Celule stem

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalinapr spune:

Draga micos,

Imi pare tare rau sa stiu ca esti nevoita sa stai in pat, insa iti tin pumnii si va doresc multa multa sanatate atat tie cat si copilului tau. In ceea ce priveste recoltarea de celule stem pana la urma cum faceti? Ati cerut sa vi se triimita contractele de la Cluj sau il trimiti pe sotul tau saptamana viitoare la ei la biroul din Bucuresti? Oricum daca merge cineva de la tine dupa kit sa-i spui sa le explice celor de acolo in ce situatie esti pentru ca ei altfel nu dau kitul daca contractul nu e semnat de catre viitoarea mamica. Solutia cea mai buna ar fi sa le trimiti tu contractul de indata ce l-ai semnat, chiar dupa ce il primesti.
Oricum, chiar daca nu ne cunoastem sa stii ca sunt dispusa sa te ajut cu cat pot. Eu sunt din Cluj si daca vrei ma pot duce pana la ei la sediu sa vad ce se poate face, pt ca sigur se gaseste o solutie. Oricum locuiesc aproape de strada unde au ei sediul si trec zilnic prin statia de autobuz de langa ei, asa ca nu mi-ar fi greu sa te ajut.
Tinem legatura!
Sa ma anunti cum evolueaza lucrurile!
Sanatate multa!

Mergi la inceput

PS: Prietena mea care locuieste in Bucuresti va naste la inceputul lunii decembrie. Ea a semnat contractele cu ei dar n-a intampinat nici un el de problema. A solicitat contractele de la Cluj iar dupa aceea le-a trimis inapoi completate. Ultima data cand am vorbit cu ea isi astepta kitul de recoltare care urma sa-i fie trimis la fel ca si contractele, la ea acasa. Ea nu e in situatia ta, n-are probleme cu sarcina, insa ii era mai comod sa procedeze asa decat sa se duca pana la ei la birou. Sora ei, in schimb, a nascut cu 2 luni inaintea mea si ea a mers personal la biroul lor dupa contracte si kit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micos spune:

Multumesc mult pt incurajari Catalinapr. Mltumesc si pt. grija.Azi am vorbit c cei de la CB din Buc si maine se va duce sotul meu sa ia contractele si kit-ul de recoltare.Azi se pare am dat peste o persoana ceva mai amabila.Imi dau kit-ul fara se semnez pe loc contractele.In mare parte cred ca s-a rezolvat partea cu hartiile. Multumesc inca odata pt.tot.

Mergi la inceput

Buna Azi am luat contractl si kit-ul de recoltare.Acum m-am mai linistit.

Mergi la inceput

O informatie ce poate va intereseaza. Sangele placentar se poate recolta incepand cu sapt. 32 dar, cel mai sigur incepand cu sapt. 34.Cei de la Cord Blood sustin ca inainte de sapt. 32 nu se pot recolta suficiente celule stem, iar intre sap. 32 si 34 exista un risc crescut de imposibilitate de recoltare.

Mergi la inceput

Micos, draga, ma bucur foarte mult ca s-a rezolvat problema. Stiam eu ca pana la urma totul va fi ok. In ceea ce priveste recoltarea celulelor in cazul nasterii premature... cred ca ai incurcat firmele, sau eu cel putin pe cei de la Cord nu i-am auzit spunand asa ceva. Ceea ce stiu sigur este ca saptamana trecuta am vauzt la TV un interviu in care managerul de la Biogenis afirma acest lucru. In plus, din cate stiu eu, ei nu iti dau kitul de recoltare inainte de sapt. 32 de sarcina, in schimb cei de la Cord mi l-au dat chiar dupa ce am semant.

Mergi la inceput

Buna Am vazut si e reportajul si ca atare cand am sunat la CB sa intrbam de contract si kit am intrebat si de recoltare.Este exact aceeasi poveste ca la Biogenesis.Cel ptin cea cu care am vorbit asa mi-a spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraza spune:

Buna!

am vazut ca se discuta despre companiile care recolteaza celulele stem. sa stiti ca sunt si alte companii in afara celor mentionate de voi. acum exista posibilitatea sa alegi exact compania care iti ofera cea mai mare incredere si exact serviciile pe care le doresti. unele companii nu incheie contracte inainte de 7 luni, iar altele da. unele nu dau posibilitatea platii totale, iar altele da. eu cred ca acum avem posibilitatea de alege, dat fiind faptul ca sunt 6 companii pe piata. plus ca din cate am citit pe site-urile unor companii, unele folosesc tehnologie de ultima generatie, pe cand altele merg pe tehologia anilor '90.

micos, ai dreptate cand spui ca este un risc de recoltare in sapt 32-34. eu lucrez in domeniul medical, chiar pe ginecologie, si am cerut informatii suplimentare de la medici referitor la aceasta problema. se pare ca incepand cu sapt 32, celulele stem ( care sunt produse de splina si de ficatul bebelusului) migreaza spre oasele copilului pentru a forma maduva osoasa. acest tranzit de face prin intermediul sangelui placentar, de aceea un numar mare de celule stem se gasesc in acest sange. cu cat nasterea are loc mai tarziu, cu atat va exista un numar mai mare de celule in sangele placentar. de aceea medicii recomanda ca recoltarea sa se faca dupa saptamana 34 de sarcina.

Mergi la inceput