rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 29
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.quote:
citat din mesajul lui ladyJ
Raspunde-mi la o intrebare,daca binevoiesti.
Te-ai gandit vreodata ca religia este omeneasca si nu dumnezeiasca? Ca s-a creat o dogma asa cum au dorit-o altii inaintea noastra?Ca e o afacere care merge tare bine? Ca se prosteste si se profita de ´´saracia duhului´´ altora?
da, intradevar, religia este omeneasca, dar ortodoxia nu e o religie, ci un mod de viata in relatie cu Dumnezeul cel in Treime slavit- Tatal, Fiul si Duhul Sfant
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Orice religie desemneaza un mod de viata.
.Insa nu orice mod de viata desemneaza o religie.
Iudaismul iti spune printre altele sa nu lucrezi sambata,sa nu mananci porc, sa sarbatoresti Pastele,Hanuka,etc.
Islamismul iti spune ca nu mananci porc, sa te rogi intr-un anume fel intr-un anume mod sa respecti sarbatoarea ramadamului,si asa mai departe.
Crestinismul iti spune sa postesti atunci si asa, sa tii duminica, etc si etc.
Sunt legi.Dupa care traiesti.Nu e asta oare un mod de viata,faptul ca te duci duminica la biserica?Sau ca tii postul?
Fiecare religie in parte desemneaza un mod in care credinciosul trebuie sa se comporte.Si de cele mai multe ori se pierde din vedere esentialul.Ne incurcam in amanunte omenesti,izvorate din putul gandirii vremurilor trecute.
irina.c. spune:
quote:si care este esentialul, din punctul tau de vedere? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui ladyJ
Si de cele mai multe ori se pierde din vedere esentialul.
am blog
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui denizel
Cate discutiiiiiii, cate paagiiini!!!!!!!! :-)
Si, toate astea, pentru ce?
Pentru ca, niste oameni vor sa demonstreze unul altuia ca exista iad, adica un loc unde, cu aprobarea lui Dumnezeu, se vor chinui vesnic niste suflete.
Este exact, da' exact la fel cu situatiile in care, cu citate din Biblie (Coran) in mana se justifica atrocitati si extremisme.
Sa spui ca iadul este dovada dragostei lui Dumnezeu este absolut echivalent cu a spune ca KKK a aparat/apara crestinismul si pe Dumnezeu.
Deci, dupa parerea unor oameni, Dumnezeu este atat de bun incat, daca nu vrei prezenta Sa in viata ta, te va lasa sa te chinui o vesnicie .
(Vorba lui mamei lui Bocanila: daca nu ai nimic frumos de spus, mai bine nu spune nimic...).
Din fericire, nu va arde nimeni in iad pentru ca a facut asemenea afirmatii despre Dumnezeu. Ii dau dreptate lui Ham care spune ca iadul e aici, pe pamant, si fiecare e arhitectul si constructorul propriului iad. Si al altora...:-(
Ganditi-va bine ce faceti: aici citesc oameni care nu stiu nimic despre Dumnezeu sau care vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Iar voi ce faceti? Ii trimiteti in iadul pe care l-ati creat, spunandu-le ca acolo ii asteapta Dumnezeu. Of!Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel,mai eu nu incerc sa mai conving pe nimeni de existenta Iadului(ca vad ca de Rai toti is convinsi) din moment ce oameni cu credinta in Dumnezeu ,neaga ca ar exista Iad(dar accepta cu bucurie Raiul)...adica faci bine Raiul e al tau,tai omori,spunzuri...(ce se intimpla,chiar nu inteleg)
Eu cred ca scrie in Biblie de exiestenta Iadului,nu l-am creat noi si nici nu trimitem pe nimeni acolo,ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Eu acum ma cu capcaunul pe alte teme.Am trecut de la existenta raiului&iadului la stiinte si pseudo stiinte,dogme paruite si cosmologie "chinuita"(de mine evident)
Fiecare cu ce-l doare, pe aici!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui hannen
,tai omori,spunzuri...(ce se intimpla,chiar nu inteleg)
Eu cred ca scrie in Biblie de exiestenta Iadului,nu l-am creat noi si nici nu trimitem pe nimeni acolo,ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Hannen, tai, omori, spanzuri, suporti consecintele!
Faci inchisoare, esti privit de ceilalti ca un criminal, esti aratat cu degetul, nu mai are nimeni incredere in tine, nu mai poti avea niciodata o viata normala si te chinuie remuscarile pana in clipa cand mori. Ce vrei pedepasa mai mare? Chiar trebuie sa te chinui vesnic pentru ca ai omorat pe cineva? Vesnic??? Tu cum percepi "vesnicul" asta?
Eu nu spun ca a omori pe cineva e nimic. Da, este ceva f.f.f.f. grav. Dar, nu cred ca exista om care sa nu suporte consecintele celui mai mic gest rau pe care l-a facut, aici, pe pamant!!.
Platim tot, absolut tot, aici pe pamant. Si nu are Dumnezeu nici o contributie la asta. Oamenii din jur si, mai ales noi insine, ajutam la plata asta integrala.
quote:
ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.
Hai, zi repede! Pe cine de aici banuiesti ca taie si spanzura si vrei sa-l salvezi de iad?
BeLucci spune:
quote:
ham E atata de complicat sa va uitati ce zice Biblia?
Raiul este pe pamant:
8. Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina în Eden, spre rasarit, si a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. si a facut Domnul Dumnezeu sa rasara din pamânt tot soiul de pomi, placuti la vedere si cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului.
10. si din Eden iesea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împartea în patru brate.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjura toata tara Havila, în care se afla; aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se gaseste bdeliu si piatra de onix.
13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjura toata tara Cus.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul.
15. si a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse si l-a pus în gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din toti pomii din rai poti sa manânci,
17. Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânci, caci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit!
18. si a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor potrivit pentru el".
......................
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulti mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapâni".
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale si ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit: "Sa nu manânci", blestemat va fi pamântul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el în toate zilele vietii tale!
18. Spini si palamida îti va rodi el si te vei hrani cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îti vei mânca pâinea ta, pâna te vei întoarce în pamântul din care esti luat; caci pamânt esti si în pamânt te vei întoarce".
............................
22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscând binele si raul. si acum nu cumva sa-si întinda mâna si sa ia roade din pomul vietii, sa manânce si sa traiasca în veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden, ca sa lucreze pamântul, din care fusese luat.
24. si izgonind pe Adam, l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara vâlvâitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii.
Biblia Ortodoxa- Facerea (Geneza)- Capitolul 2-4
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25#8745;=2
Omul a fost izgonit din rai ca sa nu manance din pomul vietii si sa devina nemuritor ca Dumnezeii; rostul lui este sa moara si sa se-ntoarca-n pamant, nu sa fie nemuritor!
Apropo, satana este pomenita de 4 ori in Biblie:
Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)
Cap. 21
1. Atunci s-a sculat Satana împotriva lui Israel si a îndemnat pe David sa faca numaratoarea Israelitilor.
Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)
29. Când blesteama cel nelegiuit pe satana, blesteama sufletul sau.
Zaharia
Cap. 3
1. si mi-a aratat pe Iosua, marele preot, stând înaintea îngerului Domnului, si pe Satana, stând la dreapta lui ca sa-l învinuiasca.
2. si a zis Domnul catre Satana: "Cearta-te pe tine Domnul, diavole, cearta-te pe tine Domnul, Cel care a ales Ierusalimul! Acesta nu este el, oare, un taciune scos din foc?"
iar diavolul de 38 de ori:
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
Cap. 2
10. Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Ca iata diavolul va sa arunce dintre voi în temnita, ca sa fiti ispititi, si veti avea necaz zece zile. Fii credincios pâna la moarte si îti voi da cununa vietii.
Cap. 12
9. si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele de demult, care se cheama diavol si satana, cel ce înseala pe toata lumea, aruncat a fost pe pamânt si îngerii lui au fost aruncati cu el.
12. Pentru aceasta, bucurati-va ceruri si cei ce locuiti în ele. Vai voua, pamântule si mare, fiindca diavolul a coborât la voi având mânie mare, caci stie ca timpul lui e scurt.
Cap. 16
14. Caci sunt duhuri diavolesti, facatoare de semne si care se duc la împsratii lumii întregi, sa-i adune la razboiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, Atotstiitorul.
Cap. 20
2. si a prins pe balaur, sarpele cel vechi, care este diavolul si satana, si l-a legat pe mii de ani,
10. si diavolul, care-i amagise, a fost aruncat în iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, în vecii vecilor.
Epistola catre Efeseni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 4
27. Nici nu dati loc diavolului.
Cap. 6
11. Îmbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta împotriva uneltirilor diavolului.
Epistola catre Evrei a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 2
14. Deci, de vreme ce pruncii s-au facut partasi sângelui ai trupului, în acelasi fel si El S-a împartasit de acestea, ca sa surpe prin moartea Sa pe cel ce are stapânirea mortii, adica pe diavolul,
Faptele Sfintilor Apostoli
Cap. 10
38. (Adica despre) Iisus din Nazaret, cum a uns Dumnezeu cu Duhul Sfânt si cu putere pe Acesta care a umblat facând bine si vindecând pe toti cei asupriti de diavolul, pentru ca Dumnezeu era cu El.
Cap. 13
10. si a zis: O, tu cel plin de toata viclenia si de toata înselaciunea, fiule al diavolului, vrajmasule a toata dreptatea, nu vei înceta de a strâmba caile Domnului cele drepte?
Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov
Cap. 4
7. Supuneti-va deci lui Dumnezeu. Stati împotriva diavolului si el va fugi de la voi.
Sfânta Evanghelie dupa Ioan
Cap. 6
70. Le-a raspuns Iisus: Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? si unul dintre voi este diavol!
Cap. 8
44. Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, de la început, a fost ucigator de oameni si nu a stat întru adevar, pentru ca nu este adevar întru el. Când graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii.
Cap. 13
2. di facându-se Cina, si diavolul punând în inima lui Iuda fiul lui Simon Iscarioteanul, ca sa-l vânda,
Întâia epistola soborniceasca a Sfântului Apostol Ioan
Cap. 3
8. Cine savârseste pacatul este de la diavolul, pentru ca de la început diavolul pacatuieste. Pentru aceasta S-a aratat Fiul lui Dumnezeu, ca sa strice lucrurile diavolului.
10. Prin aceasta cunoastem pe fiii lui Dumnezeu si pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeste pe fratele sau.
Epistola soborniceasca a Sfântului Apostol Iuda
Cap. 1
9. Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndraznit sa aduca judecata de hula, ci a zis: "Sa te certe pe tine Domnul!"
Sfânta Evanghelie dupa Luca
Cap. 4
2. Timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. si în aceste zile nu a mâncat nimic; si, sfârsindu-se ele, a flamânzit.
3. si I-a spus diavolul: Daca esti Fiul lui Dumnezeu, zi acestei pietre sa se faca pâine.
5. si suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a aratat într-o clipa toate împaratiile lumii.
6. si I-a zis diavolul: tie îti voi da toata stapânirea aceasta si stralucirea lor, caci mi-a fost data mie si eu o dau cui voiesc;
13. si diavolul, sfârsind toata ispita, s-a îndepartat de la El, pâna la o vreme.
Cap. 8
12. Iar cea de lânga drum sunt cei care aud, apoi vine diavolul si ia cuvântul din inima lor, ca nu cumva, crezând, sa se mântuiasca.
Sfânta Evanghelie dupa Matei
Cap. 4
1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul.
5. Atunci diavolul L-a dus pe aripa în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt si I-a aratat toate împaratiile lumii si slava lor.
11. Atunci L-a lasat diavolul si iata îngerii, venind la El, Îi slujeau.
Cap. 13
39. Dusmanul care a semanat-o este diavolul; secerisul este sfârsitul lumii, iar seceratorii sunt îngerii.
Cap. 25
41. Atunci va zice si celor de-a stânga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic, care este gatit diavolului si îngerilor lui.
Întâia Epistola Soborniceasca a Sfântului Apostol Petru
Cap. 5
8. Fiti treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla, racnind ca un leu, cautând pe cine sa înghita,
Psalmi
Cap. 108
5. Pune peste dânsul pe cel pacatos si diavolul sa stea de-a dreapta lui.
Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)
Cap. 34
4. De la diavol ce poti scoate curat? si din minciuna ce poti scoate adevarat?
Cartea întelepciunii lui Solomon
Cap. 2
24. Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume si cei ce sunt de partea lui vor ajunge s-o cunoasca.
Epistola întâia catre Timotei a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 3
6. Episcopul sa nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, sa cada în osânda diavolului.
7. Dar el trebuie sa aiba si marturie buna de la cei din afara, ca sa nu cada în ocara si în cursa diavolului.
Epistola a doua catre Timotei a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 2
26. si ei sa scape din cursa diavolului, de care sunt prinsi, pentru a-i face voia.
Zaharia
Cap. 3
2. si a zis Domnul catre Satana: "Cearta-te pe tine Domnul, diavole, cearta-te pe tine Domnul, Cel care a ales Ierusalimul! Acesta nu este el, oare, un taciune scos din foc?"
duhul cel rau (Asmodeu) de 6 ori:
Cartea întâia a Regilor
Cap. 16
16. Sa porunceasca dar domnul nostru slugilor sale care sunt înaintea ta si sa caute un om iscusit lâ cântarea din harpa, si când va veni asupra ta duhul cel rau trimis de la Dumnezeu, atunci acela, cântând cu mâna sa, te va linisti".
23. Iar când duhul cel trimis de Dumnezeu era peste Saul, David, luând harpa, cânta si lui Saul îi era mai usor si mai bine si duhul cel rau se departa de el.
Cap. 18
10. Iar a doua zi s-a întâmplat de a cazut duhul cel rau de la Dumnezeu asupra lui Saul si acesta se îndracea în casa sa, iar David cânta cu mâna sa pe strune, ca si în alte zile; Saul avea în mâna o lance.
Cap. 19
9. Iar duhul cel rau de la Dumnezeu a cazut asupra lui Saul si acesta sedea în casa sa si sulita lui era în mâna lui; David însa cânta din harfa.
Cartea lui Tobit
Cap. 3
8. Pentru ca ea fusese m#aritata dupa sapte barbati. si Asmodeu, duhul cel rau, îi ucisese înainte de a trai ea cu ei! si-i zicea slujnica: "Da, tu esti cea care si-ai ucis barbatii? Caci, iata, ai fost data în casatorie la sapte, si n-ai avut noroc de nici unul!
17. si Rafael a fost trimis sa-i vindece pe amândoi: sa ridice albeata lui Tobit, ca sa vada cu ochii sai lumina lui Dumnezeu si sa dea pe Sara, fiica lui Raguel, de sotie lui Tobie, fiul lui Tobit, legând pe Asmodeu, duhul cel rau; caci Tobie era menit s-o mosteneasca. si în acelasi timp Tobit, dupa întoarcere, a intrat în casa sa, iar Sara, fiica lui Raguel, s-a coborât din foisorul sau.
ce-mi faci mai ham! ahhhh
pai cand aproape mai convins si pe mine ca rai=eden sunt pe pamant, dai cu bata in balta si strici tot! pai hai curaj crede in tine si indrumama bine daca e cum spui tu si eu ratez raiul crezand in ceva ce nu exista! deci inca odata....
tu afrmai ca rai=eden sunt pe pamant, ca apo sa spui
quote:
BeLucci, GLUMEAM!
Biblia situeaza raiul in zona unde actualmente este Irakul.
Asta nu inseamna ca daca rascolesti Irakul vei da de rai.
Sarpele este Aghiutza care salasuieste in fiecare din noi.
ahhhh, si ultima fraza ce inseamna ca noi oamenii suntem posedati? daca satan(zici tu)salasluieste in noi =posedati!
ups....nu credca copii mei , fam , prietenii mei fosti colegi de sc, profi...bla bla sunt posedati. am vazut la tv la ortodocsi cum un preot scotea dracii dintr-un posedat spunea preotul! si nu stiu pe nimeni din preajma mea sa faca cum facea acel om!! doamne ajuta!!:)
hannen spune:
Hai ca ma faci sa reiau firul subiectului!
Mey,nu banui pe nimeni da` mai stii cine se ascunde printre noi(parca fuse unu` de cadeau tuate duamnele pe spate la "prezenta" lui cind poza in "wealthy",si cind printzu` s-a trasformat in broscoi,adica s-a dovedit ca era un "pungas" sa fi vazut dezvinovatziri,"euuu,aa n-am stiut","mey,am avut io o banuiala"...si tot asa,care mai de care mai ridicole(scuzele,evident) moama si ce m-am mai distrat!
Asaaaa,cum ziceam,ce ziceam?
Aa,da,te rog frumos spune-mi scrie undeva in Biblie ceva referitor la iad?
hannen spune:
Ma scuzati rogu-va,dar mai multe "traznai " la un loc n-am mai citit demult!
1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul.
5. Atunci diavolul L-a dus pe aripa în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt si I-a aratat toate împaratiile lumii si slava lor.
11. Atunci L-a lasat diavolul si iata îngerii, venind la El, Îi slujeau
Diavolul l-a ispitit pe Dumnezeu???Diavolul l-a purtat pe aripa lui sa-i arate imparatiile lumii si slava lor?Cui,lui Isus,care =Dumnezeu=Fiu ....
Adica Dumnezeu putea fi ispitit,si Dumnezeu avea nevoie de diavol ca sa-i arate lumea si slava ei???????????
denizel spune:
quote:
Asaaaa,cum ziceam,ce ziceam?
Aa,da,te rog frumos spune-mi scrie undeva in Biblie ceva referitor la iad?
Hannen , sunt multe scrise in Biblie (la fel, in Coran). Asa cum ziceam, cruciatii au avut Biblia in mana. Legionarii au avut Biblia in mana. Ku Klux Klanul are Biblia in mana. Si, culmea, te pot convinge cu Biblia in mana ca au dreptate :-)
Deci, nu asa se pune problema.
Biblia este ceva incredibil de unitar, de la primul pana la ultimul rand.
Exista referiri care ar putea sugera existenta iadului dar, exista atatea referiri la non-existenta chinurilor vesnice si la caracterul lui Dumnezeu incat, repet, mi se face pielea gainii cand vad scris ca iadul e manifestarea dragostei lui Dumnezeu. Eu am auzit multe uratenii spuse despre Dumnezeu, dar chestia asta este absolut hidoasa .
irina.c. spune:
quote:ca sa continui in aceeasi logica si pentru bine iti iei rasplata pe pamant, deci nu e corect sa te bucuri vesnic pentru un bine mititel si trecator facut aici Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui denizelquote:
,tai omori,spunzuri...(ce se intimpla,chiar nu inteleg)
Hannen, tai, omori, spanzuri, suporti consecintele!
Faci inchisoare, esti privit de ceilalti ca un criminal, esti aratat cu degetul, nu mai are nimeni incredere in tine, nu mai poti avea niciodata o viata normala si te chinuie remuscarile pana in clipa cand mori. Ce vrei pedepasa mai mare? Chiar trebuie sa te chinui vesnic pentru ca ai omorat pe cineva? Vesnic??? Tu cum percepi "vesnicul" asta?Eu nu spun ca a omori pe cineva e nimic. Da, este ceva f.f.f.f. grav. Dar, nu cred ca exista om care sa nu suporte consecintele celui mai mic gest rau pe care l-a facut, aici, pe pamant!!.
Platim tot, absolut tot, aici pe pamant. Si nu are Dumnezeu nici o contributie la asta. Oamenii din jur si, mai ales noi insine, ajutam la plata asta integrala.quote:Hai, zi repede! Pe cine de aici banuiesti ca taie si spanzura si vrei sa-l salvezi de iad?
ca doar de asta ne "discutam" aici.Ca nimeni sa nu ajunga acolo.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
irina.c. spune:
quote:haha, corect Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Denizel,mai eu nu incerc sa mai conving pe nimeni de existenta Iadului(ca vad ca de Rai toti is convinsi)Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
am blog