Usuca cineva fructe/legume la soare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mai, m-ai zapacit! Mi-ai facut asa o pofta si parca o si vad pe matusa ta cu ei insirati. Ar fi trebuit fotografiata.

Cu ce ac ii insira, cu ac pt. lana?
Nu stiu daca ne mai raman ardei capia, dar din cei iuti tot voi face asa. Multumesc!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uite aici niste sfaturi generale si descriere a citorva metode:
http://www.gardenguides.com/how-to/tipstechniques/vegetables/preserving.asp#

Cu tifon deasupra zic si ei, eu l-as pune sa nu atinga fructele sau legumele.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, vazut, placut, l-am salvat.
Hmmm... nu stiu cum s-o scot la cap cu 100 F (parca la bunici la tara nu era asa de cald...).

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Trimite-le aici ca se rezolva! Cred ca astea sint conditiile ideale, cred ca merge si temperaturi mai scazute (si bunicii mei uscau ardei, prune - si nu era atit de cald!), doar ca dureaza mai mult.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Trimite-le aici ca se rezolva! Cred ca astea sint conditiile ideale, cred ca merge si temperaturi mai scazute (si bunicii mei uscau ardei, prune - si nu era atit de cald!), doar ca dureaza mai mult.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Acul era normal, numai ca un pic mai mare, nu din ala finut de tot...

(Da, as fi vrut sa am mai multe poze cu Alai (ea m-a crescut de la 7 ani la 19 ani!) iar de acasa, dupa ce a murit ea, am luat ca amintire numai cana cu care aduceam apa proaspata la fiecare masa... o cana cu miner, cu flori de padure desenate pe ea...)

Am dat un search si am gasit ceva asemanator, dar cei uscati de Alai erau capia, nu din astia cu forme nedefinite...

http://farm2.static.flickr.com/1385/1310905971_56cbbd292c.jpg?v=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Am mai cautat si eu si uite ce am gasit:

INELE DE CEAPA
(pentru supe, sosuri)
1 kg cepe de marime potrivita se curata, se taie felii de cca 0,5 cm si se despart inelele. Se oparesc cu apa fiarta (2-3l) timp de 30 sec. Se scurg, se ususca la cuptor aprox. 3 ore.

ROTOCOALE DE MAR
merele sa fie zemoase, dar nelovite si nu ff coapte. se spala, se curata, se scoate cotorul cu un cutit din acela de scos mijlocul (casuta). se taie rotocoale si se pun in 1 l de apa amestecata cu 1ingurita de sare neiodata (de muraturi). se sterg cu prosop de hartie, se insira pe o trestie de bambus sau o tija de frigarui, se fixeaza in cuptor si se lasa sa se usuce CU USA CUPTORULUI INTREDESCHISA, 6-12 ore (nu stiu la cuptoarele electrice cat dureaza).

ML, scuze, daca esti in state clar ca nu o sa apelezi la Quelle. Dar cred ca tot aveti ceva aparate similare...

Imi place reteta de paste cu ardei!


Uite la ciuperci proaspat culese: se rup coditele si se taie ciuperca daca e prea mare. se trag palariile pe ata intepand cu acul prin centrul lor, facem cate un nod dupa fiecare, le agatam intr-un loc cald si uscat (pod)Se lasa la inmuiat in apa inainte de a le gati.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
citat din mesajul lui Ramona J

Trimite-le aici ca se rezolva! Cred ca astea sint conditiile ideale, cred ca merge si temperaturi mai scazute (si bunicii mei uscau ardei, prune - si nu era atit de cald!), doar ca dureaza mai mult.

The best thing you can do for your children is to love your wife.



Azi a fost f. cald (pt. munte) si uscat afara. 78 la umbra dimineata si 82 mai tarziu. Am pus dimineata termometrul la soare, de curiozitate si a depasit suta!

Asa-i, nici la ai mei bunici nu era mereu soare si senin si tot uscau.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Acul era normal, numai ca un pic mai mare, nu din ala finut de tot...

(Da, as fi vrut sa am mai multe poze cu Alai (ea m-a crescut de la 7 ani la 19 ani!) iar de acasa, dupa ce a murit ea, am luat ca amintire numai cana cu care aduceam apa proaspata la fiecare masa... o cana cu miner, cu flori de padure desenate pe ea...)

Am dat un search si am gasit ceva asemanator, dar cei uscati de Alai erau capia, nu din astia cu forme nedefinite...

http://farm2.static.flickr.com/1385/1310905971_56cbbd292c.jpg?v=0



Tii, ce poza! Ha, ha, acum inteleg... in codita ii intepi.

P.S. Cu matusa ta, erai buna de povestit la sb. cu batranii (a fost un sb. aici (la arte parca) in urma cu un an, tare mi-a fost drag...).

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
citat din mesajul lui Laura XXX


Uite la ciuperci proaspat culese: se rup coditele si se taie ciuperca daca e prea mare. se trag palariile pe ata intepand cu acul prin centrul lor, facem cate un nod dupa fiecare, le agatam intr-un loc cald si uscat (pod)Se lasa la inmuiat in apa inainte de a le gati.






Miam, miam, Laura, imi plac ciupercile.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput