Aspirante din GALATI (2)
Raspunsuri - Pagina 19
inna30 spune:
ryta este foarte bine de facut hsg, de obicei multe din fete ramn insarcinate dupa, faptul ca se baga subst de contrast pe trompe le mai largeste un pic.Procedura este un pic dureroasa ,nu foarte tare, la limita suportabilitatii, sincer pe mine nu m-a durut foarte tare dar asa cum a spus si iuca daca sunt trompele infundate doare mai tare.Te mai doare butica dupa aceea cam toata ziua ca atunci cand iti vine cm, dar este foarte bine de faciuT. Eu am facut pe Chicus la maternitate cu dr Caraman, a avut mana usoara.te pup si SUCCES.
7+
sorinake spune:
dragele mele eu am facut doua hsg (primul la gynecocenter cu dr mereuta si cel de al doilea la bucuresti cu dr gherasie, la cfr2). Pt mine ambele au fost crunte. atat de dureros a fost prima data incat am lesinat, in ciuda anestezicului (iti face anestezie daca vrei si nu platesti). la mine problema sunt trompele infundate si de acolo durerea, dar daca trompele nu sunt infundate e chiar ok. fetele care nu aveau trompele infundate ieseau cu zambetul pe buze! unele chiar au ramas insarcinate imediat dupa!
la gynecocenter - 150 ron. dr mereuta e foarte atent!
la cfr2 - cat vrei tu!!!! aici ai nevoie de trimitere de la dr de familie!
mult succes!
"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png
sorinake spune:
inna, eu am auzit pareri despre faptul ca hsg nu e tocmai indicat de doctori, in schimb laparo e mai bun! iti face anestezie totala, nu simti nimic, iar rezultatul e mai bun! prin laparo nu numai ca se poate detecta problema, dar o poate si rezolva!
eu nu am putut face laparo din cauza problemelor mele cardiace care ma impiedica sa fac anaestezie generala, dar as fi preferat de o mie de ori laparo! e mai putin traumatizant!
toate fetele!
ryta spune:
multumesc fetelor.
dr calin mi-a zis ca o sa-mi faca hsg la maternitate
dar vroiam sa stiu daca a facut cineva anestezie
Am intrebat dr si mi-a zis ca sa ii aduc aminte atunci.
O sa fac hsg peste 2 saptamani,dar imi e frica rau de tot
La echo intrav mi-a zis ca am uter bicorn,e de rau?
ms

sorinake spune:
ryta, draga mea, daca ceri anestezie, ti se face, nu-ti face griji.
in ceea ce priveste uterul bicorn, nu iti face griji inutile pana nu vorbesti nu doctorul si faci analize amanuntite. o astfel de malformatie se vede mai ales la hsg. sunt femei care au ramas insarcinate si au nascut cu astfel de uter fara probleme. iar, in cel mai rau caz, problema aceasta se rezolva prin histeroscopie asistata laparoscopic.
la multi bebei!
oare ce face doris a noastra? doris, ne e dor de tine!
machus spune:
Nuchi
Sa iti traiasca printesa!
Fetelor, ma scuzati ca intervin in discutia voastra. Laparoscopia, nu numai ca este mai putin traumatizanta, dar este si o investigatie mai completa. Prin HSG se verifica doar permeabilitatea si nu este singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca trompele pentru a fi declarate functionale. In plus HSG repetate pot conduce chiar la infectii.
un extras de pe infertilitate.ro:
"Implicarea trompelor in mecanismul sterilitatii este tot atat de importanta pe cat de evident este rolul lor in procesul fecundarii. Pentru ca fecundarea sa aiba loc trebuie ca trompele sa indeplineasca o serie de conditii:
* in primul rand sa fie permeabile (dar asta nu este totul)
*
orificiul pavilionar sa fie suficient de larg pentru a mari sansele de captare a ovulului
*
mucoasa tubara trebuie sa fie nealterata pentru a-si putea indeplini functia de transport a ovulului si mai apoi a embrionului spre cavitatea uterina
*
trompa trebuie sa fie libera in cavitatea peritoneala si peretii sai sa fie suplii, conferind mobilitate trompei
Chirurgia reconstructiva a trompei pe cale laparoscopica vizeaza, dupa caz:
* eliberarea din aderente a trompei
*
restabilirea permeabilitatii tubare prin desfacerea aderentelor la nivelul fimbriilor tubare aglutinate (codonoliza)
*
reconstituirea orificiului tubar in cazul sactosalpinxului (neosalpingostomie)
*
sectionarea trompei cu dezafectarea zonei care este prea distrusa arhitectural sau care este prinsa in aderente ce i-au compromis structura, cu formarea unui nou orificiu pavilionar (salpingectomie partiala cu neosalpingostomie).
*
sectionearea si indepartarea unor chisturi tubare care prin compresie obstrueaza orificiul pavilionar "
Anul acesta s-a intamplat
cu Bogdan 
http://md.lilypie.com/mQ83p3.png
http://community.webshots.com/user/Machus78
sorinake spune:
machus, ai mare dreptate cu laparoscopia!
sa-ti traiasca bebe bogdan!
tutulyna spune:
salut. eu am facut hsg anul trecut pe chicos.durerea a fost suportabila*chiar daca aveam amandoua trompe infundate.pe urma am facut laparoscopie la giulesti.le~am desfundat si la 2 luni am ramas insarcinata dar am facut extrauterina. acum astept ciclul si ma duc din nou sa~mi fac hsg tot la maternitate pe chicos.am vorbit deja cu dr soloviev. apropo?stie cineva ceva de el?
nuchi spune:
salut toate fetele si am un mesaj de la Ioana pentru Bogdan de machus"-Abia astept sa te vad, sa te smotocesc si sa-ti iau jucarioarele din carut. Am crescut si ma topesc dupa baieti. Cand ne intalnim te invat eu niste smecherii. Sa stii ca la noi e cald si e mai bine sa vii cand o fi racoare"
Am sunat la romar si dr Ciubotaru are toata saptamana ocupata, iar ptr. programarile de saptamana viitoare tb sa sun de luni 25.08. Oare e asa aglomerat ca abia a venit din concediu?
Cine ma trece si pe mine in listuta de aspirante la statutul de
?
iuca spune:
Buna fetelor,
Stiti cumva unde se poate face in Galati BHCG, cu rezultatul in acceasi zi sau maxim 2-3 zile?
Eu stiam ca la VitalMed se poate, dar de cand i-a dat rezultatul gresit lui Inna, parca nu am incredere sa merg. Eu nu am fost niciodata la ei.
ptr toate fetele
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown