Celule stem - caut informatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Da, pretul pare prohibitiv in prezent. Eu as recomanda prelevarea de celule numai in cazul in care in familie exista antecedente de boli serioase. Oricare ar fi cele care pot fi tratate in prezent prin celule stem pentru ca la anul lista de boli tratabile se poate dubla. Si dupa cum am spus, decizia e a fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EliaElia spune:

se poate plati si in rate, nu trebuie dati toti banii odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

oysho
Trimis la - 22/08/2008 : 13:57:52
--------------------------------------------------------------------------------

Draga mea, decizia finala referitoare la a recolta si pastra celule stem iti apartine, pana la urma. Nu-mi pot da seama ce a fost in mintea acelui medic care "a sfatuit-o" pe prietena ta sa se gandeasca de doua ori inainte de a apela la procedura. Eu ma gandesc ca ar trebui luat in considerare orice ar asigura sanatatea propriului copil...Indiferent de firma la care apeleaza. Eu i-am pe cei de la Cord Blood Center din Cluj si mi s-au parut seriosi in toate privintele: mi-au trimis kitul si contractele, mi-au raspuns cu promptitudine la toate nelamuririle pe care le aveam si, in plus, nu au cerut niciun ban in avans. Astept primele facturi impreuna cu rezultatele analizelor sangelui recoltat, care vin la 2 luni - 2 luni si jumatate dupa nastere.Iti urez succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Multumesc pt info pe care le-am primit pana acum... stiu ca e o chetie rischi, ca orice lucru care in alta parte aduce beneficii, in timp ce la noi aduna profitori .... nici mie nu mi s-au parut neseriosi, intr-adevar au raspuns fff promp la intrebari si nelamuriri, noi apeland la sediul din Bucuresti...toate le-am obtinut pe loc fara sa mai fie necesara o noua deplasare sau sa mai ateptam o vreme pana ne trimit kitt-ul....
Oysho....singura motivatie pe care o am in minte, din pacate, este vreun interes personal...astept sa aflu de la prietena mea alte detalii, daca ele vor exista cu adevarat...

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de Mariuci si cu samburelu' - baietelu'
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

cordblod.com
sper ca nu fac reclama !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Eu am recoltat celule stem.Din pacate,cantitatea recoltata,nu ajunge numai pemtru un copil de 15 kg...Sper sa nu fie niciodata nevoie de acestea.Ei spun ca se fac studii si ca in viitor sa poata sa inmulteasca aceste celule.
Se pare ca cordonul a fost prea scurt sau ca asistenta nu a stiut sa recolteze.Am inteles ca e o problema in Romania,ca nu sunt oameni specializati pe recoltari.
Desi am facut contractul pe 30 si ceva de milioane,dupa ce sangele a ajuns la ei si a fost analizat si au vazut ca e o cantitate mica,mi-au trimis contracte aditionale in care mi se spunea ca trebuie sa platesc numai 12 milioane in total.Aici mi s-au parut foarte corecti.
Oricum cred ca numai Dumnezeu poate hotari daca scapi dintr-o asemenea boala,dar daca Doamne fereste as fi pusa in situatia asta,prefer sa fiu asigurata si totusi 1000 de euro nu mi se pare mult in comparatie cu sute de mii.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Aici la noi este $3700 pe 18 ani,dupa 18 ani copilul este considerat major.
Iar daca nu ai toti acesti bani sa ii pui odata jos,atunci primul an si lucrarea celulelor si toate analizele ce trebuie facute costa $2200 si apoi platesti in fiecare an $125(o data pe an)
Eu am ales ultima varianata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Spuneti-mi si mie va rog care sunt pasii pt. recoltarea de celule stem.

In ce saptamana de sarcina trebuie luat contactul cu firma si care sunt procedurile care urmeaza (pas cu pas inclusiv la nastere).

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

ddaas, eu lucrez pentru una dintre firmele care recolteaza celule stem in Romania, asa ca iti pot da orice informatie doresti referitoare la recoltarea, testarea si stocarea lor.
De la inceput, iti spun ca recoltarea nu afecteaza nici mama, nici copilul, ea realizandu-se dupa ce cordonul ombilical al copilului a fost sectionat.
ca si pasi iti pot trasa urmatoarea schema: intai te decizi cu care dintre firmele existente pe piata doresti sa recoltezi ( pt ca momentan sunt 5 astfel de firme) si apoi contractezi firma respectiva. Contractul poate fi semnat in orice varsta de sarcina, dar cel mai indicat este sa fie inainte de luna a 7a ( exista si cazuri in care nasterea se declanseaza mai devreme). la semnarea contractului achiti o parte din suma si primesti kit-ul de recoltare. Dupa ce nasti, Kit-ul este preluat de catre firma contractata si trimis catre banca de celule stem. aici se fac o serie de teste pentru a vedea viabilitatea mostrei si analizele medicale pentru mama. dupa vreo 1-2 luni de la nastere primesti acasa analizele mamei, certificatul de viabilitate a celulelor si factura pentru analizele medicale. costurile de depozitare se platesc odata sau in rate, depinde de firma si de planul tarifar ales. si cam asta e. daca doresti mai multe informatii, iti stau la dispozitie aici sau pe privat. sper ca ti-am fost de folos cu informatiile astea.

Ramonella, in mod normal volumul minim care trebuie colectat este de 40 ml. Chiar daca nu se obtine acest volum, mostra merita stocata pentru ca deja in laborator s-a reusit multiplicarea lor. De aceea firma respectiva a considerat ca mostra ta este viabila.

OanaP, intr-adevar in familiile unde nu exista istoric medical cancerigen recoltarea de celule stem nu reprezinta o "necesitate". eu am in familie astfel de cazuri, asa ca la bb 2 voi face recoltarea pt ca la primul nu am avut cu cine. Insa eu consider ca recoltarea o faci nu numai pt copil, pt ca mostra este compatibila cu mai multi membri ai familiei (mama, tata, frate, unchi, bunici) si la ce fel de cercetari se fac acum cred ca mai bine investesti 1000 si ceva de euro pt 18-20 de ani decat sa ai nevoie si sa fii nevoit sa platesti sute de mii de euro. eu, si aici imi spun parerea mea personala, consider ca e o investitie sigura pt sanatatea mea si a familiei mele. Si daca nu o folosesc, ce? ramane acolo si o va folosi altcineva in caz ca e nevoie. mostra nu are termen valabilitate, asa ac o las mostenire.

Mergi la inceput