Apocalipsa

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

HA HA, continui sa ma faci sa rad...auzi exmatriculat din rai...mai e cineva care foloseste termenii astia impreuna??

Hai ca m-ai facut curioasa,ateii care nu se supun rigorii divine, fata de cine raspund?
Daca spre exemplu comit o crima, pt. ei numai Legea statului in care traiesc este aceea careia ii dau socoteala? Dar daca nu sunt dovedititi? Este OK?

Dar ca Solomon avea sute de neveste, ca David si-a luat neveste prin crime si violuri, ca Dan si poporul lui au lichidat poporul lui Lais pt. a le ocupa tara, dupa ce acestia ii gazduisera si tratasera cu ce-avusesera mai bun, ca... (exemple de fapte abominabile nepedepsite de Dumnezeu, ba chiar laudate, sunt mii in Biblie!)?!?

Legea statului (in unele state aceeasi cu cea a religie) este cea care trebuie respectata, fiindca altfel o patesti; legile se modifica o data cu societatea sau cu interesu' statului in cauza- daca killaresti un necunoscut fiindca nu-ti place moaca lui se pune ca e crima si esti pedepsit, daca faci acelasi lucru la indemnu' statului se numeste ca esti erou si esti rasplatit...

Ce dragut este ca se spune la porunci "sa nu ucizi" da' cand statu', cu giru' bisericilor, te trimit la razboi, se fac slujbe pt. viitorii criminali, cica-i sfinteste Dzeu prin intremediu' popilor...

Eu zic ca un om este bun sau rau in functie de scara valorilor indusa de parinti in asa-numitii "7 ani d-acasa"; restu' sunt compromisuri pe care le faci pt. a trai intr-o societate...

BeLucci, Geneza, ca intreaga Biblie este o carte scrisa de oameni, care reda cum au inteles ei povestea Dumnezeirii; toate au fost create de Dumnezeu, dar nu cum le-au gandit scribii din vechime; chiar crezi ca ai fost creata ca sluga a barbatului si ca femeia este unealta diavolului, ca este normal ca un copil, pur prin insasi fragezimea lui, este al satanei pana la botez, cand se leapada de necuratu'?

Eu cred ca Dumnezeu a creat totul, in primu' rand legile dupa care evolueaza toate-cele, dupa care n-a mai prea intervenit, urmarind de la distanta creatia Sa. Legile sunt atat de bine gandite incat cand ceva pune in pericol Intregul, dispare; asa au patit-o dinozaurii, spre asta ne indreptam si noi, oamenii, daca nu ne folosim creieru' si liberu'-arbitru, asteptand sa vie Doamne-Doamne sa repare ce stricam noi; datorita acelor legi, cu cat stricaciunile sunt mai mari, cu atat pedeapsa este mai mare- vezi potopu', molimele, razboaiele, etc; cea mai mare pedeapsa inca n-am provocat-o- extinctia totala a omenirii...
Daca se va intampla vre-odata, atunci o alta specie va evolua, ocupand locul din varfu' piramidei, eliberat de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

B.nica, pe mine nu ma sperii cu amenintari de iad si alte aberatii din astea.

Tu chiar crezi ca oamenii nu comit crime pt ca se tem de D-zeu si de iad?Atunci cum se face ca puscariile in US numai 0.21% sunt atei?
Uite un link catre o statistica de crestini vs atei in puscarii in US
http://www.holysmoke.org/icr-pri.htm

Cred ca ar trebui sa citesti cartea lui Dawkins " The selfish gene" ca sa gasesti raspunsul la intrebarea ce de nu ne omoram intre noi si de ce avem sentimente de empatie unii fata de altii.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu trebuie sa citesc cartile lui "neicanimeni"Dowkins, ca sa iau lectii de morala si de empatie.
"The selfish gene" imi suna ca ceva asemanator cu ceeace predicau nazistii vis-a-vis de rasa ariana,adica de ce era ea mai breaza.
Sunt insa multe persoane care trebuie sa primeasca lectii de empatie si morala intradevar,dar acestea trebuiesc racordate precum un pian la sufletul lor.Cui ii dam acreditarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
Vezi tu Blackpanterro,depinde si ce citesti.Limitat poti fi daca te orientezi numai intr-un sens.
Daca ai ratiune citesti si Biblia si Vietile Sfintilor;chiar daca nu accepti apriorii un anumit tip de lectura, daca vrei sa-l combati trebuie sa fi in cunostinta de cauza

apoi

Citat:
Nu trebuie sa citesc cartile lui "neicanimeni"Dowkins, ca sa iau lectii de morala si de empatie.
"The selfish gene" imi suna ca ceva asemanator cu ceeace predicau nazistii vis-a-vis de rasa ariana,adica de ce era ea mai breza.

Pai parca ziceai ? Nu mai pricep nimic!

"neicanimeni"? TU il numesti pe Dawkins un neicanimeni?

In plus, asa cum spuneam cateva posturi mai devreme, aveti aici un exemplu clasic de "dialog". B.nica, de ce nu raspunzi la intrebari?

Frica e o metoda primitiva de educatie, insa religia se bazeaza pe ea si evident e un mare fiasco. Trebuie sa nu faci rau din convingere.
Hitler, de pilda e un exemplu foarte prost - a fost un copil abuzat emotional si a ajuns asa cum a ajuns.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Vorbind de empatie,este interesant ce anume ne ghideaza interesul spre o anumita conduita morala si ce anume spre o conduita antisociala.
Este clar ca mediul din primii ani de viata imprima o anumita tipologie a persoanei.
Dar cel mai grav mi se pare tendinta de manipulare care vine de la acele persoane care nu au(aparent)tulburari de personalitate dar care isi canalizeaza in mod constient capacitatile in aceasta directie distructiva si o fac cu mare placere.Evil spun unii.

Mergi la inceput

"neicanimeni"? TU il numesti pe Dawkins un neicanimeni?

[/quote]
Dar tu ai citit cartea lui "Wow!" Dawkins?

Mergi la inceput

Numele lui e Richard.

Am citit o carte si nenumarate articole de-ale lui.
Din cartea despre care vorbim am citit doar pasaje si recenzii.
Si am citit si biblia, vietile sfintilor etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:

"The selfish gene" imi suna ca ceva asemanator cu ceeace predicau nazistii vis-a-vis de rasa ariana,adica de ce era ea mai breaza.
Sunt insa multe persoane care trebuie sa primeasca lectii de empatie si morala intradevar,dar acestea trebuiesc racordate precum un pian la sufletul lor.Cui ii dam acreditarea?

Nici nu pot sa raspund la ce ai scris mai sus...nazisti? rasa ariana??Nici nu ai citit cartea si debitezi asa ceva?
Richard Dawkins, neicanimeni??

Domnilor si doamnelor ma retrag din discutia asta pt ca pur si simplu raman cu gura cascata la unele raspunsuri.
Cu tot respectul, Ham, Capcaunul, JG cred ca va pierdeti si voi timpul de pomana
Numai bine.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Uite, asta este motivu' pt. care imi vine sa dau cu capu' de pereti orice rasist, nazist, extremist de dreapta, etc
Nu mai poti scrie despre evolutie, gene, decaderea evidenta dpdv fizic a speciei umane, etc ca esti categorisit!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:

Uite, asta este motivu' pt. care imi vine sa dau cu capu' de pereti orice rasist, nazist, extremist de dreapta, etc
Nu mai poti scrie despre evolutie, gene, decaderea evidenta dpdv fizic a speciei umane, etc ca esti categorisit!

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Nu mai bine iei de gusha incultii care nu sunt in stare sa faca diferenta dar isi dau cu parerea?
Ma refer in general... persoanele de fata se exclud, evident

Mergi la inceput