job departe de casa

job departe de casa | Autor: valipop

Link direct la acest mesaj

Rog pareri , sfaturi, incurajari.
Eu si sotul am primit o oferta de job bine platit in alt oras (cam la 70 km - 60-70 min cu masina). Locurile actuale de munca (in orasul unde locuim)sunt puse sub un semn mare de intrebare pt. ca firma merge cu pasi repezi spre faliment/inchidere. Pe domeniul nostru nu gasim oferte interesante cu salarii bune in Pitesti. Ma sperie distanta, faptul ca nu voi mai fi aproape de casa si copii, ca o sa-i vad doar in we si poate inca de 2 ori in cursul sapt. Pe de alta parte stiu destule cazuri cand copii cresc cu bunicii si parintii lucreaza la distanta, dar as vrea sa aflu direct de la persoane aflate in situatii asemanatoare pareri, implicatii pe termen mai lung.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agness.mom spune:

daca nu ai alta solutie...trebuie sa cantaresti foarte bine, pro si contra, daca merita sa pierzi acesti ani/luni cu copiii tai in favoarea unui job...foarte bine platit, dar doar un job...nu stiu cum este acolo in Pitesti ca oferte de munca, dar cred ca asa cum l-ai gasit pe acesta, poti gasi unul mai aproape, ca sa le poti impaca pe amandoua...nu este asa o problema ca bunicii sa se ocupe de copii, dar conteaza lipsa voastra foarte mult, enorm...ei pot oferi o educatie buna, dar nu este acelasi lucru...cand vor creste vei "simti" consecintele acestei perioade...
parerea mea este ca ar trebui sa te gandesti foooarte bine...nu locuiesti intr-un oras foarte mare dar nici foarte mic...trebuie sa existe o solutie acolo si pentru voi...mai ales pentru faptul ca din cate am vazut ai unul din pitaci de doar 1 anisor...va avea nevoie de tine, nu de imaginea ta...
succes
ps: nepoata mea (fata sorei mele) a crescut asa pana pe la 6 ani, si continua intr-o combinatie din asta, diferenta acum este ca vine de la scoala, o ia cine e disponibil, dar de la 17 e cu tati sau mami...dar am vazut "pe ea" efectul plimbarii de la unul la altul, 1 zi acasa, 3 la bunici, inca doua acasa, alte doua saptamani la bunici...etc, a fost foarte rau pentru ea, si acum e foarte rau pentru mama ei care nu se mai intelege cu ea deloc: la bunica facea aia, bunica ii dadea aia, bunicul n-o certa cand...etc...si este o fire foarte introvertita si rautacioasa cu sora ei mai mica...
gandeste-te foarte bine...ca e pacat, si inapoi nu mai ai cum sa dai daca iei o asemenea decizie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

eu nu am inteles exact; trebuie sa va mutati?
nu puteti face naveta?

eu locuiesc in ploiesti si fac naveta la bucuresti de 4 ani (cu o pauza de 1 an cat am stat acasa cu fetita).
nu zic ca e usor sa stai cam 3 ore / zi pe drumuri dar macar seara ajung acasa la copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Eu am primit o oferta de job foarte buna in acelasi oras in care locuiesc, numai ca programul era 10-19 si in capatul celalalt al Buc.
Am refuzat din cauza copiilor, nu suportam gandul sa-i vad doar seara la culcare.

Dar e in functie de situatia fiecaruia, nu judec pe nimeni, voi stiti cel mai bine.
Eu una nu pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna Vali,

la 70 min mers cu masina eu as veni in fiecare seara acasa, sau macar la 2 seri. In Bucuresti dintr-o parte in alta fac mai mult de 1 ora pe drum, blocat in trafic. In acest caz este foaret important si ce parere au bunicii daca sunt in stare sa ingrijeasca de copii, sa faca fata la un asemenea efort de durata.

Parerea mea e ca sunt foarte importanti copii, normal, mai ales ca cea mica este mica, dar este de asemena foarte important sa fii independent finaciar.
Eu as lasa sotul sa plece si l-as urma cand si cea mica pleaca la cresa, ori daca nu este posibil eu m-as intoarce in fiecare seara acasa.
Eu asa as putea.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

eu ma bucur de un program flexibil, nu trebuie sa ajung la birou la ora fixa, asa incat o pot duce la gradinita dimineata; daca nu am treaba multa ajung inainte de ora 19 acasa.
nu fac nimic in casa in afara de gatit (am gasit o doamna super care se ocupa de tot ce inseamna gospodarie), deci restul timpului il petrec impreuna cu familia.
am intors situatia pe toate partile, chiar mi-am caut un job in oras, fara succes (salariu mult mai mic, mentalitate romaneasca, etc.) asa ca acum merg inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salut Vali!

Eu maine am un al doilea interviu si daca ies treburile asa cum sper eu, o sa am un job la 2h jumatate de mers cu masina. E mult, dar voi avea un pachet salarial care ma motiveaza fantastic!!! Si eu am o fetita de 1 an, dar am noroc de sotul meu care avand propria lui afacere isi permite sa fie cu cea mica cat timp sunt eu plecata.

60-70 de minute cu masina mi se pare "parfum". Primul meu job a fost la 1h jumatate de casa si nu m-am gandit nici o clipa ca e o distanta prea mare.

Chiar si acum, la viitorul meu job, nu o sa se puna problema sa nu vin acasa. Gandesc optimist si sper sa prind drumul mai liber si sa ajung in "doar" 2 h.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

Multumesc da raspunsuri.
Clyo nu trebuie sa ne mutam, si da vom face naveta, poate nu in fiecare zi, daca vom fi prea obositi sau iarna cand sunt conditii mai grele pe drum nu vom veni. Oricum firma ne pune la dispozitie un apartament, iar masina si motorina sunt suportate tot de firma (pe patron nu-l intereseaza de cate ori venim noi acasa).
Fetele ar ramane cu mama si la nevoie si cu soacra-mea sa o duca-aduca pe Maria la inot sau engleza. Tot mama s-ar ocupa si de gatit, gospodarie.
E adevarat ca ne gandim ca nu va fi o chestie pe termen lung (max.3-4 ani) pana vom putea sa demaram propria afacere.
Cristina, am luat in discutie si varianta sa mearga numai sotul, dar e o ocazie excelenta si pt mine sa lucrez acolo, si oricum oriunde as lucra ori ca vin la 5 acasa ori la 6-6 jumate, tot cam aia ar fi.
Decizia e luata: vom pleca.
Raluca , ai dreptate, e parfum in cazul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Si eu zic la fel, parfum ... cred ca asta este inceputul... vom lucra din ce in ce mai departe de casa... multa bafta!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Dar de ce nu luati si copiii cu voi ? aveti conditii optime , apartament platit, masina, etc.
eventual pentru inceput sa va ajute o bunica cu bebele pana merge la o cresa. eu asa as face.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

papanash nu luam copii cu noi intr-un oras micut (Dragasani) care nu ne ofera prea multe posibilitati. Apoi Maria e la scoala trece a II-a, nu vreau s-o rup de colegi, prieteni de la bloc, abia s-a acomodat la scoala cu doamna,etc. Plus ca sincer nu pot compara conditiile pe care le avem acasa - ne-am mutat acum un an jumate intr-un apt. mare, totul e nou, curat, proaspat, pe gustul nostru, cu cele de la Dragasani unde avem doar strictul necesar sa-ti faci un dus, sa mananci ceva si sa dormi.
Cristina multumesc, sa fie!

Mergi la inceput