand in vedere ca eu sunt OK( ma rog ,pana unde m-am investigat).
N-am intrat pana acum din mai multe motive:primul:sotul meu se opune categoric sa-ti faci publica problema,iar in al doilea rand citind ce ati postat voi, mi se pare ca voi sunteti cu multi pasi importanti inaintea mea pe calea asta si ati luptat mult pana aici...eu inca nu stiu ce vreau,sotul ar fi de acord cu IAD,dar inca nu sunt 100% hotarata sa fac pasul.
rodicuta32 spune:
Acum vazand ca mai sunt si reusite,parca mi-a mai venit curajul si mie!
Iuca, as avea multe chestii sa te intreb,pot sa-ti scriu un mesaj privat?
rodicuta32 spune:
Am zis ca dupa concediu,adica acum, cat mai curand, voi lua o hotarare decisiva : ori vom incerca IAD, ori adoptie, ori resemnare...ca asa a fost sa fie...
In februarie anul asta eram aproape decisa pt IAD .Am si fost la Timisoara,dar ne-au pus sa tot repetam pe analize,au ajuns si ei la concluzia ca IAD e singura solutie si ne-au lasat timp sa ne decidem.
Eu cred ca am facut o depresie,am simtit ca nu pot sa merg mai departe,si am tot amanat pana acum...
Am auzit de cei de la Clinica Polisano ca sunt foarte buni.
Din cate am citit pe forum,la Timisoara ( Maternitatea Bega) nu prea reusesc inseminarile, cele mai multe fete s-au dus la Szeged.
rodicuta32 spune:
Cel mai mult imi pun problema din punct de vedere al constiintei si al moralei crestine:oare n-ar trebui sa ma impac cu gandul ca asa e voia lui Dumnezeu sa nu avem copii?
Am vorbit si cu preotul duhovnic si mi-a spus ca va intreba pe cineva mai cu experienta si-mi va da un raspuns.
Dragele mele ,stiu ca si voi ati trecut prin aceleasi framantari si de-asta pot sa-mi deschid sufletul ...
Voi mai intra tot asa, cand nu va fi sotul meu acasa.
Noapte buna tuturor!
marimaria spune:
Intrai sa mai arunc un ochi pe aici si sa-mi fac contiincioasa planul de 10-12 mesaje....![]()
Rodicuta acelasi lucru s-a intamplat si cu sotul meu, i-au facut si biopsie testiculara si nimic, nici un 
Sotul meu traieste cu acest diagnostic de vreo 20 de ani, deci a avut tot timpul sa ajunga la acel procent de 100% de convingere de care vorbeai.
Din fericire eu am o fetita din alta relatie, dar cum sotul meu si fetita sunt soarele si lumina ochilor mei vreau sa intregesc familia cu inca un 
Asa ca suntem hotarati sa facem acest pas spre inseminare cu donator...nu spun IAD, ca suna altfel in contextul frazei mele....![]()
iuca spune:
rodicuta, marimaria eu va doresc bun venit pe
. Daca v-ati horat ptr IAD, ati nimerit foarte bine, ptr ca totate fetele de aici au incercat aceasta procedura.
In legatura cu banca din Danemarca pot sa va spun ca ei colaboreaza cu clinica Polisano din Sibiu (si e singura clinica din tara cu care colaboreaza, din cate am inteles eu).
Alte banci de sperma din Romania, si nu numai, gasiti pe prima pagina, unde noi ne-am straduit sa centralizam cat mai multe informatii utile, gasite de-a lungul timpului.
Si aici ca si la inseminari " normale" sau FIV sunt fete care au reusit din prima, din a doua sau incearca in continuare pana reusesc. E o loterie si aici, trebuie sa ai noroc, sa te tina nervii si banii.
Dar impreuna, parca ne e mai usor, cand vezi ca mai sunt si altii in situatia ta, cand vezi ca sunt reusite care ne incurajeaza, cand vezi ca poti vorbi cu cineva care te intelege, cu care vorbim aceeasi limba.
Daca vreti sa va trec pe listuta, va rog sa imi spuneti.
nelisimi pare rau daca am fost prea dura, dar chiar mi-a parut rau de milionul vostru de gigei. Cuvintele astea ti le vor spune si alti medici cand veti spune ca vreti IAD, si m-am gandit ca e mai bine sa fii pregatita.
Daca vrei, eu te trec pe listuta 
si te astept sa ne mai scrii.
rodicuta bineinteles ca poti sa imi trimiti PM 
Va 
pe toate cu drag
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
nelis spune:
iuca , sigur ca vreau si eu la listuta,stai linistita...ai fost sincera...si asta conteaza..vreu sa aud pareri obiective...
pai astept rezultatul de la urmatoarea spermograma si ne decidem...cu toate ca sotul si-a spus parerea si decizia...
m-ar ajuta dca mi-ar spune cineva de cati gigei avem nevoie pt inseminare cu sperma sotului...poate il conving sa mai faca ceva tratament...ca operatie nu prea vrea.
of..fericirea se plateste.
multumesc pt gandurile bune.