Rolul religiei
Raspunsuri - Pagina 2
irina.c. spune:
quote:normal ca parintii sunt factorul nr. 1 in educatie, cel putin teoretic. Dar practic foarte multi parinti au altceva de facut decat sa se ocupe de copii(vezi cazul in speta: erau ocupati sa lucreze la camp ). Nu zic ca e bine, zic ca asta e realitatea.
Originally posted by denizelquote:Ca de obicei! Trebuie neaparat gasite persoane, altele decat parintii!!!!, care sa se ocupe si sa raspunda de buna dezvoltare morala si emotionala a copiilor nostri.
Da Irina draga,in anii comunismului invatatorii nu au avut chemare sa instruiasca si nici nu erau incurajati, iar preotii erau cenzurati.
Astazi ne lovim de consecinte:lipsa educatiei,morala indoielnica;ce este mai trist este ca nimeni nu face nimic pt. oamenii simpli,parca se doreste ca ei sa ramana inculti si sa nu se destepte prea mult.
Daca preotul e ocupat cu pomenile si nuntile (zice b.nica), iar invatatorul nu a fost in stare de nimic (zice irina.c.), doar n-oti avea pretentia sa iasa parintii din carciumi, arii, institute, universitati si bucatarii in care clocoteste ciorba, ca sa se ocupe de morala copiilor parasiti atat de nedrept de invatatori si preoti .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
iar statul nu face nimic sa sprijine familia, ci incurajeaza insttutionalizarea copiilor,de cat mai timpuriu si pentru cat mai mult timpde ex., in loc sa finanteze crese mai bine ar sprijini mamele sa poata sta acasa- si asa mai departeapoi si parintii astia trebuie educati inainte- daca ei n-au repere morale, de unde sa le ofere copiilor; si se vede ce repere morale au capatat romanii in 40 de ani de comunism, cand s-a ocupat statul temeinic cu educatia ateista Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
denizel spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
normal ca parintii sunt factorul nr. 1 in educatie, cel putin teoretic. Dar practic foarte multi parinti au altceva de facut decat sa se ocupe de copii(vezi cazul in speta: erau ocupati sa lucreze la camp ). Nu zic ca e bine, zic ca asta e realitatea.
iar statul nu face nimic sa sprijine familia, ci incurajeaza insttutionalizarea copiilor, cat mai timpuriu si cat mi mult timp
de ex., in loc sa finanteze crese mai bine ar sprijini mamele sa poata sta acasa- si asa mai departe
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
de acord cu tine!
Insa, aceasta stare nu justifica tragerea la raspundere a preotilor si afirmatii parca venite din neguri de ev mediu: "Daca ar fi fost mai multa frica de pacat nu s-ar fi intamplat ceeace s-a intamplat si probabil se intampla!"
Daca intr-adevar rolul preotilor ar fi acela de a face educatia morala a copiilor nostri, ma indoiesc de faptul ca aceasta, educatia morala, se face prin aducerea pe tapet a fricii de pacat.
Daca aceasta ar fi motivatia pe care ar trebui sa o inoculam copiilor nostri pt. a-i moraliza si sensibiliza, copiii ateilor ar fi cei mai imorali si insensibili oameni de pe pamantul asta. Or, istoria ne zice ca n-ar fi tocmai asa .
irina.c. spune:
quote:nu e deloc de ev mediu aceasta afirmatie; daca ar exista frica de pacat- adica constientizarea faptului ca prin pacat maniem pe Dumnezeu si ne despartim de El, tragand consecintele si aici (dupa cum bine se vede la cazul cu fetita de 11 ani), dar si pe cealalta, daca nu facem pocainta - atunci cazuri din acestea ar fi foarte rare.Sensibilitatea si viata morala nu au nici o legatura cu prezenta sau absenta fricii de pacat.Desigur ca sunt multi atei morali si sensibili, de ce n-ar fi. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by irina.c.
normal ca parintii sunt factorul nr. 1 in educatie, cel putin teoretic. Dar practic foarte multi parinti au altceva de facut decat sa se ocupe de copii(vezi cazul in speta: erau ocupati sa lucreze la camp ). Nu zic ca e bine, zic ca asta e realitatea.
iar statul nu face nimic sa sprijine familia, ci incurajeaza insttutionalizarea copiilor, cat mai timpuriu si cat mi mult timpde ex., in loc sa finanteze crese mai bine ar sprijini mamele sa poata sta acasa- si asa mai departe
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
de acord cu tine!
Insa, aceasta stare nu justifica tragerea la raspundere a preotilor si afirmatii parca venite din neguri de ev mediu: "Daca ar fi fost mai multa frica de pacat nu s-ar fi intamplat ceeace s-a intamplat si probabil se intampla!"Daca intr-adevar rolul preotilor ar fi acela de a face educatia morala a copiilor nostri, ma indoiesc de faptul ca aceasta, educatia morala, se face prin aducerea pe tapet a fricii de pacat.
Daca aceasta ar fi motivatia pe care ar trebui sa o inoculam copiilor nostri pt. a-i moraliza si sensibiliza, copiii ateilor ar fi cei mai imorali si insensibili oameni de pe pamantul asta. Or, istoria ne zice ca n-ar fi tocmai asa .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
denizel spune:
Natura umana este una deosebit de generoasa .
In momentul in care se arunca in joc "frica de pacat", generozitatea umana explodeaza pur si simplu : intra in functiune imediat uriasa, cataclismica pe alocuri tema a fricii de pacatul altuia si nenorocirile care decurg din aceasta.
Daca educatia din secolul 21 mai are inca la baza "teama de..." in loc de "dorinta de..." rezultatele sunt, precum vedem, pe masura!
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by denizel
Natura umana este una deosebit de generoasa .
In momentul in care se arunca in joc "frica de pacat", generozitatea umana explodeaza pur si simplu : intra in functiune imediat uriasa, cataclismica pe alocuri tema a fricii de pacatul altuia si nenorocirile care decurg din aceasta.Daca educatia din secolul 21 mai are inca la baza "teama de..." in loc de "dorinta de..." rezultatele sunt, precum vedem, pe masura!Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ce e rau in frica de pacat?daca baiatul ala s-ar fi temut sa pacatuiasca, n-ar mai fi intretinut relatii incestuoase Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
denizel spune:
quote:
ce e rau in frica de pacat?daca baiatul ala s-ar fi temut sa pacatuiasca, n-ar mai fi intretinut relatii incestuoase
Daca baiatul ala ar fi avut sadita in el insusi convingerea ca nu trebuie sa faca rau nimanui, n-ar fi violat in veci pe cineva.
Daca a avut sadita in el doar frica, aceasta s-a transformat in curaj dupa o suta de rachiu.
Ca fiinte evoluate, dotate cu inteligenta, capacitate de alegere si constiinta, ar trebui ca ghidul dupa care ne conducem vietile sa contina ceva mai mult decat frica. Doar animalele pot fi dresate cu ajutorul fricii.
b.nica spune:
Denizel,poate faci un efort si aduci o parere personala la acest subiect pentru ca facand analiza pe text la postarile noastre nu mi se pare constructiv;dupa cum te cunosc, postarile tale pot fi interesante atunci cand te focalizezi pe subiect si nu pe persoane.
denizel spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Denizel,poate faci un efort si aduci o parere personala la acest subiect pentru ca facand analiza pe text la postarile noastre nu mi se pare constructiv;dupa cum te cunosc, postarile tale pot fi interesante atunci cand te focalizezi pe subiect si nu pe persoane.
bnica, da-mi voie sa te ajut!
Parerile mele la acest subiect sunt urmatoarele:
Parerea 1 (postarea 1): doar parintii sunt responsabili de educatia copiilor.
Parerea 2 (postarea 1): preotii nu ar trebui trasi la raspundere pt. educatia deficitara a copiilor nostri.
Parerea 3 (postarea 2): educatia nu se face nicidecum prin inducerea fricii.
Parerea 4 (postarea 3): frica de pacat nu determina oamenii sa fie mai buni.
Parerea 5 (postarea 3): in general, oamenii se tem doar ca altii pacatuiesc
Parerea 6 (postarea 4): educatia unor fiinte evoluate se face prin sadirea de convingeri, nu prin sadirea fricii.
Parerea 7 (postarea 4): doar animalele pot fi educate prin inducere de teama.
7 (sapte) pareri!! Si, cand te gandesti ca, suntem abia pe pagina a 2a .
Alte nemultumiri?
denizel spune:
quote:
Unde este in raspunsurile tale "Rolul religiei" ca factor pozitiv?
Aaaaaaa, trebuia doar sa intram si sa te aprobam???
Si, ca sa-ti raspund, religia nu va avea niciodata un rol pozitiv, atata timp cat are ca argument frica.
quote:
Daca ar fi fost mai multa frica de pacat nu s-ar fi intamplat ceeace s-a intamplat si probabil se intampla!
Repet: frica este un "argument" pt. animalele de la circ, nu pt. oameni.
Oamenii trebuie ajutati sa aiba convingeri, nu speriati cu bau-bau care le da in cap daca fac vreo greseala.