rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 32
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
aici la fel ca la unii DC-isti.ai murit,te-ai dus in "tengoku",adica in rai!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Chestia asta ma cam irita :-)), pentru ca, uite, io zic una, tu zici ca am zis alta si mai faci si misto.
In fine, vina nu e a ta! E a mea, fiindca am zis ca nu mai scriu aici si nu m-am tinut de cuvant.
Pai, ce sa va urez io? Iaduire placuta in continuare! Poate vine si domnu' Rodriguez cu noi panseuri .
maru spune:
frumoasa urare de la cineva drept!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
ladyJ spune:
Irina,chiar nu stii care sunt amanuntele de care se impiedica religia si chiar chiar nu stii care esential se pierde din vedere?
Esentialul,Irina, adica Insusi Dumnezeu,Divinitatea!
Avem legi bisericesti,pupam sfintii,ne rugam la ei,pupam moaste,ne rugam la ele, pupam cruci(obiecte ciplite) pupam poala popii, pupam mana popii avem enjpe´sarbatori pe an cu sfinti,(da oare cate avem in cinstea a cea ce a facut DD pentru omenire,daca tot credem in el???)...plus de asta avem sarbatori cu radacini barbare..o sanzaiana,ceva...sau care or mai fi.
Well...uitam divinitatea din pacate.Sau o amestecam cu alte cate sunt crezand ca suntem mai smeriti asa,daca ne taram in genunchi si inconjuram biserica...daca amenintam cu iadul pe oricine nu spune sau nu crede ca noi.De parca ar sti cuneva cum e iadul!De parca ar sti cineva cu certitudine cum judeca DD.
Pot spuna,cu siguranta nu judeca ca si noi.Sau noi ca si El.
Amina_Marina spune:
quote:
citat din mesajul lui ache
Am si eu o curiozitate, Hannen.
Japonezii ce religie au? Parca ei cred doar in existenta raiului, nu si a iadului...de aici si nr. mare de sinucideri.
Ma insel cumva?
anca
mami de bb Adam
Japonezii sunt atei. Au doua , trei religii morale .
Prima, shintoismul , este o religie traditional japoneza care scaote-n evidenta cultul stramosilor. Are mai multi kami-zei.
A doua -Buddhismul
A treia Confucianismul, taoismul etc.
Pentru ei raiul inseamana echilibrul moral iar suicidul nu are legatura cu asta. Iadul nu exista. Spritul se reincarneaza.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
BeLucci spune:
Dumnezeu nu se bucura pentru ca merge cineva in iad. si la fel nici o mama nu se poate bucura ca copilul ei merge in iad. Dumnezeu ne da in fiecare zi sansa sa-L vedem ,si sa-l recunoastem daca vrem! este doar harul lui Dumnezeu ca avem copii sanatosi sotul langa noi, traim in vremi de pace in tara noastra, avem libertate ..etc...noi nu avem nici un . noi ne putem educa copii astfel in cat intr-o zi sa nu dam socoteala inaintea lui Dumnezeu ca copii nostri au mers in iad. dar ca ei sunt educati si parintii merg impreuna cu ei la biserica, si intr-o zi decid ca alta e calea pe care trebuie sa mearga....asta e altceva fiecare-si alege drumul. daca copilul tau teva renega intr-o zi...n-o sa vrei sa-l omori...dar ii vei raspunde cu bunatate zi de zi...si te vei ruga pt el si vei plnge pt el. asa face si Dumnezeu, sufera pt ignoranta noastra!
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui maruquote:
citat din mesajul lui denizelquote:
citat din mesajul lui hannen
,tai omori,spunzuri...(ce se intimpla,chiar nu inteleg)
Eu cred ca scrie in Biblie de exiestenta Iadului,nu l-am creat noi si nici nu trimitem pe nimeni acolo,ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Hannen, tai, omori, spanzuri, suporti consecintele!
Faci inchisoare, esti privit de ceilalti ca un criminal, esti aratat cu degetul, nu mai are nimeni incredere in tine, nu mai poti avea niciodata o viata normala si te chinuie remuscarile pana in clipa cand mori. Ce vrei pedepasa mai mare? Chiar trebuie sa te chinui vesnic pentru ca ai omorat pe cineva? Vesnic??? Tu cum percepi "vesnicul" asta?
Eu nu spun ca a omori pe cineva e nimic. Da, este ceva f.f.f.f. grav. Dar, nu cred ca exista om care sa nu suporte consecintele celui mai mic gest rau pe care l-a facut, aici, pe pamant!!.
Platim tot, absolut tot, aici pe pamant. Si nu are Dumnezeu nici o contributie la asta. Oamenii din jur si, mai ales noi insine, ajutam la plata asta integrala.quote:
ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Hai, zi repede! Pe cine de aici banuiesti ca taie si spanzura si vrei sa-l salvezi de iad?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel, tu chiar crezi ca cei care omoara, taie spanzura au constiinta? cati dintre ei crezic a regreta fapta comisa? nu multi, altfel nu ar recidiva
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Pai ia uite ce mi-a trecut mie acum prin cap
Undeva in vechiul testament scrie ´´ochi pentru ochi si dinte pentru dinte´´
Sa fie oare pentru ca nu exista iad si ca nenorocitul trebuie sa-si ia pedeapsa aici pe pamant?Evident ca ce spun eu acum e horror,dar daca tot emitem ipoteze,ar fi si asta o probabila.
Nu numai ca in timp au aparut legile laice care interzic asta,dar au aparut si legi religioase care o interzic...pe alocuri ca multi dintre reprezentantii religiilor su taiat in carne vie linistiti si fara remuscari.
Sau se merge pe principiul compensatiei: tu faci rau,iar altcineva iti va face si tie rau.Aici,pe pamant.
Exista si proverbe vechi care spun asta: bine faci bine gasesti,nu sapa groapa altuia ca o sa cazi singur in ea, raul atrage raul..etc.
Deci cred ca Denizel stie ea de ce spune ce spune. :-)
BeLucci spune:
quote:
Irina,chiar nu stii care sunt amanuntele de care se impiedica religia si chiar chiar nu stii care esential se pierde din vedere?
Avem legi bisericesti,pupam sfintii,ne rugam la ei,pupam moaste,ne rugam la ele, pupam cruci(obiecte ciplite) pupam poala popii, pupam mana popii avem enjpe´sarbatori pe an cu sfinti,(da oare cate avem in cinstea a cea ce a facut DD pentru omenire,daca tot credem in el???)...plus de asta avem sarbatori cu radacini barbare..o sanzaiana,ceva...sau care or mai fi.
Well...uitam divinitatea din pacate.Sau o amestecam cu alte cate sunt crezand ca suntem mai smeriti asa,daca ne taram in genunchi si inconjuram biserica...daca amenintam cu iadul pe oricine nu spune sau nu crede ca noi.De parca ar sti cuneva cum e iadul!De parca ar sti cineva cu certitudine cum judeca DD.
dar noi nu trebuie sa facem asa ceva . in care Biblie spune sa pupam mana popii sau poala popii sau sa pupam icoana si sa ne inchinam la fecioara maria? la mine in Biblie nu scrie chit ca a fost tradusa de un ortodox.
sa nu ne inchinam la chip cioplit scrie intr-o porunca, nu? ce inseamna chip cioplit nu cruce de lemn, nu icoana?
noi nu avem nevoie de popa ca sa ne ierte noua Dumnezeu pacatele. Isus ne-a invatat cum sa ne rugam"tatal nostru".
noi nu mai avem nevoie sa mearga preotul in fata lui Dumnezeu pt pacatele noastre, asta era in vechiul testament. ca preotul se roaga pt pacatele tale e altceva . dar noi trebuie personal sa ne cerem iertare de la Dumnezeu...dar daca-i spui pacatele tale popei si nu lui Dumnezeu...e total in zadar spovedania ta! Dumnezeu iarta, nu popa. poapa te poate doar insruma si se poate ruga pt tine dar nu poate sa-ti ierte pacatele.
BeLucci spune:
LadyJ, pentru vechiul testament era valabil" ochii pt ochii si dinte pt dinte"
in noul testament se spune "iubeste-ti aproapele ca pe tine insati", fie ca a omorat pe cineva ,fie ca a facut ...orice. noi nu avem drep sa judecam. doar Dumnezeu. normal ca este greu sa iubesti pe cineva care iti ucide o persoana draga. dar noi nu trebuie sa traim urand si gandind negativ. Dumnezeu are grija si de cei buni si de cei rai. stai linistita ca nici faptele bune si nici cele rele nu raman nerasplatite.
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui BeLucciquote:
dar noi nu trebuie sa facem asa ceva . in care Biblie spune sa pupam mana popii sau poala popii sau sa pupam icoana si sa ne inchinam la fecioara maria? la mine in Biblie nu scrie chit ca a fost tradusa de un ortodox.
Pai asta intreb si eu.De ce se face asta????Ca se face..ohooo...se face...
sa nu ne inchinam la chip cioplit scrie intr-o porunca, nu? ce inseamna chip cioplit nu cruce de lemn, nu icoana?
Ba da. Aia inseamna.Si se practica in religii care pe langa multe alte legi mai aplica,cica si cele 10 purunci.Paradox?
noi nu avem nevoie de popa ca sa ne ierte noua Dumnezeu pacatele.
Corect.
Isus ne-a invatat cum sa ne rugam"tatal nostru".
noi nu mai avem nevoie sa mearga preotul in fata lui Dumnezeu pt pacatele noastre, asta era in vechiul testament.
Ba sa-mi fie cu iertare, care preot din vechiul testament? Vechiul testament e inspirat din Tora.Tora e a evreilor.Evreii au rabini.Ei nu se spovedeau la rabini si nici nu-l rugau sa se roage pentru ei.O faceau singuri.
ca preotul se roaga pt pacatele tale e altceva . dar noi trebuie personal sa ne cerem iertare de la Dumnezeu...dar daca-i spui pacatele tale popei si nu lui Dumnezeu...e total in zadar spovedania ta! Dumnezeu iarta, nu popa. poapa te poate doar insruma si se poate ruga pt tine dar nu poate sa-ti ierte pacatele.
tu nu esti ortodoxa.Ca daca erai si credeai cu tarie in aceasta dogma altfel arata postarea ta.
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui BeLucci
LadyJ, pentru vechiul testament era valabil" ochii pt ochii si dinte pt dinte"
in noul testament se spune "iubeste-ti aproapele ca pe tine insati", fie ca a omorat pe cineva ,fie ca a facut ...orice. noi nu avem drep sa judecam. doar Dumnezeu. normal ca este greu sa iubesti pe cineva care iti ucide o persoana draga. dar noi nu trebuie sa traim urand si gandind negativ. Dumnezeu are grija si de cei buni si de cei rai. stai linistita ca nici faptele bune si nici cele rele nu raman nerasplatite.
BeLucci, n-ai inteles.dar nu conteaza:-)
Take it easy