miofibrotomie la Chisinau
Raspunsuri - Pagina 2
nikena spune:
Buna tuturor!
In primul rand vreau sa-i urez LA MULTI ANI! lui Alex , baietelul Wnimrei, care azi implineste 4 anisori. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, fericire si mult noroc!
Azi am vorbit cu Dr,. Platon si, dupa cum am promis, am sa rezum aici cele discutate:
1. Fibrele taiate NU se mai sudeaza la loc si exista posibilitatea sa apara si altele, in acelasi muschi. Ele vor fi retezate intr-o interventie ulterioara. Nu vor aparea niciodata atatea fibre spastice incat sa acopere toata masa muschiului.Dar, depinde de organismul fiecarui copil si de modul in care evolueaza afectiunea(CP)daca vor aparea sau nu in continuare pe acelasi muschi.
2.Dupa aprox 2 sapt. va incepe sa mearga progresiv in fiecare zi: in prima zi 5 pasi , a doua zi 10 pasi, etc. Se poate pune orteza de noapte, tot cate putin , si poate nu in fiecare noapte,tot incepand cu aceasta perioada.
3. Durerile, dupa cum afirma Dr. Platon, vor disparea cam dupa 2 luni.
4. Interventia este mai eficienta pt copii mai mici, de la o varsta mai mare putand sa nu mai dea rezultate prea spectaculoase.(Dl. DR. nu a putut sa specifice o varsta anume , totul depinzand de fiecare pacient in parte).
5. In afara de kinetoterapie se mai pot face si alte proceduri, pt cei care doresc(HBOT, innot, lokomat, etc), dar numai dupa ce se termina programul intensiv de kinetoterapiede , de 15 zile.
6. DR. Platon va veni la consultatii in Romania in luna august, dar nu stie o data precisa.
Dupa alte 2 sapt voi vorbi din nou cu dr Platon si daca mai sunt ceva noutati le voi posta aici.
In cazul nostru, pot sa spun ca acum baietelul meu reuseste sa puna toata talpa jos, dar are dureri destul de mari.
Pt moment ma declar multumita ca a reusit sa faca o astfel de achizitie , dar vom vedea cat se va pastra in timp si daca va mai persista durerea, care ar putea fi un impediment major in calitatea recuperarii.
Va doresc multa sanatate si toate cele bune!
wnimra spune:
multumsc mult pr urare
si noi va dorim multa sanatate si recuperare grabnica si sa scape de dureri
multumesc pt raspunsuri , chiar am sa discut cu terapeuta lui alex.
poze Alex
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139932- Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"
pikibv spune:
va rog mult, mult,dupa operatie cat au persistat durerile, ati promis ca reveniti cu completari... se poate ?
acum ca au trecut atatea luni de la operatie cum se simte baietelul ? , va intreb ca si eu voi merge anul acesta cu fetita mea pt operatie.
pikibv spune:
D-na ,,NICHENA ,, as vrea sa stiu si eu cum se simte baietelul acum dupa ce a trecut aproape un an de la operatia facuta la Chisinau, i-au trecut durerile, va rog mult raspundeti-mi.
23angel spune:
noi am fost in august la chisinau. baiatul meu are 6 ani si mergea si inainte. de ieri a inceput sa mearga cativa pasi. nu a avut dureri dupa decat usoare. inca nu imi dau seama de efectele operatiei. deabia dupa inceperea recupararii o sa se vada. o sa revin cu detalii.
23angel spune:
noi deabia am facut operatie as vrea sa va intreb cate ceva despre baietel. avand in vedere a voi ati facut de ceva timp operatia. daca se poate aici sau pe maili meu. mirelapopa30@yahoo.com multumesc.