Celule stem - caut informatii
A auzit cineva despre un caz care sa fi folosit celule stem si daca acesta s-a rezolvat in urma utilizarii celulelor (am citit ca se injecteaza - exista si alta metoda prin care se folosesc?)
Multumesc!
Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi
Lumi
Raspunsuri
Alecs2008 spune:
Poate informatiile de aici te ajuta. Din pacate nu cunosc pe nimeni care sa fi folosit celule stem. Nu vreau sa fac reclama, asa ca nu iti voi da site-ul, ci voi cita paragraful care te intereseaza.
"Ghid decizional de sarcina: ar trebui sa prelevez sangele placentar (de la nivelul cordonului ombilical al copilului)?
Stocarea sangelui de la nivelul cordonului ombilical al copilului (sangele placentar) este o procedura prin care sangele ramas in cordonul ombilical al copilului impreuna cu placenta sunt colectate, congelate si pastrate pentru uzul medical viitor.
Sangele de la nivelul cordonului ombilical este pretios deoarece este bogat in celule stem – celule care stau la baza formarii elementelor sanguine si ale sistemului imunitar.
Celulele stem au proprietate a de a se diferentia si forma alte tesuturi, organe, si vase de sange si ele pot fi folosite pentru tratamentul multor afectiuni cum ar fi leucemia si siclemia (anemia cu celule celele in forma de secera). Multi parinti vad stocarea sangelui placentar ca pe o forma de asigurare medicala pentru oricare dintre membrii familiei sale care dezvolta o boala care poate fi tratata ce celule stem.
Doar tu poti decide daca stocarea sangelui de la nivelul cordonului ombilical este potrivita pentru familia ta. Factori de luat in considerare:
Cercetarile asupra sangelui colectat de la nivelul cordonului ombilical au rezultate promitatoare.
Desi sangele colectat de la nivelul cordonului ombilical nu este folosit pe scala larga in tratamentul pacientilor, cercetatorii considera ca in viitor acesta poate fi folosit cu succes pentru tratamentul anumitor tipuri de cancer, diabet, leziuni ale maduvei spinarii, infarct miocardic, accidente vasculare sau boli neurologice inclusiv Boala Alzheimer si Parkinson.
Este scumpa. Bancile private ce stocheaza sangele placentar cer de obicei o taxa de prelucrare si colectare de aproximativ 600 pana la 1900 $, plus o rata anuala de stocare ce variaza intre 80 si 100 $.
Sunt sanse ca copilul tau sa nu poata fi tratat cu propriul lui sange.
Daca copilul tau dezvolta o boala cu baza genetica - si majoritatea bolilor copilariei sunt genetice – sangele sau placentar contine informatii genetice pentru acea boala, asa ca nu este potrivit pentru tratament.
Majoritatea mostrelor stocate sunt folosite de obicei pentru tratamentul fratilor.
Probabil ca ai mai multe sanse de a gasi celulele stem potrivite in sistemul public decat in interiorul propriei familii.
Sansele de a avea o potrivire perfecta intre doi frati sunt doar de 25%, conform lui Dennis Confer, director medical al Programului National de Donatori Marrow, o organizatie nonprofit ce contine cea mai mare lista publica de mostre de sange placentar disponibile pentru transplant din Statele Unite.
Din contra, sansele de a gasi o mostra potrivita in banca nationala publica sunt de 75% spune el.
Doctorii nu sunt pregatiti sa recomande tuturor stocarea sangelui de la nivelul cordonului ombilical al copilului.
Academia Americana de Pedriatrie si Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie si-au exprimat ambele rezervele cu privire la stocarea privata a sangelui de la nivelul cordonului ombilical fata de sistemul public deoarece ei considera ca sansele ca o familie sa aiba nevoie de sange sunt mici si deoarece ei sprijina sistemul public de donatori de sange de la nivelul cordonului ombilical (similar cu bancile de sange).
Multi doctori spun ca oricum familiile cu antecedente de boli cum ar fi leucemia, limfoamele si imunodeficientele, printre altele, ar trebui sa apeleze la sistemul bancar privat deoarece sansele de a necesita transplant de celule stem sunt mai mari decat acelea de la nivelul populatiei generale.
Daca copiii tai apartin unui grup minoritar, stocarea privata poate fi mai valoroasa pentru tine. Conform noilor statistici din iulie 2003, un pacient caucazian are 88% sanse sa gaseasca un donator potrivit prin registrul Programului National al Donatorilor de Maduva, in timp ce sansele unui afro-american sunt semnificativ mai scazute ajungand la 58%.
Daca decizi ca vrei sa apelezi la o banca privata pentru a stoca sangele de la nivelul cordonului ombilical, vorbeste cu medicul tau si incepe sa te informezi asupra alternativelor de acum.
Majoritatea bancilor private prefera sa incheie contracte cu femeile aflate in trimestrul doi. Daca astepti prea mult, s-ar putea sa trebuiasca sa platesti o taxa in plus."
Germina spune:
Multumesc frumos pentru raspuns!
Ti-am dat un mesaj pe PM.
Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi
Lumi
PisiMaia spune:
Buna, iti dau un site de unde m-am documentat si eu.
Mai multe nu stiu nici eu, sunt in cautare de informatii deoarece consider ca sunt super utile celulele stem.
http://www.cordcenter.ro/home_ro.html
ca pret nu mi se pare foarte mult 3200 lei recoltarea si 100 lei taxa anuala de depozitare
Citat: |
citat din mesajul lui Germina A auzit cineva despre un caz care sa fi folosit celule stem si daca acesta s-a rezolvat in urma utilizarii celulelor (am citit ca se injecteaza - exista si alta metoda prin care se folosesc?) Multumesc! Povestea nasterii printului Povestea nasterii printului 2 (praslea) PERLE DE COPII CUMINTI Poze cu noi Lumi |
cristinna13 spune:
Pana la acest moment, in Romania a existat un caz de leucemie la un copil ai carui parinti au apelat la celuele stem prelevate de la unul dintre frati. Pe plan mondial, au fost efectuate peste 4000 de transplanturi.
www.cellscenter.ro, tel: 0722684480; 0765458042.
spic de grau spune:
Investitia nu e enorma. In Europa (am consultat mai multe firme), pretul final, ptr o stocare pe 20 de ani, e de 2000 euro. Cam 200 de euro costa formalitatile administrative.
TI se trimite o poseta cu kitul de recoltare. Medicul ginecolog face recoltarea. Apoi poseta e luata de o persoana de la societatea care va congela celulele. Continutul "sacosei" e analizat in laboratorul societatii care va cauta daca sunt sau nu celule stem in proba trimisa. Ptr ca e posibil sa nu fie.
Daca sunt, se plateste diferenta pana la aproximativ 1100euro (cam asta era maximul). Daca nu, operatia se opreste aici, si ai pierdut 200euro.
Apoi se plateste o taxa de cam 80€/an timp de 20 de ani.
La final cum spuneam, se ajunge sa platesti intre 1 850€ (am gasit o firma din Anglia), si 2000 euro, unii din Elvetia.
In Franta e interzisa stocarea. Asta e alta discutie. Cica daca statul nu poate oferi la toti posibilitatea asta, sa nu mai faca nimeni.
Acum, cum spunea si altcineva, celulele stem se utilizeaza ptr tratarea anumitor boli, si in general cele gen leucemie.
Insa - medicina avanseaza, si cine imi spune mie ca in 20 de ani nu se vor trata multe alte boli?
Daca am posibilitatea sa ofer o sansa copilului, de ce nu as face-o?
Sheannamp spune:
citat din mesajul lui catrinutza
salut,
am si eu o intrebare catre voi, mai ales catre parintii care au ales sa se recolteze la nasterea copiilor celule stem...si rog frumos moderatorii sa nu o considere reclama...
am contactat si contractat deja pe cei de la cord center...pana in acest moment n-am auzit lucruri rele despre ei, dar una dintre prietenele mele (si ea gravi) mi-a spus ca ginecologul ei i-a recomandat sa se gandeasca de doua ori si ca mai bine sa aleaga alta firma, spunand doar ca sunt neseriosi, fara sa justifice in vreun fel aceste vorbe...a ramas ca il v-a intreba mai in amanunt despre ce fel de neseriozitate este vorba, dar pana atunci as vrea sa imi povestiti cate ceva din experientele voastre cu aceasta firma...
va multumesc anticipat...
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de Mariuci si cu samburelu' - baietelu'
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
Giova spune:
si eu am informatii tot despre cord center, au sediul central in Cluj Napoca. Nu stiu daca sunt neseriosi sau nu, am luat brosura de la dr. meu ginecolog din cabinet.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
psj spune:
Eu am recoltat cu cord blood center, nu mi s-au parut neseriosi, adica nu am avut nicio problema cu ei. Chiar au facut o exceptie si mi-au dat kitul de la sediul din bucuresti desi de obicei il trimit prin curier de la cluj. Asta pentru ca eu m-am hotarat foarte tarziu si era posibil sa nu mai ajunga pachetul in timp util.
Am mai vazut discutii ca greutatea pana la care se pot folosi este f. mica. La noi este 87 de kg, in fine, sper sa nu aiba niciodata nevoie de ele.
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
OanaP spune:
Hm! Cititi inainte contractul foarte bine. Parerea mea este ca proprietatea celulelor stem se pierde foarte usor. Eu dupa ce am citit contractul am renuntat sa il mai inchei. Mi se pare doar o manipulare sentimentala. Am vrut chiar sa il dau la protectia consumatorului. Nu este o problema de bani, ci doar sa aveti grija sa le aveti in proprietate permanent. Si din cate imi aduc aminte nu aveti nici un control asupra viabilitatii celulelor la recoltare. Prelevarea poate fi buna, dar nu aveti nici un instrument de control sa ii verificat in cazul in care ei va transmit ca celulele nu sunt viabile.
In plus cercetarea in domeniu avanseaza foarte repede, iar acum din celulele normale se pot obtine celule stem.
Decizia este oricum a voastra.
madaluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Hm! Cititi inainte contractul foarte bine. Parerea mea este ca proprietatea celulelor stem se pierde foarte usor. Eu dupa ce am citit contractul am renuntat sa il mai inchei. Mi se pare doar o manipulare sentimentala. Am vrut chiar sa il dau la protectia consumatorului. Nu este o problema de bani, ci doar sa aveti grija sa le aveti in proprietate permanent. Si din cate imi aduc aminte nu aveti nici un control asupra viabilitatii celulelor la recoltare. Prelevarea poate fi buna, dar nu aveti nici un instrument de control sa ii verificat in cazul in care ei va transmit ca celulele nu sunt viabile. In plus cercetarea in domeniu avanseaza foarte repede, iar acum din celulele normale se pot obtine celule stem. Decizia este oricum a voastra. |
da dar in china la peste 20.000 euro...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!