Apocalipsa

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Ham, pai crestinii intreaba mereu ca o placa stricata unde sunt fosilele care fac legaturile intre omul modern si maimuta, dar asta fara sa puna piciorul in vreun muzeu ca sa vada muntii de fosile expuse.Chiar in documentarul lui Dawkins arata cum in Africa se incearca blocarea deschiderii muzeului, de catre baptisti, unde vor fi expuse toate acele "missing links".
Cum sa vrei sa educi lumea cand lumea nu vrea sa fie educata?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Nu verigile lipsa sunt problema, ci intrebarea traditionala: "de ce nu mai evolueaza maimuta"? Asta pare a fi supremul argument cu care se combat ateii.
Din pacate plec pt cateva zile, asa ca n-am timp sa analizez intrebarea din perspectiva strict biologica, dar promit ca revin.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Asa e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Citat:

Ham, pai crestinii intreaba mereu ca o placa stricata unde sunt fosilele care fac legaturile intre omul modern si maimuta, dar asta fara sa puna piciorul in vreun muzeu ca sa vada muntii de fosile expuse.Chiar in documentarul lui Dawkins arata cum in Africa se incearca blocarea deschiderii muzeului, de catre baptisti, unde vor fi expuse toate acele "missing links".
Cum sa vrei sa educi lumea cand lumea nu vrea sa fie educata?

Nu verigile lipsa sunt problema, ci intrebarea traditionala: "de ce nu mai evolueaza maimuta"? Asta pare a fi supremul argument cu care se combat ateii.
Din pacate plec pt cateva zile, asa ca n-am timp sa analizez intrebarea din perspectiva strict biologica, dar promit ca revin.

Din acelasi motiv pt. care unele rase de animale si soiuri de plante sunt k acu' 1000 de ani, pe cand altele nu- presiunea mediului; exact asta-i secretu' selectiei, pe care omu' l-a dedus din observatii si-l aplica, facand sa functioneze evolutia.
Un alt exemplu, observat personal:
Cainii la noi, de rasa sau nu, pana-n '90 mancau orice; acum, unui caine de rasa daca-i dai mancare umana, ai sanse maxime s-ajungi la doctor, in timp ce maidanezu' a ramas la fel-mananca orice (sa nu-ntrebati cu cat a scurtat aceasta alimentatie speranta de viata a raselor!); un exemplu de adaptare pe parcursu' a nici 20 de ani!
Datorita acestui tip de hrana si tubul digestiv al cainelui a inceput sa se lungeasca (ierbivorele au un tub digestiv f. lung, omnivorele, mediu, carnivorele, scurt).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ingrid moarte inseamna despartire de Dumnezeu, " oricine crede sa nu piara ci sa aiba viata vesnica(rai). Acuma tu alegi daca despartit sau nu de Dumnezeu.
Bpanterro, nu stiu daca sa ma caznesc sa te bag in seama, dar hai sa-ti raspund. Nu credca ai tu vreun drept sa-mi spui mie ce sa fac, si mai ales la ce nota ma incadrez. Dar hai sa-ti dau un sfat " Ai grija sa nu te exmatriculezi singura din rai"!

Ham n-am stiut ca ai nevoie sa fi religios ca sa-ti dai seama ca daca ucizi e pacat. Credeam ca e normal sa realizezi asta fara sa ai o religie.
Ritual e cam fortat..... si "periculosi"...si n-am mai stiut ca esti periculos, sa crezi ca Dumnezeu te iarta de pacate.
Este periculos sa stai pe marginea unei prapastii, sa pui mana pe un fir neizolat...etc. Eu asta numesc periculos
Popa nu iarta pe nimeni e aberatie, sa fim seriosi.
Si apropos de prostituate, e o diferenta in a practica religia si alta sa respecti ce scrie in Biblie.
Credinta si religia sunt treburi diferite.
Si Ham cum imi poti tu explica de ce nu a evoluat nicio maimuta macar in secolul trecut...
Acuma scuzati-ma dar voi ce le explicati copiilor cand mergeti la zoo, uite aici e stra stra strabunica ta, fiule! Nu e socat copilul dupaia. Sper sa nu vasuparati de exemplu , dar nici nu ati avea de ce ca din maimute credeti ca va trageti!
B.nica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

HA HA, continui sa ma faci sa rad...auzi exmatriculat din rai...mai e cineva care foloseste termenii astia impreuna??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ham:
Se pare ca eu am scis in timp ce tu raspundeai la "viitoare" mea intrebare: De ce nu mai evolueaza maimutele! Dar sincera sa fiu...nu ma multumit raspunsul tau. Tu crezi ca oamenii de stiinta care au chinuit bietele maimute incercand sa le faca sa "evolueze", nu au ajuns la rezultatul ca nu de acolo ne tragem??
Si apropos de studii, stiai ca au pus un copil si o maimuta in aceasi camera un timp(nu-mi amintesc exact timpul). Asta a fost ultima lor "arma". Si ghici ce....nu maimuta a copiat comportamentul copilului cum se credea si se dorea ci..invers. Si au intrerupt experimentul! Fi serios ca aici nu mai convins deloc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci
Ham n-am stiut ca ai nevoie sa fi religios ca sa-ti dai seama ca daca ucizi e pacat. Credeam ca e normal sa realizezi asta fara sa ai o religie.
Ritual e cam fortat..... si "periculosi"...si n-am mai stiut ca esti periculos, sa crezi ca Dumnezeu te iarta de pacate.
Este periculos sa stai pe marginea unei prapastii, sa pui mana pe un fir neizolat...etc. Eu asta numesc periculos
Popa nu iarta pe nimeni e aberatie, sa fim seriosi.
Si apropos de prostituate, e o diferenta in a practica religia si alta sa respecti ce scrie in Biblie.
Credinta si religia sunt treburi diferite.
Si Ham cum imi poti tu explica de ce nu a evoluat nicio maimuta macar in secolul trecut...
Acuma scuzati-ma dar voi ce le explicati copiilor cand mergeti la zoo, uite aici e stra stra strabunica ta, fiule! Nu e socat copilul dupa aia. Sper sa nu va suparati de exemplu , dar nici nu ati avea de ce ca din maimute credeti ca va trageti!
B.nica

Unde am scris eu ca ai nevoie de religie k sa realizezi ca crima e un pacat?
Am scris ca ritualul iertarii de pacate e periculos fiindca induce ideea ca "io fac, popa ma iarta!", chiar daca iertarea implica sa fi ctitor de biserici, sa faci donatii, sa platesti slujbe si penitente, etc

Despre evolutie ar fi trebui sa inveti la scoala; treaba sta cam asa: daca mediul in care traieste o entitate vie nu se modifica, entitatea isi conserva caracteristicile; daca conditiile de mediu se modifica, entitatea se adapteaza sau dispare; pot sa-ti dau exemple din ambele, dar ar fi trebuit sa le-nveti la scoala...

Cum procedez la zoo?
Cum procedeaza orice om normal, care vrea sa-si educe copii- explic cu ce semanam- fiindca semanam muuult, si cu ce ne deosebim; expresia "ne tragem din maimute" este o expresie popeasca, textul lui Darwin sunand putin altfel; am evoluat din humanoizi sub presiunea mediului; uite o poza care rezuma evolutia:

http://img.kudika.ro/images/uploads/evolutie300.jpg

Ce ti se pare atata de degradant ca ai fi ruda c-o maimuta?
Filmeaza ritualu' imperecherii la om si la ciumpanzeu si-o sa vezi cat semanam cu totii! :-))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:

HA HA, continui sa ma faci sa rad...auzi exmatriculat din rai...mai e cineva care foloseste termenii astia impreuna??

Hai ca m-ai facut curioasa,ateii care nu se supun rigorii divine, fata de cine raspund?
Daca spre exemplu comit o crima, pt. ei numai Legea statului in care traiesc este aceea careia ii dau socoteala? Dar daca nu sunt dovedititi? Este OK?

Mergi la inceput

Ham eu sunt off-topic dar nu ma pot abtine: cainele meu Labrador,este pe timp de vara vegetarian de a ajuns unu sa se inchine in piata cand am spus ce mananca, iar veterinarul mi-l lauda de fiecare data la cei 8 ani ai lui.
Cainele il ai cum il cresti si este valabil pt. orice vietate.Aici ma refer nu numai la aspectul fizic ci si la comportament;animalele mele le consider umanizate sub aspect comportamental;sunt convinsa ca inteleg tot si uneori mai mult decat percepem noi;aici Ham ai putea sa ne spui ca animalele au sisteme de autoprotectie mai dezvoltate ca noi si ma intreb de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
cred ca nu suntem singuri, asa au luat nastere si alte planete locuite in cadrul Universului nostru, si la noi in galaxie, si in alte galaxii. Nu suntem singuri.

Ai grija!
Giordano Bruno a platit foarte scump exact pentru aceasta idee (pe care a argumentat-o astfel: a limita lumea vie la o SINGURA planeta inseamna a nega puterea INFINITA a lui Dumnezeu)

Mergi la inceput

Capcaunule, orgoliul omului este atat de mare incat cu greu il poti convinge ca nu este stapanul unic aici si in Univers.Cel putin asa se comporta de 2008 ani.

Mergi la inceput