Explicatie laica despre moarte

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sorana, iertata-mi fie ingnoranta, nu stiu nimic despre Iulia Hasdeu. Ce spune? De ce ai exceptat-o de la regula? M-ai facut curioasa si nu am timp acum sa caut pe net.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

uite cateva linkuri
http://www.paranormal-parapsihologie.com/desprefantome.html

http://megalit.ro/libria/2008/05/29/iulia-hasdeu/index.html

http://www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=263

http://harta-romaniei.blogspot.com/2008/04/castelul-iulia-hasdeu.html

nu stiu dc sunt cele mai relevante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nelia, vezi detalii si in www.lucman.ro/produs/sic-cogito---ce-e-viata---ce-e-moartea---ce-e-omul--i50493" target="_blank">"Sic Cogito" Bogdan Petriceicu Hasdeu

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Multumesc fetelor, cum am un pic de timp liber, ma pun pe citit. Marturisesc ca, desi ii stiu, nu am citit mai nimic de ei, Sic Cogito imi suna cunoscut, dar cred doar ca o aveam acasa, in biblioteca...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nelia au raspuns deja fetele .... eu am folosit-o pe Iulia pe post de semn de intrebare ..... chiar nu ne-a zis nimeni cum e dincolo? Sau ne-a zis si nu credem ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu stiu daca ma incadrez in topic dar ma bantuie o nelamurire care tine de moarte si de credinta.
Am vazut in Bulgaria un lucru care m-a derutat:am observat pe usile unor case,pe copaci, niste afise A4 cu poze ale unor persoane decedate in care(buchisind cu greu),am constatat ca erau un fel de ferpare in care se mentiona timpul de cand sunt decedate si poza lor si erau si niste cruci care incadrau anuntul.
Sincer m-a impresionat acest mod original de pomenire al unor morti.
Dar intr-o tara in care am vazut,dupa ce am strabatut-o cred jumatate, daca am vazut 4-5 biserici,ma intreb,acest obicei este unul formal sau unul crestinesc de pomenire?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsLara spune:

b.nica si eu am vazut la noi, pe la Calafat, puse pe case placute cu pozele celor care murisera si data nasterii si a morti (exact ca cele care se pun pe cruci la cimitir). Cred ca e o traditie in zona, atata tot.
Din punctul meu de vedere putin cam morbid obicei...

Emma invinge cancerul
KISSY sunt langa tine
Lali www.TickerFactory.com/weight-loss/wgHai3T/] br / " target="_blank">In fiecare zi mai
http://www.tamagochi.ro/pet-Josepa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

intr-o buna zi, daca, si cand copilul meu ma va intreba despre moarte, ii voi spune ca ...nu doare, si ca nu exista...ca efectiv, la un moment dat, ne desprindem de corpul pe care il avem si plecam intr-o alta lume, semanatoare cu cea de aici, ca luam cu noi propriile sentimente, bucurii, dezamagiri, amintiri.

e ceea ce de fapt si cred.mult timp am fost traumatizata de frica mortii, ptr ca nu stiam ce e dincolo, am simteam pierduta, ingrozita, efectiv simteam ca ma paste un atac de panica de fiecare data cand meditam la ...moarte.
nu as vrea copilul meu sa priveasca moartea cu frica, e de fapt o trecere naturala intr-o alta lume, poate chiar paralela cu a noastra.

ma tot gandesc cum sa criu , cum sa dezvolt ideea aceasta.nu as vrea sa par ridicola sau ironizata, timpul meu e scurt si pretios ptr a aduce argumente `atacatorilor`

www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Nelia au raspuns deja fetele .... eu am folosit-o pe Iulia pe post de semn de intrebare ..... chiar nu ne-a zis nimeni cum e dincolo? Sau ne-a zis si nu credem ....

Sorana si Monica (5 ani)

ni s-a spuuuuuus....dar celora carora li s-a cominicat, in veci nu vor intra pe forumuri si vor povesti ce au vazut/auzit.

www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Pt. cei care pierd persoane f. dragi este greu sa se resemneze.
Eu ma tot intreb de ce dacii faceau chef mare cand murea cineva!
Este si o cutuma: atunci cand moare cineva si rudele plang se spune sa nu se exagereze pt. ca nu-l lasa sa se duca linistit!

Mergi la inceput