Stii de ce te-a parasit sotul tau?
Raspunsuri - Pagina 12
violeta69 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Clara30
Te contrazic si eu, Aura. Am denigrat acea femeie pentru ceea ce mi-a aratat ca este, prin comportament, prin fapte, prin atitudieana fata de noi si fata de copii. Am denigrat-o atat cat mi-a permis, pe de alta parte, ceea ce am auzit despre ea, de la familia lui, de la fosti prieteni comuni. Am intrebat mult cum era, de ce era asa, am vrut sa inteleg ce fel de om a fost. Dar e mult mai simplu sa presupunem ca suntem cu totii nistre monstri mincinosi: eu, fostul ei sot, parintii si fratii lui, cunostintele comune... Iar ea e o sfanta plina de virtuti, a carei singura vina este ca, din cauza fatalitatii desigur - a atras bad karma si a avut parte de un sot nenorocit care i-a facut numai mizerii si i-a distrus viata. Bun. Acum va rog pe toate (toti) sa va uitat putin in sufletul vostru, sa aruncati o privire asupra raspunsurilor pline de resentimente pe care mi le-ati adresat, fara sa ma cunoasteti, fara sa-mi stiti povestea, fara sa-mi acordati si mine prezumtia de nevinovatie, asa cum i-ati acordat-o ei automat... De acest aspect se leaga si titlul topicului acesta. De ca v-au parasit sotii?! Raspuns: pentru ca sunteti (unele dintre voi), nedrepte, oarbe si RELE. Mai rele decat orice amanta care vorba-vine v-a distrus, fara scrupule, viata. Oricat ati da vina pe altcineva, atitudinea voastra este cel mai de temut dusman al bunei-intelegeri si al convietuirii in doi. |
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Clara30 Poate nici pe noi nu ne va tine. NU e o certitudine pentru nimeni |
Clara, nu spune asa! Nu te descuraja singura!!! Noi suntem alaturi de tine .
Fiindca ai fost asa de draguta si ne-ai dat atatea sfaturi valoroase, uite, iti dau si eu un sfat.
Il scriu cu litere mici, adica vorbesc in soapta, numai pt. tine!
Ai grija cu joculetele picante . Sa nu cumva sa folosesti bondage in urmatorii 10 ani. Ii poti reactiva trauma aia de la conceperea copilului nr.2 .
Fruntea sus, be safe and stay cool!!!
Clara30 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui mamagiuliei
Si pana la urma toti avem ceea ce meritam, doar ca doar unele virtuoase castiga cate un ex-sotz-uzat plin de calitati Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3 |
Nu mi-am dorit un ex-sot-uzat-plin de calitati, ci un om care mi-e aproape de suflet si caruia eu, ca femeie, i-am acordat o a doua sansa la o familie. Si pentru ca ne iubim si suntem fericiti impreuna, am speranta ca atata vreme cat vom avea grija de relatia noastra si vom fi atenti unul cu celalat si ne vom sprijini reciproc, putem fi fericiti o viata intreaga. Urat, nu?! Inseamna ca suntem doi nemernici, doi oameni inconstienti, rai si viciati, care au curajul de a pune dragostea in fata grijilor si certurilor cotidiene, care dau deliciul unei casnicii... Si o sa vedem noi doi, Doamne-da, nu?!, cand o sa avem greutati si probleme adevarate, cum o sa ne fie greu si noua... si cum o sa se aleaga praful de noi...
Bebe Beca spune:
Clara, da-mi voie sa te contrazic. Unii sotzi isi pot parasi sotiile chiar daca acestea sunt nemaipomenite pentru simplul motiv ca s-au indragostit de altcineva. Pentru ca cealalta persoana apare ca inedit si interesant si reprezinta o provocare. Si poate ca, dupa ce trece perioada de indragosteala, omul isi da seama ca sotia ii satisface de fapt nevoile mult mai bine decat cea care, la inceput a fost interesanta si frumoasa si foarte desteapta si foarte altfel decat sotia. Pentru ca, in mod cert, indragosteala trece la un moment dat si realizezi ca ai atribuit unui om calitati care nu exista, de fapt. Deci, nu trebuie sa fii rea ca sa te lase barbatul. Si nici neaparat sa ai copii. Oricarei femei i se poate intampla. Chiar si celei mai destepte si mai frumoase si mai extraordinare.
Fiecare cuplu depaseste momentul de indragostire. Si trece la dragostea matura, care se bazeaza pe respect si intelegere si armonie. sexul nu mai este la fel ca atunci cand esti in love..., incep sa apara si defectele... Alternative sunt numai doua: ori incepi sa muncesti la relatia ta, inveti sa iubesti neconditionat, incepi sa comunici cu celalalt pe limbajul lui de iubire, incepi sa ii daruiesti... Sau, opresti relatia si te muti, ca o albinita harnica, spre alta floare, care sa iti ofere fluturasii ce ne fac sa ne simtim atat de bine si de apreciati si de puternici.
Cred ca sunt pe langa subiect...
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Clara30 spune:
citat din mesajul lui roxanaz
am sa te rog sa iti masori cuvintele. pe forumul acesta nu se accepta atacurile la persoana, generalizarile si cuvintele de acest gen. daca doresti un subiect in care sa te certi cu toata lumea crede-ma ca aici nu este locul potrivit. Roxana |
Roxana, cred ca in acest caz ar trebui sa masuram toate injuriile, ironiile si jignirile care mi s-au adus mie, pana in acest punct. But anyway, cred ca pana acum m-am exprimat suficient de civilizat incat sa nu jignesc pe nimeni, in mod direct, inapoi. Nu cred ca acesta este scopul discutiei noastre, daca cineva crede (in afara de mine), ca acesta discutie ar putea avea un scop totusi costructiv.
nuschu spune:
Mai, si daca femeia aia ar fi ingalata si neingrijita si nu mai stiu cum si daca ei s-au casatorit cand erau niste post-adolescenti, deci neformati inca, nu si-au construit ei amandoi relatia? Nu s-au modelat unul pe celalalt si unul dupa celalalt? Nu este si responsabilitatea sotului de a-si ajuta sotia sa nu se uite pe ea, sa-i ia de pe cap copiii cand nu mai poate etc etc?
Am vazut ca spuneai ca-ti pare rau pentru copiii care vor creste fara tata si needucati. Tatal de ce nu face, totusi, ceva sa creasca educati si frumosi si destepti? A, da, pentru ca mama e o inapoiata si refuza.
Clara, tu de unde stii ca fosta sotie se refera la tine ca la o "curva" (scuzati cuvantul greu)? Daca de la sotul tau, mi se pare ultra-grav ca iti spune asa ceva! Ca isi permite sa repete asa o insulta la adresa ta, o data si a doua oara, pentru ca o expune iarasi pe fosta sotie ranita si jignita deja. Eu n-as putea sa-i spun sotului meu ca nu stiu cine crede ca el e "prost", din respect, din delicatete fata de el si de mine.
Daca ti-o spune mama sotului, atunci si ea probabil tot de la sot o stie si iar nu e in regula!
Eu nu am parti pris-uri, iti spun cu toata sinceritatea. Nu sunt sigura de nimic pe lumea asta, insa modul in care ai raspuns pentru tot, in care acoperi orice fisura in povestea ta, justificand pana si ceea ce ar putea parea o vina cat de mica a sotului (tau, al fostei sotii, nici nu stiu cum sa-i spun), pare un efort de a te autojustifica, de a-ti sustine cauza.
Mai mult, felul in care eviti anumiti participanti la discutie, cu replici mai subtile, sau mai ironice, imi da senzatia ca nu esti foarte sigura de "siguranta" si indreptatirea propriului gest.
Eu reactionez in momentul asta ca femeie, nu ca mama, caci mama nu sunt (inca). Ei bine, asa cum femeile repeta la nesfarsit victimizarea abandonarii copilului, si barbatii repeta vesnic culpa sotiei in a uita sa mai fie femeie! Vezi, Doamne, simtul lor inalt estetic este ofensat de abandonarea intrinsecului feminin! Nu, barbatii au nevoie numai de pretexte ca sa-si insele sotiile, nu au nevoie de motive, ci de justificari. Nu le inseala pt ca nu-s frumoase, destepte, gospodine, mame bune, parfumate, tocuite, minijupate, siliconate etc etc etc! Le inseala pentru ca asa vor ei, nu exista nici o determinanta apartinand femeii in decizia barbatului ei de a o insela! Aaa, sunt si cazuri extreme, evident, insa eu vorbesc de medie.
Te-ai gandit ca, prin aceasta justificare facila pe care o dai actului de a insela/parasi (lipsa de feminitate a femeii) jignesti astea fete?! Fete de aici, de pe forum si fete din afara lui, care sunt si frumoase, si aranjate si ambitioase si, iaca pozna, au fost inselate, impotriva feminitatii lor!
Clara30 spune:
citat din mesajul lui Bebe Beca Clara, da-mi voie sa te contrazic. Unii sotzi isi pot parasi sotiile chiar daca acestea sunt nemaipomenite pentru simplul motiv ca s-au indragostit de altcineva. Pentru ca cealalta persoana apare ca inedit si interesant si reprezinta o provocare. Si poate ca, dupa ce trece perioada de indragosteala, omul isi da seama ca sotia ii satisface de fapt nevoile mult mai bine decat cea care, la inceput a fost interesanta si frumoasa si foarte desteapta si foarte altfel decat sotia. Pentru ca, in mod cert, indragosteala trece la un moment dat si realizezi ca ai atribuit unui om calitati care nu exista, de fapt. Deci, nu trebuie sa fii rea ca sa te lase barbatul. Si nici neaparat sa ai copii. Oricarei femei i se poate intampla. Chiar si celei mai destepte si mai frumoase si mai extraordinare. Fiecare cuplu depaseste momentul de indragostire. Si trece la dragostea matura, care se bazeaza pe respect si intelegere si armonie. sexul nu mai este la fel ca atunci cand esti in love..., incep sa apara si defectele... Alternative sunt numai doua: ori incepi sa muncesti la relatia ta, inveti sa iubesti neconditionat, incepi sa comunici cu celalalt pe limbajul lui de iubire, incepi sa ii daruiesti... Sau, opresti relatia si te muti, ca o albinita harnica, spre alta floare, care sa iti ofere fluturasii ce ne fac sa ne simtim atat de bine si de apreciati si de puternici. Cred ca sunt pe langa subiect... Ioana si Rebeca http://community.webshots.com/user/bebebeca http://community.webshots.com/user/bebeca2004 |
Da, tocmai de aceea. Am maturitatea sa stiu ca fluturii trec si, odata cu ei, trecem si noi spre alte etape, in care trebuie sa invatam sa daruim altfel, altceva. Sa conservam frumosul. Etc, etc, etc.
Ei doi n-au facut asta. Poate noi doi vom avea intelepciunea si sansa sa o facem.
Cum spuneai, alternative sunt numai doua: ori incepi sa muncesti la relatia ta (de exemplu iti cauti un job si aduci si tu un ban in casa, ca femeie, ca sa ajuti la stabilitatea financiara a familiei inainte de a face inca un copil pe care-l doresti doar tu), inveti sa iubesti neconditionat (chiar si atunci cand partenerula re nevoie de tine, nu numai tu de el), incepi sa comunici cu celalalt pe limbajul lui de iubire (chiar daca limbajul lui este tandru, iar al tau nu), incepi sa ii daruiesti (si altceva, nu numai copii pentru 8 mil de lei)... Sau, opresti relatia si te muti, ca o albinita harnica, spre alta floare, care sa iti ofere fluturasii ce ne fac sa ne simtim atat de bine si de apreciati si de puternici. Atat de iubiti.
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui Clara30 Bun. Acum va rog pe toate (toti) sa va uitat putin in sufletul vostru, sa aruncati o privire asupra raspunsurilor pline de resentimente pe care mi le-ati adresat, fara sa ma cunoasteti, fara sa-mi stiti povestea, fara sa-mi acordati si mine prezumtia de nevinovatie, asa cum i-ati acordat-o ei automat... De acest aspect se leaga si titlul topicului acesta. |
Dar tu ai citit prima ta postare? Poti s-o recitesti? Apoi uita-te in sufletul tau si raspunde-ti la intrebarea: Ce fel de om poate vorbi asa despre niste copii nevinovati?
Noi prin postarea respectiva te-am cunoscut. Nu ca am fi tinut mortis...dar daca tot am apucat s-o facem, hai sa fim cinstiti pana la capat: nu putem sa privim cu respect persoana care a scris acolo. Oricate alte argumente le-ai aduce ulterior...ai scris niste chestii pe care un om integru nici macar nu si le-ar putea inchipui, daramite sa le si scrie.
ellej spune:
citat din mesajul lui denizel
Clara, nu spune asa! Nu te descuraja singura!!! Noi suntem alaturi de tine . Fiindca ai fost asa de draguta si ne-ai dat atatea sfaturi valoroase, uite, iti dau si eu un sfat. Il scriu cu litere mici, adica vorbesc in soapta, numai pt. tine! Ai grija cu joculetele picante . Sa nu cumva sa folosesti bondage in urmatorii 10 ani. Ii poti reactiva trauma aia de la conceperea copilului nr.2 . Fruntea sus, be safe and stay cool!!! Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
Mey, pe mine or sa ma dea afara sefii, ca de cand cu telenovele astea stau non stop pe forum. Si pe urma o sa-mi ia barbatul o Clara30 care va spune (si pe drept cuvant) ca era normal sa lasa ala o proasta care nici nu-i in stare sa-si pastreze jobul.
b]Clara30[/b], ce naiba stii tu despre cum e sa cresti un copil, oboseala, stres, poate depresii? OK, poate nevasta lui n-o fi fost cea mai grozava, n-avem de unde sti noi, dar te inseli daca ai impresia ca justificarile pe care ti le-ai construit cu grija vor convinge pe cineva. Poate doar pe cele foarte tinere si naive, in mod sigur n-or sa-ti planga de mila pe umar niste SOTII + MAME + ANGAJATE + MENAJERE/BUCATARESE etc.
Si chiar asa, ce-ti veni sa le dai lectii celor parasite de soti? Ce-ti pasa tie de ele? Chiar atat de mult te roade ce crede majoritatea oamenilor despre tine?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
XIO spune:
citat din mesajul lui adi_dalma
DENIZEL PT NICKNAME UL TROLL. In alta ordine de idei mie imi place Xio f mult. Ea este inca f tanara (23 parca>?) , vede viata in alb/negru (dar de multe ori e asa de gri....). Va invata (din pacate) ca orice relatie/asociere este un compromis (fie casatorie, echipa de lucru la serv- mai dai tu mai dau eu); ca indragosteala e diferita de dragostea cea mare; ca orice arata mai bine in 'curtea vecinului'; ca nimeni nu iubeste in mod absolut cu exceptia felului in care mama isi iubeste copilul; ca orice relatie poate avea perioade mai proaste; ca sunt perioade in care nu ne mai recunoastem pe noi si rostul pe care il avem pe lumea asta (esti obisnuit sa fi tanar si te trezesti la 40 de ani intrebandu te 'cine naiba sunt eu); ca responsabilitatea te defineste ca individ... Oricum Clara... imi dau seama dupa cum te exprimi ca nu esti un om fara educatie si ca ai anume pretentii...si sincer trebuie sa ti fie frica sa faci copii...pot pati ca si amaratii aia de copii;parasiti de tata...tu vei fi mult mai 'rea' decat nebuna aia ...de ce? pt ca vei vedea ca te ai imbatat cu apa rece. Eu in locul tau m as duce sa o cunosc pe femeia aceea. Sa vad copii in carne si oase... Apoi as da calificative....nu pe ce spune perfectul tau (actual) sot... ag |
Adi Dalma, stiu ce e dragostea , stiu ce inseamna sa fii indragostit, stiu multe , ca le-am invatat din relatia de 8 ani si ceva.
Nu cred ca toate sotiile sunt ingalate si nu vad viata in alb-negru-gri , ci in culori.
Cu toate astea , cand vad cum zboara etichetele prin aer nu pot sa cred.
Eu incerc sa vad totul obiectiv. Nu din postura de viitoare sotie care poate fi inselata , sa incep sa o fac pe femeia asta in toate felurile si sa ma iau de ea , nu din postura de amanta cu achizitie sot , sa o aplaud.
Dragostea nu e eterna, casatoria sau copiii nu-ti garanteaza o viata intreaga alaturi de sot. Nu amanta sau amantul strica o casnicie sau o relatie , ci cel care accepta legatura extraconjugala.
Bineinteles ca multe femei nu pot da vina pe soti, ca-i vor inapoi, si e greu sa spui "da , el a ales, nu ea e de vina".
Cand te indragostesti ai dreptul sa-ti incerci sansa. Conteaza doar daca pers. respectiva iti raspunde sau nu .
Aceasta femeies-a indragostit de un barbat casatorit care si-a parasit familia pt. ea .
Asta este toata partea urata , ca in loc sa imbratiseze si sa accepte trecutul il scuipa amandoi.
Dar atat.
Nu ca ei traiesc impreuna , ca poate el o sa o insele si altele. Asta e strict treaba lor.
Foarte bine ca sunt indragostiti si se iubesc , urat ca-si bat joc de copii asa si ca nu exista pic de respect fata de mama copiilor.
Si Denizel , nu consider ca un act , un copil sau statutul de sotie ma vor face sa-l consider pe sot proprietate privata si sa injur printre dinti toate femeile care ii zambesc frumos. Daca nu ma mai iubeste , mai bine pleaca.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/