Usuca cineva fructe/legume la soare?
Raspunsuri - Pagina 3
gabi_s spune:
Pe mine ma munceste de mult timp un gand: cum sa usuc rosiile vara? Sunt o gramada de retete ce se fac cu rosii uscate, dar nu stiu exact cum sa le usuc.
ML spune:
Poate ca iti va raspunde cineva care a facut deja. Uite aici (in engl.), cum se pot usca la soare:
http://homecooking.about.com/od/howtocookvegetables/a/sundriedrecipe.htm
Take joy! (poze)
gabi_s spune:
Multumesc frumos pentru raspuns. Asa vrea sa stiu daca a facut asa ceva cineva si daca se pot face si in cuptor.
Eu as vrea sa incerc vara asta sa fac, dar nu stiu cum ar fi mai bine: la soare, in cuptor normal pe gaze sau in cuptor electric cu ventilatie?
Iar in cuptot cat ar trebui sa le las?
multumesc anticipat.
lorellay spune:
OOoooo..de unde naiba etuva?
Alta metoda nu este?
Sorana 21+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
chiccutza spune:
eu am gasit reteta asta de rosii uscate,mi-a dat-o cineva care le face ptr vanzare:
rosii uscate
-se spala rosiile,se sterg si se taie in jumatati
-se aseaza cu partea taiata pe un gratar
-se sareaza si se dau la soare
seara se baga in casa si se continua a doua zi
-se continua procedeul pt cateva zile,pana cand rosiile se deshidrateaza complet
MAMA DE FEDE SI DANI
witeflower spune:
pai, daca merge cu rosii, oare nu merge si cu vinete?
Dar oricum, m-ati convins sa incerc cu vreo cateva fructe si legume. Nr 1 : prunele cu miez de nuca
Nr. 2 : ardeii
Nr. 3 : asta mi-a venit acum, pe loc: caisele - stie cineva?
chiccutza spune:
whiteflower,nu stiu daca merge cu vinete,dar m-ai facut curioasa si maine incerc sa fac 1 vanata,sa vad cum iese.dar cred ca o sa o tai fasii subtiri si o usuc asa,cu putina sare.
sper sa iasa ceva.
MAMA DE FEDE SI DANI
sheherezada spune:
Pe mine ma intereseaza cum as putea usca piersicile?Ca Maia mananca iaurtul numai cu piersici deshidratate.Pana acum le cumparam de la magazin dar acum au incetat sa mai aduca si eu am intrat in panica pentru ca era singura mancare ce avea succes garantat.
Daca ma poate ajuta cineva....
Multumiri anticipate.
Sheherezada&bb Maia-Iulia
Poze
chiccutza spune:
sheherezada,eu am o retete ptr caise,dar cred ca merge si cu piersici.
se aleg fructe coapte si mai mici,deoarece au mai putina apa.
se spala,se zvanta si se taie fasii.
se fierbe un sirop concentrat de zahar(3 kg zahar la 1 l apa),se pun fructele in siropul cald 20 min,se scurg bine si se intind pe tavi sau pe scandura.
se acopera cu hartie alba s se tin la loc aerisit,in bataia soarelui,pana se usuca si raman elastice.
seara este mai bine sa le bagi in casa.
se pastreza in cutii de carton,in straturi despartite de hartie.
MAMA DE FEDE SI DANI
ML spune:
Multumesc si eu pt. reteta cu caise. Pare a fi tare buna.
Eu am facut azi dovlecel uscat (pe scandura intai ieri, apoi i-am pus un pic si la cuptor azi, ca soarele s-a dus).
Am pus si o rosie, tot de incercare (nu-i gata inca).
Spre surprinderea mea dovlecelul are gust mult mai bun asa decat crud/fiert etc. L-am mancat ca pe "chipsi", asa uscat.
Rosia insa, nu prea imi place. Mai astept, sa vad daca isi schimba gustul.
Take joy! (poze)