Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (75)
Raspunsuri - Pagina 13
Anandrei spune:
Of, citeam despre mamele obsedate de curatenie! Si a mea e la fel, desi ea e sursa dezordinii, acu face luna, acu le imprastie pe toate! Chiar nu inteleg si ele ca exista lucruri mult mai importante pe lumea asta decat smotrul??????
Ana-Maria
de David pufosu' (11.01.2008)
si cel mai fericit tatic, Andrei 
Albumul nostru: mama, tata si copilul
stancutza spune:
quote:
citat din mesajul lui ginnette
Cum adik sa-i dai antibiotic usor??? mie mi-a spus sa nu-i dau nimik; doar sa-i recoltez pipi (1 data la 3 sapatamni, timp de 2 luni) si sa-i repet urocultura + sumar.
Si am fost la doi dr.
Ce fel de antibiotic ii dai? A avut infectie urinara?
Scuze ca te "sec" cu atatea intrebari, dar cand aud de infectie urinara mi se-aprinde un beculetz!
Pai, din cauza hidronefrozei...in cateva sapt o sa incepem celelalte investigatii despre care ziceam (cistografie si scintigrafie) si inainte de asta urina trebuie neaparat sa fie sterila. De asta se da un antibiotic bazat pe sulfamida - Sumetrolim - in doza foarte mica. Si pediatra mi-a confirmat ca asa se face.
Dar nu e cazul vostru, stai linistita

Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
miki_baby spune:
quote:
citat din mesajul lui stancutza
De fapt vroiam sa va spun lcururi serioase, dar m-au izbit amintirile cu gangania...
Am fost la pediatru, ma amuza ca Sofia se incadreaza la lungime fix la marimile frantuzesti, motiv pentru mine sa-i dau inainte cu cumparaturile de pe La Redoute! Deci la 6 luni are 67 cm, si 7.120. Capul nu l-am masurat, dar mie mi se pare ca i-a crescut mult in ultima perioada.
Am intrebat-o despre fructe, mi-a zis sa nu ii dau pepene rosu, nici visine. E ok sa continuam cu mere (crude de acum), piersici, caise, pe urma pepene galben. Nu foarte amestecate ca sa nu deranjam burtica.
Legumele - deocamdata fara rosii, brocoli, conopida, mazare. Pe la 7 luni punem si fasole galbena in supa. E ok sa i-o acresc cu lamaie, sau dupa 7 luni, sa adaug iaurt.
Putem incepe cu carnita - piept de pui a zis ea - la inceput cate o lingurita, crestem treptat pana la 30 grame. Pe urma alternam cu out, nu mai mult de 2 galbenusuri pe saptamana.
Branza o s-o facem in casa, va merge cu fructele.
Pe la 7 luni pot sa incep sa-i inlocuiesc masa de san de la 6 dupa-amiaza cu masa de iaurt (merge si cumparat, simplu si nu foarte gras) si ceva fruct in el.
Asa cum ne-a zis nefrologul, trebuie sa ii dau antibiotic usor pt profilaxia infectiilor urinare, si Biotics in paralel.
Fontanela inca e maricica, cica Vigantol nu s-ar mai gasi, asa ca putem sa luam Vigantolette.
Cam astea ar fi noutatile, Sofia a fost ca e obicei un ingeras la vizita, doar ca a vrut neaparat sa-i smulga doctoritei stetoscopul din urechi in timp ce o asculta :-)
La inceputul sapt urmatoare facem si vaccinul de 6 luni, mi-e un pic frica pt ca la ultimul a facut febra cam mare, sper sa fie mai bine acum.
Stancutza,de
Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
Povestea nasterii Sofiei
DE CE NU BROCOLI SI CONOPIDA? aici sunt a treia si a patra leguma care se introduce , dupa cartof si morcov. Sunt foarte sanatoase. Conopida e preferata Saarei:D
Miki
de
Saara Maria 7.01.2008Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/sets/72157605039935204/" target="_blank">Vacanta la Riga
miri_mik spune:
cireasha pê tort, brunoe sacait. nu-i convine nik. se tranteste de pamant la cel mai mik semn de rezistenta. ar iesi afara saracu da'... gata. e 12. a tras un circ la masa, intreaba intr-una unde-i taica-sau, si nervii mei care se potolisera si ajunsesem la rationamente rationale... se duc iar pe campii.
la intelegere cu bruno, sacha (ii ziceam bulgaru ca avea o ceafa lata si nu are gat si pe vremuri era o vorba ca ai ceafa lata ca bulgaru') refuza sa manance. 30 de gr de legume. nik din fructe! lapte nu-i dau. astept sa scartsaie foamea in el ca sa nu-i mai arda de mofturi la masa.
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
monicaa spune:
Buna dimineata si din partea noastra..cam tarziu e drept..dar astazi am dormit pana la 7, am papat laptic si iar am dormit pana la 9 jumate. Apoi ne-am jucat, eu am si calcat un maldar de rufe iar acum e liniste si pace.
Mai fetelor, vreau sa va spun ceva..sper sa nu va suparati ca ar fi cam greu sa va impac. Dar din cat v-am citit simt ce se poate avea o discutie deschisa cu voi. Eu recunosc ca nu intru asa des pe forum, nu are nici o legatura cu forumul in sine ci cu calculatorul pe care il urasc ..de..defect profesional..sunt programator si normal stau in fata calc peste 12 ore pe zi. Asa m-am invatat sa nu il folosesc pe cel de acasa decat in cazuri de urgentza.La fel si cu tel mobil: la cate cazuri urgente am rezolvat de pe toaleta, in piata cumparand legume si in tot alte situatii absurde am ajuns sa il urasc ptr ca pot fi gasita oriunde. Da asta e alta poveste..revin la subiect.
Deci eu intru mai rar pe forum dar si cand intru am sensatia ca vorbesc singura. Doamne fereste nu am pretentia sa ma bage toata lumea in seama, dar efectiv mi se pare tare greu sa intru in clubul vostru. Va cunoasteti de cand aveau bebeii 3-4 mm in burtica, ati trecut prin multe impreuna, va si cunoasteti personal multe din voi.Asa ceva e greu de recuperat..recunosc cu mana pe inima. Sunteti un grup bine inchegat, atat de bine, ca parca altii nu au loc. Nu ma cunoasteti, nu stiti mai nimic despre mine si retinerea ca sa ii spun asa poate fi de inteles. Dar si cand povestesc ceva de ex despre Clara sau despre mine, reactiile sunt inexistente. Pe de alta parte daca scrie vre-o veterana ca s-a scarpinat copilul dupa ureche, tot forumul felicita in cor si se intrece in a se minuna. Inca o data, nu mi-o luati in nume de rau. Nu fac reprosuri ci incerc sa va explic cum se vede din afara sau cel putin cum vad eu lucrurile asta ca sa nu generalizez ca asa obiectiva nu sunt nici eu.
So…asta e pasul meu. Mi-a place tare mult sa fac parte din grupul vostru dar nu prea stiu cum sa ajung sa fac parte din el. Poate reusiti sa ma ajutati, asta in sperantza ca dupa mesajul asta nu primesc de tot reject.
In alta ordine de idei..
Elenutza..super..daca doctorul sta in bloc cu mama ta e perfect! Poate poti sa imi trimiti detaliile pe PM sau am sa te sun oricum cand ajung in tara. Am inteles ca mama are tel tau. Chiar..tu cand incepi serviciul?Si Eva..e mai bine cu durerile?
Anandrei..mersi..am si trimis instructiuni precise mamei sa caute sa vada daca gaseste si ce Aptamil gaseste.
Pupici
Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi
miri_mik spune:
m o n i c a a!
sa te lamureasca baba, adica io, care mi-s plina de nervi acu:)
deci, partea cu invizibilitatea au gustat-o toate fetele. suntem multe, toate avem cate ceva de spus si nu intotdeauna avem timp, umor sau chef sau ceva de zis ca s aintervenim. uneori scriem indiferent fata de ce se scrie pe forum. doar ca sa scriem. unele rezonam uneori, altele mai putin.
suntem multe si faine si ne-a trebuit ceva vreme sa intelegem ca nu intotdeauna avem timp pentru toate cele. fii convinsa ca nu esti ignorata si nici lasata pe dinafara! departe de noi gandul asta! si nu te supara pe noi ca nu iti raspundem punctual. si uite, ellenutsa pe care ai intrebat-o direct ceva, ti-a raspuns. deci sigur sigur nu esti ginorata, esti de-a noastra!
hai, nu fi bosumflici, ia-ne cum suntem, multe si zuze, dar tare de treaba!
muuuuuah!, sa treaca de necaz:)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
Laura Ioana spune:
multumim tare pt laudele aduse okioasei mele
In poza aia chiar parca face spagatul, chiar de asta i-am facut vreo 3 poze incercand sa surprind cat mai bine. E facuta in ziua in care s-a asezat singurica in funduletz.
Alina
deja mititica merge singurica? Bravooo! Cel mai curajos clopotel
Miri
vazut pozicile cu naparstocii tai. Ai o familie frumoasa, frumoasa (mi-i si imaginez pe pitici cum se joaca unul cu altul si se dragalesc
) Pe olita il pui in joaca sau ca “antrenament” pt “the real thing”? Ups, acu am citit ca-I scauneeeel!
Si o sa te rog sa ne spui, totusi, care-i abordarea acolo, daaaa?![]()
Grati 37,9 nu-i febra. Poate era un pic incins sau e de la dinti.
LauraD
sar’na. Am vazut si pozicile tale, te pricepi la asta! Ce mi-au placut pozicile de la intalnealaaa! Bravo, fetelor! Cel mai mult imi plac pozele in care sunt carucioarele aliniate, cu puiutii in ele
Cred ca ati intors o multime de capete dupa voi!
Fetelor eu nu o las pe Thea sa se uite la tv, inca. Am zis ca are timp sa-si strice okisorii mai incolo. Sa vad cat rezist, ca noi ne mai uitam si intoarce mereu capul la tv.
Elenuta iar incepi cu petrecerile? Si eu
: vineri si sambata am cate o cumetrie, am imbulinat-o, chiar nu stiu cu ce sa ma imbrac! La cea de vineri cica nu e cu tzinuta formala…hmmm tot nu sunt mai linistita
Distractie faina!
Ceska fii ZEN, cum e Camelia
Zau, Camelia, ai vazut ce bine zice Miri: casa ta, regulile tale! Corect, nu?
Cynthia am vazut Octi cel simpatic. Ce strengarel s-a facut! Si Thea iubeste etichetele si snururile de orice fel. Se chinuie sa le prinda cu degetelele si le studiaza![]()
Gabrita multa sanatate Dariutei. Saracuta de ea! Noroc ca ai fost pe faza!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Am 2 luni
Poze noi
Am reusit s a ma intorc pe burtica - filmulete
miri_mik spune:
uitasem s-o invidiez si s-o felicit pe miki pentru kilograme! deci, felicitari, si la cat mai multe in jos!
hai sa ma laud: primul pas e facut, am redeschis abonamentul la sala. de pe 1 august... s-a zis cu boieria:))))
lauraI: aici copii se pun pe olita atunci cand sfincterele lor sunt total controlate. cand stiu sa urce scarile fara sa faca pipi pe ei, de exemplu. asta e primul semn. ca varsta asta corespunde undeva cu 2 ani.
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
stancutza spune:
quote:
citat din mesajul lui miki_baby
DE CE NU BROCOLI SI CONOPIDA? aici sunt a treia si a patra leguma care se introduce , dupa cartof si morcov. Sunt foarte sanatoase. Conopida e preferata Saarei:D
Mikide
Saara Maria 7.01.2008
Miky, nu stiu... a zis sa le lasam pe mai tarziu. Deocamdata avem altele de experimentat :-)
Ma bucur ca Saarei ii place conopida ... si mie imi place :-)
Iar cartoful a zis ca baloneaza, deci mai putin. Este alta ordine decat la voi. La noi ordinea recomandata a fost: morcov, albitura, dovlecel, cartof, ceapa, ardei.
Cate bordeie, atatea obiceie :-)
Monicaa, chiar ieri am savurat niste poze noi cu motanul mic si scump. Sper sa scapati de ham ziua cat mai curand. Invizibila nu esti, iata dovada :-)
Stancutza,
de
Povestea nasterii Sofiei
stancutza spune:
quote:
citat din mesajul lui miri_mik
lauraI: aici copii se pun pe olita atunci cand sfincterele lor sunt total controlate. cand stiu sa urce scarile fara sa faca pipi pe ei, de exemplu. asta e primul semn. ca varsta asta corespunde undeva cu 2 ani.
Miri, asa am citit si eu pe site-ul pampers.ro, la rubrica de intrebari si raspunsuri. Pot fi invatati cu olita intre 1 an jumate si 3 ani, cand stiu sa se controleze, cand constientizeaza ca "le vine", cand stiu sa spuna si CE le vine. Dar am citit in alta parte ca pot fi obisnuiti cu olita si mai devreme, fara sa faca neaparat ceva, doar ca sa nu se sperie si sa le fie familiara. Asta are sens. In nici un caz la 6 luni, mai ales ca nu ne grabeste nimic atata timp cat nu trebuie sa spalam si fierbem scutece :-)
Stancutza,
de
Povestea nasterii Sofiei