Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008
Raspunsuri - Pagina 19
simonacip spune:
Neata fetele, reusesc si eu sa intru acum si sa acopar ce-ati scris ieri, plus un bonus: povestea nasterii lui Miss. Bravo Miss, ai talent la scris...vorba lui SImonix: urmarim prima pagina acum.
Doloress, super veste ne-ai dat. E cel mai bun lucru pe care-l poti face, eu una cred ca alaptatul e mai greu decit chinul cu mulsul...Asa ca si pentru tine Simonix, jos palaria...Oricum,Simo la momentul cind vei renunta la muls deja i-ai dat 3-4 luni bune lui bb numai laptic de la tine, ceea ce e mare lucru...Nu iti mai face ginduri de nici un fel, ci lasa lucrurile sa mearga asa cum sunt.
Fecian, am vazut poze minunate cu puiul Gabriel!E un scumpic!
Si pe mine ma bate gindul serios sa renunt la formula cu atit mai mult cu cit o fac degeaba...Mateias nu mai vrea deloc lapte praf, il fac si-l arunc...Problema mea e lipsa de incredere ca laptele meu ii ajunge si-l satura...Probabil cauza este primul alaptat cind ii dadeam si completare (lui Dav), dar pesemne ca aveam mai putin lapte atunci...Sa vedem...incerc si eu..Oricum bb ia f bine in greutate, ceea ce nu justifica teama mea, dar...
Duminica ne crestinam...Uff abia astept si sa vina si sa treaca...Pup fetele
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by simonacip
Neata fetele, reusesc si eu sa intru acum si sa acopar ce-ati scris ieri, plus un bonus: povestea nasterii lui Miss. Bravi Miss, ai talent la scris...vorba lui SImonix: urmarim prima pagina acum.
Doloress, super veste ne-ai dat. E cel mai bun lucru pe care-l poti face, eu una cred ca alaptatul e mai greu decit chinul cu mulsul...Asa ca si pentru tine Simonix, jos palaria...Oricum,la momentul cind vei renunta la muls deja i-ai dat 3-4 luni bune lui bb numai laptic de la tine, ceea ce e mare lucru...Nu iti mai face ginduri de nici un fel, ci lasa lucrurile sa mearga asa cum sunt.
Fecian, am vazut poze minunate cu puiul Gabriel!E un scumpic!
Si pe mine ma bate gindul serios sa renunt la formula cu atit mai mult cu cit o fac degeaba...Mateias nu mai vrea deloc lapte praf, il fac si-l arunc...Problema mea e lipsa de incredere ca laptele meu ii ajunge si-l satura...Probabil cauza este primul alaptat cind ii dadeam si completare (lui Dav), dar pesemne ca aveam mai putin lapte atunci...Sa vedem...incerc si eu..Oricum bb ia f bine in greutate, ceea ce nu justifica teama mea, dar...
Duminica ne crestinam...Uff abia astept si sa vina si sa treaca...Pup fetele
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
simonacip, mi se pare normal la al 2 lea copil sa ai mai mult laptik. De, deja esti 'versata' si organismul stie ce si cum.
fetelor, unde e getutza81? am uitat-o in urma la odisee?
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra povestea nashterii
mi_bebelina spune:
Buna dimineata fetelor!
Bun gasit la scutece! N-am mai reusit sa intru pt ca imediat cum am scapat de disertatie(da, da, am scapat.....iuhu!!), am inceput plimbarile cu pitica si dimineata si asa trece timpul......
Plange......revin
MissParker spune:
quote:
Originally posted by cleo78
fetelor, unde e getutza81? am uitat-o in urma la odisee?
Si Dordia imi lipseste!
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by mi_bebelina
Buna dimineata fetelor!
Bun gasit la scutece! N-am mai reusit sa intru pt ca imediat cum am scapat de disertatie(da, da, am scapat.....iuhu!!), am inceput plimbarile cu pitica si dimineata si asa trece timpul......
Plange......revin
felicitari pt dezertatie!! ai scapat de o grija! si sa iti fie cu folos; te admir -io nici tema nu mi-am ales, las pt la iarna. De ce atata graba ?
ies si io la plimbarea de dimineatsa. Ieri dupa 3 ore plimbarite, am avut un copil model. Sa vedem daca e de la plimbare sau de la ziua de joi
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra povestea nashterii
simonacip spune:
Cleo, asa e cred ca e mai mult lapte, or fi canalele mai desfundate...si bb mateias trage parca mai cu putere
. Cleo iesim si noi acum in 1/2 de ora...Ne vedem acolo
..Gluma-i gluma dar ce mi-ar placea...
Mi_bebelina, felicitari pt dizertatie si plimbari...
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
simonacip spune:
Sau poate ma vad cu draga Elenuca..daca s-o incumeta pina in parc...ca seara cind ea ajunsese in parc, la ora 7, ajunsesem si io......acasa
..ooof, mama lui d eprogram...si asa as mai sta si eu mai tirziu uneori in parc..
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
Simonix spune:
Neatza fetele :)))
Ca de obicei, numai cuvinte frumoase aud de la voi
va multumesc :) Si merci frumos de vizita JG
(ai dreptate, este un grup ater frumos aici ;)
Ce sa va spun, in legatura cu alaptatul sentimentele mele sunt contradictorii. Nu pot spune ca ma simt vinovata rau de tot... caci totusi bebele meu e hranit 100% cu lapte de mama, doar in maternitate a luat un biberon de lapte praf. De asemenea, in maternitate aproape ca mi se ridicase statuie pt ca ma chinuiam sa alaptez wooow ! Au venit nu stiu cate consultante in lactatie, erau asistentele calare pe mine mai mereu sa imi puna bebele la san etc sincera sa fiu, ma saturasem, cred ca au insistat prea mult
si la un moment dat mi se luase de sedintele de chinuiala... Aici am inteles ca se duce munca de convingere la greu pentru a obisnui femeile sa alapteze, de aceea eu eram un caz special, se uitau toti la mine de parca cine stie ce isprava facusem - eu niciodata nu mi-am pus problema sa nu ii dau copilului meu lapte matern. Mi se pare ceva normal. Buuuun... deci m-am chinuit si eu un pic, cu tot tacamul, rani, nesomn, plans, deja cand venea "ora de masa" mi se incretzea pielea pe mine
Nu era vorba ca imi doream acest lucru mai presus de orice - alaptatul, vreau sa zic - voiam sa il fac pentru ca mi se pare continuarea logica a sarcinii, a nasterii etc. De asemenea, nu cred ca in afara alaptatului NU poti avea o legatura speciala cu puiul tau (dada, mi s-a spus asta de catre mame care alapteaza - vai, cum sa nu alaptezi, pai cum o sa te iubeasca bebele ??
- nu plec eu urechea la asemenea idei). Sunt o fire destul de practica si atunci cand pot evita suferinte inutile, nu ezit. De aceea am hotarat sa fac cum ii este mai bine lui bebe + mie impreuna. Mi-am zis ca nu o sa sufar pt el, sa raman marcata sau mai stiu eu ce grozavie (am tendinta de a nu uita anumite chestii
) pentru ca apoi sa ii reprosez chestia asta (gen: m-am sacrificat pt tine, etc - faze pe care inca le aud de la ai mei parinti). Decizia luata: sa imi trag laptele === bebe e hranit "la san" iar eu nu imi fac sfarcurile varza (asta nu mi-a iesit hihi pt ca acum am vanataie pe un mamelon grrrrrr...
) Uneori ma gandesc ca m-am grabit nitel si as fi putut insista mai mult - aici regret eu. Dar avand in vedere povestea cu mama si bunica... nu prea mi-am dat sanse mari sa reusesc - asta clar a fost gresit (mama imi povestea ca nu existau pompe electrice pe vremea ei, in orice caz nu a avut acces, si se mulgea cu pompa manuala, vai de ea, se scula noaptea si nici nu avea forta in maini sa pompeze, cica facuse si basici in palme; cu toate asteam am fost alaptata exclusiv pana la 4 luni - jos palaria !)
Pe mine m-a ajutat si bebele meu in luarea acestei decizii, caci de "mic copil"
nu mi-a vrut sanul - fetelor, parca innebunea cand incercam sa il mufez haha racnea ca din gura de sarpe, indiferent daca ii era sau nu foame; daca dormea, se scula urland cand il simtea grrr... deci nu o prea vrut tzitzi direct - ati mai vazut asa incapatzanat + puturos ???
Si uite asa avem 2 luni si ceva si eu tot ma mulg cu spor, congelez la greu lapte, fac cate 200-250 ml pe muls si asa de rau imi pare cand va aud pe unele dintre voi ca scoateti putin laptic :( Vi l-as dona cu placere :) Asa ca mai degraba decat vinovatie simt un regret amarnic, caci daca nu ar fi fost problemele mele as fi alaptat cu succes 6 luni, cat imi propusesem. Pe la 4 luni voi intrerupe, dar asta pentru ca plec in tara timp de 3 saptamani si nu prea am chef sa alerg cu pompa dupa mine, sa ma stresez etc. Daca as fi ramas locului, as fi alaptat asa pana la 6 luni, avand in vedere ca lucrez de acasa. Ei, si de ce sa nu recunosc, dintr-un punct de vedere de-abia astept sa renunt la pompa
o urasc hihi Vreau sa dorm si eu 8 ore legate, asa cum imi doarme cupilu', vreau sa plecam la mare/munte/Paris, ceea ce acum nu se poate din cauze de muls, vreau sa fac sex fara sutien pe mine
si de asemenea sa dorm fara sutien yuupiii ba de fapt vreau sa dorm 12 ore sau mai mult
si sa il las pe Bogdan sa ii dea el biberon copilului :P M-am saturat de sculat la 4 ore (in conditiile in care am un copil care doarme neintors noaptea - e si pacat, zau !) de spalat pompa + recipiente si beberoane, m-am saturat sa urle bebe in patutz iar eu sa fiu cu pompa atarnata... si sa ma reped asa, cu laptele curgand din tzitzi la bebe sa il linistesc grrr...
De aceea zic ca sunt o lenesha... o mama comoda hmmm Mereu o sa caut solutii care sa imi satisfaca setea de comfort
si in acelasi timp sa fie bine pentru bebemic :) Cu alaptatul nu cred ca am nimerit-o, zic eu
caci stiu ca dupa perioada shok din primele saptamani devine o experienta placuta si ... evident, comoda
Eu de fiecare data cand papa bebe petrec cam 2 ore cu toata operatiunea, ma mulg cam 45 de minute si apoi spal, sterilizez etc - pe cand daca i-as fi dat san hmmmm... stiti voi cum este :) Pe de alta parte, nici o sansa ca bebe sa ma ia drept suzeta yuupiii !!!
Mai, fetelor, m-am lungit cat o zi de post, bebe a inceput sa se agite in patutz, o sa il iau pe burtica nitel. Dupa cum spunea sotzul, burtica mea este pentru el sanul
, acolo se simte el bine si asa ne giugiulim noi
Va
pe toate si sper ca nu v-am facut capul calendar ! Evident ca nu mai apuc sa va zic nici uneia cate ceva in parte ! Grrrrrr...
O zi buna !!!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
chinabulina spune:
Buna dimineata. Am zis ca voi incerca sa intru zilnic, deocamdata ma tin de cuvant
.
Doloress, ce mare a crescut puiul tau, are 4400 g
. Pai e ditamai barbatul, manca-l-ar mama. Sa fiti sanatosi. Si tot respectul pentru decizia cu alaptatul. Esti o mamica tare curajoasa, te admir foarte mult.
Fecian, daca vrei sa-mi vezi gogoasa, sunt poze pe contul comun, doar ca trebuie sa te loghezi, ca nu e albumul public. Tocmai m-am uitat si eu la pozele cu ursuletul pufarina, e un dulce 
Simonix, felicitari pentru prima pagina, mi-am amintit cum erai la inceputul sarcinii, eu una iti urmaream postarile zilnic
. nu-ti face probleme cu alaptatul, decizia ta mi se pare de bun simt (nu ca m-ar fi intrebat cineva
); probabil ca e solutia cea mai buna pentru amandoi.
MissP, m-ai terminat cu povestea nasterii. Ma duc sa-mi pupacesc puiul putin, ca mi s-a facut un dor...
georgiana, mami de gogoasa balerina teodora maria
gabitzam spune:
Pentru constipatie se gaseste la noi Humana Milchzucker, care este de fapt lactoza. Nu stiu daca si celelalte firme (Milupa sau Nestle) au ceva similar. Cred ca se gaseste la farmacie, am vazut si pe site-urile de cumparaturi online pentru bebelusi. Nu pot pune linkul ca apare reclama, dar puteti googali si vedeti despre ce e vorba.
Asta scrie unde am gasit pe net:
Humana Milchzucker este un produs natural si este recomandat pentru sugari, copii si adulti.
In cazul sugarilor Human Milchzucker poate fi adaugat la ceai, lapte praf sau cereale.
Va rugam sa il administrati conform recomandarii medicului.
Caracteristici:
Humana Milchzucker sustine flora intestinala sanatoasa si reprezinta un ajutor in cazul constipatiei.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla