Cand credinta ucide

Cand credinta ucide | Autor: blackpanterro

Link direct la acest mesaj

Suntem abonati la revista Skeptical Inquirer si azi am citit un articol ce m-a dezgustat profund.
Era vorba despre un cuplu din US a caror doi copii au murit din cauza religiei lor.Au refuzat medicina contra rugaciunii.Primul copil, un baietel, a murit din cauza unei infectii la urechi, al doilea, o fetita, a murit de diabet.Ce m-a socat foarte tare este ca baietelul ii implora pe parinti sa ii aline durerea si ei nu au facut nimic.A murit incet de deshidratare si malnutritie :((
Parintii nu au fost inchisi la inchisoare pt ca legea in Wisconsin(aici se intampla totul) are o exceptie unde spune ca nu este considerata crima sau abuz omorarea unui copil atunci cand este din cauza religiei.
Am dat un search pe net si am aflat ca in 45 de state din US este legal sa iti lasi copiii sa moara nepermitandu-le dreptul la un tratament. Si mai mult este estimat ca in fiecare luna, 1 din 5 copii moare din motive religioase :(

Fostul meu vecin, martor a lui Iehova, a avut si el probleme cu unul dintre baietii lui si el a refuzat transfuzia de sange tot din motive religioase.Daca nu mergea doctorul peste decizia parintelui copilul murea.

Acum intrebarea mea este: ce ii face pe oamenii astia sa puna credinta inaintea copiilor lor??
Personal monstrii astia imi provoaca o sila imensa.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Blackpanterro, sunt parinti care chiar isi omoara copii in numele religiei, am vazut de curand un documentar si inca mi se furnica pielea pe mine. Inregistrari de la 911 in care copii isi implorau parintii sa se opreasca, era cazul unui monstru care si-a impuscat ambele fete, in timp ce una era impuscata, cealalta suna la 911, dar a sfarsit inainte de a termina convorbirea. Motivul a fost unul extrem de stupid, fetele aveau boyfriends de alta religie.

Motivele cred ca sunt multe, dar primeaza ignoranta, o persoana educata cred ca nu ar ajunge sa faca asa ceva. De multe ori religia este inteleasa gresit. De multe ori e mai usor sa lasi in mainile Domnului, decat sa gandesti cu mintea proprie si sa-ti asumi consecintele faptelor tale. De multe ori psihopatii se ascund in spatele unei anume religii si se folosesc de ea pt a-si justifica cruzimea si setea de sange. De multe ori cei din spatele cortinei...conduc jocul. Sunt extrem de multe motivatiile.
Oricum ....punctul meu de vedere coincide cu al tau...sunt niste mostri, nimic nu justifica actiunile lor.

Este si cazul sectei poligamice din Texas, parca...Toata puterea era concentrata in mainile unui singur leader. Restul erau persoane carora le fusese interzis accesul la educatie, care stiau doar sa citeasca si sa scrie, iar in rest ....indoctrinare.

In ceea ce ma priveste imi place sa cred ca relatia mea cu Dumnezeu este doar intre mine si El. Imi place sa cred ca Dumnezeu mi-a dat o minte cu care sa gandesc si se bucura cand fac asta. Nu-mi plac deloc intermediarii (a se citi preoti sau biserici)in relatia mea cu Dumnezeu (care nu este neaparat un mos cu barba alba care ne priveste neindurator din ceruri).

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Am auzit si eu chestia asta, ca martorii lui iehova(din cate stiu eu si amish)refuza tratamentul medical.
Nu stiu de ce gandesc asa, din nefericire(fericire)nu am avut ocazia sa discut cu un martor al lui Iehova.
Stiu ca umblau la noi pe strada sa imparta pliante dar...atat.
E tragic oricum. Nu mi-as lasa copii sa sufere orice religie as avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Miere, mi se ridica parul pe mine.Sa auzi cum copiii implora parintele sa se opreasca...

Ce e foarte ciudat insa e ca vecinul meu era chiar un om ok, cu educatie, foarte deschis la minte care nu ne-a spus vorbit niciodata, nimic despre aderarea noastra la religia lui. Un om pe care il vrei ca si prieten si totusi cand fiul lui a avut nevoie urgenta de transfuzie a refuzat.Ce il face pe omul asta sa stea deoparte si sa se roage atunci cand copilul lui e in pericol de moarte?Stie ca transfuzia il salveaza si totusi el prefera rugaciunea.

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fara cuvinte! Numai ca asta depaseste credinta, da in fanatism si in prostie. Nu pot sa ma pun in pielea parintilor respectivi, pentru ca in mintea mea si in toata fiinta mea cred cu tarie ca atunci cind e vorba de viata unui om, dar mai ales a copilului tau, nimic din ce se face nu e prea mult! E singurul loc in viata mea unde aprob proverbul scopul scuza mijloacele... daca scopul este salvarea unei vieti si mai ales viata copilulul meu, trec peste tot, poate mai putin peste a lua o alta viata!

Dar pot sa inteleg, teoretic, cum se poate ajunge la o asemenea indoctrinare incit sa preferi moartea copilului tau in loc sa faci ceva impotriva a ceea ce ai fost sau a ceea ce ai crezut cu tarie pina atunci ca sa-l salvezi.

Intii, va propun un experiment si dupa ce-mi raspunde cine vrea la intrebarea de la sfirsit, vin si va spun despre ce este vorba:

Doi prieteni ff buni, educati, cultivati, dornici de experiente noi, trec pe strada si se opresc in fata unui anunt: un institut de cercetare cautau voluntari, de preferinta oameni care se cunosteau si exista o legatura strinsa intre ei, pentru un experiment extraordinar, care le va schimba vietile. Se dadeau si ceva bani... dar nu asta e important, ci faptul ca anuntul era facut in asa fel incit toti cei care ar fi participat primeau ceva in schimb, in fucntie de ceea ce cautau fiecare. Cei doi prieteni, curiosi, intra, sint separati, unul e pus intr-un scaun si conectat la o sursa de curent si celalalt este luat intr-o incapere si i se explica in termeni stiintifici in ce consta experimentul fenomenal la care urmeaza sa participe si cit de important este rolul lui la reusita lui. I se spune ca persoana de pe scaun este cea testata (sa zicem rezistenta la curentul electric)... I se spune pe tonul cel mai serios ca nu exista nici un pericol pentru viata celui testat, i se demonstreaza si este convins ca nu poate sa-i faca nici un rau pentru ca s-au luat toate masurile. Incepe experimentul, cel testat si cel care testeaza... isi iau locurile. Celui care testeaza i se spun sa ridice butonul de unde transmitea curent in corpul celui testat... si ridica, si ridica, cel testat incepe sa se scuture din ce in ce mai tare la fiecare atingere a butonului cu pricina... Desi il vede ca sufera, faptul ca amindoi au acceptat sa participe, il face pe cel care testeaza (care stia ce face, pentru ca i se explicase) sa treaca peste suferinta prietenului (care nu stia ce se intimpla, pentru ca nu i se explicase nimic), cu gindul ca nu va dura mult, vor vedea rezultatele si erau curiosi, plus ca a fost asigurat ca nu are cum sa se intimple nimic (doar e un institut de cercetare stiintifica, nu un centru de torturare!). Tin sa ca spun ca prietenul care testa nu s-a oprit, nu s-a gindit la nimic alceva decit la acel buton pe care trebuia sa-l actioneze atunci cind cei care faceau experimentul ii spuneau! Si cel de pe scaun la fel, desi suferea, se gindea doar cit mai dureaza, ca deja nu mai putea rezista. Au plecat de acolo convinsi ca au participat la un experiment adevarat, in folosul stiintei si cu ceva bani in buzunar, ca sa bea impreuna o bere, ca prieteni adevarati ce erau.

Intrebarea mea este: voi ce credeti, cine este cel testat cu adevarat dintre cei doi prieteni si de ce? Ce ati fi facut voi, sincer, in locul prietenilor respectivi, indiferent de ce loc ati fi ocupat?

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Pantera, crezi ca intre fanaticii, nebunii, bolnavii, gelosii, razbunatorii si restul criminalilor din zilele noastre nu sunt atei? eu cred ca crimele individuale religioase (nu vorbim de Darfour, etc ci de indivizi) sunt in procent minoritar, dar oricum nu mai conteaza cind avem ce comenta la adresa celorlalti.

cerneala sa curga...

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Pai clar cel care testeaza este testat.Voiau sa observe cat de mult se increde in ce i s-a spus.Daca el a crezut ca prietenul lui nu va pati nimic i-a dat inainte cu socurile.
Eu nu as putea face asta.Daca vad ca actiunile mele fac rau cuiva, ma opresc, indiferent de cat sunt de asigurata ca totul e safe.

Dupa parerea mea, parintii astia care isi lasa copiii sa moara apartin altei categorii.Ei sunt convinsi total ca D-zeu le va salva copiii prin rugaciune dar nu ii poate asigura nimeni de asta.Tot ce au e credinta.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Pantera, crezi ca intre fanaticii, nebunii, bolnavii, gelosii, razbunatorii si restul criminalilor din zilele noastre nu sunt atei? eu cred ca crimele individuale religioase (nu vorbim de Darfour, etc ci de indivizi) sunt in procent minoritar, dar oricum nu mai conteaza cind avem ce comenta la adresa celorlalti.

cerneala sa curga...

Eu chiar nu iti inteleg frustrarea...sau apartii grupului de care se discuta aici si te deranjeaza discutia?
Sau poate nu iti dai seama cat e de grav sa crezi ca rugaciunea iti salveaza copilul de la o boala mortala.
Si sa aduci vorba, nu am gasit pe net vreun articol unde un ateu isi lasa copilul sa moara refuzand tratamentul in favoarea rugaciunii, sau unde un ateu isi omoara copilul crezand ca e posedat de diavol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
citat din mesajul lui nelia
Intii, va propun un experiment si dupa ce-mi raspunde cine vrea la intrebarea de la sfirsit, vin si va spun despre ce este vorba:
Doi prieteni ff buni, ...
Intrebarea mea este: voi ce credeti, cine este cel testat cu adevarat dintre cei doi prieteni si de ce? Ce ati fi facut voi, sincer, in locul prietenilor respectivi, indiferent de ce loc ati fi ocupat?

Testati sunt amandoi!
Experimentul tau imaginar chiar a fost facut in realitate: este celebrul experiment al lui Stanley Milgram. Acesta a relevat faptul ca omul este mult mai obedient in fata autoritatii decat ne inchipuim! Obedienta 'tortionarului' se masoara in sutele de Volti, obedienta electrocutatului in resemnare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

n-am nici o frustrare, stai calma; ma inteb insa cum e atit de greu de priceput ca orice categorie spirituala/sociala/etnica are extremele si fanaticii proprii; sau cum putem bate apa in piua pe aceeasi tema la infinit.......

uite, un simplu google si destule exemple de parinti criminali, care n-au de-a face cu religia; le putem masura care-i mai odioasa decit alta?

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/fritzl-may-be-tried-for-murder-over-baby-sons-death-825426.html

http://movingoutmovingon.bloghi.com/2006/07/13/andrea-yates-planned-children-s-murder-says-deputy.html

http://www.foxnews.com/story/0,2933,391479,00.html

http://www.encyclopedia.com/doc/1G2-3407200063.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si daca tot veni vorba de obedienta, on topic, religiile in marea lor majoritate pun accentul pe obedienta. Pana si Utopia sfantului Thomas Moore, cu a sa maxima toleranta religioasa, este cladita pe obedienta.

Mergi la inceput