Naturiste si homeopate (36)
Raspunsuri - Pagina 4
klaussa spune:
Buna tuturor!
Incerc si eu de un an sa am bebe, dupa o sarcina pierduta anul trecut cam prin luna iulie...totusi, fara succes....
Am luat o perioada cam de 2 luni si ceva ceai de napraznic special preparat...a ajutat, mi-a redus sindromul premenstrual...dar fara bebe.Acum urmez un alt tratament si as fi vrut sa stiu pararea voastra despre acesta...deci, iau capsule de napraznic 2cps de 3 ori pe zi, capsule catinofort 2 de 3 ori pe zi, extract de mladite de zmeur 30 pic de 3 ori pe zi, si acid folic.
Astept cu nerabdare parerea voastra despre aceasta schema.
mentionez k nu am o problema anume....menstuatie destul de regulata 30-31 zile, la medic am fost la 6 luni de incercari si m-a sfatuit sa mai astept inca 6 luni apoi sa incep niste analize...totusi am facut eco si s-ar parea ca totul arata bine.Bineinteles am facut si analize citologice la care a iesit o inectie cu candida, dar medicul la care m-am dus(mai bine spus medicii ca au fost 2) mi-au zis ca daca nu ma deranjeaza sa nu o tratez...Ciudat nu?
Astept raspuns...multa sanatate tuturor...si sper ca dorinta tuturor aspirantelor sa devina realitate curand....
pupuciii
klaussa spune:
nu raspunde nimeni...??? Sau toata lumea este in vacanta in afara de mine????
...pentru cele care sunt in vacanta ...sa aveti parte de multa liniste si sa va intoarceti cu forte noi!!!
pup!
deBilutza spune:
Hello Klaussa ![]()
Da, cred ca fetele noastre sint in vacanta acum, foarte bine, stres minim, organismul are sanse mari de recuperare 
In legatura cu infectia cu candida, hmmmm, mi se aapare ciudat ca si doctor competent si experimentat sa te arunci cu atata siguranta pe tine si sa incurajezi neglijenta, lasand la dorinta si comfortul pacientului un eventual tratament...nu poti sa pui responsabilitatea unui tratament corect pe umerii bietului pacient, ca de aia te-ai dus la profesionist, fiindca a facut zeci de ani de scoala si practica, sa fie cat mai aproape de rezolvarea problemei. Uite ce am gasit eu despre candida, (stiu sigur ca am citit si la noi pe site despre asta, o sa mai caut topicele cu pricina):
http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/candidoza-cauze-si-remedii-articol-5080.html
in urmatorul articol, spre deosebire de informatiile generale din primul, ai si o abordare non-alimentara si suplimente alimentare:
http://www.elady.ro/articole/Sanatate/Ce-este-candidoza-.html
aici ai si tratamente naturiste:
http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/candidoza.htm
Eu as sugera sa-ti stabilesti prioritatile, mai intai sa rezolvi faza cu micoza, acum, cu tratamentele, ce sa iei si cat, e f delicat, fiecare trebuie sa-si cunoasca organismul, ce carente crede ca are, ce ar putea sa-i dea un impuls puternic, chiar nu ma bag, atat stiu ca acidu' folic trebuie luat incepand cu cel putin 3 luni inainte sa vrei sa ai baby
, eu din experienta proprie iti spun ca ma indopam si cu propolisuri, cu royal jelly, donnavital, napraznic, zmeur+coacaz negru, le-am amestecat nasol se vede treaba, din moment ce chisturile pe ovare se inmultisera in loc sa dispara...
In orice caz, tratamentul pentru candia e unu clar si precis ca sa-ti tonifici organismul cu siguranta o sa-ti spuna fetele homeopate si naturiste cand se-ntorc din concediu 

ce-ti recomand sigur sint vitaminele din fructe si legume, eliminarea definitiva a zaharului, cat si a zaharurilor sintetice ascunse in produsele din comert, miscare in aer liber si of course, o vacanta!!
Pupici si sa te faci repede bine!
klaussa spune:
Buna deBilutza!
Multumesc pentru raspuns!
Si eu am ramas putin surprinsa cand m-am dus cu rezultatul analizelor la prima doctora, care mi-a zis ca ar trebui sa las asa daca nu ma deranjeaza...
Am zis ca nu m-am dus la mdicul care trebuia...asa ca mi-am repetat analizele, si fuga cu ele la alta doctora destul de cunoscuta din constanta, care mi-a zis acelasi lucru....de asta am lasat-o balta sincer.Doctora de la constanta a incercat sa imi explice ca aceasta ciuperca exista in mod natural in organismul nostru...si ca la mine nu este declansata atata vreme cat nu ma deranjeza...acum sinecr nu stiu ce sa fac, luna viitoare am programare la acest medic din constanta, si sincer sa spun, sunt putin cam reticenta...
Cat despre tratamentul naturist...cred ca este o solutie disperata de a imi implini visul cat mai repede, fara ajutorul unui profesionist...as vrea din tot sufletul sa se intample minunea fara sa merg pe la tot felul de medici si sa fac tot feluk de tratamente...cine nu isi doreste asta nu?
Mai am totusi o interbare legata de tratamentele naturiste....in cazul in care fertilizarea sa produs, in ce masura acest tratament naturis ar putea dauna unei posibile sarcini?Daca face rau...il intrerup imediat!!!
Inca o data multumesc din suflet...
Concediu placut tuturor!!
Nati spune:
georgia_c, nu stiu nimic de endometrioza,dar am intrat sa te averitizez in legatura cu tinctura de lemn dulce.
Ai grija ca e puternic estrogen, verifica sa vezi daca nu ai chisturi la ovare sau chisturi, noduli la sani, ca ai sa o dai in altele mai nasoale.
Pe mine m-a ajutat mult tinctura asta, pentru ca la mine nu se mareau foliculii.
Eu am urmat aproape 2 luni un tratament naturist, si a dat rezultate.
Dar conteaza mult sa mergi si la monitorizari, sa vezi cand e ovulatia, si probabil medicul iti va spune cand e momentul sa prestati.
Mai poti folosi teste de ovulatie, si in urma testul pozitiv te poti astepta ca in urmatoarele 24-48 de ore sa fie ovulatia.
Mult succes si doamne ajuta sa vina bebe cat mai repede.
Anul trecut pe vremea asta faceam prima inseminare, dar fara succes,dar la urmatoarea am reusit, asta dupa ce am luat tratamentul naturist.
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
deBilutza spune:
Klaussa: ai incercat la un medic homeopat? saracutza, numai ghinioane ai avut cu doctorii astia? unu' mai breaz decat altu'...poate ar fi de folos o vizita la un medic homeopat? ai incercat?
in ceea ce priveste tratamentul naturist, aici zice in felul urmator:
-Dieta de 2-3 zile cura cu sucuri de fructe si zarzavat, cura cu boabe de ienupar,
-Ceai din plante: 20 gr. salvie, 20 gr. dragaica, 20 gr. coada soricelului, 10 gr. galbenele, 20 gr. coada calului, 10 gr. sunatoare, 30 gr. tataneasa, 20 gr. trifoi rosu (mai ales pentru candidoza bucala). Se face o infuzie, se beau 2 cani pe zi. Se face gargara cu tinctura de galbenele, propolis, patlagina, aloe, in proportie de 1 la 2.
Alimentatie
-Zilnic, unul-doi catei de usturoi si doua-trei iaurturi ce
contin fermenti naturali activi.
-Adopta o alimentatie fara zahar, dar cu un aport consistent de
enzime (lactate).
Ce sa bei
-Infuzii de plante cu actiune antiseptica, precum: galbenele,
rozmarin, isop, cimbru.
Remedii interne
-Consuma cat mai mult iaurt, deoarece contine o bacterie numita
lactobacillus acidophilus, care ajuta foarte mult in cazul candidozei
prin cresterea numarului bacteriilor "bune" din organism.
-Pe cale homeopatica, mancarimile si secretia dispar folosind
remedii ca Antimonium Crudum sau Silicea, insa Candidinum este cel mai eficient daca afectiunea este mai grava
Remedii externe
-Iaurtul simplu, prin aplicare locala cu mana sau cu un tampon,
poate calma mancarimile. Aromoterapia, care reduce starea proasta
generata de candidoza, o poti folosi cand faci baie sau dus.
-Pune cateva picaturi de uleiuri volatile de lavanda, mir sau
arbore de ceai in apa din cada, iar dupa imbaiere tamponeaza-te cu o
bucata de vata inmuiata in apa calduta si ulei de masline.
-Pentru dus, trebuie sa diluezi cate patru picaturi de ulei de
lavanda si de mir, plus doua picaturi de ulei de arbore de ceai
intr-un litru de apa fiarta si racita.
Din cate pot sa-mi dau seama, ceaiul de galbenele sau de coada soricelului, iaurtul, usturoiul si o baitza rasfatzatoare cu uleiuri esentiale
nu au cum sa faca rau lui baby 
Mi s-au mai parut la fel de importante masurile care trebuiesc luate si respectate intocmai in cazul candidei:
-Practicarea corecta a toaletei regiunii genitale, prin stergerea (curatirea) din fata catre spate evitand astfel patrunderea si raspandirea germenilor de Candida albicans dinspre intestin (un "rezervor" important) catre vagin;
-Evitarea ranirii vulvei sau vaginului in timpul spalarii, manuirii tampoanelor sau in cursul actului sexual;
-Evitarea folosirii acelor sapunuri, saruri de baie, deodorante vaginale sau dusuri (spalaturi interne) care contin substante ce pot modifica Ph-ul vaginului;
-Folosirea lenjeriei largi, din bumbac, in locul celei stramte, sintetice, care poate crea un mediu cald si umed, favorabil dezvoltarii si inmultirii germenilor de Candida albicans
Vezi ce mai spune si cel de-al treilea doctor, sper sa fie cu noroc a treia oara!
Te pup si sa ne auzim sanatoase! 
georgia_c spune:
Nati, multamesc de informatie .. am taiat unul de pe lista
istoricul meu ff pe scurt
-sclerodermie , tratata 2 ani de zile, cu analize bune , deocamdata , sper cat mai mult timp
-endometrioza pelvina (sac douglas), minora, indicatie diphe , pe care incerc sa-l fentez
-sotul :de la oligoastenoteratospermie moderata la astenospermie usoara
so ... io as vrea in primul rand sa-mi tin imunitatea la un nivel cat mai sus ... de aceea iau omega3, sa imi tin endometrioza sub control -am schimbat alimtentatia , desi io oricum aveam o alimentatie sanatoasa , zic io , plus vreau sa iau vitex...
dubii si intrebari:
-vreau sa fac neste analize hormonale si nu stiu in ce masura vor fi influentate de omega3 si vitex(pe care insa nu am apucat sa-l iau )
-cum trebuie sa iau vitex-ul ..de cate ori pe zi , cat timp
-omega 3 il iau continuu..adica fara pauza ..e ok ?
pacat ca miki , avalon , dj mama , adimercedes , nu mai sunt pe aici , sa ne lamureasca ... poate totusi o sa apara ,...
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
sunshine4ever spune:
Georgia desi de mult nu ne-am mai scris o mare parte e vian mea ca nu prea am mai dat ep forum si nici nu am mai scri sl rugaciuni. dar ah i sa iti raspund la intrebare. Ar fi bein sa faci analizele ininte sa iei ceva tb, asa o sa vezi unde e problem aiar duap ce faci un tratament mai faci analizeel inc ao data sa vezi daca te-a ajutat sau nu ( e parerea ea). De vitex - poti sa iei 3-6 tb/zi so Omega 3 poti sa iei fara pauza doar sa nu iei in exce
si succes.
Va pupa pe toate 
in asteptarea unui ingeras
roxanaz spune:
frumoaselor aveti cam multe pagini la capitolul asta. vreti sa deschideti voi capitol nou sau dau eu un split?
Roxana
georgia_c spune:
roxana .. capitol nou .. stiu ce e ...era si greu rau![]()
dar split ... iei parte din mesaje si le duci in capitolul urmator???..sau ?
ca sa stiu , ce "opiniune" sa am
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein