Jocurile Olimpice
Raspunsuri - Pagina 47
loryi1974 spune:
Da,si Marian Oprea dar mi-e teama sa sper.El este un favorit,sa speram ca isi va face sariturile.
andacos spune:
Am citit si eu despre problemele de sanatte ale fetitzei lui Dragulescu!
Eu stau asa si ma intreb,oare exista vreo "legatura" intre sportivii de perfomantza(tot ce presupune asta)si faptul ca unii dintre copii lor au diverse probleme de sanatate si destul de grave?Sau e doar o pura coincidentza!
Ma tot tzin de citeva zile sa spun,nu-mi mai amintesc exact cine a spus-Lory parca,despre comentatorii romani!Eu cred ca in ultimul timp,cam totzi comentatorii romani lasa de dorit,am constatat asta la CE de fotbal,prin comentariul lui Gradinescu &!
Dar eu stiam ca Topescu comenteaza pentru Eurosport?Un comentator de talia lui,mai rar din pacate!
Dana
cl spune:
Da, mai avem romani la caiac-canoe, la 2 competitii. Mai avem participari la atletism, pe langa finala masculina de triplu salt si in finalele feminine de mars si de la aruncarea sulitei.
Aseara am urmarit concursul de la barna al fetelor, si, la modul cel mai sincer, mi s-a parut ca fata noastra merita bronzul.
Rezultatele de la olimpiada ar trebui sa-i puna pe ganduri pe cei care pot face ceva pentru sportul romanesc. Peste tot, la toate canalele de televiziune, in toata presa, nu se vorbeste decat despre fotbal, fotbal si iar fotbal! Stire senzationala ca si-a rupt Mutu mana! In curand or sa ne spuna si ce a mancat la micul dejun sau ca si-a pus chilotii pe dos! Despre alte sporturi foarte rar se vorbeste. Au ajuns sa fie indoctrinati mai toti pustii, sa faca fotbal! Avand in vedere ca numai despre fotbal se vorbeste, nici nu ma mira. E pacat, pentru ca sunt o multime de sporturi frumoase. Apoi, nu se mai merge in scoli, sa se faca selectii dintre doritori pentru diferite sporturi. Mi-aduc aminte cand eram eu la scoala, la inceputul fiecarui an ne veneau o groaza de antrenori de la diferite sporturi: "cine vrea sa faca...?". Si cine dorea se ducea. Acum nu se mai face asa. Pentru copilul meu stiu ca am mers la o Scoala Sportiva, am vazut ce sporturi se practica acolo, am vorbit cu directorul, apoi cu antrenorul...blablabla, a durat ceva pana am inceput antrenamentele. Apoi mai este ceva. Nu toti parintii isi permit sa-si tina copiii la un sport. Pe mine m-a costat echipamentul (si am dat bani seriosi pe el), apoi treningurile la fel pentru toata echipa, tricouri la fel, genti la fel, etc. Toate au fost din banii parintilor. Cand mergem la competitii, tot noi platim (deplasare, taxa de concurs, tot!). Si daca in tara mai dai cat mai dai, la competitiile externe te cam seaca financiar. Cand e vorba de plecat in cantonamente, platim tot noi. Pentru unii nu sunt probleme, dar stiu si copii care au stat acasa pentru ca parintii nu si-au putut permite. Copii talentati! Nu e pacat? Probabil ca ce si-au spus ai de sus, ca fiind vorba de pici de ce sa cotizeze, poate mai incolo. In prostia lor nici nu realizeaza ca picii astia reprezinta viitorul! Mi-aduc aminte, iarasi, de vremurile cand faceam eu sport. Cantonamente gratuite, abonamente de masina gratuite, echipament gratuit si celebra jumatate de ciocolata chinezeasca de la sfarsitul antrenamentului! Acum credeti ca se mai da ceva la sfarsitul antrenamentului? Bine, nu sunt obligati. Dar daca vrei sa ai si performante, trebuie sa stimulezi cumva copiii astia si sa-i ajuti pe cei talentati care nu au posibilitati financiare. Altfel va face sport numai cine isi permite financiar si nu mai poti pretinde sa ai nu stiu ce performante. Asa ca nu trebuie deloc sa ne miram cand un sportiv le spune verde in fata: "cine crede ca putea sa faca mai mult, il invit aici, in locul meu. unii se scalda in puf, in timp ce noi..." Are perfecta dreptate! Daca nu investesc, nu au dreptul sa ceara mai mult!
Scuze pentru paranteza facuta, dar sunt asa de ofticata pe astia cu fotbalul lor, peste tot numai fotbal, fotbalistii cu salariile lor, primele lor, masinile lor, iubitele lor, sotiile lor, despartirile lor, divorturile lor...altceva nu mai exista, nu mai conteaza! Bleah!
Lala_D spune:
cl ai perfecta dreptate
Si tot ca o paranteza dar in concordanta cu postul tau stiti ce a declarat in lacrimi pustiul nostru eliminat ieri la box , in sferturi, de campionul mondial ?
" credeam ca voi scapa de saracie , acum ma intorc de unde am plecat "
Astea sunt vorbe de copil amarat, antrenorul lui i-a invitat pe reporteri sa ii faca o vizita acasa sa vada lumea cam in ce conditii traieste un sportiv de la care noi avem pretentii de medalii olimpice
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Lala_D spune:
Cat despre echipa de hambal eu cred cu tarie ca dupa criza de nervi pe care a facut-o antrenorul dupa meciul cu Norvegia cand le-a facut cu ou si cu otet in public, in sala de concurs, fetele l-au sabotat pur si simplu.
Ele au avut multe probleme cu nebunul si au cerut de multe ori schimbarea lui si chiar cred ca acum si-au bagat literalmente picioarele in medalie si au vrut sa plece acasa.
Nu este posibil ca intr-un meci in care ai o echipa valoroasa, cu primele 5 hambaliste cotate in lume , tie sa nu iti mearga absolut nimic, nici aparare nici atac...nimic.
Ceva s-a intamplat intern.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
cl spune:
Of, Lala ! Nu am vazut. Imi inchipui ce e in sufletul lui! Si nu e singurul!
edit: acum am vazut si postarea ta despre handbaliste. e posibil sa ai dreptate. stai sa mai curga putin timpul si o sa se afle ce a fost la mijloc.
andacos spune:
Si eu sunt de acord cu Cl,foarte bine punctat,mai ales partea cu "pe vremea noastra"!Asa cum ai spus,tabere,cantonamente ca sa nu mai spun si posibilitatea de a vedea tzari straine(chiar doar si cele din blocul ex sovietic)!
Cu fotbalul-asta e mare aducator de bani,bani = fitze multe si urite de cele mai multe ori!
Eu tot mai sper intr-o revigorare a sportului romanesc,sper ca odata si odata Ministerul Sportului sa deschida ochii si sa vada adevarata situatzie,si bineintzeles sa se si ia masurile corespunzatoare!
In continuare sunt alaturi de sportivii romani,chiar daca din pacate nu-i pot vedea!
Dana
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D cl ai perfecta dreptate Si tot ca o paranteza dar in concordanta cu postul tau stiti ce a declarat in lacrimi pustiul nostru eliminat ieri la box , in sferturi, de campionul mondial ? " credeam ca voi scapa de saracie , acum ma intorc de unde am plecat " Astea sunt vorbe de copil amarat, antrenorul lui i-a invitat pe reporteri sa ii faca o vizita acasa sa vada lumea cam in ce conditii traieste un sportiv de la care noi avem pretentii de medalii olimpice O zi excelenta ! Lala. |
Tist! Si citi or mai fi ca el, saracul! Pacat ca nimeni nu vede adevaratele talente, dar performante vrem!
Inteleg ca pb vine inca din scoli, unde nu se mai afce sport si nu se mai cauta copii talentati.
Nu stiu cum mai decurg orele de sport in scoli acum. Dar, la fat amea la scoala, de ex. in clasele 1-2 aveau cite 3 ore de sport/sapt, ore puse fie la inceputul programului, fie in mijlocul lui, fie la sf. Dar care se faceau!
De anul asta, clasa a 3-a, li s-a bagat OBLIGATORIU inotul ca ora de sport. Asa ca, 2 ore/sapt toata clasa merge la bazin. Cei care nu stiu sa inoate, invata. Cei care stiu, se perfectioneaza. La sf. semestrului TOTI copii sustin un examen si de rezultatul lui depinde nota la sport. Aici nu asa de usor primesti nota 1 la sport(nota 1 e cea mai buna).
In plus, in timpul liber f multi copii practica inot, tenis, baschet sau alt sport, insa, nu neaparat fotbal.
Scuze pt devierea de la "Olimpiada", dar chiar e trist ca nu-s incurajati copii sa faca sport.
Natasa spune:
http://sport.hotnews.ro/stiri-jocurile_olimpice_beijing_2008-4034276-medaliile-olimpice-medaliile-sarate-ale-rusinii.htm
caro spune:
cl, nu-i numai in Romania asa. Exact aceeasi situatie este si in Canada (doar inlocuieste in discursul tau fotbalul cu hochei....). Sa fi vazut ce discutii s-au iscat aici despre lipsa de medalii din prima saptamana, ce au inceput tot felul de hahalere sa comenteze ca ce le trebuia sa trimita o delegatie asa mare pe banii contribuabililor, ca olimpicele de vara sunt o totala pierdere de bani si timp, ca de ce sa-i sustina contibuabilul pe atleti (nota: sporturile de vara nu sunt subventionate la acelasi nivel ca cele de iarna, de cand au castigat organizarea olimpicelor de iarna la Vancouver, au pompat bani in ei cu nemiluita, ceilalti sportivi - atletism, inot, gimnastica, sarituri in apa samd au inceput sa vada bani acum 4 luni!).... am a vut o discutie de genul asta cu seful meu acum cateva zile si nu mi-am revenit inca .... ce ingustime de minte si cata ipocrizie! Nici aici nu este incurajat sportul, la scoala au 1 (UNA) ORA de educatie fizica pe saptamana. Daca vrei sa-ti faca copilul sport, platesti din greu, daca nu-ti permiti... treaba ta. Eu platesc acum pentru fiu-meu cel mare 4000CAD pe an (numai antrenamentele) plus echipament plus "uniforma" de club (tricouri, trening, backpack...) plus deplasari. Face inot, bazinul de 50m cel mai apropiat este la 40Km si oricum nu ajung sa se antreneze in el ca apartine altui club. Vezi, asta e diferenta intre tarile comuniste si cele "libere". In tarile "libere" esti liber sa o iei in mana (eshiuz mai frenci). Astia aici erau foarte indignati cum chinezii "rup copilitele din sanul familiei si le chinuie sa scoata gimnaste de performanta din ele". Si mie mi-a vanit sa rad cand mi-am amintit ce "bataie" era sa ajunga copilul la preselectie la Onesti si pe urma la Deva. Bleah....
Am vazut acum ceva timp in urma un film artistic despre Victor Davis, cel mai mare intotator canadez, a castigat aurul la Los angele la bras, a detinut recordul mondial la aceeasi proba si care a murit in 1991 in urma unui accident de masina (a dat unul cu masina peste el intentionat si tipul - soferul - a facut parnaie doar 4 luni de zile). Anyway, acest Victor Davis lucra 2 joburi ca sa poata sa se intretina si sa se antreneze .... si era campion mondial si detainator al recordului mondial! Canada abia acum incepe sa-i plateasca pe atleti pentru medaliile de la olimpice: 20000 CAD medalia de aur, 15000 cea de argint si 10000 cea de bronz. Cu 20000 CAD nici macar nu poti sa-ti iei o Toyota Echo.....ce sa mai vrobim de altele!