rai/iad....sau nimica....sau???
Raspunsuri - Pagina 20
ham spune:
quote:
citat din mesajul lui BeLucci
" = NU SUNTETI CA MINE, VA IA DREACU'! "ham, asta spui tu...nu am spus eu! daca citesti apocalipsa o sa vezi ca scrie la fel cum am zis eu despre zilele sfarsitului!
denizel chiar e funny, apropos tu ai un avertisment....hm oare dece?:))
Cum ti-am scris mai sus, sa rasucesti cuvinte, sperand sa pacalesti pe cineva e mare pacat (mesajele tale erau de amenintare a celor ce nu cred in ce crezi tu) iar Doamne-Doamne te vede si nu poate fi pacalit; stie ie zact cat de rau gandesti si doresti; parerea mea e ca n-o sa vezi Iraku' ci un loc cu muuult mai multa caldura!
BeLucci spune:
luca 17:26-36(victoria pt tine)e culmea ca si marcu si luca se refera la acelasi lucru!
denizel spune:
quote:
denizel chiar e funny, apropos tu ai un avertisment....hm oare dece?:))
esti a doua persoana care, ca sa se razbune ca am spus ceva ce nu i-a convenit , imi aminteste ca am avertisment.
Ladies, da, am avertisment! Si? Ce sa fac acu'? Sa va dau prajiturele? Sa nu va dau prajiturele? Sa va dau un suc? sa nu va dau un suc?
Asa, in alta ordine de idei, Belucci, asa cum am mai spus, Biblia nu e o carte oarecare. E o carte care se citeste intr-o anumita cheie.
Este o carte care poate schimba vieti.
Daca vii tu (si altii) si pui fel de fel de citate cu care sa (va) "demonstrati" fixismele despre zei razbunatori si pedepse cumplite, crezi ca rezolvi ceva?
Daca tie iti place sa raspunzi raului cu rau (presupun ca am facut un rau ca ti-am atras atentia asupra faptului ca ameninti), nu trebuie sa te folosesti de Biblie ca sa arati ca la fel ar face si Dumnezeu :-).
ham spune:
quote:
daca te-ai fi uitat ce scrie in acele versete nu m-ai fi invinuit aiurea. dar nu ai citit(ham)
in eden era pomul cunoasterii binelui si raului, si da adam si eva au fost izgoniti din eden...dar da neg ca eden=rai!
Asta e cea mai tare chestie care-am citit-o in ultimul timp; cineva vine si rescrie Biblia!
Reciteste pasajul:
9. ...iar în mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului....
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din toti pomii din rai poti sa manânci,
17. Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânci, caci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit!
BeLucci spune:
am vrut sa zic matei in loc d marcu, anyway
ham nu comentez atacul tau...nu are rost nici nu cred ce spui, dar spune-mi tu...daca raiul e in eden, locul acela cu muuulta caldura unde zici tu ca se afla?
denizel sunt atat de ...ca nu stiu sa ma razbun(cateodata as vrea sa stiu). imi plac prajiturile...cu fructe te rog:))
nu cred in zei, cred in Dumnezeu
si nu eu am scris in Biblie despre sfarsitul lumii si multe altele care vad ca pe tine te inspaimanta! eu am spus din Biblie ce scrie, nu ce doresc eu cuiva! e o diferenta daca sti sa o faci!:)
BeLucci spune:
ham ce versiune de Biblie ai? eu am cornilescu. si la mine nu se asociaza raiul cu edenul. chiar acuma am citit si nu vad sa scrie asa. probabil ai alta varianta si e posibil sa scrie asa la tine.la mine nu.
denizel spune:
quote:
si nu eu am scris in Biblie despre sfarsitul lumii si multe altele care vad ca pe tine te inspaimanta! eu am spus din Biblie ce scrie, nu ce doresc eu cuiva! e o diferenta daca sti sa o faci!:)
Belucci, nu ajung nicaieri cu tine :-)).
Pe mine nu ma inspaimanta vreun sfarsit al lumii, nu ma inspaimanta rapirile secrete , nu ma inspaimanta Biblia, nu ma inspaimanta Dumnezeu, nu ma inspaimanta gandul ca infund iadul daca nu cred ce zici tu.
Ma inspaimanta in schimb multi oameni din Biblie, precum si oamenii care se folosesc de Biblie asa cum faci tu :-(.
blackpanterro spune:
Se pare ca versiunea lui Cornilescu nu e aprobata de biserica ortodoxa, deci clar esti indusa grav in eroare de tipul asta dar pt tine oricum nu conteaza pt ca nu esti ortodoxa nu?,iar tu si secta ta va credeti detinatorii adevarului.Eu as spune sa mai studiezi pt ca biblia e plina de metafore, nu e totul mot-a-mot.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Cornilescu
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
BeLucci spune:
blackpanterro, cornilescu a fost ortodox.http://www.crestinul.ro/cornil.htm
eu pot sa decid sa am ce biblie vreau la fel ca tine indiferent de religie. corect?
off topic eu am ales sa merg la o anumita ctedrala, biserica(cum vrei sa-i spui)pt ca acolo ma simt bine!la mine nu e importanta religia ci credinta! tu din cereligie faci parte? sau faci parte din secta? serios acuma nu-mi bat joc. de ce se spune secta?
ham spune:
Poftim citat din Biblia lui Cornilescu:
Apocalipsa 2:7 Cine are urechi, sa asculte ce zice Bisericilor Duhul: "Celui ce va birui, îi voi da sa manânce din pomul vietii, care este în raiul lui Dumnezeu."
Oricum, nu aveai nevoie de aceste citate pentru a sti ca EDÉN s.n. (Livr.) Rai, paradis. – Din fr. éden.
Sursa: DEX '98
E vorba de un vocabular minim, necesar in viata.
Apropo, locul ala foarte cald este, probabil, in Somalia!