FIV 188

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Girls, imi spune si mie cineva, pana vineri cand ajung la medic si o sa cer mai multe amanunte, la ce ar trebui sa ma astept de la un "bilant hematologic complet"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

eu am facut asa ceva:
coagulograma (PT, AP, INR, APTT, fibrinogen), anticorpi anticardiolipinici, beta 2 glicoproteina, anticoagulant lupic, proteina C, proteina S, antitrombina III, factorul V (Leiden).
Am vazut aici pe forum ca se mai fac si factorul II si factorul V, pe astea nu le-am facut. Astea cred ca sunt cele mai complete.
Nu stiu sa-ti zic cum s-ar traduce in franceza din pacate.
Eu mi le-am facut din proprie initiativa. Medicul cu care am facut fiv
nu mi le-a recomandat iar dr. care mi-au supravegheat sarcina nu pareau interesati de subiect.

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Multumesc mult, Psj - in franceza se zice fix la fel, da' mai rârâit:), caci de la ei am importat/adaptat denumirile in romana. Am tot dat peste analizele astea in lecturile mele recente - deocamdata superficiale, ca-s prinsa-n alte hatzisuri -, deocamdata nu prea stiu ce sa cred. Stiu doar ca nu imi permit sa le refuz, desi ma amana mult in planurile mele initiale, pline de avant.

Am citit un studiu stiintific despre trombofilie si sarcina, va traduc concluzia:

"Nu este utila actualmente o depistare sistematica [a trombolifiei] la inceputul sarcinii. In fapt, este imposibil sa se identifice printre pacientele trombofile depistate - cele care risca o insuficienta utero-placentara si/sau trombofilica.
De altfel, nici un studiu randomizat nu a demonstrat pana in prezent beneficiul unei profilaxii anticoagulante la femeile insarcinate trombofile. Un alt aspect este costul acestor examene de laborator, care este foarte ridicat.

Pe de alta parte, ni se pare justificat sa cautam o anomalie constitutionala a coagularii dupa orice accident trombotic sau gravidic prin insuficienta utero-placentara severa idiopatica. In fapt, aceste paciente cu risc crescut de recidiva ar putea beneficia de un tratament preventiv cu ocazia unei sarcini ulterioare, de exemplu."

Doar mie mi se pare o contradictie? Pe de o parte "nu s-a demonstrat pana in prezent beneficiul unei profilaxii anticoagulante la femeile insarcinate trombofile", pe de alta - cica "sa tratam preventiv in cazul unei noi sarcini femeile care au avut un accident trombotic sau gravidic". (Tratamentul ar fi aspirina/heparina)

Voi intelegeti mai mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu ma temeam sa nu am sindromul anticorpilor antifosfolipidici. Daca ai safl poate duce la trombofilie dar daca ai trombofilie(din diverse cauze) nu inseamna ca ai safl. Cred ca fetele de la subiectul safl stiu mai bine, sper sa nu spun prostii.
Eu de ex. am fost internata in spital dupa tratamentul fiv pentru ca am avut complicatii, pur si simplu nu mai puteau nici sa-mi ia sange pentru analize pentru ca nu mai curgea, eram plina de vanatai. Am facut clexane vreo 10 zile cat am stat in spital. Asta a fost si unul dintre motivele pentru care am tinut sa-mi fac analizele. Dar se pare ca nu am sindromul.
E bine sa le faci, nu ai nimic de pierdut. Nu poti sa mergi la alt medic pana in feb.? Daca iese ceva in neregula astepti pana in feb. si vezi ce spune si profesorul.

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

So, am repetat AgHbs (hepatita B)la Centru de Transfuzie Sanguina. Rezultatul negativ. Deci nu am hepatita. I-am intrebat pe cei de acolo daca acum e cazul sa mai fac analiza a 3-a oara. Mi-au spus ca ei la donatorii de sange fac aceasta analiza si nu se joaca cu asa ceva. Tind sa-i cred.
Acum ma intreb daca celelalte analize facut la laboratorul privat imi sunt cele reale. Nu au costat decat 500 lei. Sa nu mai iau in calcul stresul, umblatul prin spital sa ma caut de ficat. Of, Doamne...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_lolutza spune:

MONILAND, super rezultat. Bine ca ai scapat de stress.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Moni bine ca te-ai linistit!....dar eu pe aia cu laboratorul nu i-as lasa asa !

Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

Monilandtotul e bine cind se termina cu bine, important e ca esti sanatoasa. Pe de alta parte stiu cum e sa stai stresat ca nu e ceva in regula si intr-un final sa constati ca esti sanatoasa tun, am patit-o si eu dar cu analize efectuate in spital nu la un laborator privat.Si eu tocmai ma pregatesc sa imi refac o parte din analize, la inceputul lui septembrie asa ca nu stiu incotro sa o iau, la laborator privat sau in spital ca nu stii care isi fac treaba mai temeinic. Mult noroc in continuare

Mergi la inceput

Moni, reclama-i la Protectia Consumatorului. Pe bune!

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Asa e fetelor... Astept celelalte analize, markerii, si apoi ma duc cu hartiile si sa vad ce explicatii imi da. Daca nu sunt multumita direct la Protectia Consumatorului.
Si mai am ceva semne de intrebare la rezultate tot de la acel laborator. Sotul si-a repetat analizele de tiroida. Le- a facut in aprilie-mai la alt laborator si i-a iesit ca sufera de hipotiroidie. A fost la endocrinolog care l-a consultat (eco, palpare...) si i-a sugerat sa repete analizele ca ea crede ca nu sunt ok pt ca nu pare a avea probleme cu tiroida. Acum le-a repetat odata cu analizele de FIV (hepatita). De data asta i-a iesit hipertiroidie dar T3 si T4, hormonii tiroidei in limite normale. Mi se pare suspect TSH-ul scos de ei. Va merge cu aceste rezultate la acelasi dr. endocrinolog sa vedem parerea lui. Daca nu e ok, va face al 3-lea test de analize pentru tiroida. Si pana la urma sa nu aiba niciun fel de probleme. Si mai speram sa facem copii... Pai cu stresul asta cred ca direct la nebuni ajungem.

Mergi la inceput