Destinatii montane care v-au placut
Raspunsuri - Pagina 2
Bratu Monica spune:
Multumesc Crinuta.tocmai m-am intors de la Moeciu de Sus ,am fost tot dupa ce-am citit postarea ta.
Multumim!

Ana68 spune:
Hai sa ma bag si eu ca musca in subiectul vostru si sa va spun povestea vorbei.Incep cu anul trecut si continuu cu anul asta,din periplurile noastre prin Romania....in cei 9000 km facuti prin tara in doi ani de vacante.
In Apuseni,pe Valea Ariesului ,am stat la pensiunea Maridor si pensiunea Costy.Ambele ne-au placut si preturile au fost acceptabile.Sunt pensiuni de 2 margarete si la Maridor bucataria si baia sunt comune,iar la Costy doar bucataria este comuna,in camere existand baie proprie.
La Stana de Vale am stat la Hotel Iadolina,3 stele,dragut si confortabil,preturile la cazare cam maricele,macarea bunicica ,insa cam putina.
In Maramures vizitati Sapanta,e interesant.In Sapanta am stat la Pensiunea Adriana...minunat.Camere cu baie proprie,iar gazda gateste dumnezeieste de gustos.Preturile sunt foarte bune,atat la cazare,cat si la mancare.Mancarea este naturala(noi am halit un blamos cu smantana naturala de arata ca si untul).
In Bucovina am stat in Vatra Moldovitei la Pensiunea Mario.E data in folosinta anult trecut,e curat,foarte frumos,raul Moldovita trece prin spatele pensiunii,pretul bun,pensiunea este de 3 margarete.Are restaurant,dar se poate comanda orice vrei sa mananci(noua ne-a adus dimineata,la micul dejun,lapte proaspat muls dimineata,fiert...era o nebunie de gusturi in gurile noastre...cu gem de fragute facut de bucatareasa locului si unt d-ala adevarat).La Tg.Neamt am stat la Hotel Arcasul,insa nu prea v-as recomnda locatia...cam lasa de dorit...e neamenajat...e destul de curat,insa totul e vechi ,miroase a vechi,a mucegai...
Intre Sighisoara si Medias exista un complex turistic minunat,se numeste Complex turistic "Dracul Danes".Preturile sunt ok la cazare,pensiunea este de 4 margarete(nu sunt foarte sigura),mancare multa si buna rau cu preturi foarte bune.Va recomand cu caldura locatia...e nemaipomenita.In apropiere de Medias,cu o abatere de 10 km de la european se afla localitatea Biertan.Acolo se afla si pensiunea cu restaurantul...loc minunat,chiar sub cetatea medievala.Nu m-am cazat acolo,in schimb am mancat acolo...super!
La Paltinis am stat la pensiunea Perla Paltinisului,un pic ca scumput la pretul de cazare,insa face toti banii.Superb!Mancarea e excelenta si destul de ieftina.Locatia?Bestiala...o priveliste demential de frumoasa!Sus in Paltinis sunt niscaiva pensiuni,le-am vazut,insa nu stiu preturi.Am stat la hotelul renumit al statiunii....e frumos,recent renovat,occidental,insa iti face mare gaura in buget...ne-a costat apartamentul pe noapte 100 euro,cu mic dejun inclus.
Pe Transfagarasan,ca era sa-l uit...am stat la pensiunea La Cetate,3 margarete(sau stele),curat,servici excelente,preturi de cazare bune,are restaurant,se mananca foarte bine si ieftin.Singura chestie ca pensiunea este la sosea...e genul de pensiune unde n-are rost sa stai mai mult de o noapte-doua...e ca o pensiune de tranzit,inainte sa treci Transfagarasanul.Inainte de a urca pe TF,in Corbeni,am stat la pensiunea Cristina,nu e chiar la sosea,dar pe aproape.Minunata pensiune,minunata gazda.Camere cu baie proprie,insa bucatarie comuna.Preturi la cazare foarte bune.
In Sinaia am stat,anul trecut,la un hotel care habar nu am cum se cheama,3 stele...foarte aproape de intrarea catre Peles.Am fost multumiti,era curat,pret de cazare normal la categoria asta,mic dejun inclus,camera cu 3 paturi.
In Busteni...ca nu am gasit nicicum cazare,am stat o noapte la Hotel Alexander...foarte frumos si curat,occidental as spune,insa ne-a facut o gaura serioasa in buzunar....cazarea scumpa,chit ca avea mic dejun inclus.
Cam asta mi-am amintit...pe la pensiunile descrise mai sus am stat...sper sa fie de folos.
Celor ce plecati in vacanta,va doresc vacanta frumoasa,vreme formidabila si drum bun!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mandyksch spune:
Noi tocmai am petrecut un week-end in zona lacul Izvorul Muntelui, Cheile Bicazului, Lacu Rosu. Cheile Bicazului sunt absolut superbe, peisajul iti taie pur si simplu respiratia. Sunt multe pensiuni in zona, noi din pacate nu am facut rezrvare din timp, asa ca a trebuit sa ne cazam in alta parte. Din cauza unei tabere internationale nici in Gheorgheni nu am gasit cazare, abia la vreo 50 km de Lacu Rosu am reusit sa ne cazam si noi.
In orica caz per ansamblu zona e superba.
nemary spune:
fetele, dar pentru cineva care nu are masina personala, dar are un bebe mic, ce recomandati? vrem sa mergem la munte dar nu prea stim unde, in afara de valea prahovei. vreo idee?
Mari
de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangaciossunt tot mai mare
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
POZE DARIA
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Lorenza spune:
Am fost saptamana trecuta la Paltinis,am stat la cabana ursilor,ma rog,asa-i zice,dar nu e cabana.La 1 mil. camera,a fost f. bine,interior rustic,totul din lemn,f.curat,baie proprie,numai ca nu e in aceeiasi incapere,trebuia sa iesi pe hol(camera noastra,ca erau si camere cu baia in acelasi loc).Am trecut si pe la Perla Paltinisului,4 stele,n-aveau camere libere,dar am inteles ca era vreo 2,4 mil/noapte.Cam scumput!Nici de-aveau camere libere,nu cred ca as fi stat,doar sa nu fi gasit in alta parter.
Sibiul(judetul) chiar merita vizitat,am avut o vacanta reusita.Ca sa nu mai zic ca pe traseul inspre cabana Fantanelelor,erau tufe de zmeura in prostie,puteai sa stai si ore in sir si n-ai fi gatat zmeurele.Fiecare zi se incheia cu o tura de zmeura de munte!
Avea un parfum ce n-o sa-l uit niciodata.
De vazut cheile cibinului,lacul negoveanu(trasee),de mers cu telescaunul,cetatile medievale,bisericele fortificate din diferite localitati cum ar fi Cisnadie,Cisnadioara,Rusi,Cristian,Slimnic,Carta,Cartisoara,Biertan etc.lacurile de la Ocna Sibiului,Ca sa nu mai zic de Sibiu,plin de obiective turistice!Super oras,plin de istorie.Ar mai fi multe de descoperit la fata locului.
Bratu Monica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorenza Am fost saptamana trecuta la Paltinis,am stat la cabana ursilor,ma rog,asa-i zice,dar nu e cabana.La 1 mil. camera,a fost f. bine,interior rustic,totul din lemn,f.curat,baie proprie,numai ca nu e in aceeiasi incapere,trebuia sa iesi pe hol(camera noastra,ca erau si camere cu baia in acelasi loc).Am trecut si pe la Perla Paltinisului,4 stele,n-aveau camere libere,dar am inteles ca era vreo 2,4 mil/noapte.Cam scumput!Nici de-aveau camere libere,nu cred ca as fi stat,doar sa nu fi gasit in alta parter. Sibiul(judetul) chiar merita vizitat,am avut o vacanta reusita.Ca sa nu mai zic ca pe traseul inspre cabana Fantanelelor,erau tufe de zmeura in prostie,puteai sa stai si ore in sir si n-ai fi gatat zmeurele.Fiecare zi se incheia cu o tura de zmeura de munte! De vazut cheile cibinului,lacul negoveanu(trasee),de mers cu telescaunul,cetatile medievale,bisericele fortificate din diferite localitati cum ar fi Cisnadie,Cisnadioara,Rusi,Cristian,Slimnic,Carta,Cartisoara,Biertan etc.lacurile de la Ocna Sibiului,Ca sa nu mai zic de Sibiu,plin de obiective turistice!Super oras,plin de istorie.Ar mai fi multe de descoperit la fata locului. |
Multumesc Lorenza!
Bagat in agenda!

badjoke spune:
Poate sunt un pic off topic, dar va dau si eu o idee pentru week-end. Daca vreti liniste, fara manele, fara discoteci etc, eu recomand Sarata Monteoru. Nu e munte, e zona colinara. Statiunea e amplasata la poalele dealurilor, incojurata de padure. E un aer curat..curat. Nu sunt fabrici care sa polueze aerul.
Noi credeam ca e o statiune lasata in paragina, asa cum am mai citit pe internet, dar spre surprinderea noastra am gasit un loc in care se imbina noul cu vechiul.
Am luat masa la restaurantul unui hotel amplasat in mijlocul padurii. Acolo erau si cateva leagane, o piscina gonflabila. N-as mai fi plecat de acolo. La fel si fata mea. As fi vrut sa ramanem acolo peste noapte, dar nu mai era nicio camera libera la acest hotel.
Va recomand acest loc. Merita un week-end acolo.
pimpa spune:
Iti mai aduci aminte cum se numeste hotelul de la Sarata Monteoru ? Si cat ati facut de la Bucuresti pana acolo.
Multumesc
badjoke spune:
Hotelul cu restaurant se numeste "La Paducel".
De la Bucuresti la Sarata Monterou cred ca sunt 140 km. Dar ii parcurgi repede pentru ca drumul e OK si nu este aglomeratie asa cum e pe valea Prahovei. DAca nu ma insel am parcurs drumul in 2 ore.