Celule stem
Raspunsuri - Pagina 2
catalinapr spune:
Draga Cristina (Leeloo21),
eu am citit in cateva articole de specialitate ca la ora actuala se considera ca celulele stem pot fi depozitate in bune conditii pe toata durata vietii copilului, insa, asa cum spun unii reprezentanti ai firmelor de recoltare, acest lucru nu este dovedit deoarece cea mai veche grefa de sange recoltata din sangele placentar are in prezent aprox. 20-20 si ceva de ani. Cu toate acestea, cea mai veche grefa de sange placentar a fost supusa diverselor analize care au aratat faptul ca aceasta, fiind pastrata in conditii bune (prin inghetare), nu prezinta semne de distrugere a celulelor stem. Cu alte cuvinte, are aproximativ aceleasi propietati ca si atunci cand a fost recoltat sangele respectiv.
In concluzie, experienta de pana acum poate garanta o pastrare de peste 20 de ani in conditii bune, insa cercetatorii sunt de parere ca aceste celule stem vor putea fi depozitate pe o durata mult mai mare de timp.
Ramonika spune:
din auzite, cica e in jur de 3000 lei recoltarea, apoi mai platesti vreo 100 de lei pe an pt. depozitare.
catalinapr spune:
Eu am incheiat contractul cu cei de la Cluj si m-a costat 3270 de lei pe care i-am platit la vreo 3 luni dupa ce am nascut. Am ales sa-i platesc in 3 rate lunare, ceea ce inseamna ca am platit aprox. 1000 lei in fiecare din cele trei luni. Ceea ce mi-a mai ramas de platit ar fi depozitarea care costa 140 lei/an, insa odata platita prima factura nu ma mai ingrijorez pt ca "ce a fost mai greu a trecut" :). Oricum depozitarea pe anul acesta va costa mai putin deoarece mi se percepe taxa doar pentru lunile care au mai ramas din an si in care se va face depozitarea, ceea ce mi se pare foarte corect.
Pot a spun sincer ca n-am avut chiar toti banii insa am facut rost de ei cum am putut pentru sanatatea copilului meu si chiar nu-mi pare rau. Daca ar fi sa dau timpul inapoi sigur as proceda la fel si data viitoare si voi incerca si pe viitor sa-i ofer puiului meu tot ce e mai bun si mai folositor pt ca merita sa aiba sansa.
Monnvas spune:
Cred ca sunt singura care a lucrat cu Cryo Save. Am platit ceva mai mult, dar m-am gandit la urmatoarele:
- poate celelalte firme mai schimba preturile pe parcursul celor 20 de ani; io deja am platit pt 20 de ani de depozitare, sa nu am surprize.
- mi se pare mai safe sa fie depozitat sangele in 2 laboratoare - poate nu am nevoie de tot odata, poate pica o bomba pe un laborator, de-astea
-sangele a fost dus cu avionul.
Am primit trusa la timp, curierul a venit in ziua in care am nascut la spital sa ia proba (era weekend si a venit in 3h), am primit certificatele cu o luna mai devreme decat mi se promisese si cum am platit, in cateva zile am primit actele de depozitare.
Sunt ceva mai scumpi in sensul ca platesti toata suma odata, nu esalonat, dar io cred ca merita.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
catalinapr spune:
Draga Monnvas,
Felicitari pt copil si pt recoltare! E foarte bine ca ai ales oferta care iti ofera mai multa siguranta!
In ceea ce priveste preturile si metoda de plata, nu e nici o problema nici la mine chiar daca am ales sa platesc in fiecare an. In contract este prevazut faptul ca preturile nu se vor schimba. Contractul se respecta! Si daca am semnat un contract cu o anumita suma, raman cu suma respectiva pana la sfarsit. Oricum recunosc ca nu mi-as fi permis sa platesc suma integrala de la bun inceput pt ca aceasta criza pe care o traversam mi-a facut suficiente probleme pe plan financiar.
In fine, ma bucur nespus de mult pt tine!
cristi_2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leeloo21 o intrebare la care nu am gasit raspuns pe site..este cati ani va garanteaza pastrarea in bune conditii a celulelor stem..am inteles de la cineva ca aceste celule recoltate din sangele placentar nu sunt bune decat 10 ani? stiti ceva in acest sens? multum Cristina cu bebe mic 13+ |
CBC le pastreaza 18 ani pe baza contractului initial. cand copilul devine major decide daca prelungeste sau nu contractul
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
micos spune:
Si eu am ales tot Cord Blood - saptamana aceasta am primit pe mail un set de contracte pt. a le studia. Eu sunt in 29 de saptamani si cei de la Bucuresti nu pot trimite contractele pt. semnat asa de devreme, daca vreau aceste contracte pana la 1/11/2009 trebuie sa sun la Cluj ca sa mi-le trimita ei prin curier. Din ce am vazut in contracte sumele pe care le dai sunt: 2020 lei pt. SC. CBC Laboratories si 1050 pt. Cord Blood. La aceste valori se adauga si taxa anuala perceputa pt. pastrare. Atentie insa ca in contract se stipuleaza ca taxa anuala(140 lei) se poate modifica in functie de inflatie. Inca doua informatii cred importante 1) daca nasterea este in timpul noptii - cei de la CB pot fi sunati abia dimineata incepand cu 9.00.2) daca doctorul cu care vei naste nu a mai recoltat sange placentar CB ii asigura un curs complet de instruire, fara ca tu sa platesti ceva.
catalinapr spune:
Draga Micos,
Sa stii ca nu e prea devreme sa semnezi contractul avand in vedere faptul ca esti in sapt. 29. Cei care se ocupa de recoltare spun ca e bine ca acest contract sa fie semnat prin lunile 6 sau 7 de sarcina.
Din cate stiu eu cei de la Cord Blood Center din Bucuresti nu trimit contractele acasa, ci trebuie sa mergi personal la ei la birou sa semnezi contractul si sa iei kitul, insa daca nu doresti sa faci acel drum poti suna la sediul de la Cluj sa ti le trimita prin curierat, exact cum spuneai si tu.
Mai devreme am afirmat faptul ca sumele nu se vor modifica, insa cand am citit mesajul de la tine mi-am amintit ca de fapt (ai avut f mare dreptate) se pot modifica in functie de rata inflatiei. Eu am uitat acest amanunt deoarece acele modificari sunt minore (de cativa lei), aproape insesizabile, si prin urmare nu prea conteaza pt mine.
In plus, ai avut perfecta dreptate cand ai spus ca sangele nu este preluat chiar atunci de la spital in cazul in care nasti noaptea, ci doar in urmatoarea zi dimineata pt ca nu lucreaza non-stop. Asa este peste tot, indiferent de firma, insa partea buna este ca lucreaza si de sarbatori in cazul in care fericitul eveniment are loc atunci.
Multumim pt informatii! Spor la semnat de contracte!
micos spune:
Noi vrem sa semnam cat mai repede contractul dar, din pacate este imposibil. Cei din Bucresti ne-au spus ca abia la inceputul luni noiembrie putem sa mergem sa luam contractele si sa le semnam, in cazul in care vrem sa le avem mai repede trebuie sa sunam la Cluj si cei de acolo sa ni le trimita.Chiar daca le-am explicat ca eu stau acasa in pat deorerce am contractii si sunt in permanenta sub amenintarea de nastere prematura cei din Buc. nu au cedat. Aceasta este politica.Asa ca vom astepta,mai avem o saptamana.