Bucurii de sept-oct 2006 (135)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Fetelor, va multumesc pt cuvintele voastre. Bona am concediat-o demult, acum cautam alta. Eu sunt la serv asa ca o sa fiu rapida.

Roxana, si Petru tot asa regurgita la greu, si dupa mese si intre mese. Dar si sugea ff mult. O ora pe ceas la fiecare alaptat. Daca incercam sa ii scot sanul din gura inainte de expirarea celor 60 min regulamentare urla.Practic, el manca asa: sugea de la 12 la 13 repaos pana la 15, supt de la 17 la 16 repaos pana la 18, etc.
Dar a luat ff bine in greutate. Am iesit din spital cu 2550 gr si in prima luna a luat 1650 gr, in a doua 1550 gr.
Doctoritza a zis sa nu ma sperii ca sunt copii care fac asa si care si vomita ulterior mai mult.Si i-am mai dat Debridat. Intr-adevar Petru pana pe la 4 ani, daca nu ii convenea ceva vomita imediat.Insa tb sa precizez ca petru e nascut la 8 luni.
Dar daca ia in greutate bine...nu cred ca e o problema majora. Toma in schimb nu a regurgitat deloc.

Maria, eu am o colega de birou care a avut tot asa probleme cu fetita ei, care are aceeasi varsta cu bucuriile noastre. Dr. Culcer la care au ajuns cred ca dupa vreo 4 episoade de enterocolita, i-a zis ca e vorba de un virus - Rotavirus care determina aceasta boala si care este ff contagioasa. Exista si un vaccin, insa dr i-a spus colegei mele ca la ea nu mai e cazul sa il faca pentru ca acest virus nu are ff multe tulpini si daca a facut deja vreo 4 forme, probabil mai are vreo 2 dupa care devine imuna. Dar, colega e in concediu, daca tin eu bine minte nu se da antibiotic ci ii dadea si ea doar Debridat, antitermice, Smecta, Hidrasec.
Gonghy, multa sanatate va doresc.

Daca reusesc sa plec mai repede de la serv si sa si gatesc in dupa masa asta, trec spre seara pe la Andreeea. Daca nu, o sa trec maine seara. Oricum nu cred ca azi Sebi va manca ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Roxana multa sanatate Dariei, am avut si noi un episod similar anul trecut, in 2-3 zile vor reveni scaunele cat de cat la normal. Trebuie tinut regimul alimentar foarte strict.

xandrutza asa o sa fac, incerc sa optez chiar si pentru ruralul care e mai aproape de Brasov si poate peste ceva timp ma detasez sau incerc din nou.

lexi si David mai vorbeste in somn cateodata, nu des, dar se intampla.

Mi-a scris Andreea mesaj, Sebi dormea, pana acum totul e bine, s-a trezit un pic si a baut apa. Maine vor sti mai multe detalii despre cum vor evolua lucrurile. Dragul nostru pui chinuit.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Ma bucur sa aud ca a trecut cu bine Sebi peste operatie si nu a fost chiar asa grav cum s-a preconizat.
Eunice, ingrozitoare experienta voastra.
Roxana si Tudor al meu a vomitat foarte mult pana am inceput diversificarea. A fost alaptat exclusiv pana atunci. Nu m-am stresat foarte tare pentru ca lua foarte bine in greutate desi mi se parea ca vomita tot ce manca. Sugea foarte repede, in 5 minute imi golea amandoi sanii, probabil inghitea si foarte mult aer...
Trebuie sa ii pui un prosop rulat sub saltea la cap. A avut si Ioana acum 2 saptamani diaree dar am tinut-o la regim 2 zile numai cu orez cu morcov fiert si pauza de lapte 3 zile. A fost cumintzica si a acceptat usor restrictiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Of, bine ca s-a terminat operatia, astept de acum vesti despre evolutia post-operatorie a lui Sebicu.
Uitam, Lexi, si Narcisa mai vorbeste prin somn, cred ca se intampla asta cand e foarte obosita.

Alexandrina 30+ si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)

poze cu noi

Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria79 spune:

Ma rog si eu pentru Andreea si Sebi, le tin pumnii in continuare.
Xandruta 76, lilina, ramomar, anangel lexi, roxana 01, eunice78, multumesc ca mi-ati raspuns asa de repede, mi-ati dat sfaturi si m-ati incurajat!
Roxana 01, imi pare rau ca Daria are enterocolita...Sa se insanatoseasca repede-repede si sa nu piarda deloc in greutate!
Anangel lexi, si Razvan vorbeste uneori in somn. Iti e drag sa il asculti- vorbeste cu copiii sau cu bunicii. E foarte natural.
Eunice78, nu stiu cum ai rezistat situatiei cu accidentul. Eu am avut probleme (minore, imi dau seama, legate de mancare etc.) cu prima bona si ma gandesc cu groaza ca trebuie sa reincep cautarile. Sper sa iti fie usor sa gasesti ce e mai bun pentru copilul tau. Cat despre Rotavirus, m-ai pus pe ganduri. Ma duceam oricum sa ii fac analize, dar acum sunt hotarata sa acopar cat de multe.
O sa incerc sa postez o foto, sa facem cunostinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Daca nu ma insel Cosmi a lui Monique a avut infectie cu Rotavirus. Monique, te rog corecteaza-ma daca gresesc. Stiu ca Monique a fost atunci cu ea la Victor Babes si a fost foarte multumita.
Princess imi pare rau ca trebuie sa ajungeti la operatie, dar din ceea ce ai scris, e cea mai buna solutie pentru Rares. Asa ca noi va tinem pumnii de pe acum, sa decurga totul repede si usor!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=&folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Ramo ne-am intors ieri de la mare, am avut un concediu urat de tot, numai pe la dri si spitale am stat... dar nu mai conteaza, sunt altele si mai nasoale...

Slava domnului ca a reusit operatia, sper din suflet sa se refaca repede si sa fie bine Sebicu. Doctorul care l-a operat e putin ciufut, asa e el, dar nu e om rau, asa am inteles, s-a purtat putin ciudat la inceput pt ca era nesigur de caz, apoi a fost mai deschis. Sper sa pot rezolva cu sponsorizarea, maine o sa fie ceva concret, oricum ei vor avea nevoie de dr asta si la operatia de reconstructie a timpanului. Ma bucur ca nu a fost colesteatom, se pare ca s-au inselat cei de la tomograf, desi asta nu se inseala din cate stiu eu.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Mira imi pare rau ca nu ati avut un concediu prea frumos, ce s-a intamplat? Sper ca Davidutzu e bine.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Salutare voua,

Ma rog din suflet si eu ca Sebi sa fie bine, sa se refaca repede si bine. DOAMNE AJUTA-I PE SEBI SI ANDREEA SA TREACA CU BINE PRIN ACEASTA INCERCARE. Trimite-ti Doamne ingerasii sa il pazeasca pe Sebi si da-le Doamne putere.

quote:
citat din mesajul lui Roxana01
fetelor, victorasul regurgiteaza fooooarte mult. stiu ca daria regurgita putin, dupa masa. victor o face tot timpul, si intre mese, destul de mult. ati patit vreuna asa cu bucuriile voastre?

Da...am patit eu cu Reby
Cand era mica, la fel ca Victor, Reby regurgita fooooarte mult. Si dupa masa si intre mese...chiar si cu 10 minute inainte de masa urmatoare. Ma gandeam cateodata daca mai ramane ceva in stomacelul ei...si daca va lua in greutate avand in vedere ca aproape tot ce manca, regurgita. Era necesar sa o pun tot timpul pe dunga...niciodata nu statea pe spate din cauza problemelor astora. Mi se spunea ca mananca prea mult si ca regurgiteaza surplusul (mai ales ca la cantarire arata ca nu manca mai mult de 60 ml.. Nu am crezut acest lucru niciodata. Alta opinie a medicilor la care am fost este ca diafragma stomacului este inca nedezvoltata la varsta aceasta. Asta da...am crezut-o...pt. ca odata cu introducerea alimentelor solide in diversificare regurgita din ce in ce mai putin, pana s-a linistit de tot. Chiar si acum ii mai vine mancarea inapoi cateodata...dar destul de rar...si spre deosebire de atunci, acum stie sa inghita.
Asa ca stai linistita, pentru ca e un fenomen normal la unii copii...si totul va intra in normal odata cu inceperea diversificarii.

In rest...multa sanatate Dariei.
_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Am fost la Andreea. Avea o stare de spirit chiar f buna, iar Sebi era f activ.Daca nu ar fi avut bandajul nu as fi zis ca a fost operat azi. Am inteles ca a si mancat f bine dupa interventie de s-a minunat toata lumea.
Cu aceasta ocazie le-am cunoscut pe Itzy si pe Lilina: erau acolo cand am ajuns la Andreea. Si, bineinteles am vazut un Vladone inaaalt, cred ca e cu un cap mai mare decat Toma.
Noapte buna va doresc!

Mergi la inceput