ce sa fac cu ei: sot, fiu vitreg, fosta sotie?
Raspunsuri - Pagina 2
Deianira spune:
Eu nu as zice ca e o amarata ex-sotia. Daca s-ar gandi in primul rand la fericirea copilului ei nu s-ar comporta asa , dar se pare ca pe ea o incomodeaza fericirea fostului sot.
simali spune:
quote:
Anca, tebuie sa vorbesti tu cu fosta sotie.
quote:
Tatal ar trebui sa discute cu baiatul:
- ca mama si tatal lui s-au despartit pentru ca le este mai bine unul fara celalalt;
- ca mama lui il iubeste foarte mult dar din pacate nu-si poate controla nervii; de aceea orice face (faptul ca-l pune sa minta, ca nu intelege ca tati are o noua familie, etc.) este din cauza asta. Ca nu este vina ei ca e un om bolnav. Ca el, baiatul, sa incerce s-o inteleaga, dar sa nu se supere asa de tare pentru ca e-al iubeste in felul ei si toate se vor sfarsi cand se va face mai mare si va putea sa decida ce vrea sa faca cu viata lui;
Ideea ar fi sa-l faci pe baiat sa inteleaga ca ceea ce i se intampla nu este normalitate, dar sa incerce s-o inteleaga pe mama lui atat cat poate; pe de alta parte baiatul sa se simta iubit si in siguranta. Cand si-a facut bagajul sa vina la voi si voi nu l-ati putut lua ca nu aveti spatiu el nu a simtit ca poate conta pe voi. Era mai bine daca nu se ajungea aici.
alice
anca_27 spune:
coltofeanu, si mie mi-e mila uneori de ea. Stand asa cu baiatul la strand, i-am spus ca mami il iubeste si ca ii e teama sa nu-l piarda de aceea reactioneaza asa. El zice `da, asa sunt femeile, geloase`. Mi-a mai spus `vai Anca, mami asa urat vorbeste despre tine .. dar nu pot sa-ti spun ce zice`.
porumbita, eu chiar cred ca o mama, voit, nu ii vrea raul copilului ei. Cred ca nu-si da seama, clar. De exemplu, ea nu-l socoate niciodata pe copil nicaieri, nu strand, nu in oras, nu zoo, doar in excursii cand merge cu clasa ei, in rest copilul sta in casa la calc, mai citeste sau daca are noroc, il scoate bunicul. Copilul il suna zilnic pe I. sa-l intrebe daca-l scoate, mai ales acum ca e vacanta. E egoista pt ca asa e ea, I. spune ca-i e jena sa iasa ca e grasa ....
yasmin, Si daca o face pt ca ea are o problema n-o sa fiu eu cea care face pe psihoterapeutul cu ea, las sa treaca timpul, sa creasca D., vb cu el cat pot, nu-l constrang sa-mi zica nimic, il facem sa se simta iubit.
simali, ai dreptate... Uneori vreau ca sotul meu sa fie altfel, astept prea multe de la el si tocmai de aceea sunt dezamagita. Ma refer la partea cu baiatul, sa discute cu fosta, am impresia ca daca as face eu pasul, as trece peste el. Am tot avut discutii pe tema asta, insa imi tot spune ca el nu se cearta, ca nu vrea sa ajunga la asta, si ajungem noi sa ne certam, si iar o las balta, de ce sa nu fiu eu ok cu el din cauza ei? Ea probabil tocmai asta vrea, cum spune si deianira
Probabil s-a socat in toamna-iarna 2006. D. l-a intrebat pe I. daca o uraste pe mama sa. I. i-a raspuns ca bineinteles ca nu....Copilul a dedus altceva, ca mami&daddy poate se impaca. A fugit acasa si i-a spus maica-s-ii ca daddy o sa vrea sa se impace cu ea (saracutzul ce de vise si-a facut, chiar daca stia ca daddy e deja cu altcineva). La scurt timp, apare I. cu verigheta pe mana si le spune `Eu ma casatoresc!`
Ieri il intreba pe I. daca castiga la loto ce face cu banii. Pt ca I. se codea, am raspuns eu `pai, ti-a promis daddy ca luam apartament mai mare sa poti veni sa stai cu noi cand vrei`
17+
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
oana1177 spune:
Buna Anca!
imi pare rau de situatie, de baietel; parerea mea e ca nici voi n-ar mai trebui sa continuati cu "jocurile" de genul: vrei sa vii la noi? stai putin ca nu e spatiu...; daca vom castiga la loto te luam la noi, etc, etc.; poate e bine sa-i propuneti ceva cand intr-adevar aveti/puteti acel ceva
chiar daca fosta are un caracter dificil, mi se pare ca nici sotul tau nu prea sta la "discutii serioase" cu ea; stabiliti o intalnire toti 3 (sau macar ei 2) si puneti cartile pe masa; mi-e tare mila de baietel, nu se poate sa fie o minge intre voi...
Miluna spune:
quote:
citat din mesajul lui Yasmin
Anca, tebuie sa vorbesti tu cu fosta sotie. Trebuie sa o prinzi cand e singura, nu sa mergi la ea acasa unde e pe teritoriul propriu si ii mai are si pe parinti pt ca atunci esti in dezavantaj. Dar incearca sa ii afli putin rutina sa o prinzi la cafea sau oriunde in alta parte. Fii cat se poate de amabila si draguta fara sa dai impresia ca ti-e frica sau jena. Fii ferma dar delicata si explica-i ca nu ai nici o intentie sa ii furi familia/baiatul. Spune-i ca tu ii iubesti copilul dar iti stii bine limitele cand vine vorba de 'cine e mami'. Pregateste de acasa un discurs cu ipoteze: daca ea reactoneaza asa, vorbesc asa... raspund asa...
Sunt convinsa ca o sa fie mai rationala pt ca desi pare inchisa la comunicare cred ca isi iubeste copilul indeajuns ca sa nu ii faca un astfel de rau.
Succes!
Si eu sunt de aceeasi parere. E greu sa fii femeie divortata cu un copil, si ea e probabil disperata ca vreti sa-i luati copilul. Daca tu ai avea o dicutie cu ea, si o asiguri ca nu asta este intentia voastra, ci singurul lucru care va preocupa e binele si fericirea copilului, imposibil sa nu se mai linisteasca. Gindeste-te ca tu acum esti fericita - ai un sot, un bb, ea saraca e intr-o situatie mai nefericita. Asa ca fii tu persoana rationala si calma, si incearca sa te intelegi cu ea. Incearca sa o asiguri ca ea va fii intotdeauna mama, si pe primul loc in viata copilului, si voi nu vreti decit sa va intelegeti cu totii bine.
Acum sincer, nici atitudinea sotului tau nu mi se pare chiar ok. Cum i-a putut spune copilului "fa-ti bagajele si muta-te la noi"? Si apoi singura motivatie ca nu are spatiu? Cine are custodia copilului acuma, nu mama? Nu trebuia sa spuna asta copilului si sa-i dea sperante aiurea cind problemele nu au fost discutate cu mama lui, sau nu au fost reglementate in instanta. Nu a facut decit sa deruteze copilul, si foarte probabil sa intarite mama.
anca_27 spune:
Of, nu m-ati inteles....
NU VREM SA-I LUAM COPILUL. Copilul e in custodia ei. Si nu sotul meu a fost cel care i-a spus copilului sa-si faca bagajele. Ea a facut-o. Ce mama face asa ceva? `Daca tot plangi ca tot vrei cu daddy (copilul vrea sa fie scos mai des, si DOAR taica-sau il scoate), fa-ti bagajele si du-te la el`
Am vrut doar sa-l facem pe copil sa inteleaga ca e binevenit si la noi, daca e decizia lui, sau poate veni si sta si cu noi cand vrea. Mi-e mila de el dar poate tot mai bine ii e langa mama. Eu acum ma obisnuiesc cu ideaa de a fi mama pt asta micu, din burtica.
Si cum sotul nu sta la discutii serioase cu ea ca n-are cu cine, ramane sa ma autostresez eu de una singura.
Om trai si-om vedea...
17+
pozici
_
CristinaT spune:
quote:
citat din mesajul lui anca_27
E egoista pt ca asa e ea, I. spune ca-i e jena sa iasa ca e grasa ....
nu sunt doctor, dar poate ca e depresiva. Nu e simplu dupa atitia ani de casnicie sa se desparata. Probabil ca nu poate iesi... poate ca a sperat ca se vor reintregi ca si familie...
parerea mea e sa o lasi in pace, eu nu m-as baga nici in relatia tatalui cu fiul. Tu esti acum fericita cu sarcina si mult timp copilasul tau a fi ca o papusica cu care te joci. Din aceasta cauza probail ca ti se par simple toate proableme. Si ex-sotia cand a fost insarcinata si sigura de iubirea sotului tau probabil se purta normal. Pana nu te plimbi in papucii altuia nu ai cum sa stii cum este. Parerea mea e sa ii lasi sa isi rezolve problemele. Si incearca sa discuti cu copilul povesti chiar daca el vrea sa iti zica ce zice mama lui la nervi.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
anca_27 spune:
N-am scris aici ca sa pun etichete, `eu sunt cea mai cea`, `ea e ....`.
Nici nu stiu de ce-am scris, sa ma eliberez probabil pt ca nu vorbesc cu nimeni despre asta decat cu voi. Si poate sa vada si alte mame sau tati si sa invete sau daca trec prin aceeasi perioada, sa-si spuna pasul. Decizii tot singura iau, si gandesc la fel ca inainte de a incepe sa scriu, nu ma bag intre ei, daca reusesc sa vb cu sotul meu altfel decat acum sa vb cu ea, bine, daca nu, iar e bine, cu copilul o sa ma port la fel, chiar daca am perioade mai negre....cand as reactiona cu totul altfel. Stau, respir, gandesc, analizez, si fac ce trebuie.
Cristina, nicidecum nu il trag de limba pe copil sa-mi spuna, dimpotriva, cum spui, el a inceput, eu am intors-o fara sa-i acuz mama, incercand sa-i explic sa vada lucrurile prin ochii lui de copil. Lucrez de 9 ani cu copiii si poate stiu deja putina psihologie a copilului incat sa-l fac sa inteleaga lucrurile.
Oricum ar fi mama cuiva - oricum o vedem noi din exterior adica - e tot MAMA.
17+
pozici
_
roxy spune:
ce usor e sa vorbesti de pe pozitia de ALEASA, de cea iubita...
Am o prietena care a fost casatorita.Dar pe vremea cand era casatorita, tot spunea ca nu o poate intelege pe fosta sotie a sotului ei, de ce nu o lasa pe fetita sa isi vada tatal, ca tatal moare de dorul ei, si ca ea ar fi bucuroasa sa o tina pe fetita la ei, sa o creasca ca pe fetita ei...si tot asa.
A venit apoi foarte bucuroasa ca e insarcinata si ca sotul ei, mare bucurie, abia asteapta sa aiba copilul lor, tot o fetita.
Nu a trecut mult si povestea se repeta. Sotul cel iubitor si-a gasit intre timp o iubita proaspata , a divortat pana ca prietena mea sa nasca, iar acum vine noua sotie sa o intrebe de ce nu lasa fetita sa vina la taticul ei, ca moare de dorul ei...Raspunsul ei care a fost...sa indrazneasca tatal sa cheme fetita la el .
Nu zic ca e la fel la voi, Doamne fereste, dar e bine sa stii povestea cu roata...si sa iti vezi de fericirea ta,fara sa scoti ochii fostei sotii cu cat de bine va e voua, cum va merg din plin toate, iar ea orice face , tot va pierde .
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
tyaa spune:
Cred ca Anca nu scoate ochii nimanui. Eu inteleg din postul ei ca ea doar cauta o solutie, o cale ca sotul ei sa nu isi mai duca fiul pe ascuns la ei acasa. Eu asta inteleg......
De ce sa-l duca pe ascuns, nu a furat nimeni nimic nimanui, de ce sa se intample lucrurile pe ascuns, copilul sufera, tatal la fel, fosta sotie nu cred ca se simte mai bine. E probabil invidioasa pe fericirea fostului sot si probabil va mai trece o vreme pana se potoleste. Si sigur are nevoie de ajutor intr-un fel. Poate e depresiva cum a spus cineva....deocamdata nu stim de ce au divortat si cum.
Cred ca el trebuie sa stea de vb serios cu fosta...si sa rezolve cumva problema. Oricum in cativa ani baiatul va fi mai mare si va percepe altfel lucrurile. VA fi cam greu sa-l puna sa jure ca nu s-a intalnit cu mama vitrega.
Eu cu fosta sotie a sotului meu vorbeam la tel cand venea fata la noi, ma suna mai mult pe mine si cand vroia sa vb cu sotu`. Ne salutam, ocazional stam de vorba, etc...Acum mai putin ca fata a crescut si are cu totul alte preocupari.
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002