Sirop din fructe de padure/mure fara conservant?
Raspunsuri - Pagina 2
boticelina spune:
Ml, binenteles ca merge sa le congelezi pina se aduna o cantitate mai mare.
Sarea de lamaie e corector de aciditate, se pune ca sa nu se zahariseasca melanjul. Daca nu ai mai bine pui zeama de lamaie, nu rondele intregi fiindca coaja lamaii are uleiuri eterice iar pielitele sunt amare, stiu io, sa nu compromiti rezultatul.
Gradina e in floare , acum e sezonul coacazelor si agriselor
Monica 38+ si gargaritza Nancy
bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - cuibul e gata
"If you are unware of your choices, then you have none"
b.nica spune:
Imi cer scuze ca postez off-topic dar Karligutza m-a facut curioasa si sunt extaziata de pozele tale,ML.
Dovedesc sensibilitate si simtul acela al profesionistilor care surprimd momente unice.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by manon
am si eu o reteta. pui intr-o sticla (de sticla) sau un borcan cam de 2 litri un kg de fructe de padure (poti incerca si cu ele amestecate, fragi, mure, zmeura) pe care le-ai spalat introducandu-le in apa multa (nu sub jet de apa ca se fac direct pasta), le scoti frumos cu o paleta cu sita, ma rog, ai inteles...peste cantitatea asta torni un kg de zahar tos, pui capacul si astepti...se obtine o solutie saturata si dupa cateva zile incepe sa se decanteze siropul. poti pune, just in case, una-doua tablete de aspirina, oricum nu fac rau dar s-ar putea sa faca bine. vei avea toata iarna si primavara viitoare un sirop natural cu vitamina C foarte aromat si bun la multe.
Manon,eu nu am inteles dupa ce s-a decantat siropul nu strecuram siropul? Se pastreaza asa fructele+siropul?
Sasha.p spune:
Interesante retetele, am doar o singura intrebare, scuze de nestiinta dat nu am mai practicat pana acum, cum se sterilizeaza borcanele ? Se intampla chestia aceea cu infasuratul borcanelor cu capac in ziare care apoi sunt puse la fiert ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
ML spune:
quote:
Originally posted by boticelina
Ml, binenteles ca merge sa le congelezi pina se aduna o cantitate mai mare.
Sarea de lamaie e corector de aciditate, se pune ca sa nu se zahariseasca melanjul. Daca nu ai mai bine pui zeama de lamaie, nu rondele intregi fiindca coaja lamaii are uleiuri eterice iar pielitele sunt amare, stiu io, sa nu compromiti rezultatul.
Gradina e in floare , acum e sezonul coacazelor si agriselor
Monica 38+ si gargaritza Nancy
bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - cuibul e gata
"If you are unware of your choices, then you have none"
pentru sfaturi (am sa pun atunci zeama).
Nu mai am rabdare sa congelez, asa ca voi completa cu capsuni si il fac zilele astea. Am cules ieri numai 300g (sper sa mai adaug cateva maine; este, de fapt, zmeura neagra salbatica; murele abia acum incep sa capete culoare rozulie; repet si cu mure, daca imi iese bine cel de acum).
Ah, mi-ai facut pofta cu coacazele si agrisele! Spor la treaba!
P.S. B.nica... pt. poze... multumesc.
Take joy! (poze)
manon spune:
poti sa-l strecori, e foarte usor, dar poti si sa lasi fructele inauntru ca oricum nu mai poti face nimic cu ele. eu am incercat (dupa ce am strecurat siropul) sa pun niste alcool sa scot...ceva, o zmeurata..., ma rog, sa "refolosesc" resturile si nu a iesit nimic pentru ca tot parfumul si gustul au ramas in sirop. asa ca nu m-am mai preocupat sa-l strecor. oricum, fructele nu plutesc in sirop, se aduna ca un conglomerat si separarea e foarte usoara.
quote:
Originally posted by b.nicaquote:
Originally posted by manon
am si eu o reteta. pui intr-o sticla (de sticla) sau un borcan cam de 2 litri un kg de fructe de padure (poti incerca si cu ele amestecate, fragi, mure, zmeura) pe care le-ai spalat introducandu-le in apa multa (nu sub jet de apa ca se fac direct pasta), le scoti frumos cu o paleta cu sita, ma rog, ai inteles...peste cantitatea asta torni un kg de zahar tos, pui capacul si astepti...se obtine o solutie saturata si dupa cateva zile incepe sa se decanteze siropul. poti pune, just in case, una-doua tablete de aspirina, oricum nu fac rau dar s-ar putea sa faca bine. vei avea toata iarna si primavara viitoare un sirop natural cu vitamina C foarte aromat si bun la multe.
Manon,eu nu am inteles dupa ce s-a decantat siropul nu strecuram siropul? Se pastreaza asa fructele+siropul?
ML spune:
quote:
Originally posted by Sasha.p
Interesante retetele, am doar o singura intrebare, scuze de nestiinta dat nu am mai practicat pana acum, cum se sterilizeaza borcanele ? Se intampla chestia aceea cu infasuratul borcanelor cu capac in ziare care apoi sunt puse la fiert ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
Pt. ca si eu am anumite semne de intrebare legate de metoda, uite ce am gasit despre sterilizare, etc.:
http://www.avantaje.ro/index.php?a=159
P.S. Am uitat... am citit altundeva ca daca nu ai gratar de pus pe fund, merge sa le infasori si in prosoappe vechi si sa pui altul dedesubtul lor. Va rog sa ma corectati, daca sunt bazaconii.
Take joy! (poze)
iulia1977 spune:
eu dau zmeura prin blender, dupa care strecor.
la 1 litru de suc pun 1kg de zahar. le fierb pana se "leaga" si gata.
pun in sticla fara a steriliza, sta la fel ca si dulceata.