rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 31
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui taisia
Eu am mai intrebat, dar nici una din fetele care sustin ideea chinurilor vesnice nu mi a raspuns. Cum v-ati simti voi in rai daca ati sti ca aveti copiii in iad in durere fara sfarsit? V-ar multumi explicatia ca a fost alegerea lor si bunul Dumnezeu, ca o dovada de iubire, i-a trimis acolo?
Stiu si eu explicatia aia ca daca un om nu l-a ales pe Dumnezeu in viata lui, ar fi chinuit sa ramana in rai. Dar nu ar fi suficienta indepartarea de Dumnezeu? De ce trebuie sa se mai si chinuie?
Oricat as incerca, nu pot sa impac ideea de Dumnezeu al iubirii absolute cu un iad.
mamica
!
Nu te mai framanta, Taisia! Dumnezeu este numai bun si nu isi etaleaza bunatatea chinuind vesnic niste oameni. Stim in Cine credem! :-)
maru spune:
quote:
citat din mesajul lui denizelquote:
citat din mesajul lui hannen
,tai omori,spunzuri...(ce se intimpla,chiar nu inteleg)
Eu cred ca scrie in Biblie de exiestenta Iadului,nu l-am creat noi si nici nu trimitem pe nimeni acolo,ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Hannen, tai, omori, spanzuri, suporti consecintele!
Faci inchisoare, esti privit de ceilalti ca un criminal, esti aratat cu degetul, nu mai are nimeni incredere in tine, nu mai poti avea niciodata o viata normala si te chinuie remuscarile pana in clipa cand mori. Ce vrei pedepasa mai mare? Chiar trebuie sa te chinui vesnic pentru ca ai omorat pe cineva? Vesnic??? Tu cum percepi "vesnicul" asta?
Eu nu spun ca a omori pe cineva e nimic. Da, este ceva f.f.f.f. grav. Dar, nu cred ca exista om care sa nu suporte consecintele celui mai mic gest rau pe care l-a facut, aici, pe pamant!!.
Platim tot, absolut tot, aici pe pamant. Si nu are Dumnezeu nici o contributie la asta. Oamenii din jur si, mai ales noi insine, ajutam la plata asta integrala.quote:
ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Hai, zi repede! Pe cine de aici banuiesti ca taie si spanzura si vrei sa-l salvezi de iad?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel, tu chiar crezi ca cei care omoara, taie spanzura au constiinta? cati dintre ei crezic a regreta fapta comisa? nu multi, altfel nu ar recidiva
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
Mea culpa,da, pe topicul asta nu s-a mirat nimeni,in altele s-au mirat de ajuns dar eu nu pot sa cred ca Dumnezeu poate fi ispitit( Biblia zice ca Dumnezeu nu poate fi ispitit) si eu nu cred ca diavolul ii poate arata lui Dumnezeu creatia lui proprie.
Imi cer scuze,sincer,dar eu inteleg acest lucru ca fiind o parte(a Bibliei) nascocita de minti umane,nicidecum ceva revelat de Dumnezeu.
In Biblie se distinge clar cind "graieste" Isus si cind nareaza o a treia persoana...
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Hannen, tu nu stii nimic despre Isus. Si nici nu vrei sa stii.
Toate alea de le zici tu, au explicatii. Atata timp cat nu te intereaseaza sa le afli, de ce mai vorbesti si te mai miri atata de Isus? :-)Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Eu nu ma mir de Isus!(si stiu destul de multe despre el,incit sa-l respect cum se cuvine .Nu l-am luat niciodata in ris,nu i-am adus insulte,n-am zis nimic rau despre el.ca nu coincide cu ceea ce crezi/ stii tu despre el,asta e alta poveste)
Eu ma mir doar de versetele alea Biblice,pe care eu nu le consider a fi revelate de Dumnezeu/posibile!Pt. ca ele se contrazic pe parcursul bibliei,de aia!
Iar Dumnezeu nu s-ar contrazice niciodata!
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui taisia
[quote]citat din mesajul lui denizel
Doamne, cata sete pt. durere, pedepse si chinuri vesnice :-((((.
Eu am mai intrebat, dar nici una din fetele care sustin ideea chinurilor vesnice nu mi a raspuns. Cum v-ati simti voi in rai daca ati sti ca aveti copiii in iad in durere fara sfarsit? V-ar multumi explicatia ca a fost alegerea lor si bunul Dumnezeu, ca o dovada de iubire, i-a trimis acolo?
Stiu si eu explicatia aia ca daca un om nu l-a ales pe Dumnezeu in viata lui, ar fi chinuit sa ramana in rai. Dar nu ar fi suficienta indepartarea de Dumnezeu? De ce trebuie sa mai si sufere?
Oricat as incerca, nu pot sa impac ideea de Dumnezeu al iubirii absolute cu ideea de iad.
mamica
Bey,hai ca facem tocana de cartofi cu varza!Dati-o`n brinza de treaba,ori cititi tot ,ori...
Cine a afirmat ca iadul este o dovada de iubire a lui Dumnezeu????
Normal ca nu m-as simti bine!!!Ce intrebare e asta?Dar ce sa fac,sa ma bat cu dumnezeu ??
Mai fetelor,problema pt. care nu ne intelegem este ca fiecare are o imagine a lui, despre Dumnezeu!Fiecare si-l inchipuie intr-un fel,sau altul,majoritatea "dumnezeu al iubirii absolute..."
Dar nimeni nu vrea sa-L perceapa si sa-si faca o imagine despre EL asa cum EL se descrie!!
Daca tot ziceti ca este Dumnezeul iubirii absolute,comparati atunci potopul.Il stiti pe noe nu?Stiti ca atunci cind l-a apucat disperarea dupa ce si-a chemat poporul la credinta sute de ani(daca nu ma insel) s-a rugat lui Dumnezeu sa-i nimiceasca!Inclusiv pe propriul lui fiu care era dintre cei ce rideau de el!
De ce a fost ras de pe fata pamintului neamul lui Lot?(daca dumnezeu e iubire absoluta)
Astea nu sunt destule dovezi ca Dumnezeu iubeste pe cine merita?Pe cine asculta de EL?
hannen spune:
Maru,bine punctat!
ache spune:
Am si eu o curiozitate, Hannen.
Japonezii ce religie au? Parca ei cred doar in existenta raiului, nu si a iadului...de aici si nr. mare de sinucideri.
Ma insel cumva?
anca
mami de bb Adam
hannen spune:
Si ca sa va dau motive sa va mirati de coran
Dumnezeu zice :"Pt. aceia care iau semnele nostre drept mincinoase si se intorc de la ele cu semetie,portile cerului nu se vor deschide si nu vor intra ei in Rai decit atunci cind va intra camila prin urechile acului.Astfel ii rasplatim Noi pe marii pacatosi!"
23)"Oare nu i-ai vazut pe aceia carora li s-a dat o parte din Carte ?Ei sunt chemati la Cartea lui Allah pt. a judeca in certurile dintre ei,dar unii dintre ei intorc spatele si se indeparteaza!"
24)"Aceasta pt. ca ei zic:"Focul nu ne va atinge decit numai citeva zile numarate!"Dar i-a inselat in credinta lor ceea ce ei au nascocit!"(Al-Imran)
ameen,gata "inchin steagul" pe ziua de azi!
spor la
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.
Alexander Rodriguez:
" Iadul e dovada respectului si dragostei din partea lui Dumnezeu pentru om. Daca nu L-ai vrut in viata asta, de ce sa te oblige sa stai o vesnicie alaturi de El in rai?"
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Iote, Hannen, ca sa nu mai zici ca mancam cartofi cu varza :-))
Iote cine zise asta! Zise vestitu' domn Rodriguez, Dumnezeu sa-l ierte pentru cat ii de nacajit, saracu' .
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.
Alexander Rodriguez:
" Iadul e dovada respectului si dragostei din partea lui Dumnezeu pentru om. Daca nu L-ai vrut in viata asta, de ce sa te oblige sa stai o vesnicie alaturi de El in rai?"
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Iote, Hannen, ca sa nu mai zici ca mancam cartofi cu varza :-))
Iote cine zise asta! Zise vestitu' domn Rodriguez, Dumnezeu sa-l ierte pentru cat ii de nacajit, saracu' .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Baiiiiiiiii,lasati-ma sa ma duc la culcareeeeeeeeeee!
aaa,scuzele de rigoare!N-am vazut fraza aia!Eu n-am afirmat asa ceva de aia am vazut numa tocana in fata ochilor!
Se accepta scuzele?
Ache,daaaa
aici la fel ca la unii DC-isti.ai murit,te-ai dus in "tengoku",adica in rai!
taisia spune:
Off-topic: hannen, scuze ca te-am necajit, nu cu ce ai scris tu aveam eu o problema.Si imi pare rau daca am jignit pe altcineva, dar m-am enervat la fraza aia.
Foarte off-topic: cine e frate Alexander Rodriguez asta?
mamica