Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (65)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Saara Maria, Daniel, Milan

Ginnette SA FII FERICITAAAAA SI IUBITA!!!!!!

Mami de Razvan-Matei,09.01.2008

POZICI CU RAZVANICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

quote:
Originally posted by Mitsu-bishu

Virgo, nu am mai gasit tabelul de la miki finland pe mailul comun, da' iti trimit PDF-ul prin mail, daca imi dai un PM... Insa tabelul ala mi se pare ca e pentru copiii alaptati mixt sau cu lapte praf... Daca vrei o schema buna, ti-o pot spune pe a mea:

Ceva inainte de 6 luni inlocuiesti treptat masa de pranz cu un piureut luuung de legume, aproape supa, pe care o scazi incet-incet pana devine piure dupa 6 luni. Am inceput cu morcov fiert, 300 g la 1 l de apa, fiert pana se face "praf", mai ramane 1 l cu totul, mixat, din zeama aia ii dai sa bea cat poate, apoi o sa ceara el laptic. A doua zi la fel, o sa isi creasca singur cantitatea. Dupa 4 zile bagi albitura si telina, multi copii nu accepta telina, il incerci, vezi cum e. Dupa alte 4 zile bagi dovlecel, apoi cartofior nou, apoi ceapa, intai o fierbi fara sa o pasezi, dupa ceva vreme o pasezi si pe ea. Apoi incepi tu sa ii bagi ce mai vrei - eu i-am bagat niste ardei capia galben, decojit but of course. Incepi sa "scazi" supita, pana ajunge ca un piureut. Pe de alta parte, nu mai pasezi toate legumele, faci tu combinatii de maxim 3, cum iti trasneste prin minte, ca sa distinga gusturile. Nu trebuie sa treci prin toate etapele de mai sus pana sa "umbli" la a doua masa, cea de la 10. Daca puiul e ok si nu e alergic, nu face mofturi si nu se strica la burtica, in timp ce faci diverse scheme cu masa de pranz il poti testa cu fructe dimineata. Eu am ales sa incep cu ceva mai putin acid, si anume piureut de mar copt, cu puuutin laptic in el si 3 - 4 boabe de orez fiert. Asta o sa fac zilele astea. Apoi ii bag o idee de cereale, sa fac masa mai consistenta, sa elimin treptat lapticul. Dupa ce implineste 6 luni (mai avem 10 zile pana atunci) o sa ii dau si piure de fructe crude, tot cu cereale, apoi ii introduc branzica, peste 10 zile - 2 saptamani, daca totul merge bine. Asaaa... Dupa legume, fructe, cereale si branzica o sa fac pasul de care ma tem cel mai mult - carnita. Pe la 6 luni jumate, 7, intentionez sa ii pun in supa de la pranz niste carnita maruntita la blender - piept de pui sau de curcan (acesta din urma am inteles ca e cel mai indicat). La inceput o sa ii dau o data, maxim de doua ori pe saptamana; dupa 2 saptamani ii voi da de trei ori pe saptamana. Dupa inca o saptamana cu carne de 3 ori "atentez" si la peste... Atunci va avea undeva aproape de 8 luni. Tot atunci ii bag si galbenusul de ou. Prima data o jumatate de sfert, apoi un sfert, apoi o jumatate. De 2 - 3 ori pe saptamana. Dupa vreo luna de "galbenuseala" trecem la un galbenus intreg de doua ori pe saptamana. Ah! Am uitat sa zic ca undeva intre branzica si carnita voi baga iaurtel facut in casa - in zilele cand nu ii amestec branzica cu fructele ii dau iaurtel cu fructe sau cu cereale. Restul... Sunt variatiuni pe aceasta tema. In fine... Ideea e ca nu iti trebuie o schema fixa sa stick to it, o sa vezi ca o sa incerci multe alea pe langa, ca te tenteaza, simti o voluptate mare cand iti vezi puiutl mancand... Si poate te-am bagat in ceata cu schema mea, da' e jumate din auzite, jumate compusa de mine, un hibrid prolix, dar foarte natural... Cam cum mancam si noi... De-a valma. A! Suculetele... Si eu o sa i le dau dupa 6 luni, intre mese. Ca m-am convins ca baiatul e sensibilicos si nu am chef sa il tin toata viata pe pansamente gastrice la desert!

Daca vrei sa iti trimit schema finlandeza, PM me, pls!

Lavi, de baby Conrad

Filmuletse + POZE STUDIO & BOTEZ

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
www.youtube.com/profile_videos?user=lavibebe" target="_blank">Clipeli
NOU!

Valeeeeeeu ! Asa de complicat ??? Pai la cat de comoda sunt eu , bonus ca nu-s la mine acasa , ma blagosloveste maica-mea cu o friptura cu cartofi prajiti si muraturi ...

Multumesc oricum ... da' cu borcanashe nu merge ? Ca deh , voi ati baga mana in foc ca ardeiul e ardei , telina naturela si apa chiar 100% necontaminata ?

Din volumul Cazimirus independentus : doarme pe o parte . Il pun in patut , seara , pe spate si il gasesc dimineata facut covrig pe stanga . Ziua doarme ... pe dreapta , si si-a facut deja program : dimineata de la 10 la 13 si dupa-amiaza de la 3 la 6 . Aproximativ .

Mai fetelor , eu am facut o prostie cat mine de mare ! M-am trezit eu in ceasul al 15-lea cica sa ma mulg cu pompa , ca dadeam ieri dimineata pe-afara . Evident ca dujmanul n-a mai baut laptele , care de altfel era mai mult apa chioara . Degeaba l-am pus la frigi , tot formula a halit . Si sa vedeti voi cum , desteapta de mine , ma trezesc azi noapte cu niste sani tari ca piatra si cu niste dureriiiiiiiiiiiiiiii ! Am pus iar pompa , ca ce era sa fac !? Sa trezesc omu' sa manance fortat !? Acum dimineata m-a mai lasat , n-am mai scos nimic si parca mi-am mai revenit .

Asta e , a dat de gustul formulei , laptele meu il tin doar de sete . La nici jumatate de ora de la supt el cere iarasi de mancare . Si haleste , pe masurate de data asta , 120 ml !

Ieri a fost o zi de pomina , a mancat doar ... de 3 ori ! Am zis ca intru la nebuni . 100 ml la o masa . Daca nu insista maica-mea nici pe aia nu-i manca , eu n-am rabdare sa stau dupa fundul lui . Cate mofturi , frate ! Da din maini si picioare , apuca singur bibe , miorlaie si se zbate . Mori de inima . In schimb , sa ma fereasca sfantul sa-mi iau si eu un sandwich si sa molfai in fata lui , sa vedeti atunci spectacol : intinde mainile , curg balutsele pe piept si tipa sa-i dau !!!

Mi-am activat PM-ul , multam fain pentru schema finlandeza !

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

virgo Andrei serveste numai borcanase
Bine eu oricum nu sunt de acord cu diversificarea facuta cu biberonul astfel incat la noi tot ce a reprezentat "mancare" a fost servit cu lingurita de la bun inceput. asa ca supa iesea din discutie.

Eu nu am vrut sa il obisnuiesc cu mancare gatita in casa deoarece sambata plecam la mare, la bulgari si am vrut sa pape copilul aceiasi mancare.
Asa incat datorita unor rude dragute avem 50 de borcane in camara aduse de la nemti ca la noi nu sunt asa diverse ca si sortimente .

La multi ani sarbatoritilor zilei !

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

Bine eu oricum nu sunt de acord cu diversificarea facuta cu biberonul astfel incat la noi tot ce a reprezentat "mancare" a fost servit cu lingurita de la bun inceput. asa ca supa iesea din discutie.

Eu nu am vrut sa il obisnuiesc cu mancare gatita in casa deoarece sambata plecam la mare, la bulgari si am vrut sa pape copilul aceiasi mancare.
Asa incat datorita unor rude dragute avem 50 de borcane in camara aduse de la nemti ca la noi nu sunt asa diverse ca si sortimente .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Lala, din aceleasi considerente ii mai dau si eu papa la borcanas carabushului meu din cand in cand, ca in rest fac eu. In august am decis sa indesam toate sarsanalele necesare in masina si sa plecam hai-hui prin Europa(Doamne ajuta, ca nu stiu cum o sa reactioneze asta micu') si meniul lui va fi alcatuit in mare parte din papa la borcanel. O sa trecem si prin Germania sa ne aprovizionam cum trebuie

GUGU de LUCA 19.12.2007

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008

poze noi LUCA! Ce mare am crescut!

Mergi la inceput

Gugu sa iti spun faza dura cand ultima data un prieten mi-a achizitionat cam 30 de borcanele dintr-o drogherie din Germania . Vanzatoarea a facut ochii mari la el si foarte mirata l-a intrebat :
- domnule, nu va suparati dar cati copii aveti
- unul...dar in Romania

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Am revenit, am dat la bobo sa pape.
Am votat piciulici: Mihaita pg 1
Adelutza pg 15
Robert pg 16
Matei pg 18
Matei alui Anca dragoman, da nu mai stiu ce pagina, da pe la inceput.Mai era cineva? A si Razvanu meu la pg 17.

Mami de Razvan-Matei,09.01.2008

POZICI CU RAZVANICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

ziua buna zuzici...slabutza miscarea pe aici...

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

Mergi la inceput

Si inca ceva gugule :
- am vazut pozele cu voi : mami esti o frumoasa ! Asa finuta si draguta ! Si "fomila" este un dragalas

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

quote:

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Lala , aia spun si eu , nu-s la mine acasa , deja maica-mea maraie cand ma bag la ea in oale ( bine , si eu maraiam la greu cand se baga ea ) . Si noi avem posibilitatea de "ajutoare" de afara .

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

quote:

Si inca ceva gugule :
- am vazut pozele cu voi : mami esti o frumoasa ! Asa finuta si draguta ! Si "fomila" este un dragalas

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

MUltumim!

GUGU de LUCA 19.12.2007

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008

poze noi LUCA! Ce mare am crescut!

Mergi la inceput