Dilema

Dilema | Autor: ludmmyla

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ma adresez voua pt ca nu stiu cui sa ma adresez. Sunt casatorita, am un sot care ma iubeste si s-a hotarat in sfarsit ca eu si fiica noastra suntem mai importanti pt el decat mama si fratele lui. Dar totusi am o problema care ma macina.

Am plecat din Cluj dupa ani de munca si investitii intr-o casa care ni se promisese. Am fost oarecum alungati de cumnat si cumnata care s-au mutat in ap in care locuiam moi deoarece soacra asa a hotarat. Am pierdut totul in decurs de cateva luni. Apartamentul nu mai era al nostru, investitia facuta a fost un moft dupa ei(centrala, gaz,baie modificata, zugraveala in 4 camere, usi si geamuri schimbate), iar daca nu doream ca pe langa intretinerea ap. sa mai intretinem inca 2 oameni sa ne cautam chirie. Colac peste pupaza.........cumnata gravida.
Am plecat pt ca am fost la un pas de divort, am si inceput tratament psihiatric din cauza scandalurilor si ma batea serios gandul sa ma sinucid.

Ei ne-am gasit un loc al notru si inercam sa ne vedem de viata noastra. Acum s-a nascut plodu'. Nu doresc sa-l vad, nu doresc sa stiu de el si nici de parintii lui care ne-au luat viata de pana acum. Nu stiu cum sa evit. E familia lui, avem obligatii si mai trebuie sa ne vedem din cand in cand. Nu le doresc rau dar nici nu doresc sa mai am vre-o legatura ca ei. Cum sa fac? Ultimul lucru pe care mi-l doresc pe lumea asta e sa ii vad in casa in care ne-am visat visele si din care am fost alungati.

Trebuie sa ne ducem la nunta nasilor nostri care va avea loc in Cj. Va trebui sa stam undeva cateva zile,iar scandalul ar fi imens daca nu am sta in apartamentul soacrei mele, impreuna cu ea si cu cumatul si cumnata. Nu suport idee de a sta cu ei sub acelasi acoperis. Nu stiu cum sa procedez..........nici macar nu doresc sa le vad copilul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Nu poti fi "tinuta" de serviciu acasa???

Sotul tau ce zice:
- daca el zice ca tb sa mergeti la nunta mergeti dar stati la hotel/alte rude. Asa cum celorlalti nu le a pasat de voi nici voi nu tb sa va formalizati,Soacra daca urla urla n pustii...Aici tb sa sotul tau sa te sustina si va faceti si datoria de rybedenii;
- daca sotul tau crede ca nu i bai sa nu mergeti, nu mergeti...ii trimiteti plicu cu ceva bautzi si gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Si eu cred ca poti inventa o scuza.Dar daca sotul tau nu vrea sa rupa relatiile cu familia, lasa-l sa se duca, fara sa-i reprosezi ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu, daca as fi in locul tau, ar rupe orice relatie cu persoanele respective, nu conteaza ca sunt rude. acuma, tu si sotul tau sunteti o alta familie, separata!
acel apartament este pe numele vostru? daca nu....e dureros, dar uita si priveste in alta directie, fa-ti o alta viata, faceti-va de fapt!!!
cu cat te vei rupe mai repede , cu cat vei uita si vei incepe o alta viata, va va fi mai usor!
nu te insela, oamenii nu se vor schimba, doar pentru faptul ca nu te-au vazut o vreme, raman aceasi si la cea mai mica scanteie....se aprind iarasi! cea mai buna hotarare o iei impreuna cu sotul tau!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraduska spune:

Mai, din cate inteleg eu apartamentul este pe numele soacrei. Nu are sens sa te superi pe cumnati si pe soacra , ea hotaraste ce si cum. Asa puteau sa se supere cumnatii ca stati voi acolo si nu ei. Atata timp cat acel apartament nu este al vostru, nu aveti de ce sa va suparati.Ma refere la acte.Si inca ceva: nu stati nicaieri fara acte , doar pe vorbe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Eu nu inteleg un lucru nici sa ma tai! Cum poti sa te superi pe cineva ca nu ti-a dat casa??... Pentru ce sa iti dea? Ca esti copilul lor? Trebuie neaparat?
Mie mi-ar fi rusine sa spun cuiva ca sint suparata ca nu mi-a dat apartamentul sau casa si ca a trebuit sa ma mut cu chirie! Pai acoperisul deasupta capului vostru este responsabilitatea voastra, nu a parintilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

O familie este formata din doi oameni: si sotul si sotia. Ambii sunt egali in relatie. Orice alta persoana (exceptie proprii copiii) nu au nici un drept in relatia lor. Asta ca sa lamurim din start ideea cu ar fi un scandal imens. Poti sa-i spui sotului tau ca nu ai de gand sa stai in acel apartament. In mod sigur. Daca doreste, poate sa stea el insa tu vei sta la hotel sau oricum in alta parte. Punct. Fara lamentari. Nu esti interesata in explicatii de genul costa atat si atat. Daca doreste o explicatie ii spui scurt. In cazul in care nu sunt bani pt cazare se trimit si banii pentru nunta cu felicitarile de rigoare si nu se mai merge. Punct.
Pe de alta parte nu pot sa nu remarc un aspect.

Citat:

....s-a hotarat in sfarsit ca eu si fiica noastra suntem mai importanti pt el decat mama si fratele lui.

Este o eroare imensa. Ar fi bine sa intelegi ca niciodata un sot sau o sotie nu va inlocui sau nu este comparabil(a) cu propria familie. Parintii fartii si surorile sunt ever forever nu iim poti inlocui ii ai pe viata si definitiv. Sunt legaturi de sange cum se spune. Un sot si/sau o sotie este o legatura ce apare in cursul unei vieti. De aceea nu suporta termeni de comparatie (mai importanti). Ok? Este importanta relatia cu sotul sau sotia dupa caz, este ideala ideea ca o relatie de acest gen sa reziste insa nu este comparabila si nici substituibila relatiilor cu parintii/fratii/surorile. Mi se pare o greseala mare ideea sa compari ceva ce nu se compara. Poate este suficient sa te gandesti la tine si la relatia ta cu proprii parinti. Nu cred ca se poate pune problema vreunei comparatii cu o alta relatie, nu? Fiecare om este important in viata noastra si comparatii de acest gen nu isi au sensul niciodata.
In egala masura subscriu ideii ca nimeni nu cred ca avea vreodata obligatia sa va dea acel apartament. Poate da poate nu, ce nu-i al tau nu-i al tau si gata. Ca ne dorim ... este altceva. De asemenea nu stiu daca as purta ranchiuna cuiva pentru ca nu mi-a dat ceva de-al lui. Nu e fair. De aceea nu cred ca este corecta nici ideea ca ati fost "alungati". Important este ca ati luat viata pe cont propriu si ceea ce voi faceti este facut de voi. Atat. Inca ceva asa ca idee. Viata este facuta din si cu oameni. Viata este scurta. Nu alunga oamenii din preajma ta. Straini sunt destui si marea majoritate ( cand spun straini ma refer la straini de sufletul tau ). Deschideti un pic sufletul fii mai impaciuitoare, mai calma, mai ingaduitoare, nu-ti pune singura nori pe bucata ta de cer.

Sper sa fi fost corect inteles.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu ii dau dreptate Ludmmylei. Din cate am inteles eu, ea nu a avut o pretentie la acel apartament, nu a cerut sa i se dea ei si nu cumnatului. Soacra le-a promis apartamentul si probabil nu "neconditionat". Fiecare face ce vrea cu propriile bunuri, cred ca a mai fost discutia asta, daca un parinte are dreptul sa dea mai mult unuia dintre copii si daca este corect. Fiecare are dreptul sa faca ce doreste cu bunul lui, dar daca ai facut promisiuni, lucrurile se schimba...Soacra Ludmmylei a promis apartamentul unuia din fiii ei. Nu avem de unde sa stim de ce a facut asta, poate mai are alte bunuri, apartamente sau terenuri in alta parte, poate....nu stiu, dar, cum ziceti si voi, e treaba ei. Totusi, in virtutea acestei promisiuni, fiul ei (si sotia lui) au facut niste investitii care inteleg ca nu au fost de ici-de colo pentru ei. In plus, daca am inteles corect, ei plateau intretinerea apartamentului (se pare ca exista un aranjament cu soacra, de genul "noi platim tot dar ne ramane apartamentul"). Nu stiu exact, dar vreau sa spun ca nu este cazul sa sarim la Ludmmyla ca are pretentii exagerate....

Si acum, revenind la problema. Ii poti explica sotului, asa cum ne explici si noua, ca din cauza problemelor avute tu te-ai dezechilibrat psihic si tocmai ai inceput sa te simti mai bine, sa-ti regasesti echilibrul si crezi ca petrecerea de la Cluj ar fi nociva pentru tine, pentru echilibrul tau psihic si pentru familia voastra. Poti explica acest lucru si nasilor tai (care cu siguranta cunosc problema), le poti promite ca ii veti vizita cu alta ocazie...

Din moment ce ai ajuns la psihiatru si la gandurile....acelea, cu siguranta esti o persoana sensibila. Si trebuie sa te protejezi. Ii poti explica asta si sotului tau, dar pana la urma tu esti prima care trebuie sa te protejezi, daca altcineva nu o face. Deci, spune clar ca nu mergi, ca tu ai grija in primul rand te tine, de linistea ta. Pana la urma, gandeste-te bine, si daca totusi crezi ca ai putea sa mergi, sau chiar ti-ar face placere sa mergi la nunta, mergi dar veti locui la hotel sau la prieteni. Spune-i sotului tau ca in caz de "scandal imens" tu nu mai mergi deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

daca-mi pot permite si eu o parere dintr-o postura a "sotului". totul se reduce la ce hotariti voi doi intre voi, relativ la orice alt lucru din afara.conteaza si parerea lui, eu nu sustin ideea de anunta sotul ca tu nu mergi sau ca stai nu stiu unde. solutii se gasesc in functie de negocierea dintre voi, voi doi impreuna hotariti ce e mai important. impreuna. restul lumii e in afara.

si sa nu regreti nici o clipa ca sunteti doar voi, pentru ca pe nimic altceva nu va puteti baza si de nimic altceva nu puteti fi asa mindri si impliniti ca de lucrul pe care-l faceti fara nici un ajutor, chiar daca se realizeaza mai greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ludmmyla spune:

Farah....ai dreptate, am negociat si amandoi suntem de aceeasi parere, nici unul din noi nu doreste sa se mai intoarca in casa soacrei si sa povesteasca protocolar cu toata lumea. Problema e ca pt el e familie pt mine .........mai bine nu spun ce sunt. El daca vrea sa se duca sa nu inrautateasca lucrurile, eu ma abtin......cel putin deocamdata.

Fomalhauti...........ai dreptate, a existat o promisiune din partea soacrei. Ea mai avea o garsoniera si terenuri cat sa mai cumpere inca 2 apartamente de 4 camere in Cluj. Terenurile nu le poate vinde la preturi infernale, pt ca doreste fff mult sa obtina pe ele si cere un pret ireal, iar garsoniera a pierdut-o in favoarea camatarilor. Datoria a fost prea mare ca s-o putem achita noi si s-a hotarat sa isi mute fiul cel mic, bataus si alcoolic pe deasupra cu noi deoarece nu dorea sa le mai plateasca si chiria, pt ca pana in momentul pierderii garsonierii i-a intretinut cu tot....casa, masa, facturi si figuri de excursii. Datorita comportamentului celuilalt s-a hotarat si ne-a promis apartamentul daca il punem la punct, in ideea sa nu o prede juniorul.

marius.........permite-mi sa iti precizez cateva aspecte. Nu ma intereseaza familia lui si din partea mea sa traiasca fericiti dar departe de mine. Sotul meu e liber sa se duca acolo si sa stea cat vrea. Nu compar nimic, dar nu consider ca e normal ca mama lui sa se folosesca de noi si sa puna diferite pretentii atata vreme cat ai mei nu o fac, nu mi se pare normal ca pe mine sa ma oblige sotul meu sa stau intr-o casa in care sunt privita ca un gunoi, bun de plata, pe care il poti scoate in strada daca o factura nu e achitata.........lucru care s-a intamplat.........atata timp cat fratele lui e intretinut 100%.........nu stiu daca tu ai copii, dar daca ai 2 si faci diferenta intre ei.......imi pare rau, nu esti parinte adevarat, daca nu faci diferenta imi dai dreptate.

Referitor la casa. Nu m-am suparat pt ca nu mi s-a dat casa.........nici nu mi se cuvine.......daca i se cuvine cuiva i se cuvine sotului meu. Sunt suparata ca a trebuit sa plec si sa imi las totul acolo. Am reusit sa imi iau hainele si jucariile copilului.
Acum stam intr-o camera cu mobila veche si deteriorata, in cj mi-a ramas mobila de dormitor(dormim pe jos aci), mobila de sufragerie, mobila din camera copilului, combina frigorifica, perdelele, lenjeriile si multe aparate electrocasnice.............pe care daca le aducem 250 km se supara mama soacra ca ii lasam casa goala si sotul meu nu doreste sa o supere.

Nu ma intereseaza casa ei.......ma deranjeaza faptul ca daca nu am mai dorit sa fim fraieri ni s-a deschis usa si ni s-a spus "cui nu-i convine regula sa se mute"

Asta e, nu am dorit niciodata nimic. Am dorit o viata linistita nimic mai mult si prefer sa traiesc intre straini daca neamurile sunt de asa maniera.Supararea e mare si nu o va vindeca decat timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

e logic k soacra a profitat de voi!

Mergi la inceput